Si funksionon Alibaba

Si funksionon Alibaba

Alibaba eshte një faqe kineze per tregeti ne internet, e cila shet produkte me shumice dhe me cmim te ulet. Me poshte do të shpjegojme se si funksionon Alibaba, duke ju udhezuar se si te krijoni nje llogari dhe se si të blini produktet e vëna në dispozicion. Du ju flasim gjithashtu per aplikacionin, i cili eshte shume i lehte per tu perdorur. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Si funksionon Alibaba për ndermarjet

Le të fillojmë dhe të shohim menjëherë se si funksionon Alibaba për kompanitë: llojin e përdoruesit që portali synon kryesisht, duke qenë se shet me shumicë. Në paragrafët e ardhshëm do të kem mundësinë të shpjegojme gjithçka në detaje.

Si te regjistrohesh ne Alibaba

Si funksionon Alibaba

Ashtu si me faqet e tjera të e-commerce, gjithashtu në Alibaba është e mundur të kërkoni për një produkt dhe të shfletoni kategoritë e shumta të faqes pa u regjistruar. Për blerjen e produkteve është thelbësore të regjistroheni. Tani do ju shpjegoj se si ta bëni.

Si fillim lidhuni me faqen e Alibaba dhe klikoni në Join Free/Entra Gratis që ndodhet nën butonin portokalli Accedi. Më pas plotësoni formularin që shihni në ekran, duke zgjedhur shtetin/rajonin nga menuja rënëse, duke treguar nëse jeni furnizuesblerës ose të dyja dhe duke futur emrin dhe mbiemrin tuajemrin e kompanisë suajnumrin numrin e telefonit, juaj adresë e-mail dhe fjalëkalimin qe keni ndërmend të përdorni për të hyrë në shërbimin.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Futni në fund kodin Captcha në kuti dhe pasi shikoni kontraten e anëtarësimit të Alibaba.com, klikoni në butonin portokalli Invii (në fund të faqes) për të dërguar kërkesën tuaj për tu regjistruar te gjigandi kinez i tregtisë.

Si funksionon Alibaba

Brenda pak sekondash, do të merrni një email mirëseardhjeje që përmban një link konfirmimi: klikoni mbi të për të konfirmuar adresën tuaj të emailit dhe hyni në Alibaba.

Më pas, sa herë që dëshironi të identifikoheni në llogarinë tuaj Alibaba, shkoni në faqen e hyrjes në shërbim, shkruani adresën tuaj të postës elektronike (ose ID-në tuaj të anëtarit, të cilën mund ta gjeni pasi të bëni hyrjen tuaj të parë duke klikuar në Il mio Alibaba > [tuo nome]) dhe fjalëkalimin që keni zgjedhur gjatë procesit të regjistrimit dhe klikoni në butonin portokalli Accedi.

Nese deshironi te perdorni nje telefon, dijeni që shërbimi është i përdorshëm edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët përmes aplikacionit të tij për Android dhe për iOS/iPadOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi ta keni instaluar, nisni aplikacionin, trokitni lehtë mbi fjalën My Alibaba/Il mio Alibaba (poshtë djathtas), shtypni butonin Iscriviti o registrati dhe regjistrohu në llogarinë tënde në Facebook (Vazhdo me Facebook/Continuare con Facebook), me llogarinë tënde të Google (Vazhdo me Google/Continuare con Google) ose me adresën tuaj të postës elektronike (Vazhdo me e-mail/Continuare con la posta elettronica), duke shtypur butonat e duhur dhe duke ndjekur udhëzimet në ekran (në thelb do të duhet të shtypni Next/Avanti dhe të jepni informacionin që mungon, siç tregova në rreshtat e mëparshëm).

Si te blesh produkte ne Alibaba

Si funksionon Alibaba

Pasi të keni krijuar llogarinë tuaj në Alibaba, më në fund mund të filloni të blini produkte nga furnitorët që operojnë në këtë faqe shumë të njohur kineze. Megjithatë, përpara se të shpjegojme se si ta bëni këtë, do të doja të bëja disa sqarime të nevojshme.

Siç do ta keni vënë re nga leximi i kushteve të përdorimit të shërbimit, Alibaba nuk mban asnjë përgjegjësi për fillimin e ndonjë problemi apo mosmarrëveshjeje midis një blerësi dhe një furnizuesi. I takon përdoruesit, në këtë rast ju, të siguroheni që furnizuesi me të cilin kontaktoni është i besueshëm. Për të qenë të sigurt, mund të mbështeteni te të ashtuquajturit Furnizues të Verifikuar/Fornitori verificati/Verified Suppliers, dmth. ato kompani, identiteti i të cilave është certifikuar zyrtarisht nga Alibaba: Ju mund t’i njihni lehtësisht këta furnizues me një distinktiv që thotë () Verifikuar/() Verified.

Tani le të shohim se si mund të blini produkte në Alibaba. Para së gjithash, hyni në llogarinë tuaj duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë me siper dhe pasi të jeni futur, kërkoni produktin që dëshironi të blini duke shfletuar kategoritë e shumta të disponueshme (në të majtë) ose duke shtypur një fjalë kyçe në shiritin e kërkimit që ndodhet në krye.

Më pas kufizoni kërkimin tuaj duke vendosur nje shenje ne kutitë që shfaqen në të majtë, nën një nga kutitë e disponueshme: Categoria, për të zgjedhur një kategori specifike produkti; Çmimi/Prezzo, për të treguar karakteristikat e çmimit që duhet të ketë produkti që kërkoni; Porosia minimale/Ordine minimo, për të zgjedhur porosinë minimale të kërkuar për blerjen, etj.

Si funksionon Alibaba

Sapo të keni identifikuar një produkt që mund të jetë i duhuri për ju, klikoni në imazhin përshkrues për të parë detajet e tij: sasinë minimale për të blerëçmiminspecifikimet e produktitmënyrat e pagesës të pranuara nga furnizuesi (transfertë bankare, PayPal, AliPay, letër krediti, etj.) dhe kështu me radhë. Nëse jeni të gatshëm të përfundoni blerjen, atëherë klikoni në butonin portokalli Kontaktoni me furnizuesin/Contattare il fornitore.

Në faqen që hapet, përdorni editorin që shihni në ekran për të kontaktuar me furnizuesin, bëni çdo pyetje ose dyshim në lidhje me blerjen e produktit, duke plotësuar seksionet Atributet e produktit/Attributi del prodotto dhe Kërkesat e Detajuara/Requisiti dettagliati dhe paraqisni kërkesën tuaj për blerje duke klikuar në butonin portokalli Submit/Inviare.

Si funksionon Alibaba

Tani ju duhet vetëm të prisni përgjigjen nga furnizuesi për të vazhduar negociatat, të arrini një marrëveshje me të njëjtin dhe ndoshta të vazhdoni me blerjen e produktit për të cilin jeni të interesuar. Ndiqni me kujdes udhëzimet që do t’ju tregohen nga furnizuesi dhe respektoni marrëveshjet e bëra (veçanërisht përsa i përket sasisë mallrave të porositur dhe mënyrave të pagesës të pranuara) për të shmangur probleme ose ankesa nga ana e këtij të fundit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç blerjes të një produkti, në Alibaba është gjithashtu e mundur të bëhet një RFQ (Kërkesë për Kuotim/Request for Quotation). Në thelb, blerësi publikon një kërkesë në të cilën ai tregon llojin e produktit për të cilin interesohet, sasinë, çmimin që është i gatshëm t’i paguajë furnizuesit; për rrjedhojë ai vlerëson propozimet e ndryshme që i janë bërë nga furnitorët dhe vendos se me cilin do të përfundojë marrëveshjen.

Nëse vendosni të formuloni një RFQ, lëvizni poshtë faqen kryesore të Alibaba, gjeni seksionin Richiesta preventivo dhe specifikoni përmes formularit të duhur atë që kërkoni, sasinë dhe njësinë relative të matjes nga menuja në të djathtë. Pastaj klikoni në butonin Richiesta preventivo. Nëse ka ndonjë furnizues të interesuar për lajmerimin tuaj, do të kontaktoheni menjëherë dhe do të jeni në gjendje t’i bëni kërkesën tuaj.

Duhet te dini se Transporti në Alibaba është një proces mjaft kompleks, sepse Alibaba nuk merr përsipër asnjë lloj përgjegjësie për dërgimin e mallrave të blera nëpërmjet saj, përfshirë kalimin e mallrave në doganë. Ky është një faktor që duhet ta keni parasysh pa asnjë dyshim nëse doni të bëni blerje përmes gjigantit kinez.

Nëse jeni duke punuar nga aplikacioni Alibaba për Android/iOS/iPadOS dhe dëshironi të bëni blerje përmes këtij të fundit, pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, gjithçka që duhet të bëni është të gjeni produktin e interesit tuaj (mund ta kërkoni atë përmes shiritit te kërkimit në krye ose shfletoni kategoritë e ndryshme në krye të ekranit) dhe shtypni butonin Dërgo kërkesë/Invia richiesta ose Fillo porosinë/Avvia ordine (në varësi të asaj që synon të bësh).

Për të dërguar një kërkesë për preventiv nga telefoni, shkoni te seksioni My Alibaba/Il mio Alibaba (poshtë djathtas), klikoni në Richiesta di Preventivo dhe përdorni funksionin që ju lejon t’i dërgoni një te tille shitësit.

Si funksionon shitja ne Alibaba

A keni një biznes të regjistruar ligjërisht dhe dëshironi të zgjeroni biznesin tuaj duke hapur një dyqan në Alibaba per te shitur, atehere jo vetëm që duhet të krijoni një llogari në faqen e internetit të tij, por gjithashtu duhet ta vërtetoni atë duke ndjekur udhëzimet që ju janë dhënë gjatë regjistrimit.

Alibaba, për të mbrojtur përdoruesit e saj, kërkon që shitësit të zbulojnë në mënyrë të saktë dhe të detajuar një seri të tërë informacioni në lidhje me biznesin e tyre (emri i kompanisë, adresa e zyrës së regjistruar, lloji i biznesit, kapitali aksionar, etj), falë të cilave përdoruesi mund të konstatojë identitetin e këtij të fundit dhe besueshmërinë e tij. Prandaj, nëse keni një biznes dhe dëshironi të hapni një llogari shitësi në Alibaba, jini të përpiktë në sigurimin e të gjithë informacionit që ju kërkohet për të shmangur problemet në procesin e verifikimit të llogarisë tuaj (mund ta bëni këtë duke përdorur, për shembull, një email kompanie).

Sapo llogaria juaj të verifikohet nga Alibaba, më në fund mund të filloni të shisni produktet tuaja në tregun kinez duke i futur ato në një nga kategoritë e shumta të disponueshme, duke plotësuar në detaje fletët në lidhje me produktet tuaja, duke i shoqëruar ato me imazhe përshkruese dhe duke treguar mënyrat e pagesës që ju pranoni. Sigurisht, të gjitha produktet që vendosni të shisni duhet të jenë në përputhje me Politikën e Publikimit të Produkteve dhe kushtet e përdorimit të shërbimit

Në Alibaba, kushdo me një biznes të regjistruar ligjërisht mund të hapë llogarinë e tij shitës/seller falas. Megjithatë, ju kujtoj se përdoruesit e klasifikuar si Furnizues të Verifikuar mund të përfitojnë nga shikueshmëria më e madhe brenda tregut. Sidoqoftë, për t’u miratuar si Furnizues të Verifikuar, jo vetëm që duhet të keni një llogari të verifikuar, por duhet t’i paguani Alibaba-s një tarifë vjetore, kostoja e së cilës mund të arrijë në disa mijëra euro.

Pasi llogaria juaj të jetë pranuar për shitjen e produkteve, mund të filloni t’i shisni ato duke përdorur panelin e menaxhimit të llogarisë suaj të shitësit. Për ta bërë këtë, thjesht duhet të identifikoheni në llogarinë tuaj dhe më pas shkoni te seksioni My Alibaba/Alibaba ime (në varësi të gjuhës së shfaqur). Pastaj klikoni në artikullin Produkte/Products (në të majtë) dhe në faqen e hapur, futni produktet që do të vihen në shitje përmes menuve dhe fushave të tekstit të shfaqura në ekran.

Në momentin e shkrimit, duket se nuk është e mundur të shiten produkte në Alibaba nga celulari.

Si funksionon Alibaba/Aliexpress per individet

Për të ditur se si funksionon Alibaba për individë, duhet te dini se pavaresisht nga fakti se Alibaba përdoret kryesisht nga kompanitë, eshte e mundur të blihet në faqe edhe si një individ, megjithëse me disa kufizime

Për të blerë produkte në Alibaba si individ, duhet të keni domosdoshmërisht një numër ku jeni i regjistruar si biznes. Një faktor tjetër që duhet marrë parasysh është se, meqenëse faqja synon kryesisht për ata që kanë nevojë për blerje me shumicë, shitësit që pranojnë blerjen e njësive të vetme të një produkti kërkojnë kosto mjaft të larta transporti.

Prandaj, nëse vërtet dëshironi të blini në Alibaba, kontaktoni gjithmonë shitësin për të marrë të gjithë informacionin që ju nevojitet për të bërë një zgjedhje të kujdesshme. Nëse jeni dakord që Alibaba nuk është për ju, gjithmonë mund të merrni në konsideratë mundësinë e kalimit në AliExpress, një tjetër portal shumë i famshëm per e-commerce.

Aliexpress eshte prone e Alibaba, por si diference e ketij te fundit lejon blerjet me pakice per individet dhe nuk kerkon shume te dhena, pervec regjistrimit dhe pageses bankare. Ketu mund te bleni gjithcka deshironi dhe me cmime te uleta. Gjithashtu bleresi eshte i mbrojtur per 75 dite, qe do te thote se, nese produkti nuk eshte sic e prisnit apo dorezohet me vone se ky afat kohor, atehere parate e paguara do ju kthehen mbrapsht ne llogarine tuaj bankare. Per te evituar taksa ne dogane mund te bini dakort me shitesin duke e kontaktuar. Kohezgjatja e dergimit eshte pak e larte sepse produktet vijne nga Kina.