Si te telefonosh falas me Internet

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te telefonosh falas me Internet. Leshimi ne treg i aplikacioneve per te bere telefonata/video telefonata, derguar mesazhe, dokumenta etj, ka revolucionuar teresisht boten e telefonave.

Ne kete menyre, ju mjafton te keni nje oferte interneti ne telefonin tuaj, ose thjesht ta lidhni me nje WiFi dhe do keni mundesine te flisni me ke te deshironi falas (kuptohet qe edhe personat qe do flisni, duhet te instalojne te njejtin aplikacion si ju). Me poshte do te gjeni nje liste me app me te mira per te bere telefonata me internet.

Permbajtja

Si te telefonosh falas me Internet: WhatsApp (Android/iPhone)

Si te telefonosh falas me Internet

Tani le te shikojme se si te telefonosh falas me internet duke perdorur WhatsApp. Ai është një nga aplikacionet më të famshme dhe më të përdorura të mesazheve në botë. Ai është i disponueshëm për shkarkim falas në Android dhe iOS dhe mund të përdoret për të dërguar mesazhe me tekst, multimedial dhe zanor për përdorues individualë ose grupe njerëzish, por gjithashtu për të bërë telefonata falas dhe video telefonata përmes internetit (si në Wi-Fi ashtu edhe në 3G/4G) për të gjithë ata që përdorin aplikacionin.

Për të përdorur WhatsApp, së pari shkarkoni aplikacionin nga Play Store në Android ose nga App Store për iOS. Më pas hyni duke përdorur numrin tuaj të telefonit dhe më pas, nga ekrani kryesor (Chat), gjeni personin me të cilin dëshironi të kontaktoni, duke trokitur mbi emrin e tij.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani, shtypni ikonën e celularit (për të nisur një telefonatë zanore) ose ikonën e kamerës (për të bërë një videotelefonatë) dhe më pas prisni që telefonata të fillojë, në mënyrë që të lidheni me personin që dëshironi.

Pasi të lidheni, në rast të një videotelefonate, zgjidhni nëse do të përdorni kamerën e përparme ose të pasme të pajisjes: thjesht trokitni lehtë mbi simbolin e kamerës. Për të ndryshuar mikrofonin, shtypni butonin që e përfaqëson atë. Për të mbyllur telefonin, shtypni butonin me simbolin e celularit.

Si te telefonosh falas me Internet: Facebook Messenger (Android/iPhone/Online)

Si te telefonosh falas me Internet

Një tjetër mjet i dobishëm për të bërë telefonata falas në internet është Facebook Messenger, një aplikacion për Android dhe iOS dhe një shërbim online i Facebook.

Facebook Messenger përdoret për të dërguar mesazhe me tekst ose multimedial tek kontaktet individuale ose në bisedat në grup, por është gjithashtu i dobishëm për të bërë telefonata ose video telefonata. Këto kryhen pa pagesë në internet, për përdoruesit që përdorin aplikacionin ose versionin ueb të shërbimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të bërë një telefonatë zanore nëpërmjet Facebook Messenger për Android ose iOS, shkarkoni aplikacionin nga dyqani virtual i referencës së pajisjes tuaj dhe identifikohuni duke përdorur numrin tuaj të telefonit ose llogarinë tuaj në Facebook.

Procedurat që duhen kryer për të bërë një telefonatë përmes internetit janë saktësisht të njëjta si nga Android ashtu edhe nga iOS. Më pas identifikoni përdoruesin me të cilin dëshironi të kontaktoni nëpërmjet ekranit kryesor Home ose ikona e dy burrave.

Tani, shtypni simbolin e celularit për të kryer një telefonatë zanore ose në videokamer për të nisur një videotelefonatë. Pasi të jetë nisur kontakti telefonik, përdorni ikonën e altoparlantit për të ndezur altoparlantin, butonin me simbolin e mikrofonit për të aktivizuar ose çaktivizuar të njëjtin dhe gjithashtu atë me ikonën e një videokamere, për aktivizimin ose fikjen e kamerës. Për të mbyllur telefonin, shtypni butonin me simbolin e kuq dhe të bardhë të celularit.

Përndryshe, lidhuni me faqen zyrtare te Facebook Messenger nga shfletuesi i kompjuterit tuaj, në mënyrë që të bëni një telefonatë pa shpërqendrimet e lajmeve të Facebook. Ju gjithashtu mund të shtypni butonin me një simbol vizatimor nga shiriti i sipërm i Facebook, nëse dëshironi të bëni një telefonatë direkt nga faqa e internetit.

Më pas gjeni personin me të cilin dëshironi të kontaktoni dhe pasi të klikoni mbi emrin e tij, shtypni butonin me simbolin e një celulari ose të atij që ka një videokamer, për të kryer përkatësisht një telefonatë zanore ose videotelefonate.

Si te telefonosh falas me Internet

Në të dyja rastet, mund të përdorni butonin me simbolin e një videokamere (përdoret për të çaktivizuar ose aktivizuar kamerën e internetit), ikonën me simbolin e një mikrofoni (për të ndryshuar audion), ndërsa për të mbyllur telefonatën, shtypni atë me simbolin e celularit.

Si te telefonosh falas me Internet: Skype (Android/iOS/Windows/macOS)

Si te telefonosh falas me Internet

Një nga aplikacionet më të njohura për aftësinë për të bërë telefonata ose video telefonata në internet, si në Wi-Fi ashtu edhe në 3G/4G, është padyshim Skype.

Thirrjet e bëra nëpërmjet Skype mund të jenë dy llojesh: ato falas, të cilat bëhen nga Skype në Skype dhe ato me pagesë që mund të përcillen në numra kombëtarë dhe ndërkombëtarë, në numra fiks dhe celularë, me blerjen e kreditit virtual (me çmime që fillojnë nga 3,66 € në muaj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Funksionimi i Skype është, në parim i njëjtë në të gjitha platformat kryesore ku ai është i pranishëm. Shkarkoni dhe instaloni aplikacionin në pajisjen që keni ndërmend të përdorni (për shembull Android ose iOSWindows ose macOS) dhe identifikohuni, duke përdorur llogarinë Microsoft/Hotmail/Outlook që keni.

Kur të nisë aplikacioni, gjeni personin me të cilin dëshironi të kontaktoni nga ekrani kryesor dhe trokitni lehtë mbi emrin e tij. Ky seksion, në aplikacionin desktop ka simbolin e një shtëpie, ndërsa quhet Chat në Android dhe iOS. Për të nisur një videotelefonatë ose një telefonatë zanore, shtypni butonin me simbolin e një videokamere ose atë me ikonën e një celulari.

Duke përdorur Skype në Windows ose macOS, pasi të futeni mund të shihni butona të ndryshëm në ekran. Më të dobishëm janë simboli i kamerës (përdoret për të aktivizuar ose çaktivizuar transmetimin e videos) dhe ai me simbolin e mikrofonit, i cili çaktivizon ose aktivizon audion e thirrjes. Përveç kësaj, ekziston butoni (+) i cili përdoret për qasje të shpejtë në menunë e zgjidhjeve te shpejta.

Si te telefonosh falas me Internet

Funksionet më të rëndësishme përfaqësohen nga artikujt Dërgo skedarë/Invia file (Windows/macOS)/Shto fotografi/Aggiungi foto (Android/iOS), të dobishme për ndarjen e bashkëngjitjeve ose skedarëve multimedialë, Dërgo kontaktet/Invia contatti (përdoret për të dërguar shpejt një kontakt në bisedë, gjatë telefonatës), Ndani ekranet/Condividi gli schermi ose Ndani tingujt e sistemit/Condividi suoni di sistema. Dy termat e fundit janë të dobishëm për ofrimin ose marrjen e ndihmës dhe nuk janë të pranishëm në aplikacionin për Android ose iOS.

Si te telefonosh falas me Internet: FaceTime (iPhone/macOS)

Një tjetër mjet i rëndësishëm që mund të përdorni për të kryer telefonata dhe video telefonata falas përmes Internetit është FaceTime, një shërbim falas që ofrohet për pajisjet iOS (nga iPhone 4 dhe më pas, iPod Touch i gjeneratës 4 e tutje, iPad 2 dhe më vonë), në macOS (macOS Lion ose më pas) dhe madje edhe në Apple Watch.

Ky mjet mund të përdoret vetëm për të bërë telefonata në një pajisje tjetër apple të mbështetur, por të dy pjesëmarrësit në telefonatë duhet të kenë aktivizuar më parë shërbimin. 

Pasi të jenë kryer të gjitha veprimet paraprake të aktivizimit, nisni aplikacionin FaceTime duke prekur ikonën e tij që ndodhet në ekranin kryesor të pajisjes tuaj (është jeshile dhe ka një simbol të bardhë videokamere). Më pas përdorni fushën e tekstit më sipër dhe shkruani emrin, adresën e emailit ose numrin e telefonit të personit me të cilin dëshironi të kontaktoni.

Tani trokitni lehtë mbi emrin e tij dhe për të nisur një telefonatë zanore, shtypni butonin me simbolin e celularit. Nëse dëshironi të nisni një videotelefonatë, shtypni ikonën me simbolin e kamerës.

Në rastin e parë, ekrani i FaceTime do të jetë saktësisht i njëjtë me atë që shihni kur bëni një telefonatë normale. I vetmi ndryshim do të jetë formulimi i FaceTime Audio në krye.

Megjithatë, në rastin e një telefonate zanore, mund të zgjidhni nëse do të përdorni kamerën e përparme ose të pasme, duke shtypur një simbol te kamerës. Gjatë një telefonate, padyshim që mund të ndryshoni mikrofonin duke shtypur butonin përkatës. Për të mbyllur telefonatën, trokitni lehtë mbi butonin me simbolin e celularit.

Funksionimi i FaceTime në kompjuterët macOS është saktësisht identik me aplikacionin për pajisjet iOS. Në fakt, thjesht duhet të nisësh aplikacionin nga shiriti Dock dhe të kontaktosh me personin që do të telefonosh, duke shkruar emrin ose adresën e tij të emailit dhe më pas duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë në rreshtat e mëparshëm.

App të tjera per te telefonuar falas me Internet

Ato për të cilat ju kam thënë deri tani janë vetëm disa nga mjetet më të njohura të mesazheve të destinuara për të bërë telefonata ose video videotelefona, por ka të tjera. Me poshte keni disa app te tjera.

  • Viber (Android/iOS) është një tjetër aplikacion i njohur që mbështet aftësinë për të bërë telefonata falas dhe video telefonata përmes Internetit. Ne kete app mund te gjeni edhe shume sticker emoji gif etj.
  • Instagram (Android/iOS) eshte aplikacioni qe ju lejon të bëni thirrje zanore dhe video (falas nëpërmjet internetit me përdoruesit e tjerë të platformës), përmes mjetit të integruar të dërgimit të mesazheve. 
  • Telegram (Android/iOS) është një tjetër aplikacion i famshëm i dedikuar mesazheve të çastit që ofron mundësinë e kryerjes së telefonatave pa pagesë përmes internetit për përdoruesit e tjerë të platformës. 
  • Google Duo (Android/iOS) është një aplikacion i zhvilluar nga Google i synuar për t’u përdorur ekskluzivisht për të bërë thirrje video falas përmes internetit me përdoruesit e tjerë që përdorin këtë mjet.