App per te gjetur kush po telefonon

Nese dëshironi të zbuloni se kush po ju telefonon në celularin tuaj por nuk i keni ruajtur akoma numri ne rubrike, apo keni marrë kaq shumë telefonata kohët e fundit nga një numër që nuk njihni dhe do të ishit kurioz të zbulonit se i kujt eshte numri?! Atehere me siguri duhet të shkarkoni një aplikacion/app në telefonin tuaj për të gjetur se kush po ju telefonon.

Pavarësisht nëse keni një smartphone Android ose iPhone, nuk ka rëndësi: në të dy rastet ka aplikacione që ju lejojnë të zbuloni identitetin e telefonuesit, edhe kur kjo nuk është në rubriken e telefonit ose edhe kur bëhet një telefonatë me anonim; të gjitha në një mënyrë të thjeshtë dhe shpesh falas (të paktën në lidhje me identifikimin e numrave; për bllokun mund të jetë e nevojshme të paguhet). Në raste të tjera, atëherë është e nevojshme të bëhet një kompromis për sa i përket privatësisë, për shembull duke ndarë publikisht numrin e dikujt në bazat e të dhënave të aplikacioneve në fjalë.

Ata që identifikojnë (dhe bllokojnë) thirrjet në qendrën e thirrjeve dhe shqetësime të tjera kanë baza të të dhënave, pjesërisht të ndërtuara falë kontributit të përdoruesve, përmes të cilave ata mund të zbulojnë identitetin e numrave nga të cilët merren thirrjet. Aplikacionet që, nga ana tjetër, demaskojnë numrat e atyre që fshihen pas thirrjeve anonime përfitojnë nga teknika e përcjelljes së thirrjeve.

Permbajtja

App falas për të gjetur se kush po telefonon

Siç ju thashë në fillim, ka disa aplikacione për të ditur se kush ju telefonon falas, si për Android ashtu edhe për iOS. Më poshtë, pra, do të gjeni ato që besoj se janë më të mirat.

Hiya (Android/iOS)

Zgjidhja e parë që sugjeroj të përdorni është Hiya. Eshtë në dispozicion për Android dhe iOS dhe mbështetet në një bazë të dhënash me numra telefoni, për të cilin është e mundur të shikoni ID-në e thirrjes dhe kështu të dini nëse është një numër potencialisht i padëshiruar apo jo.

Kjo gjithashtu ju lejon të vendosni pengesa për thirrjet hyrëse. Vini re se kjo ju lejon të zgjidhni nëse do të ndani numrin ose jo, por për një çështje të privatësisë është padyshim e këshillueshme që ta shmangni. Në parim është falas, por ofron sherbime dhe me pagesë (me koston themelore prej 4.49 euro/muaj) për të mundësuar bllokimin automatik të thirrjeve të padëshiruara (përndryshe raportohet vetëm identiteti i telefonuesit por thirrja telefonike nuk bllokohet).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta shkarkuar dhe instaluar në pajisjen tuaj, nëse jeni duke përdorur Android, hyni në seksionin përkatës të Play Store dhe shtypni butonin Instalo. Nëse po përdorni një pajisje në të cilën Play Store nuk është në dispozicion, mund ta shkarkoni atë përmes një dyqani alternativ. Nëse jeni duke përdorur iOS, nga ana tjetër, hyni në seksionin përkatës të App Store, shtypni butonin Get/Ottieni, më pas butonin Instalo dhe autorizoni aplikacionin përmes Face ID, Touch ID ose fjalëkalimit të Apple ID.

Më pas, filloni Hiya duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor, pastaj për të filluar monitorimin e thirrjeve që merrni dhe për të gjetur se kujt i përket numri relativ, prekni butonin Hyrje,kalojeni ndarjen e numrit, jepni leje të ndryshme të kërkuara për të lejuar që aplikacioni të funksionojë siç duhet dhe shtyp butonin Falas/gratis/free, për të përfituar nga versioni falas i shërbimit; në mënyrë alternative zgjidhni të regjistroheni në një nga abonimet e propozuara (nëse dëshironi të përdorni edhe bllokimin për telefonata të padëshiruara).

Nëse jeni duke përdorur versionin e aplikacionit iPhone, shkoni gjithashtu te Cilësimet/Settings/Impostazioni> Telefoni> Bllokimi i thirrjes dhe identifikimi i seksionit iOS dhe zhvendosni ndërprerësin e vendosur pranë emrit të aplikacionit në ON.

Nëse dëshironi, mund të vendosni të kërkoni “manualisht” për një numër specifik në bazën e të dhënave të aplikacioneve. Për ta bërë këtë, nëse jeni duke përdorur Android, shkoni te seksioni i Thirrjeve dhe kërkoni midis thirrjeve të marra atë që lidhet me numrin e interesit tuaj. Nëse, nga ana tjetër, jeni duke përdorur iOS, trokitni lehtë mbi artikullin Kërko që ndodhet në pjesën e poshtme, shtypni numrin e telefonit për të cilin dëshironi të dini më shumë në fushën e duhur të tekstit dhe zgjidhni çdo ndeshje të gjetur.

Should I Answer (Android/iOS)

Një tjetër aplikacion që, për mendimin tim, do të bënit mirë ta provonit është A duhet të përgjigjem. Eshtë një zgjidhje e disponueshme për Android dhe iOS, e aftë të identifikojë dhe bllokojë thirrjet nga “bezdisjet e njohura” dhe që nuk kërkon ndarjen e numrit tuaj në një direktori publike.

Baza e të dhënave për numrat në të cilët mbështetet pasurohet nga reagimet e lëshuara nga vetë përdoruesit: kjo siguron që, të paktën në teori, besueshmërinë me të cilën aplikacioni është në gjendje të identifikojë dhe bllokojë thirrjet nga qendrat e thirrjeve, nga operatorët e telemarketing ose të tjera. Megjithatë, është një nga aplikacionet më të vlefshme për të ditur se kush po ju telefonon në iPhone dhe Android. Eshtë falas, por blerjet brenda aplikacionit ofrohen dhe kërkohet një abonim në iPhone (me një kosto prej 1.99 €/muaj) për të aktivizuar bllokimin e thirrjeve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar dhe instaluar A duhet të përgjigjem në pajisjen tuaj Android, vazhdoni nga seksioni përkatës i Dyqanit Play (ose nga dyqanet alternative, nëse keni një pajisje pa shërbime të Google), ndërsa nëse jeni duke përdorur iOS mund të vazhdoni nga seksioni përkatës i App Store.

Pastaj filloni aplikacionin duke zgjedhur ikonën e tij të shtuar në ekranin kryesor. Tani që shihni ekranin e tij kryesor, jepjani të gjitha lejet e nevojshme për ta bërë atë të funksionojë në mënyrën më të mirë dhe lëvizni nëpër skedat që ju tregojnë se si funksionon.

Më pas, nëse jeni duke përdorur versionin Android të aplikacionit, shtypni butonin Mbrojtja aktive/Protezione attiva nëse keni ndërmend të parandaloni thirrjet e padëshiruara paraprakisht (në këtë rast, megjithatë, do t’ju kërkohet të përdorni Duhet të Përgjigjem si aplikacionin e paracaktuar të Telefonit ) ose trokitni lehtë mbi butonin e Mbrojtjes Pasive për të aktivizuar thjesht shfaqjen e sinjalizimeve kundër thirrjeve të padëshiruara. Tani, bazuar në zgjedhjen tuaj, zgjidhni llojin e sinjalizimeve për të shfaqur ose mundësisht lejoni që aplikacioni të ketë qasje në informacionin në lidhje me telefonatat.

Nëse e shihni të domosdoshme, mund të rregulloni më me kujdes cilësimet e opsionit të zgjedhur, duke trokitur në butonin me tre linjat horizontale lart djathtas, duke zgjedhur artikullin Settings/Impostazioni nga menuja që shfaqet, pastaj Block dhe Notifications dhe duke vepruar në artikuj të ndryshëm në ekranin tjetër.

Ju gjithashtu mund të vendosni të mbani të fikur mbrojtjen e thirrjeve të padëshiruara dhe të përdorni Duhet të Përgjigjem vetëm për të kuptuar se kujt i përket një numër i caktuar telefoni duke kërkuar për të manualisht. Në këtë rast, trokitni lehtë mbi butonin Pa mbrojtje dhe lëvizni nëpër listën e regjistrit të thirrjeve që gjeni në skedën e fundit për të parë informacionin në lidhje me numrat për të cilët jeni të interesuar. Përndryshe, ju mund të kryejë një kërkim të drejtpërdrejtë nga përgjimi në xham zmadhues ikonën në krye të drejtë dhe të shtypni numrin e telefonit e interesit tuaj në fushën e tekstit që shfaqet.

Sidoqoftë, nëse jeni duke përdorur versionin e aplikacionit për iPhone, shkoni te seksioni Settings/Impostazioni> Telefoni> Ndalimi i telefonatave dhe identifikimi i iOS dhe zhvendoset te ON kaloni i vendosur në fjalët ShouldIAnswer. Pastaj, hapni përsëri ekranin A duhet të përgjigjem, trokitni lehtë mbi ikonën e rrotave të ingranazhit në të djathtë dhe lëvizni çelësin që ndodhet pranë Bllokimit të thirrjeve negativeON. Pasi ta keni bërë këtë, klikoni në butonin Ok, Le të Shkojmë!, zgjidhni të regjistroheni dhe aplikacioni do të fillojë të monitorojë të gjitha thirrjet hyrëse.

Nëse nuk doni të regjistroheni ose në ndonjë rast si alternativë, mund ta përdorni aplikacionin edhe vetëm për të kërkuar numrat nga të cilët keni marrë telefonata dhe të zbuloni nëse ato janë të pranishëm në bazën e të dhënave A duhet të përgjigjem, në mënyrë që të përpiqeni të identifikoni kujt i përkasin. Për ta bërë këtë, shtypni butonin Kërko numrin në ekranin kryesor të aplikacionit, futni numrin e telefonit që ju intereson në fushën përkatëse, shtypni butonin Kërko dhe konsultohuni me zgjidhjet e gjetura.

Truecaller (Android/iOS)

Ndër aplikacionet më të mira për të ditur se kush po telefonon, sigurisht që përfshihet Truecaller. Eshtë në dispozicion për Android dhe iOS dhe lejon të dyja të zbulojnë dhe bllokojnë në mënyrë parandaluese thirrjet nga të ashtuquajturit “bezdisës të njohur”. Eshtë gjithashtu e mundur të përdorni një funksion kërkimi për të gjetur identitetin e një personi duke filluar nga numri i tij celular. Duke u abonuar në versionin Pro të shërbimit (me kosto që fillon nga 3.99 euro në muaj) ju gjithashtu mund të kërkoni duke filluar nga emri i një personi dhe pastaj të ktheheni në numrin e tij dhe në iOS është e mundur të keni një version më të gjerë e listës.

Para se të shpjegoj funksionimin e Truecaller, është detyra ime t’ju informoj rreth disa “kompromiseve” në lidhje me privatësinë tuaj në lidhje me përdorimin e këtij shërbimi. Në fakt, aplikacioni mund të përdoret vetëm pasi të pranoni ndarjen e numrit tuaj celular në bazën e të dhënave. Duke rënë dakord për këtë, numri i përdoruesit bëhet publik dhe mund të gjendet lehtësisht në bazën e të dhënave Truecaller.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Duke thënë këtë, për të shkarkuar dhe instaluar Truecaller në pajisjen tuaj, nëse jeni duke përdorur Android, vazhdo nga seksioni përkatës i Play Store (ose nga dyqanet alternative, nëse ke një pajisje pa shërbime të Google), ndërsa nëse po përdor iOS mund të vazhdoni nga seksioni përkatës i App Store.

Pastaj, filloni aplikacionin duke zgjedhur ikonën përkatëse në ekranin kryesor dhe ndiqni hapat për të krijuar llogarinë tuaj: pastaj shtypni numrin tuaj në fushën e duhur, prisni që kjo të verifikohet nga një telefonatë automatike ose duke dërguar një SMS nga Truecaller, shkruani emrin, mbiemrin dhe emailin tuaj (opsionale) në fushat e shfaqura në ekran dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Në këtë pikë, do t’ju kërkohet të lejoni zbulimin e shqetësimeve. Për ta bërë këtë, nëse jeni duke përdorur Android, trokitni lehtë mbi ikonën e mburojës të vendosur në të djathtë, më pas lokalizoni artikullin Bllokoni spammers të njohur dhe lëvizni levën relative në ON. Nëse edhe ju dëshironi për të bllokuar numrat që fshihet pas Anonymous (Numnrat anonim), ktheni ON levën tjetër përfunksionin Blloko Numrat Privat. Atëherë mos harroni të azhurnoni, herë pas here, bazën e të dhënave me numrat që do të bllokohen, duke trokitur në artikullin Update që gjithmonë e gjeni në ekranin në fjalë.

Nëse përdorni një iPhone në vend të kësaj, shkoni së pari në seksionin Cilësimet/impostazioni/Settings> Telefoni> Ndalimi i telefonatave dhe identifikimi i iOS dhe zhvendoseni te ON leven e vendosur në fjalët TrueCaller. Pastaj, hapni përsëri aplikacionin Truecaller, shkoni te seksioni i ID- së së Padëshiruar dhe shtypni artikullin Azhurno Tani për të azhurnuar listën me numrat e bezdisjeve të njohura. Një këshillë e vogël: bëjeni këtë herë pas here për ta mbajtur listën të azhurnuar.

Përditësimi automatik i bazës së të dhënave, siç është përmendur tashmë, është vetëm për përdoruesit Premium (me pagesë). Një tjetër gjë e rëndësishme për të nënvizuar është se bllokimi i thirrjeve nuk është automatik: nëse dëshironi, mund të bllokoni thirrjet e bezdisësve individualë që ju kontaktojnë (dhe që Truecaller do t’ju njoftojë) duke i shtuar manualisht në listën e thirrjeve për të bllokuar në iPhone.

Nëse dëshironi të përdorni funksionin e kërkimit të integruar në Truecaller për të gjetur se kush ju thirri, në vend të kësaj, shkoni te seksioni Home i aplikacionit dhe shkruani numrin që dëshironi të kërkoni në shiritin e kërkimit. Nëse adresa e futur është e përfshirë në bazën e të dhënave Truecaller, duhet të shihni një kartë përmbledhëse që tregon disa informacione në lidhje me mbajtësin e numrit që ishte subjekt i kërkimit tuaj.

Nëse vendosni të mos përdorni më Truecaller, mund të kërkoni heqjen e numrit tuaj nga baza e të dhënave të shërbimit duke çaktivizuar llogarinë tuaj duke plotësuar formularin e duhur. Ju mund të çaktivizoni llogarinë tuaj Truecaller direkt nga aplikacioni, duke vepruar si më poshtë: në Android, shkoni te seksioni Home i aplikacionit, shtypni butonin me tre vizat horizontale lart majtas, në artikullin Cilësimet/Impostazioni, në Qendrën e Privatësisë dhe në atë Disable/Disattiva ; në iOS, shkoni te Seksioni tjetër i aplikacionit, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni, pastaj Qendrën e Privatësisë/Privacy Center dhe takoni Çaktivizo llogarinë/Disattiva account.

App të tjera për të gjetur se kush po telefonon

Përveç aplikacioneve për të ditur se kush po ju telefonon për të cilat ju kam thënë gjerësisht deri më tani, ka edhe zgjidhje të tjera që mund të jenë të dobishme për ju, siç janë ato që kam përfshirë në listën më poshtë.

  • White pages – eshte nje aplikacion i shkëlqyeshëm falas për të ditur se kush po ju telefonon nga numrat fiks, i cili, siç kuptohet lehtë nga vetë emri, nuk është asgjë më shumë se versioni “i zgjuar” i librit të mirënjohur të adresave. Ju lejon të gjurmoni identitetin e personit që telefonoi përmes kërkimit të drejtpërdrejtë dhe varianti për Android gjithashtu integron një funksion të veçantë që ju lejon të dini se kush po telefonon. Brenda shërbimit është e mundur të gjesh kryesisht numra fiks dhe celularë të kompanive dhe profesionistëve. Është falas.
  • Faqet e Verdha është kthimi dixhital i Faqeve të Verdha klasike. Ashtu si versioni i tij në letër, ju lejon të gjeni numrin e profesionistëve dhe bizneseve, shpejt dhe me lehtësi. Është falas.
  • Sync.Me ( Android/iOS ) – është një aplikacion i aftë të identifikojë informacionin publik të përdoruesve të tjerë në lidhje me numrat e tyre të telefonit, qoftë fiks apo celular. Duhet të theksohet se ofron blerje brenda aplikacionit (me koston themelore prej 2.99 euro/muaj) për të zhbllokuar të gjitha funksionet e disponueshme.
  • Caller ID ( Android ) – një tjetër aplikacion identifikimi i telefonuesit i disponueshëm për Android. Kërkoni në internet, rrjete sociale, librin e adresave të postës elektronike dhe burime të tjera të informacionit për të dhënë sa më shumë detaje të mundshme për atë që telefonon. Në thelb është falas, por ofron blerje brenda aplikacionit (me një kosto minimale prej 1.15 euro) për të zhbllokuar funksione shtesë.

App për të gjetur se kush po telefonon me numer te fshehte

Si përfundim, duket e drejtë që t’ju tregojmë rreth aplikacioneve për të ditur se kush po ju telefonon me numrin privat. Ndër zgjidhjet më të mira që i përkasin kategorisë është Whooming. Eshtë në dispozicion për Android dhe iOS dhe përdor teknikën e përcjelljes së thirrjeve për të gjetur identitetin e telefonuesit edhe nëse ai ka bërë një telefonatë me anonim. Mund të përdoret falas dhe për 7 ditët e para ju lejon të shihni qartë numrat që telefonojnë me anonimët, por në fund të provës pjesa përfundimtare e numrave errësohet me disa #, përveç nëse regjistroheni ( i cili fillon me 11,99 euro për 3 muaj).

Për të shkarkuar dhe instaluar këtë aplikacion për të parë se kush ju telefonon me të numer te fshehte, nëse jeni duke përdorur Android vazhdoni nga seksioni përkatës i Play Store (ose nga dyqanet alternative, nëse keni një pajisje pa shërbime të Google), ndërsa nëse jeni duke përdorur iOS mund të vazhdoni nga seksioni përkatës i App Store.

Pastaj, filloni aplikacionin, duke zgjedhur ikonën relative që është shtuar në ekranin kryesor, trokitni lehtë mbi butonin Login me postën tuaj elektronike, shtypni mbi artikullin Regjistrohuni këtu/Iscriviti qui, plotësoni fushat e tekstit Futni emailin tuaj, Krijoni një fjalëkalim/Password e Konfirmoni fjalëkalimin, duke u kujdesur të siguroni të gjithë informacionin e kërkuar dhe shtypni butonin Regjistrohu/Iscriviti.

Më pas, shkruani kodin e verifikimit në fushën përkatëse të tekstit që ju ofrohet përmes postës elektronike në adresën e treguar gjatë regjistrimit dhe shtypni butonin Verifiko. Përndryshe, nëse nuk doni të regjistroheni përmes adresës tuaj të postës elektronike, bëjeni këtë me llogarinë tuaj Google, Facebook ose Apple, duke shtypur një nga butonat e duhur.

Pas regjistrimit, shtypni butonin Nis konfigurimin, trego shtetin, operatorin dhe numrin e telefonit për t’u regjistruar, shtypni Next/Avanti, pastaj butonin number diversion Set/Imposta deviazione numero dhe telefononi numrin që shfaqet në ekranin e telefonit (p.sh. **67*0694500075#) Pastaj, kthehu tek aplikacioni Whooming, shtyp butonin OK Unë jam gati!, në atë Telefononi numrin tuaj dhe telefononi veten.

Pasi të telefononi numrin tuaj, kthehuni te aplikacioni Whooming, shtypni butonin Shko tek lista e thirrjeve, lejoni që aplikacioni të ketë hyrje në rubriken e telefonit dhe keni mbaruar. Tani e tutje, për të zbuluar se kush po ju telefonon në mënyrë anonime, thjesht duhet të refuzoni thirrjet nga numra të panjohur dhe të shkoni te seksioni Regjistri i Thirrjeve i aplikacionit Whooming.