Site per te gjetur pune jashte shtetit / Europe

Site per te gjetur pune jashte shtetit / Europe

Nese deshiron te shkosh te jetosh ne nje shtet tjeter, atehere nje pune e mire do ishte shume e rendesishme per te perballuar stilin e jeteses. Ne kete udhezues do ju ndihmojme pikerisht ne kerkimin dhe gjetjen e nje pune ne Europe, duke ju listuar site per te gjetur pune jashte shtetit/Europe. Me poshte do ju shpjegojme se si të përdorni disa nga shërbimet më të mira tek te cilat mund te kerkoni për vende te lira pune.

Permbajtja

Site per te gjetur pune jashte shtetit/Europe

Tani le të shkojmë drejtpërdrejt ne thelb dhe të shohim disa site per te gjetur pune jashte shtetit/Europe që mund të jenë të përshtatshme për ju.

EURES

Site per te gjetur pune jashte shtetit / Europe

Një nga portalet më të njohura që mund të përdorni për të kërkuar punë në Europë është sigurisht EURES, një platformë që i ndihmon njerëzit të lëvizin jashtë vendit, duke i gjetur punë. Pika e fortë e kësaj faqe interneti është sigurisht ndërfaqja e saj e përdoruesit, e cila ju lejon të kërkoni një punë në një mënyrë të thjeshtë dhe të menjëhershme.

Për më tepër, duhet të dini se përdorimi i kësaj faqeje nuk kërkon regjistrim, gjë që mund të bëhet në mënyrë opsionale për të krijuar nje curriculum vitae online dhe për ta vënë atë në dispozicion të punëdhënësve në të gjithë Evropën.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, lidhuni me faqen kryesore të EURES dhe klikoni në butonin Gjeni një punë/Trova un lavoro, në mënyrë që të shkoni te seksioni që lidhet me kërkimin e punëve të disponueshme. Në këtë pikë, futni vendin e punëskompaninë ose kualifikimin e interesit tuaj dhe caktoni shtetin në të cilin dëshironi të gjeni punë, duke përdorur menunë rënëse. Pas kësaj, klikoni në butonin Kërko/Cerca/Search, për të gjetur rezultatet e kërkimit.

Përndryshe, ju mund të personalizoni kërkimin tuaj duke filtruar rezultatet sipas shtetitsektorit ose profesioneve, duke klikuar në butonat e duhur që ju shfaqen në ekranin kryesor.

Për të parë më shumë detaje rreth ofertave te punes qe keni gjetur, klikoni në oferten e interesit tuaj, midis rezultateve të kërkimit që ju shfaqen, në mënyrë që të mund të lexoni në detaje përshkrimin e punës, kërkesat dhe informacione të tjera të dobishme për të qenë në gjendje të dërgoni kandidimin.

Nëse dëshironi të regjistroheni dhe të krijoni një llogari si kandidat që kërkon punë në EURES, lidhuni me seksionin per te krijuar llogari dhe shtypni butonin Regjistrohu falas/Iscriviti gratuitamente, në mënyrë që të plotësoni të gjitha të dhënat në lidhje me profilin tuaj dhe vazhdoni të krijoni CV tuaj online.

Monster

Site per te gjetur pune jashte shtetit / Europe

Monster është një motor kërkimi për oferta pune, i cili mund të përdoret gjithashtu për të kërkuar punë jashtë shtetit. Database i saj mund të konsultohet falas, por për t’iu përgjigjur ofertave të punës duhet të regjistroheni, gjë që ju lejon gjithashtu të krijoni rezymenë/curriculum vitae tuaj virtuale dhe ta vini atë në dispozicion të punëdhënësve nëse është e nevojshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të filluar, lidhuni me faqen zyrtare të Monster, klikoni në artikullin Login/Accedi, që ndodhet në këndin e sipërm djathtas dhe më pas shtypni butonin Iscriviti, në mënyrë që të krijoni profilin tuaj dhe të regjistroheni përmes Facebook (vazhdoni me Facebook) ose përmes Google (regjistrohu me Google). Përndryshe, shkruani një adresë emaili dhe fjalëkalim në fushat përkatëse të tekstit që ju shfaqen, pranoni kushtet e përdorimit të shërbimit dhe shtypni butonin Regjistrohu për t’u regjistruar me adresën tuaj të emailit.

Në këtë pikë, plotësoni të gjithë informacionin që ju kërkohet në lidhje me të dhënat tuaja personale, në mënyrë që të plotësoni formularin e profilit dhe të ngarkoni CV tuaj nga kompjuteri juaj.

Pas regjistrimit, mund të filloni të kërkoni për oferta duke shtypur llojin e punës që kërkoni në fushën e tekstit që ju shfaqet, duke specifikuar gjithashtu qytetin në të cilin dëshironi të gjeni një punë. Më pas shtypni butonin Kërko për të parë të gjitha ofertat.

Pasi të identifikoni oferten e interesit tuaj dhe të gjitha detajet në lidhje me ofertën, klikoni në butonin Apliko tani/Candidati ora për të dërguar profilin tuaj te kompania dhe prisni që të kontaktoheni.

Për më tepër, në rast se jeni të interesuar, dua të theksoj se Monster mund të përdoret në mënyrë të ngjashme edhe nga telefoni ose tableti, duke përdorur aplikacionin për Android dhe për iOS/iPadOS.

Infojobs

Site per te gjetur pune jashte shtetit / Europe

Një tjetër site per te gjetur pune jashte shtetit/Europe që ju rekomandoj eshte InfoJobs. Ky shërbim është mjaft i njohur dhe ka shume oferta pune për Italinë, por sigurisht që mund të përdoret edhe për mundësinë e gjetjes së një pune ne shtete te tjera te Europes, pasi përdoret shpesh nga kompanitë për publikimin e ofertave.

Përdorimi i InfoJobs për të kërkuar punë është plotësisht falas, por për të dërguar aplikimin tuaj duhet të regjistroheni. Për të filluar, lidhunu me faqen kryesore të InfoJobs, klikoni në butonin Accesso candidati dhe shtypni artikullin Regjistrohu, në mënyrë që të plotësoni të gjitha formularët e dedikuar për krijimin e një llogarie, personalizimin e profilit dhe duke treguar të gjitha të dhënat personale, për qëllimin e krijimi i një CV online.

Pasi të regjistroheni filloni të kërkoni për punën e interesit tuaj duke shtypur rolinemrin e një kompanie ose fjalë kyçe specifike në fushën e tekstit që ndodhet nën artikullin Gjeni ofertat dhe përmes menusë rënëse In, vendosni artikullin Jashtë shtetit/Estero, për të kërkuar oferta pune të interesit tuaj ne Europe. Më pas shtypni butonin Search/Cerca.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, gjeni ofertën e punës në përputhje me atë që kërkoni midis rezultateve të kërkimit që ju shfaqen dhe pasi të keni parë të gjitha detajet në fletën specifike të informacionit, dërgoni aplikimin tuaj duke shtypur butonin Iscriviti a questa offerta.

Vini re se motori i kërkimit të InfoJobs mund të konsultohet gjithashtu nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, duke përdorur aplikacionin specifik për Android dhe iOS/iPadOS.

Stage4eu

Site per te gjetur pune jashte shtetit / Europe

Nëse jeni duke kërkuar faqe për të gjetur stage jashtë shtetit, ju rekomandojme Stage4eu: një portal i specializuar në gjetjen e ofertave për praktikë/stazhe në të gjithë Evropën.

Ky shërbim mund të përdoret nga kompjuter, por edhe nga telefonat dhe tabletët, duke konsultuar ofertat e punës në aplikacionin e tij falas për Android dhe për iOS/iPadOS. Në të dyja rastet, për të përfituar nga ofertat e saj, nuk është e nevojshme të regjistroheni.

Për të gjetur oferta për stazhe jashtë vendit, lidhuni me faqen zyrtare të Stage4eu dhe filloni të filtroni kërkimin, duke treguar shtetin në të cilin dëshironi të punoni dhe fushën profesionale të interesit tuaj, duke përdorur fushat përkatëse të tekstit.

Gjeni oferten e punës që i përshtatet nevojave tuaja, klikoni mbi të dhe më pas klikoni në butonin Leggi tutto për të parë të gjitha detajet e ofertës, duke përdorur skeden e saj përshkruese. Për më shumë informacion mbi këtë dhe për të dërguar aplikimin tuaj, më pas klikoni në butonin Shko te oferta/Vai all’offerta.

LinkedIn

Për të kërkuar punë jashtë shtetit, mund të jetë gjithashtu e dobishme të regjistroheni në LinkedIn, një rrjet social i dedikuar botës profesionale që mund të përdoret nga kompjuter, por edhe nga telefonat i dhe tabletët, duke përdorur aplikacionin për Android dhe për iOS/iPadOS.

LinkedIn ndonëse nuk bën pjesë saktësisht në kategorinë e faqeve të internetit të dedikuara për ofertat e punës, mund të jetë i dobishëm për fillimin e një marrëdhënieje të re pune, pasi ka një seksion të dedikuar për ofertat e punës, duke ju lejuar gjithashtu të vini ne dukje profilin tuaj për ta bërë atë të dallohet nga kompanitë që kërkojnë profesionistë të rinj.

Për më shumë informacion rreth tij, ju sugjeroj të lexoni udhezuesit specifik mbi temën: cfarë eshte LinkedInsi te regjistrohesh ne LinkedIn; si te gjesh pune ne LinkedIn.

Site te tjera per te gjetur pune jashte shtetit/Europe

Nese dëshironi të konsultoheni Site te tjera per te gjetur pune jashte shtetit/Europe, në mënyrë që të zgjeroni kërkimet tuaja për një punë të re, atehere hidhini një sy portaleve me poshte.

  • Indeed: është një tjetër faqe interneti shumë e famshme për të kërkuar punë e përdorshme edhe përmes aplikacioneve për Android dhe iOS/iPadOS. I njohur kryesisht për kërkimin e punës në Itali, ky shërbim ka në fakt ka oferta pune per mbarë botën. Në fakt, ju vetëm duhet të lidheni me seksionin e tij Worldwide, në mënyrë që të zgjidhni shtetin në të cilin dëshironi të kërkoni punë.
  • Adzuna: është një tjetër portal kërkimi pune i ngjashëm me ato të listuara më sipër. Mund të përdoret gjithashtu nëpërmjet një aplikacioni për Android dhe iOS/iPadOS dhe ju lejon të kërkoni punë jashtë shtetit.
  • Euractiv: është një faqe tjetër e dedikuar për kërkimin e punës brenda Bashkimit Evropian, e cila ka shume oferta. Mund të përdoret falas, pa pasur nevojë të regjistroheni.