Si funksionon Fiverr

Si funksionon Fiverr

Fiverr eshte një platformë me përdorues nga e gjithë bota dhe që lejon të ofrohen dhe blihen shërbime dixhitale të të gjitha llojeve, duke filluar nga 5 dollarë. Per shembull nese ju duhet nje logo per biznesin tuaj, atehere mund ta bleni ketu shume lehte. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si funksionon Fiverr, duke ju treguar se si te krijoni llogarine tuaj dhe se si te postoni nje kerkese ose te beheni shites dhe postoni nje oferte. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si funksionon Fiverr

Me poshte do shpjegojme ne detaje se si funksionon Fiverr nga kompjutri dhe telefoni, duke nisur nga regjistrimi deri te krijimi i Gig. Duhet thene se ju nuk mund te krijoni nje Gig dhe te fitoni para nese perdorni vetem app Fiverr, sepse kjo mundesi aty nuk ofrohet.

Si te regjistrohesh ne Fiverr

Si funksionon Fiverr

Përpara se të hyjmë në detajet e këtij udhëzuesi dhe të shpjegojmë se si funksionon Fiverr, le te shikojme se si te krijosh një llogari për të hyrë në shërbim. Regjistrimi në Fiverr është një procedurë që mund të kryhet si nga një kompjuter ashtu edhe nga telefonat dhe tabletët, duke shkarkuar aplikacionin për pajisjet Android dhe iOS.

Nëse dëshironi të krijoni llogarinë tuaj në Fiverr nga një kompjuter, lidhuni me faqen zyrtare të shërbimit, klikoni në artikullin Bashkohu/Join lart djathtas dhe zgjidhni nëse do të regjistroheni duke përdorur llogarinë tuaj në Facebook, llogarinë tuaj Google ose me email. Në dy rastet e para, shtypni butonin Continue as [Name] ose Continua with Google, përndryshe shkruani adresën tuaj të emailit në fushën Fut emailin tuaj/Enter your email dhe shtypni butonin Vazhdo/Continue.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin e ri të shfaqur, vendosni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin (duhet të përmbajë të paktën 8 karaktere, duke përfshirë një shkronjë të madhe një shkronjë të vogël dhe një numër) që do të lidhen me llogarinë tuaj në fushat Zgjidhni një emër përdoruesi/Choose a username dhe Zgjidhni një fjalëkalim/Choose a password dhe shtypni Join. Tani hyni në email tuaj, hapni emailin e marrë nga Fiverr dhe klikoni në butonin Active your account për të aktivizuar llogarinë tuaj dhe për të përfunduar regjistrimin.

Nëse preferoni të regjistroheni ne Fiverr duke përdorur aplikacionin e shërbimit, niseni këtë të fundit duke trokitur mbi ikonën e tij (fjala Fiverr e bardhë në një sfond jeshil) në ekranin bazë të pajisjes tuaj. Më pas shtypni artikujt Next dhe Join dhe në ekranin e ri të shfaqur, prekni butonin Lidhu me Facebook/Connect with Facebook për të krijuar një llogari duke lidhur profilin tuaj në Facebook, butonin Lidhu me Google/Connect with Google për t’u regjistruar duke përdorur llogarinë tuaj Google ose butonin Regjistrohu me email/Sign up with email për regjistrimi klasik me email.

Në rastin e fundit, shkruani adresën tuaj të emailit në fushën Futni emailin tuaj/Enter your email, specifikoni një emër përdoruesi dhe fjalëkalim për të hyrë në Fiverr në fushat Zgjidhni një emër përdoruesi/Choose a username dhe Zgjidhni një fjalëkalim/Choose a password dhe shtypni butonin Regjistrohu/Sign up. Brenda disa çasteve ju do të merrni një email nga Fiverr: Shtypni Active your account qe ndodhet brenda saj për të aktivizuar llogarinë tuaj.

Si te blesh nje sherbim ne Fiverr

Si funksionon Fiverr

Tani te shikojme se si funksionon Fiverr per blerjet. Nëse keni ndërmend të blini një shërbim në Fiverr (te quajtur Gig), gjithçka që duhet të bëni është të lidheni me faqen kryesore të platformës, të hyni në llogarinë tuaj, të gjeni shërbimin e interesit tuaj dhe të përfundoni blerjen.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, lidhuni me faqen kryesore të Fiverr dhe nëse nuk e keni bërë tashmë një gjë të tillë, klikoni në butonin Sign in lart djathtas për të hyrë në llogarinë tuaj. Në faqen e re të hapur, zgjidhni kategorinë e shërbimit që ju nevojitet, duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme midis Graphics & DesignDigital MarketingWriting & TranslationVideo & AnimationMusic & AudioProgramming & TechBusiness dhe Fun & Lifestyle, më pas zgjidhni një nën kategori nga ato të shfaqura në ekran dhe identifikoni Gig që mendoni se i përshtatet më mirë nevojave tuaja. Përndryshe, futni fjalët kyçe që lidhen me shërbimin e interesit tuaj në fushën e kërkimit Find service (e vendosur lart majtas) dhe shtypni butonin Kërko/Search.

Për ta kuptuar më mirë se si funksionon Fiverr, le të marrim një shembull praktik. Nëse keni një tekst në italisht dhe duhet ta përktheni në anglisht, klikoni në kategorinë Writing & Translation dhe zgjidhni nënkategorinë Përkthim/Translation në shiritin anësor të majtë. Në faqen e re të hapur, zgjidhni opsionin italisht në fushën Përkthe nga/Translate from dhe opsionin anglisht në fushën Përkthe në/Translate to për të parë Gig te disponueshëm.

Për më tepër, përmes opsioneve të Kohës së dorëzimit/Delivery Time dhe gamës së Çmimeve/Price range, ju mund të filtroni më tej ofertat e disponueshme bazuar në kohën dhe çmimin e dorëzimit. Pasi të keni identifikuar Gig e interesit tuaj, klikoni mbi emrin e tij për të parë përshkrimin e tij, komentet nga përdoruesit e tjerë, Gig përkatës dhe paketat e disponueshme të blerjeve. Ndër faktorët që duhen marrë parasysh, ka edhe rishikime (revisions) që lejojnë blerësin t’i kërkojë shitësit të bëjë ndryshime nëse shërbimi i marrë nuk i plotëson plotësisht nevojat e tij. Në rast dyshimesh, ju gjithashtu keni mundësinë të kontaktoni shitësin duke shtypur butonin Kontakto me mua/Contact me dhe duke futur kërkesën tuaj në fushën përkatëse.

Pasi të keni identifikuar Gig që i përshtatet më së miri nevojave tuaja dhe paketës së interesit tuaj, shtypni butonat Vazhdo/Continue dhe Porosit tani/Order now, zgjidhni mënyrën e pagesës që preferoni midis kartës së kreditit (MasterCardVisaDiscover) dhe PayPal, futni të dhënat dhe shtypni butonin Konfirmo dhe paguaj/Confirm and Pay.

Si funksionon Fiverr

Duhet të dini se pagesa juaj nuk do të kreditohet menjëherë në llogarinë e shitësit: vetëm nëse ky i fundit pranon porosinë dhe e përfundon atë brenda kohës së caktuar, transaksioni do të jetë i suksesshëm. Pasi shitësi të ketë kryer punën, do të shihni një njoftim në artikullin Messages (që tregon se ka një mesazh të ri) dhe mund të shikoni rezultatin përfundimtar.

Nëse nuk keni identifikuar ndonjë Gig që plotëson nevojat tuaja ose nuk doni të humbisni kohë duke kërkuar, duhet të dini se mund të publikoni vetë një kërkesë për shërbimin që kërkoni. Për ta bërë këtë, lidhuni me faqen kryesore të Fiverr dhe pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, shtypni butonin Posto një kërkesë/Post a request.

Në faqen e re të hapur, shkruani kërkesën tuaj në fushën Looking for, specifikoni kategorinë e kërkesës tuaj duke përdorur menunë rënëse nën artikullin Zgjidhni një kategori/Choose a category dhe specifikoni kohën që jeni gati të prisni për dorëzimin e porosisë, duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme ndërmjet 24 orë3 ditë7 ditë dhe të tjera. Në fund, nëse dëshironi, specifikoni buxhetin që keni në dispozicion në fushën Cili është buxheti juaj për këtë shërbim?/What is your budget for this service? dhe shtyp butonin Post për të publikuar kërkesën tuaj. Sapo një shitës të jetë i interesuar të bëjë punën tuaj, ju do të njoftoheni dhe mund të kontaktoni përdoruesin në fjalë.

Si funksionon Fiverr

Siç u përmend më lart, nëse shërbimi i marrë nuk ju pëlqen, mund t’i kërkoni shitësit të rishikojë punën, duke sugjeruar gjithashtu ndryshimet që duhen bërë duke shtypur butonin Request revision. Përndryshe, shtypni butonin Prano dhe rishiko porosinë/Accept & review order për të hyrë në punën e plotë, për të shkarkuar çdo skedar dhe për t’ia lënë rishikimin shitësit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, nëse doni te dini se çfarë ndodh në rast të problemesh me porosinë, atehere duhet thene se ekziston mundësia e hapjes së një mosmarrëveshjeje. Fiverr do të marrë rolin e ndërmjetësit për të provuar të zgjidhë problemin.

Procedura për blerjen e një Gig nga telefonat dhe tabletët duke përdorur aplikacionin Fiverr është pothuajse identike me atë që u përshkrua më lart për kompjuterët. Pas nisjes së aplikacionit të shërbimit, trokitni lehtë mbi artikullin Më shumë/More në menunë e poshtme, shtypni opsionin Sign In dy herë radhazi, futni të dhënat tuaja të hyrjes në fushat Enter your email or username e Enter your password dhe shtypni butonin Vazhdo/Continue.

Tani trokitni lehtë mbi Home dhe futni shërbimin që po kërkoni në Çfarë po kërkoni?/What are you looking for?. Përndryshe shtypni ikonën e katër katrorëve lart djathtas, zgjidhni një nga kategoritë e disponueshme dhe prekni emrin e Gig të interesit tuaj, më pas shtypni butonin Porosi/Order [çmimi] dy herë radhazi dhe më pas butonin Paguaj tani/Pay now. Më pas zgjidhni mënyrën e pagesës që preferoni, shtypni butonin Vazhdo/Continue dhe kaq.

Si te behesh shites ne Fiverr

Si funksionon Fiverr

Tani te shikojme se si funksionon Fiverr per shitesit e sherbimeve. Nese dëshironi të fitoni para duke bërë punë si përkthyes, dizajner grafik ose programues, ju mund të bëheni shitës në Fiverr dhe të ofroni shërbimet tuaja. Sidoqoftë, duhet të dini se duke përdorur aplikacionin e shërbimit nuk është e mundur të hapni një llogari shitësi dhe të krijoni oferta të reja.

Për t’u bërë shitës, lidhuni me faqen e Fiver nga kompjuteri juaj, klikoni në artikullin Sign in lart djathtas dhe hyni në llogarinë tuaj duke futur kredencialet tuaja të hyrjes në fushat Email/Emri i përdoruesit; Email/Username dhe Fjalëkalimi/Password. Tani klikoni në opsionin Bëhu shitës/Become a seller dhe në faqen e re të hapur, shtypni butonin Bëhu shitës/Become a seller, më pas futni emrin dhe mbiemrin tuaj në fushat Emri/First name dhe Mbiemri/Last name dhe klikoni në ikonën e aparatit pranë artikullit Profile Picture për të ngarkuar një foto tuajën (operacion i detyrueshëm për të vazhduar me regjistrimin si shitës).

Më pas futni përshkrimin tuaj me të paktën 150 karaktere në fushën e Përshkrimit/Description duke specifikuar hobi, aftësitë tuaja dhe gjithçka që ju gjykoni të rëndësishme për të bindur blerësit e mundshëm që të bashkëpunojnë me ju. Së fundi, në seksionin Gjuhët/Languages, tregoni gjuhët që flisni (duke shtypur butonin Shto të re/Add new) dhe klikoni butonin Vazhdo/Continue për të vazhduar me regjistrimin.

Në ekranin e informacionit profesional/Professional info, specifikoni kategorinë e kompetencës suaj duke përdorur menynë rënëse pranë Profesioni juaj/Your Occupation dhe duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme (Grafikë dhe dizajnvideo dhe animacionshkrim dhe përkthimmarketing dixhital/Graphic & Design, Video & Animation, Writing & Translation, Digital marketing etj). Ju gjithashtu mund të shtoni më shumë se një kategori profesionesh duke klikuar mbi Shto të re/Add new dhe duke zgjedhur një nga opsionet e sapopërmendura. Në seksionin Skills, mund të specifikoni aftësitë tuaja në fushën Shto aftësi/Add Skills duke futur gjithashtu nivelin, duke përdorur menunë rënëse Level experience.

Nëse dëshironi, mund të shtoni informacione të mëtejshme në lidhje me trajnimin dhe certifikatat që keni në fushat Education dhe Certification, pas së cilës mund të futni faqen tuaj personale ose atë të punëve tuaja të mëparshme në fushën e Personal Website dhe shtypni butonin Vazhdo/Continue.

Në ekranin e llogarive të lidhura/Linked Accounts, nëse dëshironi, mund të lidhni llogaritë tuaja sociale duke shtypur butonin Lidhu/Connect në lidhje me artikujt e LinkedinGoogle dhe Facebook, përndryshe shtypni butonat Continue dhe Continue & Create Your First Gigpër të përfunduar regjistrimin si shitës.

Si te krijosh nje Gig ne Fiverr

Tani le te shikojme se si funksionon Fiverr ne lidhje me Gig. Për të krijuar Gig tuaj të parë, domethen shërbimin dixhital që synoni të ofroni në Fiverr, shtypni butonin Create a Gig. Nëse nuk e shihni këtë opsion, klikoni mbi foton tuaj lart djathtas, zgjidhni opsionin Profili im/My Profile nga menuja që shfaqet dhe në faqen e re të hapur, shtypni butonin Create a new Gig.

Tani, futni titullin e ofertes suaj në fushën Gig title (maksimumi 80 karaktere), zgjidhni kategorinë nëpërmjet menusë rënëse pranë artikullit Kategori/Category duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme (Graphics & Design, Digital marketing, Video & Animation, Music & Audio etj), zgjidhni një nën kategori dhe specifikoni shërbimin që ofroni. Për shembull, nëse doni të vini në dispozicion njohuritë tuaja për programim, do t’ju duhet të zgjidhni kategorinë Programming & Tech, nënkategorinë e interesit dhe të zgjidhni Help/Consultation si shërbimin e ofruar (Service type).

Më pas vendosni një maksimum prej 5 fjalë kyçe në fushën e Search tags dhe shtypni butonin Ruaj dhe vazhdo/Save & continue. Në ekranin Scope & Pricing, mund të krijoni deri në tre paketa blerjesh për Gig tuaj, duke specifikuar kohën e dorëzimit, çmimin, pyetjet në dispozicion të blerësit, minutat e bisedës së mbështetjes në kohë reale dhe shërbimet e ofruara. Në seksionin Përshkrim/Description, përshkruani Gig tuaj duke futur një përshkrim me të paktën 120 karaktere në fushën përkatëse, ndërsa në seksionin Pyetjet e bëra më shpesh/Frequently Asked Questions mund të shtoni FAQ që mund të jenë të dobishme për blerësin.

Në ekranin Requirements, shkruani informacionin që do t’ju nevojitet dhe që blerësi do të duhet të sigurojë për të filluar punën tuaj, më pas shtypni butonin Ruaj dhe Vazhdo/Save & Continue, ngarkoni të paktën një imazh, një video ose një skedar PDF të puneve të mëparshme ose sponsorizoni ofertën tuaj në mënyrën më të mirë të mundshme dhe shtypni sërish butonin Ruaj & Vazhdo/Save & Continue.

Për të publikuar ofertën tuaj, duhet të vendosni dhe verifikoni numrin tuaj të telefonit. Shtyp më pas, në butonin Verifiko tani/Verify now, futni numrin tuaj të telefonit në fushën Enter your Phone Number dhe klikoni në butonin Verifiko SMS/Verify SMS për të marrë një SMS konfirmimi ose Verifiko me telefonatë/Verify by call për të marrë një telefonatë. Më pas vendosni kodin e verifikimit të marrë në fushën përkatëse dhe shtypni butonin Dërgo kodin/Submit code. Tani klikoni butonin Publish Gig për të postuar ofertën tuaj dhe kaq.

Për të menaxhuar Gig-in tuaj, klikoni në foton tuaj lart djathtas, zgjidhni artikullin Profili im/My profile nga menuja që shfaqet dhe zgjidhni opsionin Gig në menunë kryesore. Në faqen e re të hapur, klikoni në ikonën e shigjetës drejtuar poshtë në lidhje me gig e interesit tuaj dhe zgjidhni një nga opsionet e disponueshme: Edit për të bërë ndryshime; Share për të ndarë ofertën; Delete për të fshirë Gig e zgjedhur ose Pause për ta bërë ofertën tuaj përkohësisht të padukshme.

Për të parë dhe pranuar porosi, klikoni në artikullin Order dhe zgjidhni punën që dëshironi të bëni: pasi të jetë pranuar një porosi, do të shfaqet një numërim mbrapsht në varësi të kohës së dorëzimit që keni treguar kur krijoni gig. Pasi të përfundojë puna, hyni në seksionin e dedikuar për porositë, zgjidhni porosinë që keni përfunduar, shtypni butonat Deliver your order, Upload Work dhe Deliver work dhe prit komentet e blerësit.

Do të jetë e dobishme të dini se Fiverr aplikon një komision prej 20% për çdo Gig të shitur dhe se pagesa bëhet pas 14 ditësh nga përfundimi i dorëzimit të porosisë. Për të monitoruar hyrjet tuaja dhe për të mare fitimet tuaja, klikoni në foton tuaj, zgjidhni artikullin Profili im/My profile dhe në faqen e re të hapur, zgjidhni opsionin Fitimet/Earnings në menunë kryesore.