App per ecje ne kembe

App per ecje ne kembe

Ne kete udhezues do te flasim per aplikacione/App per ecje ne kembe, te cilat sherbejne per te llogaritur kalorite e konsumuara, distancen e pershkruar etj. Ato funksionojne ne android, iOS, iPadOS dhe jane te gjitha falas (te pakten ne versionin baze). Tani vazhdoni lexoni dhe do gjeni gjithcka deshironi.

Permbajtja

App per ecje ne kembe: Adidas Running

App per ecje ne kembe

Aplikacioni/app i parë per ecje ne këmbë që ju sugjeroj të provoni është Adidas Running. Eshtë një zgjidhje që ju lejon të monitoroni aktivitetin tuaj kur bëni lloje të ndryshme sportesh, nga vrapimi në çiklizëm, dhe gjithashtu mund të jetë e dobishme për ruajtjen e shëtitjeve ne kembe qe ju beni. Eshtë në dispozicion falas në Android dhe iOS/iPadOS, por qasja në disa plane specifike dhe disa funksione shtesë është e rezervuar për përdoruesit që regjistrohen në abonimin Premium, i cili fillon me 9.99 €/muaj.

Pas instalimit dhe fillimit të Adidas Running në smartphone ose tabletin tuaj, shtypni butonin Vazhdo/Continua dhe regjistrohuni me llogarinë tuaj me Facebook, llogarinë tuaj të Google ose duke përdorur një adresë email të vlefshme. Pasi të keni përfunduar procedurën e regjistrimit, specifikoni të dhënat e kërkuara (të tilla si gjatesia dhe pesha), shtypni butonin Vazhdo/Continua, jepini aplikacionit lejet e nevojshme për të punuar më së miri dhe shtypni përsëri butonin Vazhdo/Continua.

Në këtë pikë, zgjidhni aktivitetin Camminata/Walking, caktoni periudhën e stërvitjes, llojin e objektivit që preferoni dhe më pas mos harroni të ruani cilësimet që keni përshtatur duke shtypur artikullin Save/Salva. Shtypni në butonin Vazhdo/Continua dhe nese zoteroni nje ore inteligjente, lidheni me aplikacionin (nëse është ndër ata që mbështeten): thjesht shtypni emrin e tij (p.sh. GarminApple Watch etj) dhe ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran. Nëse nuk keni ndonjë pajisje të pajtueshme për t’u lidhur, përdorni aplikacionin tani duke shtypur Ci siamo! 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj, prekni butonin Start/Inizia i vendosur në fund të ekranit dhe filloni ecjen. Për të ndaluar regjistrimin e aktivitetit, tërhiqni gishtin nga e majta në të djathtë në butonin Scorri per pausa në fund dhe shtypni butonat Fine dhe Salva. Pasi të keni mbaruar shëtitjen, do t’ju shfaqet një ekran përmbledhës që përmban të gjitha statistikat e aktivitetit të kryer, gjithashtu të arritshme në seksionin Progressi.

App per ecje ne kembe: Endomondo

App per ecje ne kembe

Një tjetër aplikacion/app per ecje ne këmbë që sugjeroj ta konsideroni është Endomondo. Krahasuar me Adidas Running, për të cilën ju thashë pak më parë, është një aplikacion me më pak funksione. Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë se është më pak i vlefshem. Në fakt është në gjendje të kryejë në mënyrë të përsosur qëllimin për të cilin është menduar. Kjo ju lejon të ruani shume aktivitete, përfshirë ecjen, shfaqjen e kohës së kaluar gjatë stërvitjes, shpejtësinë dhe shumë më tepër. Freeshtë falas (edhe pse është në dispozicion në një variant Premium me funksione shtesë) dhe është në dispozicion për Android dhe iOS/iPadOS.

Për ta përdorur atë, shkarkojeni dhe niseni në pajisjen tuaj, pastaj shtypni butonin Iscriviti adesso dhe krijo llogarinë tënde menjëherë (është një hap i nevojshëm për të përdorur aplikacionin). Mund të regjistroheni përmes postës elektronike, duke plotësuar formularin e propozuar të regjistrimit, ose me llogaritë tuaja në Facebook dhe Google, duke shtypur butonat Vazhdo me Facebook/Continua con Facebook ose Vazhdo me Google/Continua con Google.

Pasi të regjistroheni, jepni informacionin që kërkon aplikacioni, jepni pëlqimin tuaj për përpunimin e të dhënave personale dhe shtypni butonat Prano & Vazhdo/Accetta&Continua ose Avanti. Nëse ju ofrohet abonimi Premium, dijeni se nuk jeni të detyruar të pranoni: nëse dëshironi, mbyllni ekranin e abonimit duke shtypur butonin (x) në të majtë lart.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj shkoni te skeda Allenamento vendosur në pjesën e poshtme, trokitni lehtë mbi ikonën e ingranazhit vendosur në pjesën e sipërme të djathtë dhe pasi të zgjidhni artikullin Vedi altre attività, prekni opsionin Camminata/Walking. Pastaj filloni stërvitjen, shtypni butonin Play në qendër të ekranit dhe filloni të lëvizni.

Për të ndaluar ecjen, shtypni butonin Pause dhe bëni një klikim të gjatë në butonin Stop. Kur të përfundoni aktivitetin përfundimisht, do të shihni një ekran përmbledhës që shfaqet me të gjitha statistikat.

App per ecje ne kembe: RunKeeper

App per ecje ne kembe

RunKeeper është një aplikacion shumë i famshem që ka pothuajse të njëjtat veçori me zgjidhjet që ju kam përmendur me siper. Ai ju lejon te ruani jo vetëm të dhënat përkatëse gjatë ecjes, por edhe gjatë vrapimit, çiklizmit dhe shumë aktiviteteve të tjera. Ka një ndërfaqe të bukur përdoruesi, është mjaft praktike për t’u përdorur dhe është falas (por ka edhe një version të paguar, i cili kushton 9.99 euro/muaj dhe ndryshon nga ai falas në mundësinë e marrjes së statistikave shumë të detajuara për qëllime stervitje). Mund të shkarkohet në pajisjet Android dhe iOS/iPadOS.

Për ta përdorur, filloni aplikacionin dhe regjistrohuni duke shtypur butonin Regjistrohuni/Registrati dhe ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran. Mund të regjistroheni me email-in tuaj ose llogarinë tuaj në Facebook ose Google.

Pasi të jeni regjistruar, ndiqni mësimin e shkurtër hyrës që ju është propozuar dhe pasi të shfaqet ekrani kryesor i aplikacionit, shtypni artikullin Attività, zgjidhni Passeggiata ose Camminata nordica (në varësi të llojit të ecjes që dëshironi të bëni) nga menuja që shfaqet dhe prekni butonin OK për të konfirmuar zgjedhjen tuaj.

Vendosni një stërvitje të mundshme, duke shtypur artikullin Allenamento dhe më pas duke zgjedhur një nga opsionet në dispozicion. Zgjidhni nëse dhe kur, të merrni statistika audio, duke trokitur në Statistikat audio dhe tregoni nëse doni të dëgjoni muzikë (dhe cilën) gjatë aktivitetit, duke shtypur artikullin Muzikë vendosur në pjesën e poshtme të majtë.

Pastaj shtypni butonin Start (poshtë) dhe filloni të ecni. Për të pezulluar aktivitetin, thjesht shtypni butonin Pause në qendër poshte. Për të rifilluar aktivitetin e ndërprerë, shtypni butonin Play, ndërsa për ta ndaluar përfundimisht, prekni butonin Stop dhe konfirmoni operacionin, duke zgjedhur artikullin OK, përfundova/OK, ho terminato nga menuja që u shfaq në ekran.

App per te numeruar hapat e bera

Nese po kërkoni një aplikacion për ta përdorur per te numeruar hapat e bera, atehere hidhini një sy burimeve të listuara më poshtë dhe shkarkoni atë që mendoni se do të bëjë më shumë për ju.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Pedometër (Android/iOS/iPadOS) eshte një pedometër i thjeshtë, siç nënkupton edhe emri, i cili siguron të dhëna thelbësore për aktivitetin tuaj, të tilla si numri i hapave të bera, distanca e kaluar, kaloritë e djegura etj.
  • Accupedo Pedrometro (Android/iOS) eshte një pedometër i bukur për telefonat inteligjentë që ju lejon të vendosni qëllimet ditore për të arritur. Në ekranin kryesor, është e mundur të shihni pedometrin në veprim, si dhe një shirit që tregon se sa i mungon arritjes së qëllimit të caktuar. Eshtë falas, por disa funksione janë të pranishme vetëm në versionin e tij me pagesë, i cili kushton 3.99 € në Android dhe 4.49 € në iOS.
  • Pacer (Android/iOS) është një aplikacion që, përveç numërimit të hapave të bera, gjithashtu synon të ndihmojë në rrugën e humbjes së peshës duke treguar qartë numrin e kalorive të djegura. Në thelb është falas, por disa veçori të përparuara janë në dispozicion duke u abonuar ne Premium, 4.49 € në muaj.
  • Noom Walk: pedometër (Android) eshte një hapëmatës i njohur falas për telefonat inteligjentë që ruan autonomine e pajisjes në të cilën është instaluar duke përdorur më pak se 2% të baterisë.