Si te kerkosh nje person ne Internet

Si te kerkosh / gjesh nje person ne Internet

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te kerkosh/gjesh nje person ne Internet. Me poshte do ju tregojme disa sherbime falas te cilat ju ndihmojne te gjeni informacionet qe kerkoni. Ato mund ti perdorni duke kerkuar nje emer, nje foto ose numrin e telefonit dhe pastaj do merni te gjitha informacionet, gjithmon nese gjenden ne internet.

Permbajtja

Si te kerkosh/gjesh nje person ne Internet nga emri

Nëse dëshironi të kërkoni një person në internet dhe e mbani mend mire emrin dhe mbiemrin e tij, atehere mund të perdorni shërbimet online të listuara më poshtë.

Peek You

Si te kerkosh / gjesh nje person ne Internet

Nese dëshironi të kërkoni në internet një person të cilit i mbani mend vetëm emrin dhe mbiemrin, atëherë ju këshilloj të përdorni PeekYou. Është një shërbim falas online që ju lejon të shikoni shumë të dhëna publike në lidhje me njerëzit e tjerë në një faqe të vetme, duke përfshirë linket në rrjetet sociale në të cilat ata janë të regjistruar.

Për të qenë në gjendje të kërkoni për një person përmes PeekYou, hapi i parë që duhet të bëni është të klikoni këtu , në mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen kryesore. Më pas, zgjidhni skedën Emri/Name që ndodhet në qendër të faqes dhe shkruani emrin dhe mbiemrin e personit të interesuar në fushat e tekstit Emri/Firs name dhe Mbiemri/Last name. Vini re se shërbimi ju lejon gjithashtu të filtroni rezultatet duke zgjedhur një vendndodhje përmes menusë Vendndodhja/Location , por për momentin janë të disponueshme vetëm shtetet amerikane, kështu që funksioni në fjalë vështirë se do të jetë i dobishëm. Tani filloni kërkimin duke klikuar në butonin jeshil në të cilin paraqitet nje xham zmadhues.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në faqen që hapet, gjeni informacionin për personin që kërkoni. Siç mund ta shihni, ato janë të përfshira në seksione të veçanta: rekomandojme që t’i lini ato në kutitë Public Records & Background Checks, Arrest Records & Driving Infractions e Email Addresses, sepse ky është informacion i disponueshëm për njerëzit që jetojnë në Shtetet e Bashkuara dhe mos klikoni në linket në to sepse ato thjesht i referohen shërbimeve partnere të PeekYou.

Ju sugjerojme që të ekzaminoni me kujdes linket në seksionet e Facebook, Twitter, Instagram dhe Images sepse ato paraqesin linket e bashkangjitura në profilet sociale në të cilat personi që po kerkoni mund të jetë i regjistruar. Mbani mend se mund të ketë raste homonimie dhe për këtë arsye, nuk është e sigurt që linket me profilet sociale të identifikuara i përkasin të gjitha personit të interesit tuaj. 

Google (kerko me emer ose foto)

Si te kerkosh / gjesh nje person ne Internet

Google mund të jetë gjithashtu një opcion shume i mirë për të kërkuar një person në internet. 

Për të kërkuar për një person në internet me Google, thjesht shkruani www.google.com në shiritin e adresave të shfletuesit/browser tuaj, pastaj shkruani emrin ose pseudonimin e personit për të cilin keni ndërmend të merrni më shumë detaje (ndoshta duke e shkruar në thonjëza) në fushën e kërkimit qe shfaqet ne qendr te ekranit. Më pas shtypni Enter në tastier ose klikoni në butonin Kërko/Cerca/Search Google i dukshëm në ekran.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, ju duhet të shihni një seri të tërë rezultatesh kërkimi që i referohen emrit, adresës së e-mailit, pseudonimit ose numrit të telefonit të personit për të cilin dëshironi të merrni më shumë informacion. Klikoni në rezultatin e kërkimit që mendoni se mund të jetë më shumë i rendesishem për të marrë më shumë detaje.

Gjithashtu Google jep mundesine qe te kerkoni nepermpjet imazheve, fotove, duke ju dhene te gjitha informacionet qe ndodhen ne internet mbi to.

Per te kerkuar nje foto ne Google, klikoni ketu per te shkuar ne seksionin per te kerkuar imazhe. Tani shtypni ikonen e aparatit fotografik qe gjendet ne fushen e kerkimit te Google dhe ngarkoni foton e interesit. Tani nese ka informacione apo foto te ngjashme, ato do te shfaqen menjehere. Nese nuk ju shfaqet ikona e aparatit fotografik sepse po perdorni nje shfletues si Google Chrome nga telefoni, atehere shtypni tre pikat vertikale siper djathtas (ne google chrome) dhe nga menuja qe hapet, vendosni shenjen e kontrollit ne shkrimin Sito desktop.

Si te kerkosh/gjesh nje person ne Internet nga foto

Nese keni një foto të personit me të cilin keni ndërmend të kontaktoni, atëherë mund të përdorni një nga shërbimet e dedikuara qe gjeni me poshte, te cilat do ju ndihmojne te gjeni informacione te dobishme.

TinEye

Si te kerkosh / gjesh nje person ne Internet

Nëse dëshironi të provoni të kërkoni një person në internet dhe keni një foto të tij, ju sugjeroj të përdorni TinEye. Është një shërbim online që ju lejon të gjeni imazhe të ngjashme me ato të ngarkuara në kete sherbim. 

Për të kërkuar një person përmes TinEye, fillimisht klikoni këtu për t’u lidhur me faqen e internetit të shërbimit. Më pas, klikoni në ikonën e shigjetës që ndodhet pranë shiritit të kërkimit. Pastaj zgjidhni imazhin që dëshironi të përdorni për kërkimin, prisni disa momente që ngarkimi të përfundojë dhe do t’ju shfaqen të gjitha faqet e internetit që përmbajnë imazhe të ngjashme me atë që keni ngarkuar. Me pak fat, rezultatet do t’ju lejojnë të mësoni më shumë për personin në foto.

Ju gjithashtu mund të gjeni fotografi të ngjashme me imazhet qe ndodhen tashmë në internet. Për ta bërë këtë, thjesht ngjisni adresën e saj/url në fushën Ngarko ose futni URL-në e imazhit/Upload or enter image URL dhe klikoni në ikonën e xhamit zmadhues në të djathtë.

Nëse jeni të interesuar, TinEye është gjithashtu i disponueshëm si një shtesë për Firefox , Chrome , Safari dhe Opera. Duke instaluar shtesën, mund të kërkoni për një imazh në sajt thjesht duke klikuar me të djathtën mbi të dhe duke zgjedhur artikullin e duhur nga menuja që hapet. 

PicTriev

Nese keni një foto të vjetër, por nuk e mbani mend identitetin e personit qe ndodhet ne te, atehere vizitoni PicTriev. Kjo është një faqe ku, duke ngarkuar një foto, mund të shikoni foto të tjera të të njëjtit person (apo njerëzve që i ngjajne) të gjetura nga interneti.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Gjithçka që duhet të bëni për të kërkuar një person në internet me PicTriev është të klikoni këtu për t’u lidhur me faqen kryesore të shërbimit, klikoni në butonin Ngarko imazhin/Upload image dhe zgjidhni foton e personit që dëshironi të kërkoni. Nëse fotografia e personit qe do kerkoni është e disponueshme në internet, ju gjithashtu mund të shmangni ngarkimin e fotografisë duke ngjitur linkun e së njëjtës në fushën përkatëse nën titullin Paste Image URL:/Incolla URL immagine: dhe më pas duke klikuar në butonin Kërko/Ricerca/search që ndodhet në të djathtë.

Pas pak çastesh do të hapet një faqe me listën e fotove të gjetura dhe përqindjen e ngjashmërisë së këtyre të fundit me origjinalen.

Si te kerkosh/gjesh nje person ne Internet nga numri i telefonit

Nëse keni numrin e telefonit të personit që synoni të kërkoni në internet, mund të përdorni disa shërbime të veçanta online që ju lejojnë të merrni më shumë informacion për pronarin e supozuar. 

Dive3000

Nëse dëshironi të kërkoni një person përmes internetit dhe keni në dispozicion numrin e tij celular, mund të keni sukses në qëllimin tuaj duke përdorur Dive3000. Është një shërbim online që ofron një lloj liste për telefonat celularë që mund të konsultohen pa pagesë nese regjistrohesh. Sidoqoftë, mbani mend se për të kërkuar numra të tjerë celulari duhet të ndani numrin tuaj me shërbimin. Nëse jeni të gatshëm të pranoni këtë kompromis, lexoni më tej për të mësuar se si ta përdorni shërbimin.

Për të kërkuar një person me numrin celular me Dive3000, gjëja e parë që duhet të bëni është të klikoni këtu , në mënyrë që të lidheni menjëherë me faqen kryesore të shërbimit. Më pas, klikoni mbi artikullin Iscriviti që ndodhet në krye dhe më pas plotësoni formularin që shfaqet në ekran duke shtypur në fushat përkatëse të tekstit adresën tuaj të postës elektronike, emrin e përdoruesit që dëshironi të përdorni dhe fjalëkalimin me të cilin dëshironi të lidhni llogarinë që do të krijoni (kjo e fundit duhet të futet dy herë). Më pas, vendos shenjen ne kutinë pranë artikullit Non sono un robot dhe më pas klikoni butonin Dërgo/Invia/Submit.

Pastaj hyni në adresën e postës elektronike të specifikuar gjatë regjistrimit dhe hapni mesazhin që ju është dërguar nga ekipi i Dive3000. Më pas klikoni në lidhjen e bashkangjitur në email për të përfunduar procedurën e regjistrimit ne shërbim. Më në fund, vazhdoni duke kërkuar në listen e numrave te shërbimit.

Për të kërkuar, përdorni formularin e bashkangjitur në faqen e internetit të Drive3000 duke shtypur numrin e telefonit për të cilin jeni të interesuar të mësoni më shumë dhe shtypni butonin Enter në tastierën e kompjuterit tuaj. Nëse kërkimi për numrin e telefonit jep rezultate, klikoni mbi atë që ju intereson për të mësuar më shumë detaje.

Faqe të bardha/White pages

Ne keto faqe eshte e mundur qe te gjesh se kujt i perket nje numer telefoni fiks, duke gjetur edhe adresen e tij. Gjithashtu mund te beni edhe kerkimin e anasjellte duke kerkuar numrin e telefonit nga emri dhe adresa. Ky eshte nje sherbim qe mund te gjendet online por edhe me libra perkates. Ne Shqiperi ky nuk eshte nje sherbim i disponueshem Online.