Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Nese deshironi te krijoni nje faqe Facebook duke u nisur nga profili aktual qe keni dhe po pyesni veten se si te kthesh profilin Facebook ne faqe, atehere ketu jeni ne vendin e duhur.

Duhet te qartesojme se kjo teknikisht nuk është më e mundur, por megjithate duke perdorur disa menyra jo te drejtperdrejta, mund të krijoni një faqe me të gjitha përmbajtjet qe ndodhen ne profilin që do të dëshironit ta kthenit në një faqe. Me poshte do te gjeni te gjitha udhezimet hap pas hapi.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Përpara se të zbuloj se si te kthesh profilin Facebook ne faqe, më duhet t’ju jap disa informacione të rëndësishme para se te vazhdojme.

Krijimi i një faqeje në Facebook bazuar në profilin tuaj personal ka ndryshuar në vitet e fundit. Në të kaluarën ishte e mundur të bëhej kjo duke përdorur një mjet te Facebook, i arritshëm në adresën facebook.com/pages/create/migrate që lejonte klonimin e profilit të Facebook për krijimin e një faqeje të ndjekur nga një migrim i disa të dhënave nga njera në tjetrën. Më vonë rrjeti social e hoqi këtë funksion, duke e bërë të pamundur transformimin e drejtpërdrejtë të një profili në një faqe Facebook.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

E vetmja gjë që mund të bëhet (të paktën në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi) është krijimi i një faqe në Facebook nga e para dhe importimi në të i të dhënave të ndryshme të pranishme në profil. Për të vazhduar, duhet të shkarkoni të dhënat e profilit, më pas duhet të krijoni një faqe të re dhe në fund, të importoni në të përmbajtjen e shkarkuar më parë (brenda kufijve të mundshëm, edhe sepse do të duhet të veproni manualisht për secilën prej tyre).

Përsa i përket shkarkimit të të dhënave të profilit personal, hyni në këtë të fundit nga faqja kryesore e Facebook-ut, klikoni në butonin () që ndodhet lart djathtas, shkoni te Impostazioni e privacy > Impostazioni > Le tue informazioni su Facebook, klikoni në linkun View/Visualizza bashkangjitur me shkrimin Scarica le tue informazioni dhe klikoni në butonin Scarica le tue informazioni në fund të faqes.

Pastaj zgjidhni të dhënat që dëshironi të shkarkoni (p.sh. fotot dhe videot, etj), përdorni menutë rënëse në krye për të zgjedhur intervalin e datave që do të merret parasysh (mund të shkarkoni të gjitha të dhënat tuaja ose vetëm ato lidhur me një periudhë të caktuar kohe), formatin në të cilin do të shkarkohet arkivi (HTML ose JSON; rekomandoj të parin) dhe cilësinë e përmbajtjes multimediale që do të përfshihet; në fund klikoni në butonin Create file/Crea file dhe prisni që përgatitja e backup të përfundojë.

Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Kur arkivi që përmban të dhënat tuaja në Facebook të jetë gati (mund të duhen ditë, në varësi të sasisë së të dhënave që do të përpunohen), do të merrni një link përmes postës elektronike për ta shkarkuar atë/download.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi të vazhdoni nga një smartphone ose tablet, dijeni se mund ta bëni këtë duke hapur aplikacionin Facebook në pajisjen tuaj Android/iOS/iPadOS dhe pasi të jeni identifikuar, shkoni te menyja (≡) > Impostazioni e privacy > Impostazioni > Scarica le tue informazioni. Pastaj duhet të ndiqni të njëjtat hapa që ju kam shpjeguar tashmë për versionin PC të Facebook.

Së fundi zgjidhni dhe organizoni në dosje të gjitha përmbajtjet që keni ndërmend të importoni më vonë në faqen që do të krijoni. Pastaj hapni arkivin ZIP që keni marrë nga Facebook dhe shfletoni atë për të gjetur gjithçka që ju nevojitet.

Për shembull, mund ta gjeni të përshtatshme që të kopjoni shpejt në dosjen e shkarkimit disa foto dhe video të postuara në profilin tuaj: për ta bërë këtë, hyni në photos_and_videos, klikoni dy herë në skedarin e interesit tuaj (ato mund të përmbahen në nëndosjet e ndryshme që mund të jetë e dukshme në ekran), kliko me të djathtën mbi përmbajtjen që do të kopjohet dhe zgjidhni artikullin Scarica il file collegato in Download (ose një formulim të ngjashëm, në varësi të shfletuesit në përdorim).

Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Pasi të ketë përfunduar ky operacion paraprak qe perben hapin e pare se si te kthesh profilin Facebook ne faqe, mund të kaloni në hapat e mëtejshëm, të cilët do t’i gjeni të ilustruara në kapitujt e ardhshëm.

Krijo faqen Facebook

Pasi të keni shkarkuar dhe organizuar të dhënat nga profili që keni ndërmend t’i ktheni në faqe, më pas krijoni faqen në Facebook ku do t’i transferoni ato përfundimisht. Ky eshte hapi i dyte ne proceduren se si te kthesh profilin Facebook ne faqe.

Nga kompjuteri

Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Nëse preferoni të veproni nga kompjuteri, mund të krijoni një faqe në Facebook duke hyrë në llogarinë tuaj dhe duke nisur udhezuesin e vënë në dispozicion nga rrjeti social.

Pasi të hyni në Facebook nga faqa kryesore, klikoni në butonin (+) lart djathtas, më pas zgjidhni artikullin Pagina nga menuja që hapet. Duke përdorur formularin që u shfaq në ekran, më pas tregoni emrin e faqes/nome della paginakategorinë/categoria e saj të cilës i përket dhe klikoni në butonin Krijo Faqe/Crea Pagina (poshtë majtas).

Më pas, lëvizni poshtë shiritit anësor në të majtë, klikoni në butonin Shto fotografinë e profilit/Aggiungi immagine del profilo dhe ngarkoni foton e profilit që dëshironi të vendosni për faqen e krijuar. Bëni të njëjtën gjë edhe për foton e kopertinës Shto imazhin e kopertinës/Aggiungi immagine di copertina. Në fund, klikoni në butonin Save/Salva (poshtë majtas).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për më shumë informacion lexoni udhezuesin tim: si te krijosh nje faqe Facebook.

Nga telefoni dhe tableti

Si te kthesh profilin Facebook ne faqe

Nëse deshiron te mesosh se si te kthesh profilin Facebook ne faqe duke vepruar nga smartphone dhe tablet, ju rekomandoj të vazhdoni nga aplikacioni zyrtar i Facebook, përmes të cilit është e mundur të përfundoni krijimin e një faqeje në një mënyrë mjaft të thjeshtë.

Prandaj hyni në aplikacionin Facebook nga pajisja juaj Android ose iOS/iPadOS, shtypni butonin (≡) (lart djathtas) dhe shtypni Pagine dhe (+) Crea. Në ekranin e ri që është hapur, më pas shtypni butonin Start/Inizia, specifikoni emrin e faqes/nome pagina në fushën përkatëse të tekstit, prekni butonin Avanti, tregoni kategorinë/categoria e së njëjtës dhe shtypni përsëri butonin Avanti.

Më pas, tregoni nëse keni apo jo një faqe interneti qe ta lidhni me faqen, ose kapërceni/salta operacionin dhe shtoni një imazh kopertine/aggiungi un’immagine di copertina dhe një imazh profili/immagine profilo, duke klikuar mbi shkrimet e duhura dhe duke ngarkuar fotot e interesit tuaj. Kur të keni përfunduar operacionin, klikoni në butonin Finish/Fine.

Nëse keni nevojë për më shumë informacion se si të krijoni një faqe në Facebook nga celulari juaj, atehere lexoni udhezuesin: si te krijosh nje faqe Facebook.

Importo përmbajtjen në faqen Facebook

Hapi i trete ne proceduren se si te kthesh profilin Facebook ne faqe, konsiston ne importimin e permbajtjes në faqen e Facebook që keni krijuar. Më lejoni gjithashtu t’ju drejtoj në këtë hap të fundit, të cilin mund ta bëni si nga një kompjuter ashtu edhe nga një smartphone ose tablet.

Nga kompjuteri

Për të shtuar përmbajtje në faqen e interesit tuaj në Facebook duke vepruar nga kompjuteri, thjesht duhet të shkoni te kjo e fundit dhe t’i ngarkoni duke përdorur funksionin e duhur.

Pasi të hyni në Facebook, shkoni te faqja që keni krijuar (nëse nuk jeni tashmë atje). Për ta bërë këtë, klikoni në artikullin Pagine në të majtë dhe klikoni në emrin e faqes/nome pagina së interesit tuaj.

Pasi të keni shkuar te faqja në fjalë, hapni menunë  Altro dhe zgjidhni llojin e përmbajtjes që dëshironi të ngarkoni (p.sh. FotoVideo, etj). Në faqen e re që është hapur, klikoni mbi formulimin me të cilin do ngarkoni përmbajtjen (p.sh. Aggiungi foto, Carica video, etj), zgjidhni atë që dëshironi të ngarkoni në faqe përmes dritares së hapur dhe publikoni përmbajtjen, programojeni atë, etj, bazuar në opsionet e disponueshme. Pastaj përsëritni hapat për të gjithë përmbajtjen që keni shkarkuar më parë nga profili dhe qe synoni të postoni në faqen e re.

Persa i përket postimeve me teksthistorive/story dhe të ngjashme, më vjen keq, por nuk ka asnjë mënyrë për t’i importuar ato nga profili i vjetër dhe për këtë arsye duhet t’i ripublikoni ato manualisht duke kopjuar dhe ngjitur, sikur të ishin përmbajtje e re. 

Nga telefoni dhe tableti

Nëse keni ndërmend të veproni nga smartphone dhe tablet, duhet gjithashtu në këtë rast të shkoni në faqen e Facebook ku mund të importoni përmbajtjen dhe t’i ngarkoni ato manualisht.

Pasi të hyni në aplikacionin Facebook nga pajisja juaj Android ose iOS/iPadOS, shtypni butonin (≡) dhe shtypni emrin/nome e faqes në të cilën dëshironi të veproni (nëse nuk e shihni, trokitni lehtë mbi fjalët Pagine dhe veproni nga ekrani i ri që u hap).

Tani, prekni artikullin Pubblica dhe në rastin e fotove dhe videove, zgjidhni opsionin Foto/video; më pas zgjidhni përmbajtjen që do të ngarkoni, duke trokitur mbi pamjen paraprake të saj dhe shtypni Avanti dhe Condividi dy herë radhazi. Përsëritni këto hapa që të gjithë përmbajtjet të ngarkohen në faqe.

Për postimet dhe historitë/story, e njëjta gjë vlen si për procedurën e PC: duhet t’i ripublikoni manualisht sikur të ishin përmbajtje e re. Zgjedhja është e juaja nëse ia vlen apo jo.