Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Ne kete udhezues do te flasim per tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute, ku mund te blini dhe shisni kriptovalutat qe deshironi dhe ne menyre te sigurte. Renditja me poshte nuk tregon shkallen e besueshmerise se platformave sepse ato jane te gjitha te mira (Binance me e famshmja), prandaj ju ngelet juve ne dore qe te zgjidhni ate qe ju duket me e pershtatshme per nevojat dhe kerkesat tuaja. Gjeni te gjitha shpjegimet me poshte.

Permbajtja

Si te zgjidhesh nje treg/exchange kriptovalute

Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Përpara se të hyjme në thelbin e këtij udhezuesi dhe te flasim per tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute, duhet të theksojme se nuk ka nje exchange më të mirë apo me te keq, por duhet të vlerësoni me kujdes nevojat tuaja dhe bazuar në këtë, të zgjidhni.

Nëse sapo i jeni futur botës së kriptomonedhave dhe dëshironi të investoni shuma të vogla parash, perdorni një exchange efikas dhe intuitiv, i cili ju lejon të mësoni lehtësisht se si të blini dhe shisni kriptomonedha.

Nëse e konsideroni veten një ekspert, do të jetë thelbësore për ju të përdorni një exchange që ofron kosto të ulëta dhe që, kur është e nevojshme, ju lejon të bëni depozitime të menjëhershme. Prandaj, në rastin e fundit, është e nevojshme që midis mënyrave të pagesës të pranuara nga një exchange të jetë edhe karta e kreditit/debitit, e cila ndryshe nga një transfertë bankare, garanton një lëvizje të menjëhershme të parave.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur zgjidhni një exchange, duhet të merret parasysh edhe numri dhe lloji i kriptos së disponueshme. Të gjitha platformat ju lejojnë të blini Bitcoin, por monedha te tjera mund të mos jenë të disponueshëm. Gjithashtu, nëse jeni të interesuar të shkembeni cripto me cripto te tjera, shikoni se cilat çifte shkëmbimi janë të disponueshme.

Të gjitha ato që sapo ju tregova, janë disa veçori dhe funksionalitete që mund t’ju ndihmojnë në zgjedhjen e një exchange. Sidoqoftë në bazë të gjithçkaje, është gjithmonë më mirë të preferoni një platformë të besueshme dhe të sigurt në vend të një platforme që njihet pak, por që ofron më shumë funksionalitet ose kosto më të ulëta komisioni. Për të kuptuar nëse një exchange është i besueshëm, ju rekomandoj të kontrolloni disa aspekte.

  • Procedura e regjistrimit: shmangni absolutisht exchange që për hapjen e një llogarie nuk kërkojnë verifikim nëpërmjet një dokumenti identiteti dhe një dokumenti për verifikimin e të dhënave të vendbanimit (p.sh. një faturë).
  • Besueshmëria dhe reputacioni: Nëse ju është rekomanduar një exchange, bëni disa kërkime në ueb në mënyrë që të lexoni komentet e përdoruesve të tjerë. Gjithashtu, kontrolloni sa vite platforma ka qenë aktive dhe nëse ka pasur ndonjë problem me sulmet e hakerëve në të kaluarën.
  • Siguria: përveç mundësisë së ofrimit të një sistemi vërtetimi me dy faktorë, sigurohuni se si shkëmbimi ku keni ndërmend të mbështeteni i mban fondet. Në veçanti, kontrolloni se çfarë përqindje mbahen në ruajtje të ftohtë/cold storage (d.m.th. jashtë linje, që është gjithmonë e preferueshme) dhe në ruajtje të nxehtë/hot storage (dmth wallet e lidhura me internetin). Gjithashtu kontrolloni nëse exchange ka ndonjë sigurim në rast të hakimit.
  • Likuiditeti: Likuiditeti i një exchange është sinonim i popullaritetit. Shmangni një platformë me likuiditet të ulët pasi mund të jetë shumë e vështirë të shesësh (dhe të blesh) kripto për shkak të ofertës dhe kërkesës së ulët.
  • Asistencë: një pikë tjetër me rëndësi thelbësore është ndihma që ofron exchange në rast problemesh. Prandaj kontrolloni se cilat kanale kontakti janë të disponueshme.

Së fundi, duhet të dini se disa exchange kanë gjithashtu funksionalitet portofol/wallet, domethënë një portofol për të ruajtur kriptovalutat tuaja. Në këtë rast, ne po flasim për wallet online, në të cilat në fakt, ju keni akses nga interneti përmes një çelësi privat, i menaxhuar nga vetë exchange.

Meqenëse ky lloj portofoli është më pak i sigurti, nëse qëllimi juaj është të blini kriptovaluta si investim, atëherë ju rekomandoj t’i mbani ato në një wallet software, dmth. softuer special për t’u shkarkuar në një kompjuter, smartphone ose tablet, ose wallet hardware (është një pajisje fizike, më së shpeshti një çelës USB, i cili bën të mundur aksesin në portofol vetëm nëse është i lidhur me një pajisje të dytë) të cilat garantojnë siguri më të madhe.

Tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute

Tani që i dini karakteristikat kryesore të një exchange dhe cilët janë faktorët që duhen marrë parasysh për të identifikuar një të sigurt dhe të besueshëm, jam i sigurt se do të jeni në gjendje të zgjidhni atë që i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Më poshtë do ju propozoj disa nga ato që besoj se janë exchange më të mira të kriptovalutave.

Tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute: Coinbase

Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Coinbase është një nga exchange më të famshme dhe historike amerikane në këtë sektor (është themeluar në vitin 2012). 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Edhe pse ka komisione më të larta se platformat e tjera të këtij lloji, sigurisht që është zgjidhja më e mirë për ata që sapo i janë afruar botës së kriptomonedhave. Në fakt, ai ofron një ndërfaqe intuitive dhe të lehtë për t’u përdorur që lejon përdoruesit edhe më pak me përvojë të ndërmarrin hapat e tyre të parë në tregtimin e kriptove. Është i aksesueshëm si përmes shfletuesit të internetit ashtu edhe duke përdorur aplikacionin për pajisjet Android dhe iPhone.

Persa i përket kriptomonedhave të disponueshme, përveç Bitcoin, ne gjejmë Bitcoin CashEthereumEthereum ClassicLitecoinTheterCardano dhe Altcoin të tjerë të vegjël. Ai gjithashtu ofron shërbimin wallet me mbi 98% të kriptomonedhës që ruhet në mënyrë të sigurt offline.

Për t’u regjistruar në Coinbase, lidhu me faqen zyrtare të tij, klikoni në butonin Fillo këtu/Inizia da qui dhe futni të dhënat e kërkuara në fushat EmriMbiemriEmail dhe Zgjidhni fjalëkalimin. Më pas vendosni shenjën për të deklaruar se jeni në moshën e duhur dhe shtypni butonat Krijo llogari/Crea contoNext dhe Prano.

Në këtë pikë, hyni në emailn tuaj, gjeni emailin e dërguar nga Coinbase dhe klikoni në butonin Verifiko adresën e emailit, për të konfirmuar adresën tuaj. Në ekranin e ri të shfaqur, futni numrin tuaj të telefonit në fushën përkatëse dhe shtypni butonin Dërgo kodin për të marrë një SMS që përmban një kod verifikimi të nevojshëm për të verifikuar identitetin tuaj dhe për të aktivizuar vërtetimin me dy faktorë: më pas futni kodin në fjalë në fushën përkatëse dhe klikoni në butonin Dërgo.

Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Pasi të bëhet kjo, specifikoni shtetësinë tuaj duke përdorur menunë përkatëse rënëse, shtypni butonin Dërgo/Invia/Send dhe në ekranin Verifiko identitetin tënd/Verifica la tua identità, fut të gjitha të dhënat e kërkuara në fushat Data e lindjesAdresaGjinia dhe Shteti ku punësimit.

Më pas specifikoni pse zgjodhët të hapni një llogari në Coinbase duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme (p.sh. InvestimeTregtimTregtim në shkëmbime të tjera, etj) në menunë rënëse Për çfarë do ta përdorni Coinbase?, tregoni se cili është burimi juaj i origjinës së fondeve (p.sh. TrashëgimiaMinieratVeprimtaria Profesionale, etj) dhe klikoni në butonin Vazhdo.

Tani tregoni sa kriptomonedhë planifikoni të tregtoni çdo vit, specifikoni fushën tuaj të punës nëpërmjet menusë rënëse Në cilin sektor punoni? dhe shtypni butonin Dërgo/Invia/Send. Në ekranin e ri që shfaqet, zgjidhni cilin dokument do të përdorni për të verifikuar identitetin tuaj duke shtypur një nga opsionet e disponueshme midis PasaportësPatentës së Shoferit dhe zgjidhni një nga opsionet e disponueshme të ngarkimit (kamera në internet, kamera celulare dhe ngarkimin e skedarit).

Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Pas ngarkimit të dokumentit të përzgjedhur më parë, gjithçka që duhet të bëni është të prisni verifikimin nga stafi i Coinbase i cili zakonisht zgjat disa orë. Sapo të përfundojë verifikimi, do të merrni një email në adresën e emailit të treguar gjatë regjistrimit dhe duke klikuar në opsionin Sign in to Coinbase që gjendet brenda tij, do të mund të hyni në llogarinë tuaj dhe gjithashtu të verifikoni adresën tuaj të banimit, siç kërkohet nga rregulloret financiare.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, zgjidhni dokumentin që dëshironi të ngarkoni duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme (Pasqyra bankarefaturapasqyra e kartës së kreditit) në menynë rënëse Zgjidhni llojin e dokumentit dhe shtypni butonin Dërgo, për të përfunduar procedurën e verifikimit. dhe kështu filloni të hidhni hapat e parë në Coinbase.

Tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute: Kraken

Tregjet / exchange me te mire crypto / kriptovalute

Nje tjeter nga tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute eshte Kraken. Ai eshte një nga exchange më të njohura në botë dhe e themeluar në vitin 2011. Është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për pajisjet Android dhe iPhone. Ka likuiditet të madh, ofron kosto të ulëta komisionesh dhe ka mbi 30 kriptovaluta për të blerë, shitur dhe tregtuar: BitcoinEthereumRippleLitecoinTetherBitcoin CashMoneroDashChainlinkTezosZcashCardano dhe shumë të tjera akoma.

Ofron standarde të larta sigurie, ka gjithashtu një shërbim wallet në internet dhe lejon të tërhiqni kripto nga exchange e tjera (për t’u përdorur për të blerë kriptovaluta të tjera) dhe të bëjë depozita në euro, dollarë, paund, etj. Në rastin e fundit, duhet të dini se është e mundur të bëhet ekskluzivisht me transfertë bankare dhe për rrjedhojë, depozitimi mund të mos jetë i menjëhershëm.

Për të hapur një llogari në Kraken, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit dhe klikoni në butonin Krijo një llogari/Crea un account lart djathtas. Në ekranin e ri të shfaqur, futni të dhënat e kërkuara në fushat Email, EmripërdoruesitFjalëkalimi dhe Shteti i vendbanimit, vendosni shenjën për të pranuar kushtet e shërbimit dhe politikën e privatësisë dhe shtypni butonin Krijo llogari/Crea account.

Tani hyni në emailin tuaj, gjeni emailin e dërguar nga Kraken, shkruani kodin e verifikimit që përmban, futeni në fushën e kodit të aktivizimit dhe klikoni në butonin Aktivizo llogarinë/Attiva account, për të hapur llogarinë tuaj dhe për t’u identifikuar në Kraken.

Në këtë pikë, për të filluar blerjen, shitjen dhe tregtimin e kriptove, duhet të verifikoni identitetin tuaj. Për ta bërë këtë, zgjidhni opsionin Verifikoni llogarinë tuaj për kriptovalutat ose shtypni emrin e përdoruesit, lart djathtas, dhe klikoni në artikullin Verifikoni llogarinë/Verifica account nga menuja që hapet.

Në ekranin e ri të shfaqur klikoni në butonin Verified/Verificati lidhur me opsionin Intermediate, shkruani të dhënat e kërkuara në fushat EmriMbiemriData e lindjesAdresaQytetiProvincaKodi PostarVendiNumri i telefonit dhe klikoni në Vazhdo.

Pasi të jetë bërë kjo, specifikoni profesionin tuaj duke përdorur menunë rënëse përkatëse dhe zgjidhni dokumentin që dëshironi të përdorni për të verifikuar identitetin tuaj, duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme në menunë rënëse Zgjidhni llojin e dokumentit/Selezionare il tipo di documento (Patentëdokument identiteti dhe pasaportë).

Më pas shtypni në artikullin Klikoni për të kërkuar ose zvarriteni skedarin/Clicca per cercare o trascinare il file, ngarkoni kopjen e dokumentit që keni zgjedhur më parë dhe prisni për ngarkimin. Së fundi, zgjidhni një nga opsionet e disponueshme midis faturave të shërbimeve, pasqyrës bankare, deklaratës së kartës së kreditit dhe certifikatës së vërtetimit të vendbanimit dhe ngarkoni një kopje të një prej këtyre dokumenteve për të verifikuar edhe adresën tuaj të banimit.

Në këtë pikë, klikoni në butonin Vazhdo dhe prisni që të përfundojë procedura e verifikimit të dokumenteve të ngarkuara më parë (do t’ju dërgohet një email kur të kryhet verifikimi). Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në emrin tuaj të përdoruesit, lart djathtas, dhe zgjidhni opsionin Siguria/Sicurezza për të aktivizuar opsionet e ndryshme të sigurisë që ju lejojnë të mbroni llogarinë tuaj.

Së fundi, përpara se të blini kriptovaluta, do t’ju duhet të bëni një depozitë në llogarinë tuaj Kraken. Për ta bërë këtë, shkoni te seksioni Versamenti, klikoni në opsionin Depozita/Deposito dhe zgjidhni një nga opsionet e disponueshme të depozitave për të parë detajet bankare të nevojshme për të bërë depozitën tuaj të parë me transfertë bankare.

Tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute: Crypto.com

Crypto.com është një tjeter nga tregjet/exchange me te mire crypto/kriptovalute i lindur në vitin 2016, i cili me kalimin e viteve është bërë shumë i njohu. Është ndër platformat më të përdorura të këtij lloji falë edhe mundësisë së eliminimit të kostove të komisioneve. Përveç ofrimit të 30 ditëve komisione falas për blerjet e kriptove për përdoruesit e rinj, lejon tërheqje dhe depozitime me transfertë bankare pa pagesë. Ju gjithashtu mund të bëni blerje me kartë krediti.

Kjo platformë synon si për ata që duan të hedhin hapat e tyre të parë në botën e kriptos (veçanërisht nëse përdorin aplikacionin për Android dhe iOS) dhe për ata që kanë më shumë përvojë dhe kërkojnë një mjet për të kryer edhe operacione tregtare. Në këtë drejtim, duhet të dini se në Crypto.com është e mundur të blini, shisni dhe tregtoni mbi 50 kripto dhe të ndiqni trendin mbi 200.

Ndër avantazhet e ofruara është edhe mundësia e kërkimit të një karte debiti Visa falas me të cilën mund të bëni depozita, tërheqje dhe pagesa. 

Nëse e konsideroni Crypto.com një exchange të vlefshëm, lidhuni me faqen zyrtare të shërbimit dhe shtypni butonin Regjistrohu/Registrati, lart djathtas. Në faqen e re që hapet, vendosni të dhënat në fushat EmriMbiemriData e lindjesKombësiaEmail dhe Fjalëkalimi, vendosni shenjat e kontrollit të kërkuara për të pranuar kushtet e shërbimit dhe klikoni në butonin Krijo llogari/Create account.

Tani hyni në emailin tuaj, gjeni emailin e dërguar nga Cripto.com dhe shkruani kodin e verifikimit që gjendet brenda tij. Më pas vendosni kodin në fjalë në fushën Email OTP dhe klikoni në butonin Verifiko, për të verifikuar identitetin tuaj.

Pasi të jetë bërë kjo, zgjidhni kodin e zonës tuaj të telefonit duke përdorur menunë përkatëse rënëse, futni numrin tuaj të telefonit në fushën e numrit të telefonit dhe shtypni butonin Dërgo/Invia/Send, për të marrë një kod verifikimi me SMS që nevojitet për të verifikuar numrin tuaj celular. Më pas vendosni kodin në fjalë në fushën OTP të telefonit dhe shtypni butonin Verifiko për të përfunduar procedurën e verifikimit dhe për të hyrë në llogarinë tuaj.

Në këtë pikë, klikoni në opsionin Verifiko që lidhet me opsionin Verifiko llogarinë dhe ndiqni udhëzimet e shfaqura në ekran, për të ngarkuar dokumentin tuaj të identitetit dhe për të verifikuar llogarinë tuaj, një operacion i nevojshëm për të filluar blerjen, depozitimin dhe shkëmbimin e kriptomonedhave.

Tregje/exchange te tjera kriptovalutash

Përveç platformave për blerjen, shitjen dhe mbajtjen e kriptomonedhave tuaja, duhet të dini se ka exchange të tjera Crypto me reputacion që mund t’i konsideroni.

  • Binance: pavarësisht se ka lindur në vitin 2017, tani konsiderohet ndër exchange më të njohura në botë pasi ju lejon të blini, shisni dhe tregtoni mbi 150 kriptovaluta. Megjithëse fillimisht lejoi blerjen e kriptos në këmbim të një kripto tjetër, më pas u hap mundësia e shkëmbimit të monedhave virtuale në këmbim të monedhave euro/dollar, si me kartë krediti/debiti ashtu edhe me transfertë bankare. Është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për Android dhe iOS.
  • Young Platform: ata që janë në kërkim të exchange më të mira të kriptomonedhave italiane, mund të mbështeten në Young Platform, një platformë e lindur në vitin 2019 dhe që synon kryesisht ata që sapo kanë hyrë në botën e kriptomonedhave. Pavarësisht kësaj, ai është gjithashtu i disponueshëm në një version Pro, dedikuar atyre që kanë përvojë në këtë sektor dhe që kërkojnë një platformë të avancuar tregtare.
  • Luno: është një shërbim i besueshëm që mund të aksesohet si nga një kompjuter, nëpërmjet një shfletuesi, ashtu edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët duke shkarkuar aplikacionin për Android dhe iOS. Përveç aftësisë për të blerë dhe shitur kriptomonedha, ai gjithashtu ka një funksionalitet të wallet për të mbajtur kriptovalutat tuaja. Mund të kryhen transaksione si me transfertë bankare ashtu edhe me kartë krediti/debiti dhe disponohen kriptovalutat kryesore, si Bitcoin, Ethereum dhe Litecoin. Gjithashtu ju lejon të tregtoni midis çifteve të ndryshme të monedhave (p.sh. Bitcoin/Ethereum).