App per te mesuar italisht

Nese po kerkoni app per te mesuar italisht, atehere ketu jeni ne vendin e duhur. Ato jane shume te dobishme ne rastet kur ju mungon koha dhe deshironi ta praktikoni gjuhen nga telefoni juaj. Me poshte do ju tregojme nje liste me app, te cilat e kryejne me se miri detyren e tyre. Disa jane falas dhe disa me pagese, ngelet ne doren tuaj qe te zgjidhni me te pershtatshmen per nevojat tuaja. Per me shume vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

App per te mesuar italisht: Learn Italian Words

Learn Italian Words eshte nje app per te mesuar italisht i disponueshëm për iOS dhe Android. Ai eshte plotësisht falas dhe shumë i lehtë për t’u përdorur.

App per te mesuar italisht

Përpara fillimit, çdo student do të zgjedhë nivelin e gjuhës italiane (nga A1 në C1) dhe sa minuta në ditë dëshiron të kalojë duke përdorur aplikacionin. Në çdo mësim ai do të mësojë 14 fjalë të reja (të gjitha të dobishme për jetën e përditshme) për tema të ndryshme si puna, udhëtimi, urgjencat ose fjalët për t’i përdorur në biseda të zakonshme.

Ekziston edhe një seksion kushtuar shprehjeve, jo shumë të zakonshme në mësimet tradicionale ose në aplikacione, por shumë te dobishme për njerezit që dëshirojnë të jetojnë në Itali, pasi ndihmon për të trajtuar pjesën më autentike të gjuhës italiane, domethen komunikimin me folës amtare.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përfundimisht, përdoruesit do të jenë në gjendje të kontrollojnë atë që kanë mësuar duke përdorur një gamë të gjerë aktivitetesh, të tilla si lojëra me shumë zgjedhje me mjete ndihmëse audiovizuale.

App per te mesuar italisht: Learn Italian 50 Languages

App per te mesuar italisht

Ky aplikacion është i përsosur për fillestarët, pasi mëson bazat e italishtes në një mënyrë argëtuese dhe të lehtë për t’u mbajtur mend, me një përzgjedhje të gjerë aktivitetesh dhe lojërash që mund të shkarkohen. Ndoshta më i përshtatshëm për më të vegjëllit, pasi përdor lojërat si metodën kryesore të mësimdhënies, si kërkimi i fjalëve ose formimi i fjalëve.

Një dobësi është se ka vetëm 30 aktivitete falas në dispozicion, me 100 ushtrime të tjera të rezervuara vetëm duke u abonuar. Abonimi kushton 2,99 euro. Eshte i disponueshem si per iOS edhe per Android.

App per te mesuar italisht: Busuu

App per te mesuar italisht

Busuu është një app per te mesuar italisht shume interesant, sepse ofron shumë aspekte unike që optimizojnë mësimin. Aplikacioni ofron fjalor në të gjitha nivelet për një gamë të gjerë temash: familje, kohë të lirë dhe ushqim për fillestarët; tema më komplekse si politika etj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Çdo mësim fillon me folje të reja të mësuara nëpërmjet përdorimit te ushtrimeve që përfshijnë lidhjen e fjalëve me figuran dhe ofrojnë mundësinë për të dëgjuar dialogë mbi temën e zhvilluar nga folësit vendas. Për abonentët, ekziston mundësia për të folur me folësit e gjuhës italiane dhe për t’u dërguar atyre ushtrime për t’i korrigjuar, në mënyrë që përdoruesit të kenë një përvojë shumë më të drejtpërdrejtë të të mësuarit.

Çmimi i abonimit është më i shtrenjtë se për aplikacionet e tjera (2€ në javë), por ndoshta ia vlen për shkak të të gjitha veçorive të tjera të këndshme të aplikacionit. “Busuu është i disponueshëm për iOS dhe per Android.

App per te mesuar italisht: Duolingo Falas

App per te mesuar italisht

Duolingo është një aplikacion i njohur per te mesuar italisht dhe shume gjuhe te tjera. Ai shumë argëtues dhe i lehtë për t’u përdorur. Kjo ju lejon të përmirësoni shpejt nivelin tuaj të gjuhës italiane falë aktiviteteve efektive dhe të mirëndërtuara. Përdoruesit mund të zgjedhin një objektiv ditor për kohëzgjatjen e dëshiruar (5 deri në 20 minuta). Kjo ndihmon për të minimizuar rrezikun që studentët të ndihen të mbingarkuar dhe të heqin dorë nga mësimi i italishtes. Për studentët e mesëm dhe të avancuar ka një test fillestar për të përcaktuar nivelin e tyre të gjuhës italiane. Aplikacioni përmban një përzgjedhje të madhe të elementeve të fjalorit dhe gramatikës për tema të tilla si veshja, puna, vendet për t’u vizituar dhe edukimi. Ka edhe seksione për të mësuar gramatikën.

Një tjetër interes i Duolingo është se ju ofron mundësinë për të përmirësuar shqiptimin tuaj me ushtrime specifike në të cilat duhet të përsërisni fjali që mund të korrigjohen. Nëse jeni në një vend ku nuk mund të flisni me zë të lartë, mund ta kaloni gjithashtu këtë seksion.

Duolingo është plotësisht falas dhe eshte i disponueshem per iOS, për Android dhe gjithashtu në internet.

Babbel (android/iOS)

App per te mesuar italisht

Babbel është një app per te mesuar italisht falas ku mund të zgjidhni nivelin që i përshtatet nevojave tuaja, në varësi të faktit nëse jeni fillestar apo më i avancuar. Babbel është një aplikacion i përdorur gjerësisht për shkak të konfigurimit të tij të thjeshtë dhe të lehtë për t’u përdorur, i cili përfshin shumë imazhe për t’ju ndihmuar të mbani mend fjalët, si dhe dialogë realistë për të përfunduar në një sërë temash të ndryshme, si kultura italiane dhe bota e punës.

Një pengesë është se versioni falas përfshin vetëm mësimin e parë të çdo kursi, me pas ka një tarifë abonimi: një muaj kushton 9,95 €, tre muaj kushton 19,95 €, gjashtë muaj 33,90 € dhe një vit 59,40 €. Babbel është i disponueshëm për iOS dhe per Android.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Memrise (android/iOS)

Një tjetër nga aplikacionet më të mira për të mësuar italisht është Memrise. Ai mund të jetë argëtues për moshen e re dhe është një burim shumë i dobishëm për te gjithe.

Memrise është konceptuar si një lojë në të cilën duhet të luftosh kundër një pushtimi alienesh duke mësuar italisht. Përveç idesë bazë, konfigurimi i aplikacionit është shumë i qartë dhe i lehtë për t’u kuptuar, me mësime fjalori të ndjekura nga ushtrime, imazhe dhe tekste me zgjedhje të shumëfishta, si dhe biseda midis folësve vendas që do t’ju lejojnë të kuptoni përdorimin e fjalëve që ju sapo keni mësuar. 

Një disavantazh i mundshëm i këtij aplikacioni është se ai mëson vetëm tre fjalë për mësim, gjë që mund të jetë pak e mërzitshme për ata studentë që tashmë kanë njohuri pak më të avancuara të gjuhës italiane. Memrise eshte I disponueshem per iOS dhe Android.

Mondly (android/iOS)

Mondly është një aplikacion i dobishëm për të mësuar kohët e foljeve në një mënyrë shumë të thjeshtë falë shpjegimeve të thjeshta dhe të qarta. Përveç kësaj, ai është i pajisur me një sistem shumë të dobishëm për të mësuar fjalorin dhe tekste më të artikuluara për të shfrytëzuar sa më shumë numrin e fjalëve që mund të mbani mend.

Aplikacioni eshte I pershtatshem me të gjitha nivelet (fillestar, mesatar dhe të avancuar) duke përdorur fjalorin e zgjedhur nga vetë ju, në lidhje me familjen, kulturat e vendeve të ndryshme, ushqimin dhe pijet dhe shumë tema më pak komplekse.

Një tjetër aspekt i dobishëm i këtij aplikacioni është se ju mund të ruani përparimin tuaj në baza ditore. Shikimi i përparimit tuaj gjatë përdorimit të aplikacionit ju ndihmon të jeni të motivuar. Një aspekt vërtet unik i Mondly është ideja që përdoruesit mund të mësojnë italisht së bashku, të konkurrojnë me miqtë dhe madje edhe të huajt në lojëra dhe aktivitete të ndryshme.

E vetmja pengesë e Mondly është se aplikacioni është falas vetëm për periudhën e provës, pas së cilës duhet të paguani. Megjithatë, duke marrë parasysh rëndësinë e përmbajtjes, 20 euro në vit nuk janë një shumë e madhe. Mondly është i disponueshëm për iOS dhe për Android.

Aplikacione te tjera per te mesuar italisht

Nese lista me siper nuk ju ka kenaqur, atehere hidhini nje sy edhe ketyre aplikacioneve per te mesuar italisht.

  • Mesoni italisht ne 24 ore (iOS) është një aplikacion falas vetem per apple, i dobishëm për ata që duan të mësojnë italisht. Ndoshta është më i përshtatshëm për fillestarët, pasi nuk është e mundur të anashkalohen mësimet bazë. Ndërfaqja është shumë e qartë, gjë që e bën atë të arritshme për të gjithë dhe argëtuese. Ndërsa nuk ofron të njëjtën gamë ndërveprimi si aplikacionet si Duolingo ose Babbel, mund të jetë një mjet i dobishëm per ju.
  • Drops (iOS) është një aplikacion vetem per paisjet apple, i cili ka nje nderfaqe argëtuese dhe të lehtë për t’u përdorur, që e bën të ndihet më shumë si një lojë sesa një punë. Ka 50 tema për të zgjedhur, fjalor për t’u konsultuar me mjekë, për t’u përdorur në shkollë ose fjalor i përshtatshëm për biseda midis miqve, për të folur për kafshët shtëpiake, sportet dhe emocionet, në vend të atyre që lidhen me tema më të zakonshme mësuar në aplikacione të tjera. Aktivitetet e këtij aplikacioni mund të përshtaten me nevojat e çdo përdoruesi. I vetmi aspekt zhgënjyes i Drops është se mund ta përdorni falas vetëm për 10 minuta në ditë.
  • Mosalingua (android/iOS) eshte për ata që dëshirojnë të përmirësojnë italishten e tyre. Ai ka zhvilluar një sistem unik dhe efektiv të mësimit të fjalëve dhe frazave italiane. Si fillim mund të zgjidhni sa kohë deshironi të kaloni duke mësuar çdo ditë. Aplikacioni përbëhet nga mësimi i 5 fjalëve ose frazave në të njëjtën kohë. Edhe përpara se të përdorin metoda të ndryshme për t’i mësuar përmendësh, studentët mund të mësojnë disa baza të gjuhës, si prezantimi i vetvetes, por edhe fjalë dhe fraza thelbësore për jetën e përditshme. Një dobësi e mundshme është se versioni falas mëson vetëm një numër të kufizuar fjalësh. Abonimi kushton 4,99 euro, por përfshin 3,000 skeda për të mësuar, të gjitha të shoqëruara me audio nga një folës te gjuhes amtare.
  • Italki (android/iOS/internet) është një app falas per te mesuar italisht shumë i ndryshëm nga të tjerët të përmendur më parë, duke qenë shumë më i fokusuar në italishten e folur. Italki ju ofron mundësinë për të kontaktuar me folës të gjuhës italiane. Ju mund të planifikoni mësime në formën e bisedës për Skype për të praktikuar italishten tuaj. Ju mund të zgjidhni kujt t’i dërgoni një mesazh ose me kë të rezervoni një mësim mes anëtarëve të shumtë, si mësuesit ashtu edhe partnerët e gjuhës. Ekziston edhe një veçori e shkëlqyer: një fletore në të cilën mund të prezantoni atë që keni shkruar dhe një folës amtar do ta shqyrtojë dhe korrigjojë atë. Megjithëse nuk është i përshtatshëm për fillestarët.