Si te gjesh nje numer privat / anonim

Si te gjesh nje numer privat / anonim

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te gjesh nje numer privat/anonim. Mund te ndodhe qe t’ju telefonojne me numer te fshehte/anonim dhe kjo eshte vertete bezdisese. Te gjesh numrin qe fshihet pas, nuk eshte nje operacion i thjeshte, por me pak fat edhe mund te arrihet (sherbimet mund te jene me pagese dhe ska garanci rezultati 100%). Per me shume detaje, vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te gjesh nje numer privat anonim: ne celular

Nese dëshiron të kuptosh se si te gjesh nje numer privat/anonim në një celular, atehere përfitoni nga sistemet specifike që gjeni të treguara më poshtë. Secila prej tyre mund të rezultojë pak a shumë e përshtatshme në varësi të rrethanave. Sidoqoftë këto janë zgjidhje të dobishme për të zbuluar numrin e telefonuesit.

Si te gjesh nje numer privat/anonim: Whooming

Si te gjesh nje numer privat / anonim

Sistemi i parë të sugjerojme është i Whooming. Ky është një shërbim online që ju lejon të zbuloni numra privatë duke përdorur teknikën e devijimit së thirrjeve. Në thelb është falas, por për të përfituar plotësisht prej tij, domethënë për të shfaqur numrat e telefonuesve qartë, duhet të abonoheni. 

Për të përdorur Whooming, hapi i parë që duhet të bëni është të shkoni në faqen e internetit të shërbimit dhe të krijoni një llogari duke klikuar në butonin Regjistrohu falas/Registrati gratis në qendër të ekranit. Më pas zgjidhni nëse do të regjistroheni përmes adresës së emailit ose përmes Facebook-ut, duke shtypur butonin e duhur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani në varësi të zgjedhjes së bërë gjatë krijimit të llogarisë, hapni adresën e postës elektronike duke iu referuar adresës së emailit të specifikuar gjatë abonimit në shërbim ose në llogarinë tuaj në Facebook, gjeni mesazhin që konfirmon regjistrimin në Whooming (nëse nuk e shikoni atë në kutinë tuaj hyrëse, përpiquni të hidhni një sy në dosjen e postës së padëshiruar), mbani shënim fjalëkalimin e përkohshëm që ju është caktuar dhe shtypni butonin Hyr/Accedi në Whooming.

Në faqen e internetit që do t’ju shfaqet në këtë pikë, shkruani në fushat e duhura adresën e emailit të përdorur për regjistrim dhe fjalëkalimin e përkohshëm që ju është caktuar, më pas shtypni butonin Hyr/Accedi.

Pas përfundimit të hapave të mësipërm, do të fillojë procedura e konfigurimit fillestar Whooming. Më pas jepni numrin tuaj të telefonit, duke klikuar në butonin + Shto numrin/Aggiungi numero, më pas në butonin Vazhdo/Prosegui dhe duke plotësuar formularin që ju shfaqet me shtetin e kompanisë suaj telefonike, emrin e kësaj të fundit dhe numrin tuaj të telefonit. Më pas, vendosni shenjen ne kutinë Unë kam lexuar dhe pranoj kushtet e shërbimit/Ho letto e accetto i termini del servizio dhe klikoni edhe një herë në butonin Vazhdo/Prosegui për të shkuar në hapin tjetër.

Në këtë pikë, duhet të aktivizoni përcjelljen/devijimin/trasferimin e thirrjeve në numrin tuaj celular, në mënyrë që telefonatat anonime të refuzohen dhe të ridrejtohen automatikisht në numrin e Whooming, i cili më pas ju lejon të gjeni numrin e telefonuesit. Për ta bërë këtë, ndiqni udhëzimet e mëposhtme. 

  • Për të aktivizuar transferimin e thirrjes nëse i zënë (opsioni i parazgjedhur), i cili ju lejon të zbuloni numrin privat vetëm kur refuzoni një telefonatë nga ky i fundit, thirrni vargun *670694801878# në tastierën numerike të telefonit inteligjent dhe shtypni butonin për të nisur një telefonate.
  • Për të aktivizuar transferimin në të gjitha telefonatat (opsioni jo gjithmonë i disponueshëm), i cili ju lejon të ndaloni telefonin qe ti bjere zilja për sa kohë që transferimi është aktiv, shtypni *210694801878 # në tastierën numerike të telefonit inteligjent dhe pastaj shtypni butonin per te telefonuar.

Pasi të aktivizoni devijimin/trasferimin e thirrjeve në numrin tuaj, klikoni në butonin Vazhdo/Prosegui në faqen e internetit Whooming që po shikoni dhe vazhdoni me verifikimin e numrit tuaj. Nëse keni zgjedhur të aktivizoni transferimin e thirrjeve vetëm nëse telefoni është i zënë, duhet të telefonosh veten nga numri yt, ndërsa nëse keni zgjedhur të aktivizoni transferimin total të thirrjeve do të duhet të telefononi numrin tuaj nga një numër tjetër dhe të refuzoni thirrjen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas do të shihni një mesazh në ekranin e kompjuterit tuaj që thotë se shërbimi është aktivizuar me sukses. Që tani e tutje, sa herë që merrni një telefonatë nga një numër privat, gjithçka që duhet të bëni është të refuzoni thirrjen dhe pas disa minutash, do t’ju dërgohet një email nga Whooming me linkun për të parë numrin real të atyre që kanë provuar për t’ju kontaktuar. Nëse keni zgjedhur të aktivizoni transferimin total të thirrjeve, për të zbuluar numrin privat nuk do të duhet të refuzoni asnjë telefonatë pasi ky i fundit do të bllokohet automatikisht.

Nëse ju duket e dobishme, ju informoj se Whooming ju lejon gjithashtu të konsultoheni me historikun e telefonatave të marra. Për ta parë atë, zgjidhni artikullin Thirrjet/Chiamate që gjeni në pjesën e sipërme djathtas të faqes së shërbimit. Megjithatë, mbani mend se numrat e plotë të atyre që janë përpjekur t’ju kontaktojnë mund të shihen qartë vetëm duke u regjistruar për një abonim me pagesë (i cili fillon nga 12,99 euro për 3 muaj). Për ta aktivizuar, klikoni në artikullin Abonim/Abbonamento që ndodhet lart djathtas, zgjidhni një nga planet e disponueshme dhe vazhdoni me pagesën duke përdorur kartën tuaj të kreditit/debitit ose llogarinë tuaj PayPal.

Nëse nderroni mendje dhe dëshironi të çaktivizoni Whooming, mund t’i riktheheni ne hapat tuaja duke shtypur vargun ##002# në tastierën numerike të telefonit tuaj dhe duke shtypur butonin për të nisur një telefonatë. Pasi të keni telefonuar kodin që sapo tregova, do të shihni një mesazh që shfaqet në ekran, i cili do t’ju paralajmërojë se shërbimi është çaktivizuar. 

Whooming është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS. Funksionimi i aplikacionit është praktikisht i njëjtë me atë të faqes së internetit që ju shpjegova tani.

Si te gjesh nje numer privat/anonim: WoozThat

Si te gjesh nje numer privat / anonim

Një mjet tjetër që mund të përdorni për të gjetur një numër privat/anonim është WoozThat. Është një aplikacion i disponueshëm vetëm për pajisjet Android që ju lejon të gjeni numrin e thirrjeve hyrëse të kryera me anonim, duke përdorur teknikën e transferimit të thirrjeve. Vini re se shkarkimi i aplikacionit është falas, por shërbimi paguhet (kushton 1,99 euro/javë, me një javë provë falas).

Për të shkarkuar aplikacionin në pajisjen tuaj Android, vizitoni seksionin përkatës të Play Store dhe shtypni butonin Instalo.

Tani nisni aplikacionin, duke prekur ikonën përkatëse që sapo është shtuar në ekranin bazë ose në sirtar, jepni të gjitha lejet e kërkuara (duke iu përgjigjur pozitivisht paralajmërimeve që shfaqen në ekran) dhe trokitni lehtë mbi butonin Fillo/Inizia/Start. Pasi të bëhet kjo, jepni leje aplikacionit për të hyrë në cilësimet e sistemit, më pas trokitni lehtë mbi butonin Vazhdo/Prosegui dhe vendosni nëse do të abonoheni në shërbim ose do të përdorni provën falas (pa detyrim rinovimi).

Më pas, ndiqni udhezuesin e shkurtër hyrës që ju propozohet dhe plotësoni formularin në ekran duke zgjedhur operatorin tuaj të telefonit dhe duke shtypur numrin tuaj të celularit dhe duke shtypur butonat Vazhdo/Prosegui dhe OK me radhë. Pasi ta bëni këtë, brenda pak çastesh do të merrni një telefonatë nga shërbimi, i cili do të mbyllet automatikisht.

Në këtë pikë, procedura e konfigurimit ka përfunduar praktikisht dhe mund të filloni të përdorni aplikacionin. Tani, kur merrni një telefonatë të bërë me anonim, thjesht refuzoni atë duke shtypur butonin per ta mbyllur që shfaqet në ekran ose duke shtypur butonin Identifiko/Identifica.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, do të merrni një njoftim në celularin tuaj me numrin e personit qe ju telefonoj. Nëse e gjykoni të përshtatshme, mund të shikoni edhe listën e plotë të thirrjeve të marra me anonime, duke shkuar në seksionin kryesor të aplikacionit, duke shtypur butonin me vijat horizontale në pjesën e sipërme ne të majtë të ekranit dhe më pas në Lista telefonatave/chiamate.

Si te gjesh nje numer privat/anonim: Override

Si te gjesh nje numer privat / anonim

Në rast se zgjidhjet për gjurmimin e një numri privat që kam sugjeruar tashmë rezultojnë të paefektshme, mund të kontaktoni operatorin tuaj të telefonit dhe të kërkoni aktivizimin e shërbimit Override (nese eshte i disponueshem).

Është një mjet përmes të cilit te gjitha telefonatat e bera me numer privat, shfaqin numrin e vertete. Është shumë efektiv, por fatkeqësisht ka kosto mjaft të larta dhe një kohëzgjatje të kufizuar. Po flasim për një çmim prej rreth 30 euro për 15 ditë.

Zakonisht, për të kërkuar aktivizimin e shërbimit Override, është e nevojshme të bëni një kërkesë me leter, duke bashkangjitur një dokument identiteti të vlefshëm të mbajtësit të linjës, ose nëse ky funksion mbështetet, të bëni një kërkesë direkt në internet, përmes faqes se internetit të operatorit (në seksionin e dedikuar për shërbimet zanore).

Për të mësuar saktësisht se si të kërkoni aktivizimin e shërbimit, kostot që do të kryhen dhe kohëzgjatjen e të njëjtit, mund të kontaktoni shërbimin e klientit të kompanisë telefonike që keni. 

Tabulati

Si te gjesh nje numer privat / anonim

Nëse dëshiron te dish se si te gjesh nje numer privat/anonim falas, atehere mund të provoni të kontaktoni operatorin tuaj të telefonit dhe të kërkoni regjistrimet e thirrjeve të bëra në linjën tuaj. Në këtë mënyrë do të mund të shikoni të gjithë numrat që keni telefonuar dhe që ju kanë telefonuar në një periudhë të caktuar. Midis tyre mund të renditet edhe adresa e personit që zakonisht ju kërkon në mënyrë anonime dhe që ndonjëherë ju ka thirrur gabimisht pa fshehur numrin.

Disa operatorë ju lejojnë të shikoni trafikun e linjës telefonike edhe në faqen e tyre të internetit. Thjesht shkoni në zonën personale në internet të operatorit, duke përdorur të dhënat tuaja të hyrjes dhe arrini në seksionin me detajet e trafikut/dettagli del traffico

Si te gjesh nje numër privat anonim: ne linje fikse

Nese merrni telefonata anonime në linjën e shtëpisë, atehere edhe kjo mund të bëhet. Për ta bërë këtë, mund të përdorni pothuajse të gjitha mjetet që ju kam vënë në dukje tashmë në rreshtat e mëparshëm: Whooming, shërbimi Override dhe Tabulati.

Në rastin konkret të Whooming, megjithatë, mbani mend se për fat të keq jo të gjithë operatorët mbështesin trasferimin e thirrjeve nëse i zënë dhe madje edhe duke përdorur një telefon pa tel që ka butonin e duhur për të refuzuar thirrjet, problemi nuk zgjidhet. Zakonisht, në fakt, për telefoninë fikse mbështetet vetëm devijimi total i thirrjeve, duke i përcjellë të gjitha thirrjet e marra në një numër tjetër.

Cfare duhet te besh pas gjetjes se nje numri privat/anonim

Nese keni arritur më në fund të gjeni një numër privat dhe tani do të dëshironit të dini se kujt i përket, atehere në atë rast ju sugjerojme të përdorni një nga shërbimet e listuara më poshtë.

  • Chi sta Chiamando?: është një shërbim online që përdor reagimet e përdoruesve për të krijuar një bazë të dhënash që përmban pronarët e shumë numrave të telefonit (celular dhe fiks). Është falas, mund ta përdorni pa u regjistruar dhe pa pasur nevojë të jepni të dhënat tuaja. Mund të përdoret gjithashtu si aplikacion për Android dhe iOS/iPadOS.
  • Sync.me: shërbim që ofron mundësinë e zbulimit të identitetit të numrave celularë dhe fiks, me kusht që pronarët e ligjshëm të kenë vendosur ta bëjnë këtë informacion publik në internet, për shembull në rrjetet sociale. Është falas, por për ta përdorur atë duhet të regjistroheni dhe të jepni informacion personal, i cili mund të përbëjë një rrezik të mundshëm për privatësinë (duke marrë parasysh se këto të dhëna do të jenë të aksesueshme nga ana e përdoruesve të regjistruar). Mund të përdoret gjithashtu nga celulari, nëpërmjet aplikacionit për Android dhe iOS/iPadOS.
  • Tellows: ky është një shërbim bashkëpunues që ju lejon të zbuloni mbajtësit e numrave të telefonisë celulare dhe fikse falë komenteve të përdoruesve. Nisur nga natyra e tij, është e vështirë të gjesh numrat e qytetarëve privatë, por është shumë efektiv për gjurmimin e numrave të call center qe ju merzisin.