App / aplikacione per vrapim

App / aplikacione per vrapim

Nëse pelqeni te vraponi dhe po kerkoni App/aplikacione per vrapim, atehere ketu jeni ne vendin e duhur. Ato mund te instalon ne telefon shume thjeshte dhe ndihmojne qe te ruani progreset e stervitjes tuaj. Me poshte do t’ju jap nje liste me aplikacione, si dhe shpjegimet e perdorimit te tyre (ato jane falas, te pakten ne versionin baze). Per me shume, lexoni me poshte.

Permbajtja

App/aplikacione per vrapim: Runkeeper

App / aplikacione per vrapim

Zgjidhja e parë për të cilën dua t’ju tregoj është Runkeeper. Ky aplikacion është i disponueshëm për pajisjet Android dhe iOS dhe mund të shkarkohet falas, megjithëse dua t’ju them se disa funksione të avancuara janë të disponueshme vetëm në versionin e tij të paguar, i cili kushton 9.99 euro/muaj.

Për ta përdorur atë, instaloni dhe filloni Runkeeper dhe regjistrohuni për shërbimin. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Regjistrohu/Registrati dhe vendosni nëse do të regjistroheni me email-in tuaj ose duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook ose Google. Pasi të zgjidhni opsionin e regjistrimit që preferoni, gjithçka që duhet të bëni është të ndiqni udhëzimet që do të merrni në ekran.

Pasi të jeni regjistruar, ndiqni udhezuesin informues që shfaqet në ekran dhe pasi të keni arritur në ekranin kryesor të Runkeeper, klikoni në artikullin Attività. Pastaj,nëse është e nevojshme, zgjidhni opsionin Corsa nga menuja që hapet dhe konfirmoni funksionimin duke shtypur butonin OK.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, vendosni një stërvitje të mundshme, duke shtypur fjalën Allenamento dhe duke zgjedhur një nga opsionet midis atyre në dispozicion. Ju gjithashtu mund të vendosni nëse do të merrni apo jo statistika audio, duke përdorur formulimin Statistikat audio dhe të tregoni nëse keni ndërmend të dëgjoni muzikë apo jo gjatë aktivitetit, duke përdorur artikullin Muzikë të vendosur në pjesën e poshtme të majtë.

Tani shtypni butonin Start/Inizio i cili ndodhet në fund të ekranit dhe filloni vrapimin tuaj. Kur të vijë koha për të ndaluar stërvitjen, prekni butonin Pause, i vendosur në fund të ekranit, në qendër. Nëse dëshironi të ndaloni përfundimisht vrapin, mos harroni të shtypni butonin Stop dhe më pas zgjidhni artikullin OK, Unë kam mbaruar/OK, ho terminato nga menuja që hapet.

App/aplikacione per vrapim: Adidas Running

App / aplikacione per vrapim

Në një artikull kushtuar aplikacioneve më të mira për vrapim, është e pamundur të mos përmendim Adidas Running. Eshtë një zgjidhje që mund të shkarkohet falas në Android dhe iOS por që gjithashtu ofron mundësinë e qasjes në plane specifike të stervitjes dhe funksione shtesë, me abonim Premium, i cili fillon me 9.99 euro/muaj.

Pasi të keni instaluar dhe filluar Adidas Running në pajisjen tuaj, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe regjistrohuni duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook, llogarinë tuaj të Google ose adresën tuaj te email. Pasi të regjistroheni, sigurojini aplikacionit të dhënat që i nevojiten për të punuar sa më mirë, si gjatesia dhe pesha, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe pasi t’i jepni lejet që i nevojiten për të qenë plotësisht funksional, shtypni përsëri butonin Vazhdo/Continua.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani zgjidhni aktivitetin e Vrapimin/Corsa, trego periudhen e preferuar per stervitjen dhe llojin e objektivit që ju dëshironi te vendosni dhe kujtoni te ruani parametrat e ndryshuar, duke përdorur Save/Salva. Pastaj shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe përfundimisht lidhni orën tuaj inteligjente me aplikacionin (nëse është e pershtatshme): thjesht zgjidhni emrin e pajisjes (p.sh. GarminApple Watch, etj) dhe ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran, për të perfunduar procedurën. Nëse nuk keni ndonjë pajisje për te lidhur, prekni butonin Ci siamo!, për të vazhduar gjithsesi.

Kur të jeni gati për të filluar vrapimin, prekni butonin Start/Inizia i cili gjendet në fund të ekranit dhe filloni stërvitjen. Kur të keni mbaruar vrapimin tuaj, ndalojeni atë duke rrëshqitur butonin Rrëshqitni për Pushim/Scorri per pausa nga e majta në të djathtë. Pastaj shtypni butonat Finish/Fine dhe Save/Salva.

Në fund të vrapimit, do t’ju ofrohet një ekran që përmban një raport përmbledhës mbi stërvitjen e bërë, të cilin gjithashtu mund ta shihni më vonë, duke shkuar te seksioni Progresi i Adidas Running.

App/aplikacione per vrapim: Strava GPS

App / aplikacione per vrapim

Një aplikacion tjetër që ju rekomandoj të provoni është Strava GPS. Ashtu si në rastin e zgjidhjeve të përmendura në kapitujt e mëparshëm, Strava GPS gjithashtu mund të shkarkohet falas në Android dhe iOS/iPadOS, por disa nga funksionet e tij janë të rezervuara ekskluzivisht për përdoruesit që regjistrohen në abonimin Premium, i cili fillon me 6,99 € ne muaj.

Pasi të keni instaluar dhe nisur Strava, për të përdorur aplikacionin, duhet të regjistroheni ne shërbim: mund ta bëni përmes llogarisë tuaj në Facebook, llogarisë tuaj Google ose adresës tuaj email. Pas regjistrimit, nëse është e nevojshme, mbyllni çdo ekran që ilustron funksionimin e aplikacionit, që të filloni ta përdorni atë.

Nëse keni një telefon Android, atëherë prekni butonin (+) dhe zgjidhni artikujt Registra attività > Corsa; nëse keni një pajisje iOS, trokitni lehtë mbi artikullin Registra që gjendet në fund të ekranit, pastaj në simbolin e këpucëve dhe sigurohuni që opsioni Corsa/Running të jetë zgjedhur nga menuja e hapur (përndryshe, ju zgjidhni opsionin në fjalë).

Tani thjesht duhet të shtypni butonin Start/Inizio, i vendosur në fund të ekranit, dhe të filloni stërvitjen tuaj. Kur është e nevojshme të ndaloni vrapimin, mos harroni të ndaloni edhe regjistrimin e tij, duke shtypur butonin Stop të vendosur në fund të ekranit dhe më pas butonat Arrivo dhe Salva attività.

Pastaj shkoni te seksioni Profili i aplikacionit, në mënyrë që të shihni statistikat e stervitjes të sapo kryer: në Android, mund të shkoni te ky i fundit duke shtypur butonin (≡) të vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe duke trokitur në emrin tuaj; në iOS, pjesa në fjalë mund të arrihet thjesht duke trokitur në fjalën Profile, e cila ndodhet në fund djathtas.

Aplikacione të tjera per vrapim

Ka shume aplikacione të tjera në dispozicion falas në Android dhe iOS. Më poshtë mund të gjeni një përmbledhje të disa prej më të mirëve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Endomondo (Android/iOS) eshte një nga aplikacionet më të përdorura për ndjekjen e vrapimit. Përveç ndërfaqes së përdoruesit të thjeshtë dhe intuitive, Endomondo ofron integrim me aplikacionin MyFitnessPal, për t’ju ofruar këshilla mbi dietën e duhur që duhet ndjekur gjatë stërvitjes. Endomondo është gjithashtu në dispozicion në një version Premium, me një abonim vjetor prej 21.99 € ose një abonim mujor prej 3.49 €.
  • Runmeter (Android/iOS) eshte nje aplikacion qe ka fuqinë e tij ne lehtësinë e përdorimit. Karakteristikat kryesore të Runmeter janë në dispozicion falas, por mund të blini versionin Elite të aplikacionit i cili ofron veçori të ndryshme shtesë, përfshirë integrimin me Apple Watch në iOS. Abonimi fillon me 10.99 €.
  • Nike Run Club (Android/iOS) eshte një aplikacion që, siç sugjeron emri i tij, është zhvilluar nga Nike dhe u drejtohet posaçërisht atyre që duan të vrapojnë. Jo vetëm që ju lejon të monitoroni aktivitetin tuaj, por gjithashtu të krahasoni veten me përdoruesit e tjerë të komunitetit, të planifikoni programe stërvitore të personalizuara dhe shumë më tepër.