Si te telefonosh me numer anonim / te fshehte

Nese deshiron te besh ndonje shaka telefonike me ndonje mik, por nuk di se si te telefonosh me numer anonim/te fshehte (dmth te fshehesh numrin per marresin e telefonates), atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar se si te telefonosh me numer anonim si nga celulari ashtu edhe nga tlefoni i shtepise (fiks).

Para se të hyj në pikën kryesore të këtij artikulli, do të doja të sqaroja disa gjëra. Së pari duhet te dini se autoritetet mund të gjurmojnë me lehtësi numrin tuaj të telefonit, ndaj silluni ne menyre korrekte.

Paralajmërim: ky udhëzues është shkruar vetëm për qëllime informative. Unë nuk marr asnjë përgjegjësi nëse përdorni informacionin më poshtë për të ndjekur, kërcënuar njerëz të tjerë ose për të kryer vepra të tjera penale.

Permbajtja

Si te telefonosh me numer anonim/te fshehte nga telefoni

Nëse ke ndërmend të përdoresh smartphone qe të telefonosh me numer anonim/te fshehte, mund të zgjedhesh midis dy mundesive të ndryshme: përdoresh një procedurë manuale që do të kryhet sa herë që vendosni të bëni një telefonatë anonime, ose shkoni te cilësimet e pajisjes tuaj për t’u siguruar që të gjitha telefonatat dalëse janë anonime për ata që i marrin ato. Tani për tani, familjarizohuni me të dy procedurat dhe më pas zgjidhni atë që, sipas mendimit tuaj, është e përshtatshme për ju.

Procedura manuale

Nëse dëshironi të bëni një shaka të vetme, kjo ka të ngjarë të jetë zgjidhja për ju. Qe të telefonosh me numer anonim/te fshehte  manualisht, gjithçka që duhet të bësh është të hapni dialer e telefonit tuaj inteligjent (ikonën e telefonit) dhe të shtypni në tastierën që shihni në ekran numrin celular të kontaktit që dëshironi të telefononi në mënyrë anonime, paraprirë nga kodi #31# (p.sh. #31#1234567890 nëse dëshironi të telefononi në numrin 1234567890). Procedura është e vlefshme në të gjitha modelet e smartphone-ve dhe sistemet operative, madje funksionon edhe në celularët klasikë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese ke një smartphone Android në dore, por nuk mund ta hapesh dialer, mos u shqetëso sepse në disa terminale dialer nuk përfaqësohet me tastierën numerike “klasike”, por me një ikonë celularësh ose, madje mund të tregohet me fjalet Dial ose Tastier. Pasi të telefononi numrin e mikut tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të filloni thirrjen duke shtypur ikonën e gjelbër të telefonit dhe keni mbaruar! Kontakti që thirrët nuk duhet të shohë numrin tuaj, por fjalët “Numër Privat” ose “I Panjohur”.

Kushtëzimi është i domosdoshëm sepse nëse kontakti juaj përdor Whooming ose ndonjë shërbim tjetër për të gjurmuar numrat anonim, ai lehtë mund të “marrë” numrin nga i cili keni bërë thirrjen. Nëse, nga ana tjetër, numri juaj përdor TrueCaller ose ndonjë shërbim tjetër për të bllokuar thirrjet anonime, përpjekjet tuaja për thirrje mund të jenë të kota, pasi ky lloj shërbimi bllokon thirrjet nga numra të panjohur.

Shënim: mund të telefonosh me numer anonim/te fshehte në të gjithë numrat e telefonit celular dhe fiks pa paguar kosto shtesë. Ajo që ju po bëni, në fakt, llogaritet si një thirrje standarde.

Procedura automatike

Nëse dëshironi të bëni shaka telefonike dhe duhet të shmangni humbjen e kohës duke shtypur me dorë herë pas here numrat për të thirrur paraprirë nga kodi #31#, unë sugjeroj që të ndiqni këtë procedurë të dytë falë te ciles mund te telefonosh me numer anonim/te fshehte automatikisht.

Android

Për ti bere telefonatat anonime automatike në një smartphone Android,hapni Dialer, trokitni lehtë mbi simbolin (…) e vendosur në krye dhe në kutinë që hapet, shtypni Settings/Impostazioni. Në ekranin që shfaqet, shtypni artikujt Chiamate > Altre impostazioni, trokitni lehtë mbi opsionin Caller ID/ID chiamante dhe zgjidhni opsionin Fshih numrin/Nascondi numero.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në disa telefona inteligjentë Android, emrat e disa artikujve që do të zgjidhen mund të ndryshojnë pak. Prandaj në qoftë se ju keni hasur vështirësi me procedurën e treguar në paragrafin e mëparshëm, përpiqu të ndjekesh hapat që unë jam gati të tregoj më poshtë: hap Dialer, trokit mbi simbolin (…) dhe shtyp Call Settings/Impostazioni chiamate. Pastaj shkoni te Altro > Altre impostazioni, prekni opsionin ID chiamante dhe vendosni shenjën e kontrollit në artikullin Fshih numrin/Nascondi numero.

Nëse ju doni të ktheheni mbrapsh dhe të tregoni numrin tuaj serish, ndiqni proceduren e kundert: hap Dialer, trokitni lehtë mbi Impostazioni > Chiamate > Altre impostazioni, shtypni Caller ID dhe në kutinë që shfaqet, vër shenjen e kontrollit në artikullin Rete predefinita.

Nëse ke një smartphone Android, mund të telefonosh me numer anonim/te fshehte automatikisht duke përdorur Anonim Call: një aplikacion falas i shkarkueshëm direkt nga Google Play Store që ju lejon të aktivizoni dhe çaktivizoni thirrjet anonime dalëse duke ” ndezur ” ON/OFF çelësin e përfshirë brenda tij.

Aplikacioni sinjalizon në skedarin e sistemit nëse funksioni i thirrjes anonime është aktivizuar apo jo. Në këtë mënyrë mund të shmangni bërjen e thirrjeve anonime kur nuk është e nevojshme. Duke blerë versionin Pro të aplikacionit, çmimi i së cilës është 0,99 €, ju mund të hiqni reklamat nga aplikacioni dhe mbi të gjitha, mund të përdorni një widget të dobishëm për të shtuar në ekranin kryesor të smartphone-it tuaj Android.

Shënim: Për të përdorur këtë aplikacion ju duhet të jepni leje për të hyrë në kontaktet tuaja dhe regjistrin e thirrjeve.

iPhone

Në iPhone, qe te telefonosh me numer anonim/te fshehte automatikisht, hapni aplikacionin Cilësimet/Impostazioni/Settings (ikona gri me ingranazhe të vendosura në ekranin kryesor), trokitni lehtë mbi Telefono > Mostra ID chiamante dhe lëvizni leven që të gjeni në OFF pranë Mostra ID chiamante. Për të treguar përsëri numrin tuaj në kontaktet tuaja, duhet të lëvizni levën e çelësit pranë Show Caller ID/Mostra ID chiamante në ON.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani bëni një telefonatë me smartphone-in tuaj Android ose iPhone dhe nëse kontakti juaj nuk po përdor një shërbim për të gjetur numrat anonim, thirrja juaj anonime duhet të kalojë dhe kontakti i thirrur do shikoj “I panjohur” ose “Numër privat”, në vend të numrit tuaj.

Windows 10 Mobile

Nëse keni një smartphone Windows 10 Mobile, mund të vendosesh qe te telefonosh me numer anonim/te fshehte automatikisht duke filluar një procedurë mjaft të thjeshtë për t’u zbatuar. Hyni në menunë Cilësimet/Impostazioni e telefonit tuaj inteligjent, zgjidhni Artikujt Sistema e Telefono nga kjo e fundit dhe në ekranin që hapet, vendosni menunë në rënie Mostra il mio numero a Asnjë/Nessuno.

Nëse ndryshoni mendje, mund të ribeni hapat tuaja dhe të ktheni shfaqjen e numrit tuaj në thirrjet dalëse nga menyja Impostazioni > Sistema > Telefono te Windows Mobile 10 dhe duke e cuar ne Tutti menune në rënie Trego numrin tim/Mostra il mio numero.

Si te telefonosh me numer anonim/te fshehte nga telefoni shtepise (fiks)

Nëse vendos te telefonosh me numer anonim/te fshehte nga linja fikse, ju duhet të ndjekesh vetëm një rrugë: shtypni numrin për të thirrur duke futur një kod të përbërë nga simbole dhe numra. Kjo procedurë është praktikisht identike me atë që tregova në paragrafin kushtuar “procedurës manuale” për t’u zbatuar për të bërë thirrje anonime nga smartphone-i juaj. Dallimi i vetëm është vetë kodi për t’u përdorur.

Qe të telefonosh me numer anonim/te fshehte nga linja fikse duhet te vendosesh para numrit qe do telefonosh kodin *67#. Prandaj nëse duhet të telefononi në numrin “1234567890”, duhet të shtypni numrin *67#1234567890 në tastierën numerike. Kontaktit te thirrur do ti shfaqen fjalët “I panjohur” ose “Numri privat”, në vend të numrin e telefonit nga i cili keni telefonuar. 

Kodi *67# punon vetëm me disa operatorë kryesorë të telefonisë fikse. Nëse keni një fiks Vodafone, kodi që duhet të shtypet është #31# i cili duhet të ndiqet qartë nga numri që dëshironi të telefononi në mënyrë anonime.

Shënim: ju mund të bëni thirrje anonime në të gjithë numrat e rrjetit celular dhe të gjithë numrat fiks pa paguar ndonjë kosto shtesë.