Si te gjesh telefonin android

Së pari do të shpjegoj se si funksionon Menaxheri i Pajisjes Android i cili ndihmon te gjesh telefonin android, shërbimi anti-vjedhje i instaluar në shumicën e telefonave inteligjentë Android dhe pastaj do të rekomandoj disa aplikacione alternative që ju lejojnë të lokalizoni dhe kontrolloni pajisjet Android në distancë.

Android device Manager

Vjedhja dhe humbja e smartphone-it janë ngjarje shumë të pakëndshme, gjithashtu shumë të shpeshta. Nëse nuk doni të kapeni të papërgatitur për një ngjarje të tillë dhe nuk doni të përfundoni duke pyetur veten “Si te gjesh telefonin android”/How to find my Android”/Come trovare il mio android kur është tepër vonë, merrni masa paraprake dhe aktivizoni Menaxherin e Pajisjes Android/Android Device Manager/ Gestione Dispositivi Android.

Siç është përmendur më lart, Menaxheri i Pajisjes Android është një shërbim falas i ofruar nga Google që ju lejon të lokalizosh dhe gjesh telefonin android në distancë dhe ta kontrolloni atë përmes PC. Për të qenë më të saktë, kjo ju lejon të telefononi që të tërheqë vëmendjen e kalimtarëve (një funksion i dobishëm nëse jeni në afërsi të pajisjes dhe dëshironi ta gjeni me lehtësi), për ta bllokuar atë me një kod sigurie mesazh i personalizuar në ekranin e kyçjes dhe formatojeni atë. Ky opsion i fundit duhet të përdoret vetëm në rastet më të dëshpëruara (d.m.th. kur nuk ka më shpresë për rikuperimin e telefonit celular) pasi parandalon lokalizimin pasues të pajisjes.

Me pak fjalë, Menaxheri i Pajisjes Android është një mjet i shkëlqyeshëm qe të lokalizosh dhe gjesh telofonin Android në distancë dhe për t’i mbrojtur ato në rast vjedhjeje / humbjeje, megjithatë nuk është pa difekte. Në mënyrë që shërbimi të funksionojë siç duhet, në fakt, smartphone-i duhet të jetë i ndezur, i lidhur në internet dhe me funksionet e lokalizimit aktiv. Eshtë e vetëkuptueshme që, në rast vjedhjeje, nëse hajduti ka parashikimin e thjeshtë për të fikur telefonin ose për të çaktivizuar lidhjen e Internetit në këtë të fundit, Menaxheri i Pajisjes Android bëhet mjaft i padobishëm. Kjo është arsyeja pse unë do t’ju tregoj më vonë për zgjidhjet alternative.

Por tani le të kthehemi në temë. Nëse dëshironi të kontrolloni funksionimin e Menaxherit të Pajisjeve Android në smartphone tuaj para se ta humbni, shkoni te cilësimet/Impostazioni/Settings Android (ikona e ingranazhit), zhvendosuni në Gjeolokacion/Geolocalizzazione/Geolocation dhe, nëse është e nevojshme, aktivizoni levën që lidhet me funksionet e vendndodhjes.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tjetra, kthehuni te menuja e cilësimeve/Impostazioni/Settings, zgjidhni Google dhe shkoni te Security/Sicurezza. Në këtë pikë, nëse është e nevojshme, aktivizoni funksionet Gjeni këtë pajisje në distancë/ Localizza questo dispositivo da remoto/ Locate this device remotely dhe Lejo bllokimin dhe fshirjen në distancë/ Consenti blocco e cancellazione da remoto/ Allow remote lock and wipe dhe Menaxheri i Pajisjes Android do të fillojë automatikisht të funksionojë.

Nëse nuk gjeni ndonjë ikonë kushtuar Google në menunë e cilësimeve të Android, shkoni te drawer (menyja ku ka të gjitha aplikacionet e instaluara në telefon) dhe zgjidhni ikonën e Cilësimeve të Google/Impostazioni google/google settings. Procedura tjetër është identike me atë që është shkruar më sipër.

Pasi të jetë aktivizuar shërbimi anti-vjedhje i smartphone-it tuaj Android, nëse është e nevojshme, mund ta lokalizoni dhe kontrolloni pajisjen në distancë thjesht duke u lidhur me faqen e Menaxhimit të Pajisjes Android dhe duke u identifikuar me llogarinë tuaj të Google (e njëjta me të cilën shoqërohet telefoni për ta gjetur). Pasi të keni hyrë, prisni disa sekonda për të parë pozicionin gjeografik të telefonit dhe përdorni butonat që shfaqen në pjesën e sipërme të majtë për të kontrolluar pajisjen nga distanca.

Funksionet e Menaxherit janë aq intuitive që unë nuk mendoj se ata kanë nevojë për shumë përshkrime: Bjeri ziles/Fai squillare/Ring i bie ziles se telefonit; Kyçi/Blocca/Lock bllokon telefonin duke përdorur një kod sigurie dhe ju lejon të shihni një mesazh të personalizuar në ekranin e kyçjes së pajisjes, ndërsa Erase/Cancella formaton memorjen e telefonit inteligjent duke fshirë të gjitha të dhënat brenda tij.

Nëse nuk keni një kompjuter në dorë, mund të gjeni gjithashtu smartphone tuaj Android përmes smartphone-ve dhe tabletëve të tjerë duke përdorur aplikacionin zyrtar të Menaxherit të Pajisjes Android. Eshte i pershtatshem me të gjitha pajisjet e sistemit operativ te robotit jeshil dhe funksionon në një mënyrë pothuajse identike me versionin në internet të shërbimit për të cilin sapo ju thashë.

Problemet e zakonshme të menaxherit të pajisjes Android

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Nëse nuk mund ta gjeni panelin e cilësimeve të Google në smartphone-in tuaj, ju ndoshta keni një telefon të lirë dhe / ose të importuar që nuk përfshin aplikacione të Google për shkak të problemeve të licencimit.
  • Nëse Menaxheri i Pajisjes Android kthen mesazhin e gabimit “Pa pajisje të regjistruara”/ Nessun dispositivo registrato/No registered device, shkoni te cilësimet e Google dhe çaktivizoni opsionet Gjeni këtë pajisje në distancë/ Locate this device remotely/ Localizza questo dispositivo da remoto dhe Lejo bllokimin dhe fshirjen në distancë/Allow remote blocking and deletion/Consenti blocco e cancellazione da remoto. Pastaj shkoni te menuja Impostazioni/Settings> Apps/Applicazioni Android dhe fshini të dhënat e aplikacioneve të mëposhtme: Google Play Services, Google Services Framework dhe Google play store. Pas këtij hapi gjithashtu, hiqni google account nga telefoni (bëni një kopje rezervë të të dhënave, ju lutem!), Fikni dhe ndizni pajisjen, rivendosni llogarinë e Google dhe shërbimet anti-vjedhje në Google settings/Impostazioni google dhe gjithçka duhet të funksionojë përsëri.

Aplikacion për të gjetur androidin tim

Siç është përmendur më lart, Menaxheri i Pajisjes Android ka një funksionalitet mjaft të kufizuar dhe për këtë arsye mund të jetë një ide e mirë ta shoqëroni atë me zgjidhje më të plota të palëve të treta. Këtu janë një çift aplikacionesh qe sherbejne qe te gjesh telefonin android dhe mund të jene te përshtatshme për ju.

Android Lost (falas)

Android Lost është një nga aplikacionet më të njohura falas kundër vjedhjes për Android. Maskohet duke marrë një ikonë të bllokut të shënimeve (në drawer duket si Shënime Personale/personal notes ) dhe përfshin një mori karakteristikash interesante. Lejon të lokalizosh dhe gjesh telefonin android në distancë, ta kontrollosh me SMS (kështu që mund të funksionojë edhe kur lidhja e Internetit nuk është aktive në telefon), të bësh fotografi në distancë dhe të aktivizosh / çaktivizosh si GPS ashtu edhe lidhjen e Internetit (vetëm në disa pajisje të mbështetura, për fat të keq, jo në të gjitha). Ekzistojnë gjithashtu disa karakteristika “premium”, të tilla si ekzekutimi i aplikacioneve në distancë dhe kërkimi i kontakteve, të cilat kërkojnë blerjen e një licence për 3.35 euro.por unë do të thoja që ato nuk janë thelbësore për funksionimin e aplikacionit.

Nëse dëshironi të shkarkoni Android Lost në telefonin tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të hapni Play Store dhe të vazhdoni me instalimin e tij siç do të bënit me çdo aplikacion tjetër. Kur operacioni të ketë përfunduar, filloni Lost Android dhe shtypni butonat Request Administrator Rights dhe Aktivizo/Attiva për të autorizuar aplikacionin dhe për t’i dhënë të gjitha lejet që i duhen për të punuar.

Në këtë pikë, për të lidhur Android Lost me llogarinë tuaj të Google (dhe për këtë arsye me smartphone-in tuaj), të lidhur me këtë faqe në internet, klikoni në artikullin Sign In që ndodhet lart djathtas, hyni me llogarinë tuaj Google (e njëjta me të cilën smartphone-i shoqërohet) dhe shtyp butonin Lejo/Permetti/Allow.

Nëse dëshironi të aktivizoni komandat përmes SMS, zgjidhni skedën SMS në faqen e internetit Android Lost, shkruani numrin nga i cili dëshironi të dërgoni SMS për të kontrolluar smartphone në fushën SMS leje dhe klikoni butonin Allow/Permetti. Lista e komandave që mund t’i jepen telefonit me SMS është ajo që gjeni në kutinë e disponueshme të komandave SMS/ Available SMS commands.

Tani mund ta lokalizoni smartphone-in tuaj në distancë duke u lidhur me faqen AndroidLost.com, duke zgjedhur skedën Controls dhe duke klikuar së pari në butonin Basic dhe më pas në butonin Send location.

Megjithatë, për të kontrolluar telefonin nga distanca, duhet të hapni skedat në krye dhe të zgjidhni funksionet e ndryshme të mundshme në to. Për shembull, në skedën Basic mund të gjeni funksionet themelore të Android Lost (siç është vendndodhja e telefonit celular ose funksioni për ta bërë atë të bjerë), në Status mund të gjeni funksionet për të aktivizuar ose çaktivizuar GPS, Bluetooth, etj.., në skedën e Sigurisë/Security mund të gjeni funksionet për të kyçur ose shkyçur telefonin inteligjent, te Mesazhet/Messages mund të dërgoni mesazhe që të shfaqen në telefon etj.

Cerberus

Nëse jeni të gatshëm të shpenzoni disa para në mënyrë që të mbroni smartphone-in tuaj nga vjedhja, unë ju sugjeroj të provoni Cerberus: është një aplikacion i shkëlqyeshëm kundër vjedhjes që ju lejon të lokalizosh dhe gjesh telefonin android në distancë, të bëni fotografi dhe video në distancë, të merrni historinë e thirrjet dhe mesazhet, riaktivizoni GPS në rast të çaktivizimit, kontrolloni telefonin me SMS dhe shumë më tepër. Kushton 5 euro në vit por mund ta provoni falas për 7 ditë. Disa funksione janë të disponueshme vetëm nëse e keni rrënjosur smartphone-in tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të shkarkuar Cerberus në smartphone-in tuaj, hapni Play Store dhe shtypni butonin e shkarkimit të aplikacionit sikur të ishte ndonjë aplikacion tjetër i shkarkuar nga Play Store. Kur të përfundojë operacioni, hapni Cerberus, shtypni butonin Krijo një llogari Cerberus dhe ndiqni magjistarin e konfigurimit për të krijuar llogarinë tuaj dhe autorizoni Cerberus të marrë kontrollin e smartphone-it tuaj. Kjo përfshin shtypjen e butonave të Aktivizo administratorin e pajisjes, Aktivizo dhe Grant Superuser (nëse e ke bere root pajisjen tënde).

Pasi të përfundojë konfigurimi, mund ta lokalizoni telefonin tuaj inteligjent me Cerberus thjesht duke u lidhur me faqen zyrtare të internetit të aplikacionit, duke klikuar në artikullin Login që ndodhet lart djathtas dhe duke u futur me të dhënat e llogarisë tuaj.

Kështu që prisni disa sekonda që telefoni të shfaqet në hartë dhe përdorni menunë në të majtë lart për të kontrolluar pajisjen duke përdorur një nga funksionet e shumta të disponueshme (p.sh. Bllokoni me kod për ta bllokuar me një kod).

Për të konfiguruar funksionet Cerberus në smartphone-in tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të filloni aplikacionin dhe të shtypni butonin ≡ që ndodhet lart majtas. Ndër funksionet më interesante që mund të aktivizoni, unë do të doja të theksoja Regjistrimin automatik të fotografisë që ju lejon të bëni fotografi automatikisht për të kapur hajdutë në mënyrë të gabuar, menunë Lock Power për të parandaluar që hajdutët të fikin telefonin dhe kontrollorin SIM për të marrë njoftime në rast të ndryshimit të SIM.

Çfarë të bëni nëse smartphone juaj vidhet

Në një rast të pafat që smartphone-i juaj ka qenë objekt i një vjedhje, përveç bllokimit të tij përmes Menaxherit të Pajisjes Android, ju duhet të kërkoni bllokimin SIM dhe IMEI nga operatori juaj i telefonit dhe duhet të raportoni vjedhjen tek autoritetet kompetente. Në këtë mënyrë mund të merrni një SIM të ri me numrin tuaj të vjetër të telefonit dhe mund ta bllokoni telefonin tuaj në rrjetin kombëtar.