Si funksionon Tinder

Me poshte do te shpjegojme ne detaje se si funksionon Tinder, duke ua bere me te thjeshte perdorimin e ketij aplikacioni intrigues. Ne fakt nepermjet Tinder ju mund te beni njohje te reja ne internet, si dhe mund te keni takime “romantike” me persona qe shfaqin interes. Kjo app mund te perdoret nga telefoni, tableti dhe nga shfletuesi i kompjuterit tuaj.

Permbajtja

Çfarë është Tinder dhe si funksionon

Si funksionon Tinder

Përpara se të shpjegoj se si funksionon Tinder, duhet t’ju jap disa informacione paraprake në lidhje me këtë shërbim takimesh, mbi mekanizmat e tij dhe gjithashtu çmimet e tij.

Tinder mund të përdoret përmes aplikacionit për Android dhe iOS, por mund të përdoret edhe nga shfletuesi, përmes faqes zyrtare të internetit. Mekanizmi mbi të cilin bazohet është ai i match.

Qe te kuptoni se si funksionon Tinder match, duhet të dini se match nuk është gjë tjetër veçse përputhshmëria midis dy përdoruesve, gjë që ndodh kur të dy, pa e ditur, shprehin interes të ndërsjellë duke pëlqyer profilet e tyre përkatëse. Pasi keni match me një person, ju keni mundësinë të filloni një bisedë private me të.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tinder mund të përdoret falas, megjithatë disa veçori, si pëlqimi super/super mi piace ose aftësia për të zbuluar se kush e ka pëlqyer profilin tuaj, janë të disponueshme në mënyrë të pakufizuar vetëm pasi të abonoheni në Tinder Gold ose Tinder Plus.

Si funksionon Tinder Gold

Si funksionon Tinder

Siç pritej, Tinder është një shërbim takimesh falas, por është e mundur të abonoheni në Tinder Gold, në mënyrë që të përfitoni nga disa veçori shtesë që lejojnë, për shembull, të zbuloni se kush e ka “pëlqyer” profilin tuaj ose të aktivizoni funksionin annulla, i cili përdoret për të anuluar votën pozitive ose negative të shprehur perkundrejt profilit të një përdoruesi.

Kostoja e Tinder Gold në Android është 15,99 € për 1 muaj, 9,16 €/muaj për abonimin 6 mujor dhe 7,08 €/muaj për abonimin vjetor. Në iOS, kostoja është 16,49 € për një muaj të vetëm, 57,99 € për abonimin 6 mujor dhe 90,99 € për abonimin vjetor.

Gjithashtu është e mundur të abonoheni nga Web me çmimet e mëposhtme: 11,39 €/muaj për 1 muaj, 6,68 €/muaj për 6 muaj dhe 5,24 €/muaj për 12 muaj.

Si funksionon Tinder Plus

Si funksionon Tinder

Si një alternativë ndaj Tinder Gold, ekziston plani Tinder Plus, i cili ju lejon të përfitoni nga veçori të tjera shtesë, të tilla si mi piace të pakufizuara dhe anulimi i rrëshqitjes së fundit/swipe të pakufizuar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Çmimet e Tinder Plus janë si më poshtë: në Android 9,99 €/muaj, 5,99 €/muaj për 6 muaj dhe 4,58 €/muaj për 12 muaj; në iOS, nga ana tjetër, çmimet janë 4,99 €/muaj për 1 muaj, 17,99 € për 6 muaj ose 27,99 € për 1 vit.

Gjithashtu në këtë rast, është e mundur të abonoheni nga Web me çmimet e mëposhtme: 7,59 €/muaj, 4,43 €/muaj për 6 muaj dhe 3,48 €/muaj për 1 vit.

Si funksionon Tinder nga telefonat dhe tabletët

Si funksionon Tinder

Së pari shkarkoni aplikacionin në pajisjen tuaj nëpërmjet Play Store në Android, duke shtypur butonat Instalo dhe më pas Prano/Accetto. Sidoqoftë, në iPhone shkarkojeni atë nga App Store iOS, duke shtypur butonin Get/ottieni dhe më pas zhbllokoni shkarkimin duke përdorur Face ID, Touch ID ose fjalëkalimin e llogarisë suaj iCloud.

Pasi të keni shkarkuar aplikacionin, niseni duke shtypur ikonën e tij që ndodhet në ekranin kryesor ose në menunë e aplikacioneve dhe vazhdoni si më poshtë. Operacioni, siç do t’ju shpjegoj, është krejtësisht identik si ne android ashtu edhe ne iOS.

Për të filluar, atëherë regjistrohuni nëpërmjet Facebook (Accedi con Facebook), ose përmes Google (Accedi con Google) ose me numrin e telefonit (Accedi con numero di telefono), duke plotësuar formularët e mëposhtëm që do t’ju propozohen me të gjitha të dhënat qe kërkohen për të krijuar një llogari. Pasi të bëhet kjo, shtypni butonin Prano/Accetto dhe filloni të personalizoni profilin tuaj, duke treguar informacionin që ju kërkohet, si emridata e lindjes dhe gjinia juaj. Në fund, shtoni disa foto, për të përfunduar krijimin e profilit tuaj.

Më pas, fillimisht prekni butonin Lejo përdorimin e vendndodhjes tuaj/Consenti l’utilizzo della tua posizione dhe më pas Lejo/Consenti, në mënyrë që të aktivizoni vendndodhjen gjeografike në pajisjen tuaj, në mënyrë që të përmirësoni algoritmin e kërkimit Tinder bazuar në vendndodhjen tuaj gjeografike. Pasi të keni përfunduar këto procedura fillestare, do të jeni në gjendje të shihni listën e njerëzve potencialisht të pershtatshem me interesat tuaja në ekranin kryesor (ikona Tinder).

Për të filluar, rrëshqitni profilet e përdoruesve drejt butonit të gjelbër të zemrës, për të treguar vlerësimin. Megjithatë, duke rrëshqitur drejt butonit të kuq X, mund ta hiqni profilin e shfaqur, duke treguar se nuk është interesant për ju. Në rast se ka pershtatshmeri, do të njoftoheni menjëherë dhe që nga ai moment mund të filloni të bisedoni me përdoruesin në fjalë, duke klikuar mbi emrin e tij që ndodhet në skedën Match, brenda seksionit të shënuar me simbolin chat.

Si funksionon Tinder

Ndër veçoritë e tjera më të rëndësishme të Tinder janë Top Picks (ikona e shkëndijës), e cila ju lejon të zgjidhni falas një profil në ditë për të cilin të tregoni një vlerësim të veçantë (super like), përmes ikonës së yllit blu.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Simboli i rrufese viollce është nga ana tjetër, me pagese Skip-the-line e Tinder Plus, i cili përdoret për rritjen e vizitave në profilin tënd. Butoni Annulla (ikona e shigjetës së verdhë), i cili përdoret për të anuluar një votim, gjithashtu paguhet dhe për t’u përdorur, kërkon një abonim në Tinder Plus.

Nëse dëshironi të bëni ndryshime të mëtejshme në profilin tuaj, klikoni në ikonën e njeriut të vogël që ndodhet në krye dhe më pas prekni artikullin Modifica bio për të hyrë në seksionin e dedikuar për personalizimin e tij.

Për të rregulluar cilësimet e algoritmit Tinder, për shembull, për të treguar preferencat e shikimit të përdoruesve (si p.sh. grupmosha dhe gjinia), referojuni artikujve përkatës të menusë në seksionin Cilësimet/Impostazioni (ikona e ingranazhit).

Theksoj gjithashtu mundësinë e verifikimit të profilit tuaj duke shtypur artikullin e duhur dhe duke ndjekur procedurën e propozuar: përfshin dërgimin e selfie, në mënyrë që të merrni një distinktiv që vërteton se i juaji nuk është një profil fals, gje qe rrit vleresimet e te tjereve.

Si funksionon Tinder nga shfletuesi/browser

Për t’u regjistruar në Tinder dhe për të përdorur shërbimin nga kompjuteri juaj, mund të vazhdoni nëpërmjet Web, duke u lidhur me faqen zyrtare të sherbimit.

Për të filluar, atëherë zgjidhni nëse do të regjistroheni përmes Google (Accedi con Google), përmes Facebook (Accedi con Facebook) ose përmes numrit të telefonit (Accedi con il numero di cellulare). Më pas futni numrin tuaj te celularit për konfirmim dhe shtypni butonin Prano/Accetto.

Pasi të bëhet kjo, filloni të personalizoni profilin tuaj, duke treguar informacionin që ju kërkohet, si emridata e lindjes dhe gjinia. Ngarkoni, më pas disa foto për t’i shtuar në profilin tuaj dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua për të vazhduar. Pasi të keni regjistruar llogarinë tuaj, jepni pëlqimin për të hyrë në vendndodhjen tuaj duke shtypur butonin Lejo/Consenti, përmes dritares së kërkesës së shfletuesit që do të shfaqet në krye.

Pasi të bëhet kjo, Tinder do t’ju tregojë një listë të njerëzve që janë potencialisht të pershtatshem me ju, gjithashtu bazuar në vendndodhjen tuaj gjeografike. Prandaj, mund të filloni menjëherë të vlerësoni përdoruesit që ju tregohen përmes mjeteve të vëna në dispozicion nga Tinder, në mënyrë që të arrini përputhjen/match me njerëzit që ju interesojne.

Siç mund ta shihni, nën foton e profilit të një përdoruesi ka disa butona që përbëjnë tiparet kryesore të Tinder: simboli i zemrës jeshile korrespondon me mi piace/like, një mjet që përdoret për të treguar një vlerësim, ndërsa X butoni i kuq përdoret për të hequr profilin e një përdoruesi. Së fundi, simboli i yllit blu është Super like/Super mi piace, i cili shërben për të treguar një interes të fortë për një person.

Në rast se ka një vlerësim nga ana e të dyve, një paralajmërim do të tregojë se nmatch ka filluar dhe se për rrjedhojë, mund të filloni një bisedë me atë person, duke përdorur chat të vendosur në seksionin Mesazhe/Messaggi që mund të gjeni në shiritin anësor të majtë.

Nëse dëshironi, mund të personalizoni më tej kërkimin për njerëzit që janë potencialisht të pershtatshem me ju. Për ta bërë këtë, klikoni në artikullin Profili im/Il mio profilo për të hyrë në cilësimet e Tinder. Pasi të bëhet kjo, përmes artikujve të tillë si Distanza massima, Alla ricerca di e Fascia d’età ju mund t’i tregoni sajtit të takimeve disa informacione më të sakta se cilat janë kërkimet tuaja.

Në fund duke shtypur butonin Edit Info/Modifica Info, mund të veproni për të modifikuar profilin tuaj, duke shtuar më shumë foto dhe informacione të tjera rreth jush.