Si funksionon Badoo

Si funksionon Badoo

Nese po kerkoni te njiheni me njerez te rinj dhe ndoshta te gjeni dhe shpirtin binjak mes tyre, atehere Badoo eshte nje mundesi per tu shfrytezuar. Me poshte do te shpjegojme se si funksionon Badoo duke ju ndihmuar te kuptoni në detaje këtë shërbim takimesh online dhe duke ju udhëhezuar hap pas hapi të gjitha karakteristikat kryesore të tij. Do flasim gjithashtu se si ta perdoresh kete sherbim nga smartphone dhe tablet, përmes aplikacionit zyrtar për Android dhe iOS/iPadOS dhe për më tepër do t’ju japim të gjithë informacionin mbi funksionimin e tij nga kompjuteri.

Permbajtja

Si funksionon aplikacioni Badoo

Si funksionon Badoo

Përpara se të shpjegoj në detaje se si funksionon Badoo, dua t’ju ofroj disa informacione paraprake të dobishme në lidhje me qëllimin kryesor te kësaj platforme.

Në fakt Badoo është një shërbim takimesh falas që mund të përdoret në telefona dhe tabletë duke përdorur aplikacionin e tij për Android dhe iOS/iPadOS. Për më tepër, siç do t’ju shpjegoj në kapitujt e mëposhtëm të këtij udhezuesi, Badoo mund të përdoret gjithashtu nga një PC, përmes faqes zyrtare të internetit.

Megjithatë, disa veçori shtesë të Badoo (siç është aftësia për të zbuluar se kujt i pëlqen, për të shfletuar në modalitetin e padukshëm, si dhe për të marrë më shumë shikime në profilin tuaj) mund të përdoren vetëm me pagesë. Kostoja e abonimit fillon nga 9,99 €/muaj.

Si të regjistrohesh në Badoo

Si funksionon Badoo

Për të filluar përdorimin e Badoo, duhet të regjistroheni. Hapni aplikacionin që keni instaluar në pajisjen tuaj dhe në ekranin kryesor, filloni të krijoni një llogari, duke personalizuar menjëherë profilin tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Megjithatë, vini re se, siç do ta shpjegoj më vonë, mund të ktheheni në çdo kohë në ekranin e profilit tuaj (ikona e njeriut të vogël) për të modifikuar çdo informacion të shtuar më parë ose për të futur detaje të reja.

Në lidhje me këtë, filloni duke specifikuar disa informacione personale për ju si gjinia dhe data e lindjes, më pas zgjidhni nëse do të regjistroheni nëpërmjet një adrese emaili/indirizzo email ose numri celular/numero di cellulare, duke shtypur butonin Vazhdo/Continua çdo herë për të vazhduar.

Më pas, ju pranoni kërkesat që ju shfaqen të cilat përdoren për drejtimin e duhur të shërbimit, duke aktivizuar gjithashtu vendndodhjen gjeografike në pajisjen tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, ngarkoni të paktën një foto për të personalizuar profilin tuaj, duke e zgjedhur atë nga memoria e pajisjes tuaj (Galeria) ose duke e bere ate direkt (Kamera).

Së fundi, vendosni një fjalëkalim/password për të hyrë në llogarinë tuaj, në mënyrë që të përfundoni procedurën e regjistrimit në shërbim.

Si të personalizosh profilin tend

Si funksionon Badoo

Pas regjistrimit në Badoo, fillimisht duhet të personalizoni profilin tuaj përpara se të prezantoni veten me përdoruesit e tjerë të shërbimit.

Prandaj, shkoni te ky seksion, duke shtypur ikonën e njeriut të vogël që ndodhet në menunë më poshtë. Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në ikonën me njeriun e vogël dhe lapsin që ndodhet në këndin e sipërm djathtas, për të parë seksionin e modifikimit të profilit tuaj.

Në këtë pikë, klikoni në butonin Shto foto ose video/Aggiungi foto o video, për të shtuar foto në llogarinë tuaj. Përveç kësaj, personalizoni me detaje të gjitha seksionet që ju shfaqen në ekranin e profilit tuaj personal, në mënyrë që profilin tuaj në Badoo ta bëni sa më të plotë dhe plot detaje.

Për shembull, shtoni informacione të tjera personale (lartësipersonalitetinorientim, punen, arsimin, llojin e njerëzve që jeni të interesuar të takoni etj) qe te beni të mundur për përdoruesit e tjerë të cilët vizitojnë profilin tuaj të dinë më shumë për ju.

Si të bisedosh/chat-osh me njerëz të tjerë

Si funksionon Badoo

Nese dëshiron të njohesh njerëz në Badoo dhe të bisedosh me përdoruesit e këtij shërbimi takimesh, atehere shkoni te seksioni me simbolin e lokalizimit, në mënyrë që të shihni profilet e përdoruesve pranë jush.

Pasi të bëhet kjo, identifikoni personin që zgjon më shumë interesin tuaj dhe prekni profilin e tij për të parë të gjitha fotot e shtuara nga përdoruesi.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas, nëse doni ti flisni, përdorni fushën Scrivi un messaggio për të shtypur tekstin e mesazhit që dëshironi të dërgoni. Kur të jeni gati, shtypni ikonën e aeroplanit për të dërguar mesazhin tuaj dhe duke e bërë këtë, prisni për një përgjigje të mundshme.

Përndryshe, për të qenë në gjendje të bisedoni me përdoruesit e Badoo, duhet të prisni që profili juaj të shikohet nga persona të tjerë. Prandaj, ndërsa prisni, mund ta përshpejtoni procesin duke ndërvepruar me njerëz të tjerë për t’u vënë re.

Në këtë drejtim, shkoni te seksioni me simbolin e letrave dhe filloni të shikoni profilet e përdoruesve. Nese dikush ju pelqen shume, prekni ikonën e zemrës për të shprehur vlerësimin ose shtypni ikonën X për të hequr një profil.

Të gjithë njerëzit me të cilët mund të bisedoni do t’ju shfaqen në seksionin me simbolin e chat. Më pas shkoni tek ai dhe trokitni lehtë mbi skedën Aktiviteti/Attività, në mënyrë që të shihni edhe listën e njerëzve që kanë parë profilin tuaj.

Pasi të bëhet kjo, për të biseduar trokitni lehtë mbi emrin e personit që ju intereson, në mënyrë që të shikoni fushën e tekstit të dedikuar për dërgimin e mesazheve. Më pas shkruani tekstin e mesazhit dhe në fund dërgojeni duke shtypur në ikonën e aeroplanit.

Si të fshish llogarine/account Badoo

Si funksionon Badoo

Keni vendosur të fshini llogarine tuaj ne Badoo sepse nuk ju pelqen, atehere shkoni në ekranin e profilit tuaj duke shtypur ikonën e njeriut të vogël që ndodhet në fund.

Më pas trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit në pjesën e sipërme majtas dhe në menynë Cilësimet/Impostazioni, shtypni artikullin Llogaria/Account. Më pas prekni fjalën Fshi llogarinë/Elimina account që ndodhet në fund, më pas vendosni shenjën e kontrollit në opsionin për të fshirë llogarinë time dhe vazhdoni duke shtypur butonin Vazhdo/Continua.

Në fund, për të përfunduar procedurën, specifikoni arsyen e fshirjes së llogarisë dhe konfirmoni procedurën duke shtypur butonin Fshi llogarinë/Elimina account.

Si funksionon Badoo në Kompjuter

Siç ishte parashikuar, është gjithashtu e mundur të përdorni Badoo në PC, duke u lidhur me shërbimin përmes faqes zyrtare. Funksionimi i shërbimit është i thjeshtë dhe i menjëhershëm; prandaj jam i sigurt se duke vazhduar të lexoni këtë udhëzues nuk do të keni vështirësi në përdorimin e tij direkt nga shfletuesi/browser.

Si të regjistrohesh në Badoo

Si funksionon Badoo

Për të qenë në gjendje të përdorni Badoo, gjëja e parë që duhet të bëni është të regjistroheni në shërbim për të krijuar profilin tuaj.

Për ta bërë këtë, fillimisht lidhuni me faqen zyrtare të internetit të Badoo dhe përgjigjuni disa pyetjeve për të filluar tashmë të plotësoni profilin tuaj në Badoo. Në çdo rast, mos u shqetësoni, pasi mund të ndryshoni të gjitha informacionet e futura, si dhe të shtoni më shumë, përmes seksionit përkatës për të cilin do të flas më vonë.

Tani specifikoni të dhënat tuaja personale si gjiniaemridata e lindjesqyteti dhe adresa juaj e emailit. Më pas shtypni butonin ngjyrë vjollce Krijoni llogari/Crea Account dhe ndiqni udhëzimet që ju janë dhënë, për personalizimin e profilit tuaj, duke ngarkuar një ose më shumë foto ose video që ju përshkruajnë.

Përndryshe, nëse tashmë jeni regjistruar ne sherbim nga aplikacioni dhe thjesht duhet ta përdorni atë, atehere klikoni në butonin Accedi, që ndodhet në këndin e sipërm djathtas, për të hyrë, duke shtypur të dhënat tuaja të aksesit (email ose numrin e telefonit dhe fjalëkalimin/password) dhe më pas shtypni butonin Accedi.

Si të personalizosh profilin tend

Pas regjistrimit ose hyrjes në llogarinë tuaj, gjëja e parë që duhet të bëni është të plotësoni profilin tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme.

Prandaj, klikoni mbi emrin tuaj lart majtas dhe për shembull, ngarkoni disa foto të tjera (Ngarko foto/Carica foto/Upload photo), në mënyrë që abonentët e tjerë të shërbimit të mund t’ju njohin më mirë.

Pastaj vazhdoni duke plotësuar dhe modifikuar të gjitha seksionet e ndryshme të shfaqura në ekran, duke e përshkruar veten në detaje, duke specifikuar interesat tuaja dhe duke plotësuar disa informacione për veten tuaj në lidhje me hobin tuaj.

Plotësoni gjithashtu të dhënat tuaja personale; për shembull, duke specifikuar gjithçka që lidhet me pamjen tuaj fizike ose duke treguar, përmes fushës përkatëse të tekstit, arsyet që ju shtynë të regjistroheni në Badoo.

Si të bisedosh/chat-osh me njerëz të tjerë

Per tu njohur me njerez te rinj, shtypni artikullin Incontri/Dating që ndodhet në shiritin e majtë për të parë një listë të njerëzve që mund të përputhen me ju.

Për çdo profil të shfaqur mund të zgjidhni nëse do të jepni një opinion pozitiv (ikona e Zemres) ose një negativ (ikona X). Në seksionin Njerëz në afërsi/Persone nei dintorni, nga ana tjetër, mund të shikoni përdorues të tjerë afër zonës suaj për të filluar bisedën.

Nëse ndonjë nga këto ju intrigon, klikoni në foton e tyre për të parë profilin e tyre të plotë dhe për të mësuar më shumë detaje. Nëse doni të përsosni kërkimin tuaj, klikoni mbi simbolin e levës ne korrespondence me Persone nei dintorni, keshtu ju mund te rregulloni më tej kërkimin tuaj, duke përdorur filtra të përshtatshme në lidhje me gjininë dhe distancen e njerëzve të parë.

Pasi të keni parë profilin e një personi të interesit tuaj, mund të kontaktoni menjëherë me këtë të fundit. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Chat në krye. Më pas shkruani tekstin e mesazhit në fushën e tekstit dhe në fund klikoni në butonin Dërgo/Invia/Send.

Si të fshish llogarine/account Badoo

Nese nuk ju pelqen Badoo, ju gjithashtu mund të fshini llogarinë tuaj nga kompjuteri.

Për ta bërë këtë, klikoni mbi emrin tuaj dhe më pas klikoni në butonin e ingranazhit pastaj klikoni mbi fjalën Fshi llogarinë/Elimina account që ndodhet në fund. Pasi të bëhet kjo, vendosni shenjen e kontrollit ne opsionin Fshi profilin tim/Elimina il mio profilo dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua.

Jepni gjithashtu një arsye për dëshirën tuaj për te fshire llogarine, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe konfirmoni duke shtypur fjalëkalimin/password tuaj dhe kodinin e sigurisë që ju shfaqet. Në fund, klikoni në butonin Fshi llogarinë time/Elimina il mio account.