Si te bllokosh telefonatat anonime / numer te fshehte

Si te bllokosh telefonatat anonime / numer te fshehte

Nese ju telefonojne vazhdimisht me numer te fshehte dhe situata eshte bere e padurueshme, atehere zgjidhja eshte qe ti bllokosh numrat anonim. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte, duke e zgjidhur njehere e mire kete problem. Kjo eshte nje procedure qe mund te realizohet drejtperdrejt nga cilesimet e telefonit ose duke perdorur aplikacione te posacme per kete qellim. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte ne Android

Nëse do te dish se si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte ne Android, udhezimet që duhet të ndiqni janë ato që gjeni në rreshtat e mëposhtëm. Këtë mund ta bëni ose duke përdorur funksionin e paracaktuar që ofron pajisja juaj ose duke përdorur aplikacione të palëve të treta.

Funksioni standart i telefonit

Si te bllokosh telefonatat anonime / numer te fshehte

Nëse dëshironi të bllokoni telefonatat anonime në Samsung, HUAWEI, Xiaomi ose në çdo telefon tjeter Android, fillimisht mund të konsideroni të mbështeteni në përdorimin e funksionit specifik qe ka vete telefoni, e cila megjithatë mund te mos jete e pranishme në të gjithë telefonat inteligjentë, kijeni parasysh.

Për të kontrolluar nëse telefoni juaj Android ka apo jo funksionin për të vendosur bllokimin e thirrjeve anonime dhe nëse ka, për të aktivizuar këtë të fundit, atehere hyni në ekranin home dhe zgjidhni ikonën e aplikacionit Telefono (zakonisht është ajo me ikonen telefonit ngjyre jeshile, domethen ajo qe shtypni kur deshironi te telefononi dike), më pas prekni butonin Menu (zakonisht është ai me tre pika qe mund te gjenden poshte ose lart djathtas ekranit qe shfaqet), pastaj zgjidhni Bloccate dhe do ju shfaqet Filtro molestie qe permban numrat dhe mesazhet e bllokuara. Pastaj shtypni ikonen e ingranazhit djathtas siper dhe do hapet impostazioni. Tani shtypni regole di blocco. Ketu mund te bllokoni te gjitha thirrjet anonime apo thjesht numrat qe nuk njihni duke spostuar djathtas leven perkatese tek shkrimi numeri sconosciuti/nascosti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nje menyre tjeter per te arritur te munuja e bllokimit te thirrjeve mund te jete: butoni me tre pika > Impostazioni > blocco chiamate ose regole di intercettazione ose regole di blocco (ose shkrime te ngjashme), pastaj zgjidhni shkrimin numeri sconosciuti/nascosti dhe spostoni ne ON/djathtas leven perkatese.

Kini kujdes sepse mund të ketë edhe një funksion të dedikuar për bllokimin e të gjithë numrave të panjohur/sconosciuti, pra atyre që nuk janë ruajtur në rubriken e telefonit, ndaj mos e prekni kete opcion nese nuk keni interes.

Nëse nderroni mendje për të çaktivizuar funksionin që ju pengon të merrni telefonata anonime, kthehuni në ekranin e cilësimeve të aplikacionit Android si pame më sipër dhe çaktivizoni opsionin e bllokimit të thirrjeve nga numra të panjohur/të fshehur.

Shenim: se udhëzimet për bllokimin e telefonatave anonime që sapo ju dhashë mund të ndryshojnë pak në varësi të markës dhe modelit të telefonit që po përdorni, si dhe nga versioni i Android që po përdorni.

App lista e zezë e thirrjeve/Calls black list

Si te bllokosh telefonatat anonime / numer te fshehte

Nëse dëshironi të bllokoni telefonatat anonime në telefonin tuaj, por nuk ka funksion të veçantë në pajisjen tuaj Android ose nëse preferoni të mbështeteni në një zgjidhje të palëve të treta, ju sugjeroj të përdorni listën e zezë të thirrjeve. Ky është një aplikacion falas ju lejon të filtroni thirrjet hyrëse, duke e bërë linjën të duket e zënë për ata që telefonojnë duke përdorur numer anonim. Duhet të theksohet se app është gjithashtu i disponueshëm në një version me pagesë (kushton 1,99 €), qe përfshin mundësinë e mbylljes së cilësimeve me një fjalëkalim etj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar dhe instaluar aplikacionin në pajisjen tuaj, shkoni te seksioni përkatës i Play Store dhe shtypni butonin Instalo

Më pas, nisni aplikacionin duke shtypur butonin Hap/Apri që u shfaq në ekran ose duke zgjedhur ikonën përkatëse të shtuar në telefon. Tani që shihni ekranin kryesor të app, jepni të gjitha lejet e kërkuara (për kontaktet, telefonatat etj) dhe pranoni ta bëni aplikacionin të paracaktuar për ID-në e telefonuesit dhe anti-spam.

Në këtë pikë, shtypni butonin me tre pika vertikale të vendosura lart djathtas, zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni nga menuja që hapet, prekni fjalën Blloko/Blocca dhe zgjidhni kutinë pranë artikullit Numrat privatë/Numeri privati, më pas kthehuni në ekranin kryesor të aplikacionit, zgjidhni skedën Lista e zezë/Blacklist në krye dhe ktheni çelësin pranë Chiamate në On.

Pasi të vendoset filtri i telefonatave, aplikacioni do të bllokojë automatikisht të gjitha telefonatat e bëra me numer të fshehur, duke bere te duket sikur telefoni eshte i zene.

Në rast se nderroni mendje, mund të çaktivizoni funksionin e aplikacionit për bllokimin e telefonatave anonime duke u rikthyer në seksionin e cilësimeve app dhe duke hequr zgjedhjen e kutisë pranë shkrimit në lidhje me numrat privatë.

Ju lutemi vini re se aplikacioni mund të mos funksionojë ose të mos e bëjë siç duhet punen e vet pasi të fikni ose rindizni telefonin, nëse nuk e shkyçni ekranin.

Aplikacione per te bllokuar thirrjet anonime ne Android

Si te bllokosh telefonatat anonime / numer te fshehte

Nje menyre se si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte mund te jete te perdoresh aplikacionet qe gjen me poshte.

  • Blocco chiamate e blocco SMS është një aplikacion që ju lejon të krijoni intervale kohore për të aktivizuar modalitetin “Mos shqetëso” në pajisjet Android. Ju lejon të vendosni bllokimin për numrat privatë, por edhe llojet e tjera të bllokimit për thirrje dhe SMS.
  • Should I Answer është një aplikacion falas që përdor një bazë të dhënash të krijuar nga përdorues vullnetarë për të identifikuar numrat qe bezdisin dhe që ofron gjithashtu funksione për bllokimin e thirrjeve të bëra me numer privat. Është falas, por ofrohen blerje brenda aplikacionit (me çmime që fillojnë nga 2,39 €) për të zhbllokuar veçori shtesë.
  • Truecaller është një aplikacion i njohur që hesht thirrjet nga numrat e padëshiruar dhe që bllokon automatikisht thirrjet e bëra nga numra anonimë. Vini re se ai mund të përdoret vetëm pasi të keni pranuar ndarjen e numrit tuaj të telefonit në bazën e të dhënave të tij. Është falas, por për ta përdorur atë duhet të pranoni që numri juaj të përfundojë në një database publike. Duke u abonuar në versionin Pro të shërbimit (me kosto që nisin nga 3,99 euro në muaj), mund të kryeni edhe kërkimin duke filluar nga emri i një personi dhe më pas të ktheheni në numrin e tij.

Si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte ne iPhone

Si te bllokosh telefonatat anonime / numer te fshehte

Tani le të kalojmë në botën e Apple dhe për këtë arsye, le të zbulojmë se si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte ne iPhone. Për të pasur sukses në qëllimin tuaj, thjesht duhet të veproni drejtpërdrejt në cilësimet e pajisjes. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni duke përdorur një iPhone të pajisur me iOS 15 ose version më të ri, mund të përdorni funksionin Full Immersion për të bllokuar telefonatat anonime. Falë tij, është e mundur të pengohet pranimi i thirrjeve dhe njoftimeve.

Për të përdorur Full Immersion për qëllimin në fjalë, merrni iPhone dhe trokitni lehtë mbi ikonën e Cilësimeve/impostazioni/settings (ajo në formën e një rrote ingranazhi), më pas prekni Full Immersion dhe pasi të zgjidhni Full Immersion që është e përshtatshme për ju (p.sh. Mos shqetëso/Non disturbare), lëvizni çelësin në ekranin e ri që propozohet në ON.

Nëse dëshironi, atëherë shtoni një kohë ose automatizim duke klikuar mbi formulimin në fund të ekranit, në mënyrë që të zgjidhni kur të aktivizoni automatikisht Full immersion që keni zgjedhur (ndoshta duke vendosur një kohë ose, nëse preferoni, kur duke përdorur një aplikacion specifik).

Nëse dëshironi të përjashtoni disa kontakte nga full immersion, trokitni lehtë mbi fjalët Njerëzit/Persone e pranishëm në seksionin Njoftimet e lejuara/Notifiche consentite, shtypni butonin (+) Shto/Aggiungi dhe përfshini kontaktet që dëshironi të merrni telefonata dhe njoftime. Nga ana tjetër, duke shtypur te Calls from/Chiamate da, mund të vendosni të mos lejoni asnjë telefonatë, vetëm nga të preferuarat tuaja ose vetëm nga kontaktet tuaja (ekziston edhe opsioni që ju lejon të merrni telefonata nga të gjithë, por nuk është i dobishëm për qëllimin tuaj).

Nëse nderroni mendje, mund ta çaktivizoni modalitetin e full immersion në çdo kohë, edhe nëse e keni vendosur në një mënyrë të programuar, duke e zgjedhur atë nga ekrani i cilësimeve sipër dhe duke e kthyer levën përkatëse në OFF.

Nëse keni një iPhone me iOS 14 ose më të vjeter dhe duhet të bllokoni telefonatat anonime në hyrje, mund të përdorni veçorinë e iOS të quajtur Mos shqetëso/Non disturbare. Nëse nuk jeni në dijeni, dijeni që përgjithësisht kjo veçori synon të vendosë një modalitet të heshtur në iOS, duke bllokuar si thirrjet ashtu edhe çdo njoftim që mund të merrni në momente të caktuara të ditës (ose në përgjithësi, në intervalin kohor të caktuar nga perdoruesi).

Për të qenë në gjendje të përdorin atë, hyni ne Settings/Impostazioni te iPhone, nga menuja që shfaqet, zgjidhni Non disturbare, pastaj kaloni levën në krah të artikullit Do Not Disturb/Non disturbare në ON.

Tani vendosni nëse do ta vendosni këtë modalitet manualisht ose duke planifikuar kohën e përfundimit dhe fillimit. Për të vendosur modalitetin manual, duhet ta zhvendosni levën pranë artikullit të planifikuar/Programmato në ON. Nëse, nga ana tjetër, preferoni të përcaktoni një orar, zhvendoseni levën pranë Planifikuar/Programmato në ON. Tani, caktoni një kohë fillimi dhe mbarimi për këtë modalitet duke trokitur në Start-End/Inizio-Fine.

Ju gjithashtu do të duhet të vendosni nëse dëshironi që ky modalitet të jetë aktiv vetëm kur ekrani është i kyçur, duke trokitur mbi artikullin Ndërsa iPhone është i kyçur/Mentre l’iPhone è bloccato, ose në çdo gjendje, duke trokitur mbi artikullin Gjithmonë/Sempre.

Pasi të jetë bërë kjo, shtypni artikullin Lejo thirrjet nga/Consenti chiamate da dhe prekni fjalët Të gjitha kontaktet/Tutti i contatti për t’u siguruar që të gjitha kontaktet që keni në rubrike kanë mundësinë për t’ju kontaktuar edhe nëse janë në modalitetin Mos shqetëso, ndërsa për kontaktet anonime ose për ata që nuk janë të pranishëm në kontaktet tuaja nuk do të merrni asnjë njoftim telefonate.

Nëse dëshironi të jeni pak më kufizues dhe dëshironi të lejoni marrjen e telefonatave vetëm nga disa kontakte specifike në rubrike, thjesht trokitni lehtë mbi artikullin Të preferuarat/Preferiti që gjeni duke prekur fjalën Lejo thirrjet nga/Consenti chiamate da në ekranin e mësipërm.

Nëse nderroni mendje, mund ta çaktivizoni modalitetin Mos shqetëso në çdo kohë, edhe nëse e keni aktivizuar atë në një mënyrë të programuar, duke zgjedhur artikullin përkatës nga ekrani i cilësimeve më sipër dhe duke e kthyer levën e duhur në OFF.

Si në iOS 15 dhe versionet e mëvonshme, ashtu edhe në iOS 14 dhe versionet e mëparshme, mund të vendosni një kontakt të caktuar si të preferuar duke vepruar si më poshtë: trokitni lehtë mbi ikonën e aplikacionit Phone/Telefono (ajo me forme telefoni) që gjeni në ekranin home të pajisjes tuaj dhe prekni artikullin Kontaktet/Contatti që ndodhet në fund, më pas zgjidhni kontaktin që dëshironi të shtoni në listën e të preferuarave dhe më pas trokitni lehtë mbi artikullin Shto te të preferuarat/Aggiungi a Preferiti.

Si te bllokosh telefonatat anonime/numer te fshehte ne telefonin fiks

Nëse të bllokoni telefonatat anonime në telefonin tuaj fiks, ju informoj se shumica e pajisjeve për linjën e shtëpisë nuk ofrojnë një funksion të dobishëm për të kryer operacionin në fjalë. Vetëm në disa raste janë të disponueshme opsionet e bllokimit të telefonatave për numra të caktuar ose për thirrjet e bëra nga numra privatë.

Nëse VoIP përdoret për linjën fikse, një opsion specifik për bllokimin e telefonatave anonime mund të jetë i disponueshëm atje duke hyrë në panelin e kontrollit të pajisjes ose atë të modemit.

Fatkeqësisht, nuk mund t’ju jap informacion më të saktë në lidhje me këtë, pasi cilësimet që mund të jenë të disponueshme për t’u përdorur për të aktivizuar bllokimin e telefonatave anonime mund të ndryshojnë në varësi të markës dhe modelit të aparatit telefonik. Megjithatë, për të mësuar më shumë, ju ftoj të konsultoni manualin e udhëzimeve të pajisjes tuaj ose të bëni një kërkim në Google për të verifikuar nëse modeli që zotëroni është i pajisur me këtë funksionalitet.

Nëse operatori juaj i linjës fikse ofron një mundësi të tillë, mund t’i kërkoni gjithashtu shërbimit të klientit të aktivizojë bllokimin e telefonatave anonime në linjën tuaj, por kini parasysh se shërbimi mund të jetë subjekt i një tarife.