App per te rritur perqendrimin

App per te rritur perqendrimin

Ne kete udhezues do ju flasim per app per te rritur perqendrimin. Shpesh here eshte e veshtire qe te fokusohesh ne nje pune apo projekt qe je duke bere sepse edhe njoftimet e telefonit ndikojne negativisht.

Me poshte do te gjeni nje liste me aplikacione te cilat do t’ju ndihmojnë te mbani larg të gjitha format e shpërqendrimit. Konkretisht do flasim për disa veçori të pranishme në pajisjet Android dhe në iPhone/iPad, si dhe per disa app te ndertuara per qellimin.

Permbajtja

App per te rritur perqendrimin/fokusuar

Në dyqanet virtuale të Android dhe iPhone/iPad ka disa aplikacione që, në një mënyrë ose në një tjetër, mund t’ju ndihmojnë të përqendroheni falë disa veçorive që, për shembull bllokojnë njoftimet, përdorimin e pajisjes ose gjenerojnë tinguj të relaksues. Në kapitujt e ardhshëm do të gjeni një përzgjedhje të app me te mira per te rritur perqendrimin, të cilat të gjitha janë potencialisht të vlefshme. Provojini dhe zgjidhni ate që duket me e përshtatshme per ju.

Benessere digitale (Android)

App per te rritur perqendrimin

Një aplikacion Android për përqendrim që mund ta instaloni në smartphone (ose tablet) është Benessere Digitale/Digital Wellbeing i Google. Në realitet është një veçori tashmë e integruar në shumicën e pajisjeve android duke filluar nga versioni 9 (Pie) i sistemit operativ, por në rast se nuk e gjeni, mund ta instaloni gjithmonë nga Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Aplikacioni Digital Wellbeing nuk ka një ikonë në ekranin bazë ose në sirtar (nëse nuk e keni aktivizuar shfaqen). Mund ta gjeni duke nisur aplikacionin Cilësimet/Impostazioni (rrota e ingranazhit) dhe duke zgjedhur artikullin Mirëqenia dixhitale dhe kontrolli prindëror/Benessere digitale e controllo parentale.

Në ekranin që ju shfaqet, përmes seksionit të Panelit/Dashboard, mund të shihni kohën e përdorimit të çdo aplikacioni dhe aktiviteti dhe mund të vendosni një kohëmatës (nëpërmjet ikonës së orës me rërë pranë secilit) në mënyrë që aplikacioni të mos jetë më i aksesueshëm (deri ne mesnatë) nese ka tejkaluar kufirin e caktuar kohor të përdorimit. Kohëmatësit mund të hiqen përsëri duke zgjedhur përsëri ikonën e orës së rërës dhe duke shtypur butonin e duhur.

Duke përdorur modalitetin e pushimit/Modalità Riposo, ju mund të programoni ditët dhe orët kohore për të cilat smartphone do të bllokojë tingujt e njoftimeve, duke mbajtur vetëm alarmet aktive dhe duke mundësuar marrjen e telefonatave të rëndësishme. Modaliteti Pa shpërqendrime/Niente distrazioni, ju lejon të planifikoni çaktivizimin e njoftimeve për aplikacione specifike.

Tempo di utilizzo (iOS/iPadOS)

App per te rritur perqendrimin

Nëse keni një iPhone ose iPad, mund të përdorni app Tempo di utilizzo. Është një veçori e integruar në iOS dhe iPadOS që ju lejon të gjurmoni aktivitetin në pajisje dhe të aplikoni kufizime në përdorimin e tyre ose në njoftimet e tyre.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të hyrë në këtë veçori, nisni hapni Cilësimet/Impostazioni që gjeni në ekranin bazë ose në bibliotekën e aplikacioneve dhe zgjidhni Tempo di utilizzo. Në ekranin që ju shfaqet, duke zgjedhur artikullin Shiko të gjitha aktivitetet/Visualizza tutte le attività, mund të shihni kohën që keni shpenzuar në përdorimin e secilit aplikacion ose veçori të sistemit.

Në ekranin kryesor, duke zgjedhur artikullin Pushim përdorimi/Pausa di utilizzo, mund të kufizoni përdorimin e aplikacioneve dhe thirrjeve të marra, duke aktivizuar funksionin menjëherë (ai do të jetë i vlefshëm deri në mesnatë) ose duke programuar intervalin kohor të funksionimit.

Lista e aplikacioneve që mund të lejoni gjatë ekzekutimit në modalitetin Pushim përdorimi/Pausa di utilizzo mund të caktohet nga seksioni Gjithmonë lejon/Sempre consente, nëpërmjet të cilit mund të filtrosh gjithashtu thirrjet hyrëse nga të gjitha kontaktet ose nga kontaktet specifike.

Nëpërmjet seksioneve Kufizimet e aplikacioneve/Limitazioni app dhe Kufizimet e komunikimit/Limitazioni comunicazioni, mund të kufizoni përkatësisht përdorimin e aplikacioneve specifike dhe marrjen e mesazheve (përfshirë FaceTime) ose thirrjeve.

Focus to do (Android/iOS/iPadOS)

App per te rritur perqendrimin

Nese po kërkoni një app per te rritur perqendrimin ne studimin, atehere dijeni se zgjidhja që mund të bëjë për ju është ajo e ofruar nga aplikacioni Focus To-Do. Përveç shenimit dhe planifikimit të aktiviteteve që duhet të bëni, ju lejon të vendosni kohëmatës për t’u fokusuar në to.

Ky është një aplikacion pa pagesë i disponueshëm si në Android ashtu edhe në iPhone/iPad. Një version Premium është gjithashtu i disponueshëm, duke filluar nga 4,49 euro/tremujor ose 12,99 një herë, për të zhbllokuar sinkronizimin në cloud dhe veçori shtesë, si Modaliteti i rrepte.

Pasi të keni shkarkuar aplikacionin përmes procedurës së zakonshme nga dyqani, hapeni atë. Në ekranin kryesor mund të krijoni detyra ditore duke përdorur seksionet SotNesërSë shpejti ose Një ditë/Oggi, Domani, Prossimamente o Un giorno. Nga ana tjetër, me seksionin Ngjarjet/Eventi, ju mund të programoni kalendarin e aktiviteteve tuaja ditë pas dite.

Duke shtypur në ikonën rrethore në fund, mund të përdorni kohëmatësin. Pra zgjidhni një ngjarje ose një qëllim që keni krijuar më parë, shtypni kohëmatësin për ta vendosur dhe më pas prekni butonin Start to fokus/Inizia a concentrarti për ta nisur.

Duke shtypur ikonën White Noise/Rumore bianco në fund, mund të aktivizoni gjithashtu tingujt e ambientit që shoqërojnë kohëmatësin, në rast se duhet të krijoni një atmosferë relaksuese që mund t’ju ndihmojë të përqendroheni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në vend të kësaj, duke shtypur ikonën Modaliteti i rrepte/Modalità Severa, mund ta bëni pajisjen të paarritshme kur kohëmatësi është aktiv ose mund të bllokoni njoftimet ose përdorimin e aplikacioneve specifike.

App te tjera per te rritur perqendrimin

Përveç zgjidhjeve që ju thashë në kapitujt e mëparshëm, mund të mbështeteni edhe te të tjera që mund t’ju ndihmojnë të përqendroheni. Gjeni të gjitha detajet në paragrafët e mëposhtëm.

  • Forest (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion që imponon një sfidë personale për të qenë në gjendje të mos përdorni telefonin: kur aktivizohet kohëmatësi, mbillet një farë për të rritur një pemë virtuale; nëse dilni nga modaliteti përpara se të përfundoni objektivin, fidani do të thahet.
  • Focus Plant (Android/iOS/iPadOS) është një aplikacion shumë i ngjashëm me Forest, por qëllimi është të mbledhë pikat e shiut ndërsa kohëmatësi është në punë. Duke bërë këtë, duke mbjellë pemë në kopshtin virtual, do të jeni në gjendje t’i ushqeni dhe t’i bëni ato të rriten.
  • Aplikacionet e transmetimit të muzikës Spotify, Apple Music, Amazon Prime Music dhe YouTube Music (vetëm për t’ju dhënë disa shembuj), mund të ketë lista me muzika qe mund t’ju ndihmojnë të relaksoheni dhe të përqendroheni. Në këtë drejtim, rekomandojme playlist-at e Setapp, një shërbim i famshëm për aksesin në shumë aplikacione me pagesë për Mac (dhe ndoshta iOS/iPadOS) në këmbim të një tarife të vogël mujore ose vjetore, të cilën mund ta dëgjoni në Spotify dhe Apple Music.