Telefonat me te mire dy skeda dual SIM

Zgjedhja e një telefoni me dy karta SIM duhet të bëhet duke vlerësuar të njëjtat karakteristika që do të vlerësonit në një telefon tradicional. Dallimi i vetëm është se telefoni inteligjent me dy skeda SIM përdor dy slote elektronike të ndara për të integruar dy SIM të ndryshme, ndërsa modelet tradicionale kane vetëm një kartë. Më poshtë do të gjeni një listë me telefonat me te mire dy skeda SIM/dual SIM më të mire në të gjitha segmentet e tregut: ai i nivelit fillestar që ka çmime deri në 150 euro, ai i ndërmjetëm me çmime brenda 400 euro dhe ai i telefonëve të rangut të lartë, të cilat kanë çmime nga 400. euro lart. Por, para se të hidhni veten në blerjen e smartphone-it tuaj të ardhshëm me dy karta SIM, sigurohuni që të njihni përkufizimet e përbërësve të integruar dhe cilat duhet të merrni parasysh përpara se të blini një celular të këtij lloji.

Permbajtja

Dy skeda Sim/Dual SIM: çfarë duhet të dini

Telefonat me dy skeda SIM kane disa karakteristika që duhet të dini, të cilat lidhen drejtpërdrejt ose indirekt me të pasurit dy SIM. Më poshtë unë ekspozoj ato kryesore, të ndjekura më në fund nga tiparet tipike që gjenden në një celular dhe një smartphone.

DSFA dhe DSDS

Telefonat me dy skeda SIM ndahen në tre kategori kryesore. Ata SIM të dyfishtë Full Active (DSFA) përdorin të dyja kartat SIM në të njëjtën kohë, kjo do të thotë se ndërsa një kartë përdoret për një telefonatë, tjetra mbetet “e lirë” për të akomoduar biseda ose mesazhe të tjera. Nga ana tjetër, telefonët Dual SIM Dual Stand by (DSDS) mund të menaxhojnë vetëm një kartë në të njëjtën kohë, kështu që ndërsa njëra është aktive në një telefonatë, tjetra është e zënë ose e paarritshme.

Dhe pastaj janë Dual SIM Dual VoLTE, pra ato që “imitojnë” sjelljen e teknologjisë DSFA, duke përdorur teknologjinë VOIP: me fjalë të tjera, thirrjet telefonike bëhen përmes rrjetit të të dhënave (VoLTE) dhe, për pasojë, nuk është e nevojshme të çaktivizoni antena e njërës ose tjetrës SIM, gjatë thirrjeve.

Megjithëse, në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi, teknologjia më e përdorur është ende DSDS, sistemi Dual SIM Dual VoLTE po bëhet gjithnjë e më popullor në mesin e prodhuesve botërorë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Slot MicroSD dhe SIM i dytë

Shumë SIM me dy karta me memorje të zgjerueshme kanë një vend të përbashkët për microSD dhe kartën SIM të dytë. Kjo do të thotë që ju duhet të zgjidhni nëse do të zgjeroni kujtesën e telefonit ose të përdorni një SIM sekondar, nuk mund t’i bëni të dyja në të njëjtën kohë përveç me procedura “jozyrtare” – të cilat nuk ju rekomandoj – të operohen nga përdorues më me përvojë dhe të cilat mund të dëmtojnë në mënyrë të pariparueshme mikro SD ose karta juaj SIM.

eSIM

Kohët e fundit me siguri keni dëgjuar për eSIM, që qëndron për SIM të integruar. Siç mund të shihet nga emri, ai është një lloj SIM i programueshëm tashmë i integruar në disa smartphone (të tillë si iPhone X, iPhone 11 dhe iPhone 12), i cili nuk kërkon mbështetje të jashtme për funksionim. ESIM zakonisht bashkohet në bordin logjik të telefonit celular dhe shërbimi telefonik i operatorit konfigurohet në vetë bordin, pa pasur nevojë të instaloni një të ri.

Ekzistojnë shumë përparësi të eSIM krahasuar me SIM tradicionale: ajo zë shumë më pak hapësirë ​​në smartphone, e cila mund të përdoret për veçori të tjera; është shumë më e shkathët sepse mund të mbështesë operatorë të ndryshëm telefonikë; e bën më të lehtë ndërtimin material të pajisjes. Në Itali, operatorët e vetëm që mbështesin eSIM janë TIM dhe Vodafone (kjo e fundit, megjithatë, vetëm në Apple Watches).

Slot 4G / LTE dhe 5G

Në telefonat me dy karta SIM, një fole siguron mbështetje të plotë për rrjetin e të dhënave 4G / LTE dhe gjithashtu rrjetin 5G falë modeleve të fundit. I ashtuquajturi “ndërprerës i nxehtë” garanton në telefonat inteligjentë të gjeneratës së fundit që të kenë kalimin nga GSM në 4G ose 5G pa pasur nevojë të lëvizni fizikisht SIM, i cili për më tepër mund të jetë gjithashtu virtual.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Disa operatorë, të tillë si Vodafone, kanë mbyllur ose janë gati të mbyllin rrjetet e tyre 3G, për të mbajtur vetëm mbështetjen për 2G dhe rrjetet më moderne 4G dhe 5G. Këto të fundit përhapen në të gjithë territorin kombëtar dhe lejojnë një shpejtësi lundrimi deri në 10 Gigabit në sekondë. Ato sjellin gjithashtu përparësi që kanë të bëjnë me menaxhimin e sasisë në rritje të pajisjeve të lidhura dhe gjithashtu një optimizim më të mirë të burimeve të rrjetit. Këshilla është padyshim që të shikoni pozitivisht këtë në mënyrë që të mos qëndroni “në këmbë” me 5G pasi të keni blerë smartphone.

Specifikimet teknike

Ka disa karakteristika që duhet të merrni parasysh kur blini një telefon celular, qoftë SIM me dy karta ose SIM. Unë raportoj ato kryesore më poshtë.

Ekran

Një smartphone mund të ketë shfaqje nga një minimum prej rreth 4 inç në mbi 6 inç, kryesisht të dy llojeve: IPS LCD, me kënde të gjera të shikimit dhe besueshmëri të mirë të ngjyrave; OLED, me zezakë të thellë dhe ngjyra zakonisht më pak besnikë ndaj realitetit. Në celularët tradicionalë mund të gjeni panele LCD me cilësi më të ulët TFT me diagonale mjaft të vogla. Në një ekran duhet të keni parasysh edhe këndin e shikimit, efektivitetin e veshjes oleophobic që parandalon formimin e gjurmëve të gishtave, praninë e sensorit të ndriçimit.

E rëndësishme në secilën ekran është rezolucioni, i cili përfaqëson numrin e pikselëve të pranishëm: më të zakonshmet në smartphone janë HD (1280 × 720 piksel), Full HD (1920 × 1080 pixel) dhe Quad HD (2560 × 1440 pixel). Ekzistojnë modele jo standarde, të tilla si iPhone dhe të tjerë që gjithashtu mbështesin Ultra HD (3840 pix 2160 piksel). Në këtë gjeneratë të fundit, janë shfaqur edhe smartphone të mençur, d.m.th. me korniza shumë të reduktuara përreth ekranit.

Në gjeneratat e fundit, të ashtuquajturit smartphone pa bezel janë përhapur, dmth ato modele që kanë korniza jashtëzakonisht të vogla. Ata gjithashtu mund të miratojnë vrimën, një insert të vogël në pjesën e sipërme që përfshin të gjithë sensorët e përparmë dhe kamerën e përparme. Këta faktorë të rinj të formës i kanë shtyrë prodhuesit të përdorin raporte të ndryshme të aspektit ( raporti i anglishtes në anglisht ) për ekranin, d.m.th. proporcione të ndryshme midis anës së gjatë dhe të shkurtër. Më të njohurit janë: 16: 9, 18: 9 dhe 19: 9.

Procesori

Procesor (CPU) është truri i telefonit celular dhe kryen të gjitha llogaritjet për të kryer operacionet e kërkuara nga përdoruesi. Fuqia e tij përcakton shpejtësinë me të cilën kryhen këto veprime dhe matet në GHz. CPU-të e telefonave inteligjentë mund të kenë shumë “bërthama”, njësi fizike të ndara për të lehtësuar ekzekutimin e llogaritjeve të shumta në të njëjtën kohë, dhe janë instaluar në SoC (sistem- në çip). Këto të fundit janë patate të skuqura që përmbajnë gjithashtu GPU (për llogaritjet grafike) dhe përbërës të llojeve të ndryshëm thelbësorë për funksionimin e pajisjes.

Memorja

Në pjesën e përparme të kujtesës duhet të dini kryesisht dy përkufizime: RAM, kujtesa afatshkurtër e pajisjes që ju lejon të ruani informacionin e aplikacioneve dhe shërbimeve të ekzekutuara vetëm në mënyrë që të mos i ngarkoni ato sa herë që thirren nga perdoruesi; hapësira ruajtëse, e cila është kujtesa afatgjatë e ruajtjes ku mund të ruani të gjitha skedarët, dokumentet dhe aplikacionet tuaja. Ndryshe nga RAM-i, i cili pastron vetveten sa më shpejt që pajisja të fiket, të dhënat në memorjen e hapësirës ruhen “përgjithmonë”. Në disa modele hapësira ruajtëse mund të zgjerohet përmes një karte micro SD që blihet veçmas.

Kamera

Kamerat janë bërë gjithnjë e më të rëndësishme në telefonët inteligjentë të gjeneratave të fundit. Zakonisht gjejmë dy: kryesorja është përballë pjesës së pasme të smartphone-it dhe ju lejon të bëni fotografi të mjedisit përreth, pjesa e përparme përkundrazi përballet me ata që përdorin smartphone-in dhe përdoret për të bërë të ashtuquajturat “selfie” (vetë -portrete). Rezolucioni i shkrepjes (dhe jo cilësia) përcaktohet në Megapiksel (MP), ndërsa hapja dhe ndjeshmëria maksimale ISO janë të rëndësishme, nga të cilat varet shkëlqimi i fotove të marra. Të dy kamerat kryesore dhe ato të përparme mund të regjistrojnë video me rezolucione HD, Full HD, 4K Ultra HD, të dyja me 30 fps dhe më shumë.

Sistemi operativ

Telefonat inteligjentë me dy karta SIM përdorin Android në pothuajse të gjitha rastet, por duhet të dini se shumë modele të fundit të iPhone (iPhone XS, XS Max, iPhone XR ose më vonë) dhe të pajisur me iOS 12.1 ose më vonë, ju lejojnë të përdorni veçori me dy SIM, duke kombinuar SIM fizik me eSIM.

Dizajni dhe materialet

Telefoni celular është një produkt që ne e përdorim shpesh gjatë gjithë ditës, dhe për këtë arsye është thelbësore jo vetëm që të jetë i bukur, por mbi të gjitha që të jetë i bërë mirë. Pavarësisht nëse është një smartphone, një telefon tipar apo një telefon i thjeshtë celular, është e rëndësishme që të ketë një cilësi të lartë ndërtimi në mënyrë që të mos paraqesë defekte ose probleme gjatë përdorimit të zgjatur. Telefonat inteligjentë të ultë shpesh përdorin polikarbonat, ndërsa smartfonët e kategorisë së mesme dhe të niveleve të larta përdorin lidhjezhe metali ose qelqi (ose të dyja). Disa modele kanë predha dhe bateri të lëvizshme, megjithatë kjo karakteristikë po zhduket fjalë për fjalë në të gjithë kategorinë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Garanci

Garancia është një komponent që do të merren në konsideratë të madhe kur blejnë një smartphone. Ju lutemi kushtojini vëmendje garancisë përpara se të blini një smartphone me dy karta SIM. Shumë modele, në fakt – përfshirë disa nga ato të renditura më poshtë – janë të importuara dhe nuk kanë garancinë evropiane. Në rast të problemeve të gjetura në terminal, me fjalë të tjera, mund ta keni të vështirë të riparoni ose zëvendësoni shpejt.

Cilin smartphone me dy skeda SIM te blejme

Në këtë pikë do të thosha se kjo është e gjitha, le të ndalojmë muhabetin dhe të shohim menjëherë se cilat janë kartat SIM mëmira të momentit. Jam i bindur që do të gjeni edhe dikë të përshtatshëm për ju.

Telefonat inteligjentë më të mirë me dy skeda SIM (deri në 200 €)

Le ta fillojmë këtë diskutim duke analizuar se cilat janë, për momentin, telefonat inteligjentë më të mirë me mbështetje të dyfishtë SIM, të mjaftueshme për ata që kanë nevojë të telefonojnë, marrin, bisedojnë dhe pak më shumë.

CUBOT Note 7

Nëse jeni duke kërkuar diçka jashtëzakonisht ekonomike, por në të njëjtën kohë, e përshtatshme për kohët moderne, mund të konsideroni CUBOT Note 7. Në detaje, është një smartphone me dy karta SIM (nanoSIM i dyfishtë) me mbështetje për rrjetet 4G; diagonali i ekranit mat 5.5 ″, ka 2 GB RAM, 16 GB memorie të brendshme (e zgjerueshme deri në 128 GB) dhe kamerën e pasme 13 MP.

Xiaomi Redmi 9C

Një nga raportet më të mira të cilësisë / çmimit të nivelit të hyrjes është redmi 9C i Xiaomi: është një telefon me dy karta SIM me mbështetje 4G (foleja sekondare e SIM është e ndarë me atë të microSD) e pajisur me procesor MediaTek 2.3 GHz, 3 GB RAM dhe 32 ose 64 GB memorie të brendshme, të zgjerueshme përmes microSD. Ekrani ka një diagonale 6.53 inç, kamera e pasme ka një rezolucion prej 13 MP dhe bateria ka një kapacitet prej 5000 mAh. Vlen të përmendet prania e Bluetooth 5.0.

Oppo A52

Oppo A52 mbyll listën e kartave SIM të dyfishta, një smartphone shumë i respektuar që kombinon më shumë se veçori modeste të pajisjes me një çmim që është veçse i lartë. Pajisja, ekrani i së cilës mat 6.5 6. diagonale, është e pajisur me procesor Qualcomm Snapdragon 655, i shoqëruar nga 4 GB RAM dhe 64 GB (e zgjerueshme) memorie e brendshme. Kamera e pasme ka një rezolucion prej 12 MP dhe ka një bateri 5000 mAh.

Huawei P40 Lite

Një SIM i dyfishtë me mbështetje për rrjetin 5G është propozuar nga kompania kineze e Huawei me Huawei P40 Lite. Karakteristikat e tij? Ndërkohë, siç u përmend, mbështetje për Dual SIM por edhe me rrjetin më të shpejtë të gjeneratës së fundit 5G. Pra, procesori i fuqishëm për këtë varg çmimesh është Kirin 810 i cili ndihmohet këtu nga 6 GB RAM ose edhe 8 GB RAM (në varësi të versionit të zgjedhur) dhe me një hapësirë ​​të brendshme 128 GB që mund ta zgjeroni me NMCard të pronarit deri në 256 GB Dhe pastaj? Përsëri ekrani që është këtu pa korniza me një panel diagonal 6.4 inç Full HD +. Ka një vrimë në pjesën e sipërme për kamerën e përparme 16 MP ndërsa në pjesën e pasme do të gjeni një ndarje të plotë me sensorë 48 MP përveç një këndi ultra të gjerë 8 MP dhe dy 2 MP për makrot dhe thellësinë. Bateria është 4.200 mAh me karikim 40W dhe sistemi operativ është Android Open Source por pa Play Store dhe shërbimet e Google por me ato të Huawei.

POCO M3

Shumë interesant sidomos për çmimin e tij është Xiaomi POCO M3i cili mund të llogaritet në një ekran Full HD + 6,53 inç me pikë notë, i mbrojtur nga një xham Gorilla Glass 3. Nën trup ekziston një Qualcomm Snapdragon 662 SoC me CPU bërthamë okta 2 GHz dhe GPU Adreno 610, 4 GB RAM LPDDR4X dhe 64 ose 128 GB memorie të brendshme të tipit UFS 2.1 (UFS 2.2 për variantin 128 GB). Lidhje e shkëlqyeshme, duke filluar nga mbështetja për rrjetet 4G / LTE (përfshirë brezin 20), WiFi 802.11 bandë dyfishtë ac, Bluetooth 5.0, radio FM dhe transmetues infra të kuqe. Fatkeqësisht, mungon një çip NFC për pagesa në celular. Sektori fotografik është i mirë me një sensor kryesor 48 MP (f / 1.79) i shoqëruar nga një sensor makro dhe një thellësi, të dy me hapje f / 2.4 dhe rezolucion 2 MP. Bateri e shkëlqyeshme 6,000 mAh, e mbështetur nga karikimi i shpejtë në 18 vat, me një karikues 22 bateri,5 vat në paketën e shitjeve.

Telefonat inteligjentë më të mirë me dy skeda SIM(nga 200 € në 500 €)

Le të vazhdojmë tani me telefonët inteligjentë me dy skeda SIM, të aftë për të ofruar performancë dhe funksionalitet të respektueshëm, kundrejt një shpenzimi jo shumë të lartë.

Apple iPhone SE (gjenerata e dytë)

Familja Apple iPhone SE është dedikuar për ata që duan një smartphone të karakterizuar nga standardet e larta të cilësisë të ofruara nga Apple dhe funksionalitetin e sistemit operativ iOS, pa pasur nevojë të shpenzojnë shuma të tepruara. Smartphone, i mundësuar nga çipi Apple A13 Bionic, është i disponueshëm në ngjyra të ndryshme, me madhësi memorie 64, 128 ose 256 GB dhe është i pajisur me një ekran Retina HD 4.7,, kamerë të pasme 2 MP, kamerë të përparme 7 MP dhe Touch Lexues i gjurmëve të gishtave ID. IPhone SE mbështet përdorimin e njëkohshëm të nanoSIM dhe eSIM.

Samsung Galaxy A32

Brez i shkëlqyeshëm dhe i ri është Samsung Galaxy A32 një smartphone Android me rreze të mesme me një ekran Infinity-U 6,4 inç me rezolucion HD + (720 x 1600 piksel) me 60 Hz dhe 270 PPI. Zemra e telefonit inteligjent është një chipset okta-core me 4 GB RAM dhe 128 GB memorie të brendshme në bord, i zgjerueshëm deri në 1 TB përmes microSD. Në nivelin e kamerave ka edhe 4 me atë kryesor nga 64 MP (f / 1.8) pastaj një kënd ultra të gjerë nga 8 MP me f / 2.2 dhe pastaj përsëri një makro dhe një thellësi prej 5 MP dhe f / 2.4 për secilën lloji i goditjes. Bateria është edhe 5,000 mAh me karikim 15W.

Samsung Galaxy A52 5G

Lëshuar së bashku me atë të mëparshmin, por me disa karakteristika më të mira është Samsung Galaxy A52 një smartphone Android me rreze të mesme i krijuar nëse doni të keni mbështetje afatgjatë dhe pajisje të mira pa paguar shumë. Ndër pikat e forta të tij është ekrani 6.5 inç Super AMOLED me rezolucion Full HD + (1080 x 2400 piksel, 407 ppi), me një shpejtësi freskimi prej 90 Hz dhe 800 ndriçim. Qualcomm Snapdragon 720G okta core SoC lëviz sistemin me ndihmën e 6 GB RAM dhe 128 GB memorie të brendshme (e zgjerueshme me microSD deri në 1 TB). Sektori fotografik përbëhet nga një kamerë e pasme katërshe me sensorin kryesor 64 MP dhe një kamerë të vetme të përparme 32 MP. Nuk ka mungesë të certifikimit IP67 kundër ujit dhe pluhurit, lidhjes dyfishtë SIM (hibride) dhe një baterie bujare, nga 4500 mAh.

Samsung Galaxy A72

Lëshuar së bashku me atë të mëparshëm, por me disa karakteristika më të mira është Samsung Galaxy A52 5G një smartphone Android me rreze të mesme i krijuar nëse doni të keni mbështetje afatgjatë dhe pajisje të mira pa paguar shumë. Midis pikave të tij të forta kemi ekranin 6.5 inç Super AMOLED me rezolucion Full HD + (1080 x 2400 piksel, 407 ppi), me shpejtësi freskimi 90 Hz dhe shkëlqim 800 nit. Për të lëvizur sistemin ne mendojmë që procesori bërthamë okta Qualcomm Snapdragon 720G, me ndihmën e 6 GB RAM dhe 128 GB memorie të brendshme (e zgjerueshme me microSD deri në 1 TB). Sektori fotografik përbëhet nga një kamerë e pasme katërshe me sensorin kryesor 64 MP dhe një kamerë të vetme të përparme 32 MP. Nuk ka mungesë të certifikimit IP67 kundër ujit dhe pluhurit, lidhjes dyfishtë SIM (hibride) dhe një baterie bujare, nga 4500 mAh.

Xiaomi Mi 10T Pro

I 10T Pro për Xiaomi është padyshim një smartphone i madh për të mesëm-të lartë: ne flasim për një terminal me 6.67 “dhe Full HD + ekran rezolutë, në të cilën një procesor Qualcomm Snapdragon është instaluar 865, të cilat përputhen me 6GB RAM memorie, hapësira e magazinimit të 128 ose 256 GB, kamera e zgjerueshme dhe kryesore me një rezolucion prej 108 MP. Smartphone ofron mbështetje për nanoSIM të dyfishtë (foleja e dytë ndahet me microSD) dhe është në përputhje me rrjetet 5G dhe një bateri 5,000 mAh.

Xiaomi Mi 11 Lite

I 11 Lite për Xiaomi përfshin shumicën e tiparet e modelit më të rëndësishme, ndalimin e lidhjes 4G LTE. Ndryshimi kryesor është në SoC, i cili në këtë rast është Qualcomm Snapdragon 732G, i shoqëruar nga 6 GB RAM LPDDR4X dhe 64 ose 128 GB memorie e brendshme UFS 2.2. Ekziston një ekran AMOLED 6.55 inç 90Hz Full HD + (1080 x 2400 piksel) me kamera të integruar dhe mbështetje HDR10 +. Sektori fotografik i pasmë sheh një sensor kryesor nga 64 MP, 8 MP kënd ultra të gjerë dhe 5 MP telemacro, ndërsa kamera selfie “bie” në 16 MP. Bateria është 4250 mAh, me mbështetje për karikim të shpejtë deri në 33 W.

OPPO Find X3 Lite

OPPO Find X3 Lite është më i vogli i Serisë Find X3 dhe është i pajisur me një ekran OLED 6.4 inç me rezolucion Full HD + (1080 x 2400 piksel), me shpejtësi freskimi 90 Hz, shkëlqim maksimal prej 750 nit. Nën trup gjejmë Snapdragon 765G, të shoqëruar nga 8 GB RAM LPDDR4 dhe 128 GB memorie të brendshme UFS 2.1, e cila megjithatë nuk mund të zgjerohet me microSD.
Lidhshmëria është në përputhje me segmentin e tregut, me mbështetje për rrjetet 5G (SA / NSA), 4G / LTE, WiFi 802.11 bandë dyfishtë ac, Bluetooth 5.1, NFC, GPS, GLONASS, lidhës USB Type-C dhe mbi të gjitha një lidhës nga 3.5 mm për kufje. Bateria është shumë e mirë, me një kapacitet prej 4,300 mAh dhe e pajisur me SuperVOOC 2.0 Flash Charge me 65 watt që lejon një rimbushje të plotë në vetëm 35 minuta.
Sektori fotografik është më pak performues sesa të tjerët në seri, gjë që në asnjë rast nuk zhgënjen. Kamera e pasme mund të llogarisë në një sensor kryesor 64 Megapixel (f / 1.7), i shoqëruar nga një sensor 8 Megapixel (f / 2.2) me lente me kënd ultra të gjerë, dhe një palë sensorë 2 Megapixel (f / 2.4), një për makro dhe një pikturë njëngjyrëshe për thellësinë e fushës.

OnePlus Nord

OnePlus Nord është sigurisht një nga telefonat me dy skada SIM i përshtatshëm për ata që duke kërkuar për performancë shumë të lartë: ajo është në fakt një pajisje animuar nga Qualcomm Snapdragon 765G CPU, 4100 mAh bateri, ekran AMOLED me 6.44 “diagonale dhe 48 MP kamera e pasme. Telefoni inteligjent është në dispozicion në tre variante: 8 GB RAM + 128 GB hapësirë ​​të brendshme, 8 GB RAM + 256 GB hapësirë ​​të brendshme dhe 12 GB RAM + 256 GB hapësirë ​​të brendshme. Të tre versionet e telefonit inteligjent ofrojnë mbështetje për rrjetet 5G.

realme 8 Pro

Me të vërtetë interesante është realme 8 Pro i cili përqendrohet shumë në sektorin fotografik dhe në çmimin e ulët. Në këtë rast filloj menjëherë me renditjen e veçorive të kamerës së pasme quad me sensorin kryesor 108 MP Samsung ISOCELL HM2, shoqëruar me sensorë të portretit me kënd ultra të gjerë, makro dhe të zezë dhe të bardhë. Jo vetëm sepse ka një kamera të vetme 16MP në pjesën e përparme. Ekrani është një super AMOLED 6,43 inç me rezolucion Full-HD + me shpejtësi freskimi 60 Hz, shpejtësi mostre 180 Hz dhe sensor të integruar të gjurmës së gishtit. Shtëpia kineze ka zgjedhur një SoC octa core Qualcomm Snapdragon 720G, i cili mund të llogarisë në ndihmën e 6 ose 8 GB RAM dhe 128 GB memorie të brendshme. Paraqisni lidhjen në gatishmëri të dyfishtë 4G SIM, Wi-Fi ac, Bluetooth 5.0. Bateria është 4500 mAh, me mbështetje për karikim të shpejtë deri në 50 W.

Telefonat inteligjentë më të mirë të nivelit të dytë me dy skeda SIM (mbi 500 €)

Ne e përfundojmë këtë listë duke ekzaminuar se cilat janë, për momentin, telefonat inteligjentë më të mirë të rangut, të pajisur me dy skeda SIM.

HUAWEI P40 Pro

Edhe P40 Pro nga HUAWEI është një smartphone Android që, në kategorinë me dy skeda SIM, sigurisht që arrin të thotë fjalën e tij: është një telefon me një ekran OLED 6.58 and dhe një rezolucion prej 1200 x 2640 pikselë, i animuar nga një procesor Kirin 990 deri në 2.8 GHz, me 8 GB RAM. Kujtesa e brendshme është e barabartë me 128 GB, rezolucioni i kamerës katërfish është i barabartë me 40 MP dhe ka mbështetje për nanoSIM të dyfishtë fizik, me mundësinë e përdorimit të lidhjes 5G. Ju lutemi vini re se e gjithë familja Huawei P40 përdor Shërbime HUAWEI Mobile në vend të Shërbimeve Google Mobile, prandaj Play Store dhe Apps Google nuk janë instaluar.

Samsung Galaxy S20 FE

Me Samsung Galaxy S20 FE, prodhuesi Korean dëshironte të ndërthurte tiparet më të kërkuara nga “adhuruesit” e tij në një smartphone. Po flasim për një pajisje me ekran 6.5 ″ dhe rezolucion FullHD +, e pajisur me 6 GB RAM dhe 128 GB memorie të brendshme, e zgjerueshme përmes microSD. Në bord janë një kamerë e pasme 32MP dhe një bateri me kapacitet 4500mAh dhe aftësitë SIM të dyfishtë sigurohen nga një hapësirë ​​fizike e dyfishtë për nanoSIM. Smartphone është në dispozicion në dy variante: një me mbështetje për rrjetet 4G dhe procesorin Samsung Exynos, dhe një me mbështetje për rrjetet 5G, të pajisur me procesor Qualcomm Snapdragon 865 në vend.

ASUS Zenfone 7/7 Pro

ASUS Zenfone 7 është nder telefonat me dy skeda SIM, me ekran 6.67 inç diagonale dhe një rezolucion prej 2400 x 1080 piksel. Procesori është një Qualcomm Snapdragon 865+ dhe shoqërohet nga 8 GB RAM dhe 128 GB hapësirë ​​të brendshme (256 GB në versionin bazë), i zgjerueshëm përmes microSD. Kamera kryesore ka një rezolucion prej 64 MP. Vlen të përmendet prania e teknologjisë 5G dhe foleja ekskluzive për kartën e kujtesës: Zenfone 7 dhe Zenfone 7 Pro ju lejojnë të përdorni dy nanoSIM dhe një microSD njëkohësisht.

Xiaomi Mi 11 5G

Gjithashtu interesant është Xiaomi Mi 11 5G i ri i cili disi distancohet nga konkurrentët e tjerë për shkak të specifikimeve të kamerës. Ndërkohë, është një smartphone i rangut të lartë me një ekran AMOLED 6,81 inç me rezolucion QHD + në 120 Hz. Procesori i tij është më i fuqishmi i momentit, përkatësisht Qualcomm Snapdragon 888 SoC i cili këtu mbështetet nga 8 ose 12 GB RAM LPDDR5 dhe me memorie të brendshme të barabartë me 128 ose 256 GB të tipit UFS 3.1. Pastaj është lidhja 5G në kartën SIM dyfishe dhe më pas një kamerë e fuqishme e pasme trefishe me një sensor kryesor 108 MP, një kënd ultra të gjerë 13 MP me kënd 123 ° dhe përsëri një makro 5MP. Bateri 46shtë 4600 mAh me karikim të shpejtë deri në 55 W.

Samsung Galaxy S21 / S21 + / S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 / S21 + dhe S21 Ultra i ri nuk mund të mungojë nga telefonat me dy skeda Sim me te mire. Pamja e tyre estetike është praktikisht identike ndërsa specifikimet e tyre teknike ndryshojnë me disa karakteristika të përbashkëta: mbështetja për rrjetin 5G dhe gjithashtu prania e procesorit të fuqishëm Exynos 2100, i bërë me një proces prodhimi 5 nm dhe i pajisur me një CPU octa-core të përbërë. -X1 në 2.9 GHz, tre Cortex-A78 në 2.8 GHz dhe katër Cortex-A55 në 2.2 GHz me efikasitet të lartë të energjisë. Më i vogli, Galaxy S21, ka një ekran 6.2 inç Dinamik AMOLED 2X me rezolucion Full HD + (1080 x 2400 piksel) ndërsa Galaxy S21 + ka një rezolucion 6.7 inç Full HD + (1080 x 2400 piksel). Me rifreskim të ndryshueshëm midis 48 dhe 120 Hz, HDR10 +. Edhe më i madh se Galaxy S21 Ultra i cili është 6.8 inç dhe me rezolucion WQHD + (1440 x 3200 piksel),me një gotë pak të lakuar në anët dhe një shkëlqim që arrin 1500 nit. Specifikimet e kamerave me tre sensorë për Galaxy S21 dhe S21 + ndryshojnë përkatësisht nga 12 MP (kryesore) + 12 MP (kënd i gjerë) + 64 MP (telefoto). Në Galaxy S21 Ultra, nga ana tjetër, ka 4 sensorë: kryesor 108 MP me stabilizim optik (OIS), 12 MP sensor ultra me kënd të gjerë, një sensor 10 MP me 3x zoom optik dhe OIS dhe sensor me 10X 10 MP zoom optik. me sistemin OIS dhe lentet periskop, të ndihmuar nga një sistem fokusimi lazer; frontalisht ne gjejmë një sensor të vetëm 40 MP. Më në fund, bateritë janë 4,000 mAh (Galaxy S21), 4,800 mAh (Galaxy S21 +) dhe 5,000 mAh (Galaxy S21 Ultra).Specifikimet e kamerave me tre sensorë për Galaxy S21 dhe S21 + ndryshojnë përkatësisht nga 12 MP (kryesore) + 12 MP (kënd i gjerë) + 64 MP (telefoto). Në Galaxy S21 Ultra, nga ana tjetër, ka 4 sensorë: kryesore 108 MP me stabilizim optik (OIS), 12 MP sensor ultra me kënd të gjerë, një sensor 10 MP me 3x zmadhim optik dhe OIS dhe sensor me 10X 10 MP zmadhimi optik me sistemin OIS dhe lentet periskop, të ndihmuar nga një sistem fokusimi lazer; frontalisht ne gjejmë një sensor të vetëm 40 MP. Më në fund, bateritë janë 4,000 mAh (Galaxy S21), 4,800 mAh (Galaxy S21 +) dhe 5,000 mAh (Galaxy S21 Ultra).Specifikimet e kamerave me tre sensorë për Galaxy S21 dhe S21 + ndryshojnë përkatësisht nga 12 MP (kryesore) + 12 MP (kënd i gjerë) + 64 MP (telefoto). Në Galaxy S21 Ultra, nga ana tjetër, ka 4 sensorë: kryesore 108 MP me stabilizim optik (OIS), 12 MP sensor ultra me kënd të gjerë, një sensor 10 MP me 3x zoom optik dhe OIS dhe sensor me 10X 10 MP zoom optik. me sistemin OIS dhe lentet periskop, të ndihmuar nga një sistem fokusimi lazer; frontalisht ne gjejmë një sensor të vetëm 40 MP. Më në fund, bateritë janë 4,000 mAh (Galaxy S21), 4,800 mAh (Galaxy S21 +) dhe 5,000 mAh (Galaxy S21 Ultra).një sensor 10MP me zmadhim optik 3X dhe OIS dhe sensor zoom optik 10X 10MP me sistem OIS dhe lente periskopi, të ndihmuar nga një sistem fokusi lazer; frontalisht ne gjejmë një sensor të vetëm 40 MP. Më në fund, bateritë janë 4,000 mAh (Galaxy S21), 4,800 mAh (Galaxy S21 +) dhe 5,000 mAh (Galaxy S21 Ultra).një sensor 10MP me zmadhim optik 3X dhe OIS dhe sensor zoom optik 10X 10MP me sistem OIS dhe lente periskopi, të ndihmuar nga një sistem fokusi lazer; frontalisht ne gjejmë një sensor të vetëm 40 MP. Më në fund, bateritë janë 4,000 mAh (Galaxy S21), 4,800 mAh (Galaxy S21 +) dhe 5,000 mAh (Galaxy S21 Ultra).

OnePlus 9 Pro

Falë bashkëpunimit me Hasselblad, unë gjithashtu ju ofroj markën e re OnePlus 9 Pro. OnePlus 9 Pro është niveli i lartë: SoC është Snapdragon 888 i Qualcomm i bërë në 5 nanometra me një CPU okta bërthamë 2.84 GHz me frekuencë maksimale dhe Adreno 660 GPU. Ekzistojnë gjithashtu memorje RAM 8 ose 12 GB të tipit LPDDR5 dhe memorje të brendshme prej 128 ose 256 GB të tipit UFS 3.1. Ekran i shkëlqyeshëm që quhet Fluid Display 2.0 dhe karakterizohet nga një panel 6.7 inç me skaje të lakuara, në format 20,1: 9 me rezolucion QHD + 1,440 x 3,216 piksele (525 ppi), mbështetje për HDR10 + dhe profile me ngjyra sRGB dhe Ekran P3, dhe një vlerë shumë e lartë e shkëlqimit maksimal prej 1,300 nitrash. Kamerat e pasme janë katër: sensori kryesor është një 48 MP Sony IMX789 i stabilizuar optikisht (OIS); një lente me kënd shumë të gjerë Sony IMX766 50MP,i njëjti që është në gjendje të kap makro deri në 4 cm nga tema; një lente telefoto 8MP me OIS dhe zmadhim optik dhe dixhital 3.3x deri në 30x. Më në fund një sensor monokrom 2 MP. OnePlus 9 Pro integron dy bateri për një kapacitet total prej 4,500 mAh. Karikimi me tel i shpejtë është Warp Charge 65T me 65 watts ndërsa karikimi pa tel Warp Charge 50 Wireless me 50 watts nga 1 në 100% në 43 minuta me aksesorin e shitur veç e veç.

OPPO Find X3 Neo

OPPO i ri Find X3 Neo është gjithashtu shumë interesant nder telefonat me dy skeda SIM, i cili ofron një ekran OLED 6,55 inç Full HD + (1080 x 2400 piksel) OLED me shpejtësi rifreskimi 90 Hz dhe shkëlqim maksimal prej 1,100 nit, me çertifikim HDR10 +. Procesori është një Qualcomm Snapdragon 865 i mbështetur nga 12 GB RAM LPDDR dhe 256 GB memorie e brendshme që nuk zgjerohet UFS 3.0. Sektori i lidhjes është shumë i mirë, me mbështetje për rrjetet 5G (SA / NSA), 4G / LTE, WiFi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS dhe USB Type-C. Bateria 4,500 mAh mbështetet nga karikimi i shpejtë SuperVOOC 2.0 Karikim blici në 65 watt (në gjendje të rimbushë baterinë në vetëm 35 minuta). Katër sensorë të kamerës së pasme me një sensor kryesor Sony IMX766 50 MP (f / 1.8) me stabilizim optik të imazhit, i shoqëruar nga një sensor 16 MP (f / 2.2) me lente me kënd ultra të gjerë,Zmadhim hibrid 13 MP 5x (dixhital 20x) dhe një sensor 2 MP për makrot.

OPPO Find X3 Pro

I fundit nder telefonat me dy skeda sim, vetëm në madhësi dhe karakteristikat teknike të serisë është OPPO Find X3 Pro, i bukur dhe unik me formen e tij origjinale. Ekrani është një AMOLED 6.7 inç me rezolucion QHD + (1440 x 3126 piksel), shpejtësia e rifreskimit 120 Hz, shkëlqimi i pikut 1,300 nit dhe certifikimi HDR10 +. Në nivelin e procesorit kemi Qualcomm Snapdragon 888, me CPU bërthamë okta në 2.84 GHz dhe Adreno 660 GPU, të shoqëruar nga 12 GB RAM LPDDR5 dhe 256 GB memorie të brendshme UFS 3.1, jo të zgjerueshme. Lidhshmëria është gjithashtu e shkëlqyeshme, me mbështetje për rrjetet 5G (SA / NSA), WiFi 6, Bluetooth 5.2, NFC, GPS, GLONASS dhe lidhësin USB Type-C. Bateria 4,500mAh mbështetet nga sistemi i ngarkimit të shpejtë 65 vat SuperVOOOC 2.0 dhe sistemi i karikimit të shpejtë pa tela AirVOOC 30 vat për karikim pa tel. Sektori fotografik është gjithashtu i patëmetë, i cili mund të llogarisë në një kamerë të pasme katërfish dhe atë të përparme.Ky i fundit ka një rezolucion prej 32 MP me një hapje f / 2.4. Në pjesën e pasme kemi një sensor 50 MP (f / 1.8) Sony IMX766 me stabilizim optik të imazhit dhe fokusin e njohjes së fazës Direktive të të gjithë Pixel Omni. Fotografia plotësohet nga një sensor lente me kënd të gjerë 50 MP (f / 2.2) (FoV 111-shkallë), një zmadhim hibrid 13 MP (20x dixhital) dhe një aparat fotografik mikrolenesh 3 MP (f / 3.0) për të zmadhuar në detaje. më shumë minuta.një zmadhim hibrid 13 MP 5x (dixhital 20x) dhe një aparat fotografik microlens 3 MP (f / 3.0) për të zmadhuar detajet më të mira.një zmadhim hibrid 13 MP 5x (dixhital 20x) dhe një aparat fotografik microlens 3 MP (f / 3.0) për të zmadhuar detajet më të mira.

Apple iPhone 12/12 Mini / 12 Pro / 12 Pro Max

Si gjithmonë, nuk mund të mungojnë iPhones nder telefonat me dy skeda SIM: në veçanti, Apple iPhone 12 është një SIM smartphone dual (kombinim nanoSIM + ESIM) e pajisur me një “ekran 6.1 Super Retina XDR, me anti – Mburoja e prishur qeramike, çipi Apple A14 Bionic dhe kamera të dyfishtë 12MP. Smartphone ofron mbështetje për lidhjen 5G dhe është i disponueshëm në madhësi memorie 64, 128 ose 256 GB.

iPhone 12 Mini ndan të njëjtat karakteristika shihet pak kohë më parë, por kombinon smartphone me një ekran shumë më të vogël: diagonale, në fakt, është vetëm 5.4 “.

Një hap më lart janë iPhone 12 Pro dhe Pro Max, të cilët dallojnë nga ato të mëparshmit për cilësinë e kamerave (të cilat janë 4, në gjendje të regjistrojnë video në 4K në 60 FPS edhe me modalitetin HDR10), për madhësinë e ekrani (përkatësisht prej 6.1 ″ dhe 6.7 ″) dhe për prerjet e kujtesës, të cilat janë të barabarta me 128, 256 dhe 512 GB.

Nese doni te gjeni nje sit ku te shikoni dhe krahasoni telefonat me te mire me dy skeda sim atehere klikoni ketu.