Site per te zgjidhur probleme gjeometrie

Site per te zgjidhur probleme gjeometrie

Nese e keni te veshtire qe te zgjidhni problemet e gjeometrise, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te gjetur disa mjete qe mund t’ju ndihmojne. Ne kete udhezues do ju flasim mbi disa site per te zgjidhur probleme gjeometrie. Ato mund t’i përdorni për të kuptuar nëse e keni zgjidhur saktë një ushtrim ose të mësoni ta zgjidhni atë pa ndihmën e mësuesit. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Site per te zgjidhur probleme gjeometrie: YouMath

Site per te zgjidhur probleme gjeometrie

Një nder ato site site per te zgjidhur probleme gjeometrie, qe mbahen si me te mira është YouMath i cili, siç mund ta merrni me mend lehtësisht nga emri i tij, është tërësisht i fokusuar në matematikë. Ai përfshin burime të dobishme për çdo moshë, nga më të rinjtë deri tek studentët më të vjetër. Kjo ju lejon të praktikoni në mënyrë praktike dhe të mësoni nocione edhe përmes mësimeve falas.

Për ta përdorur atë, shkoni në faqen kryesore, vendosni kursorin e miut mbi seksionin Ushtrimet e matematikës/Esercizi di Matematica, më pas vendoseni kursorin mbi artikullin Problemet e gjeometrisë/Problemi di Geometria dhe klikoni mbi llojin e problemit që ju intereson: FlatSolidAnalytical ose Goniometric/Piana, Solida, Analitica o Goniometrica.

Në faqen e re që është hapur, do të mund të shikoni një seri të tërë shembujsh problemesh dhe ushtrimesh me zgjidhjet e tyre. Për të hyrë në një nga ushtrimet e disponueshme, thjesht klikoni në lidhjen relative: Probleme të zgjidhura në kubProbleme të zgjidhura në paralelipipedProbleme të zgjidhura në prizëmProbleme të zgjidhura në piramidë/Problemi risolti sul cubo, Problemi risolti sul parallelepipedo, Problemi risolti sul prisma, Problemi risolti sulla piramide etj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk e gjeni dot zgjidhjen e një problemi mund të regjistroheni në YouMath dhe të ndërveproni me komunitetin, i cili është shumë aktiv. Për të vazhduar në këtë kuptim, klikoni në ikonën e njeriut të vogël me simbolin + (djathtas lart), plotësoni formularin e regjistrimit të shfaqur në ekran, duke dhënë të gjithë informacionin e kërkuar, klikoni në butonin Regjistrohu/Registrati në fund të faqes dhe ndiqni udhëzimet që shihni në ekran, për të përfunduar procedurën.

Pasi të jeni regjistruar, do të keni mundësinë të hapni një diskutim në lidhje me temën ose problemin e gjeometrisë që ju intereson të merrni sqarime dhe të prisni që komuniteti të lexojë dhe t’i përgjigjet pyetjes suaj.

Një nga funksionet më interesante të YouMath është e saj Solver/Risolutore : per ta perdorur klikoni në sendin përkatës (në krye), klikoni në mjetin e veçantë që ju dëshironi të përdorni (Geometria Piana, Analitica, Solida o Trigonometria etj) dhe për këtë arsye,, përdorni mjetin specifik të referencës (p.sh. Llogaritni këndin plotësues etj).

Në faqen që hapet, do të keni mundësinë të vendosni të gjitha të dhënat e problemit dhe të vazhdoni me zgjidhjen e të njëjtit duke përdorur butonin përkatës.

Risolvi Geometria

Site per te zgjidhur probleme gjeometrie

Një nga faqet më të njohura për zgjidhjen e problemeve të gjeometrisë është RisolviGeometria. Ky portal është tërësisht i dedikuar për zgjidhjen e problemeve gjeometrike, pasi integron një mjet që është shumë i lehtë për t’u përdorur.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta përdorur atë, shkoni në faqen kryesore, zgjidhni problemin që dëshironi të zgjidhni nga ato që janë në dispozicion (p.sh. PiramidaCilindri, etj) dhe vendosni të dhënat e problemit që ju njihni, duke u kujdesur që të vizatoni figurën gjeometrike. Për të qenë të qartë, nëse doni të vendosni madhësinë e një ane, duhet të vizatoni një vijë në të, në mënyrë që të krijohet menuja përmes së cilës mund të futni madhësinë e saj.

Pasi të përshkruani problemin dhe të futni të gjitha të dhënat e nevojshme për të vazhduar me zgjidhjen e tij, duhet t’i shikoni këto të fundit në seksionin Të dhëna/Dati (të cilat mund t’i aksesoni duke klikuar në skedën me të njëjtin emër, lart djathtas). Për të modifikuar opsione specifike përpara se ta rregulloni, klikoni në skedën Opsionet në mënyrë që të zgjidhni nëse do të zbatohet ose jo teorema e Pitagorësteorema e Euklidit etj.

Më pas, shtoni pyetjen e problemit duke klikuar në butonin (+) në fund djathtas dhe zgjidhni atë që ju intereson. Do të shihni të shfaqet një dritare përmes së cilës do t’ju kërkohet të vendosni vlerën/valore (duke supozuar se jeni në dijeni të saj) ose ta llogarisni duke klikuar në simbolin e xhamit zmadhues.

Më në fund, kur të jeni gati për ta bërë këtë, mund të vazhdoni me zgjidhjen e problemit duke klikuar në butonin Zgjidh/Risolvi (sipër). Në dritaren që shfaqet, do të mund të shihni hapat e ndërmarrë për të arritur zgjidhjen e tij.

Nëse jeni të interesuar për këtë, dijeni se shërbimi mund të përdoret gjithashtu si një aplikacion falas për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS.

Site per te zgjidhur probleme gjeometrie: Scuolissima

Site per te zgjidhur probleme gjeometrie

Një tjetër portal që mund të merrni parasysh është Scuolissima. Fatkeqësisht, ai nuk integron një mjet automatik për zgjidhjen e problemeve, por gjithsesi kam vendosur ta përfshij në këtë artikull sepse përmban shembuj të shumtë dhe burime të tjera për studentët që do t’ju lejojnë te mesoni shume rreth gjeometrisë.

Për ta përdorur atë, shkoni në këtë faqe dhe identifikoni llojin e problemit gjeometrik për të cilin dëshironi të shihni zgjidhjen, në mënyrë që të mësoni se si të zgjidhni të ngjashme. Siç do ta shihni, ka shumë prej tyre (p.sh. Probleme në katrorProbleme në DrejtkëndëshProbleme në Romb dhe Probleme në Kub).

Më pas zgjidhni problemin që ju intereson, më pas numrin e problemit që mendoni se mund të jetë i dobishëm (p.sh. 1234 etj) dhe në faqen që hapet, analizoni me kujdes zgjidhjen e dhënë. Do të gjeni gjithashtu komente të shkurtra që do ta bëjnë më pak të vështirë për të kuptuar zhvillimin e problemit.

Site të tjera për të zgjidhur problemet e gjeometrisë falas në internet

Sigurisht, ato që ju kam propozuar deri tani nuk janë të vetmet faqe për zgjidhjen e problemeve ekzistuese të gjeometrisë. Këtu është një listë me site të tjera falas për zgjidhjen e problemeve të gjeometrisë në internet që meritojnë vëmendje.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Sinapsi eshte nje faqe qe ofron një mjet online për zgjidhjen e problemeve gjeometrike dhe ju lejon të llogaritni perimetrat, sipërfaqet, perimetrat dhe gjatësitë e figurave të shumta gjeometrike, duke përfshirë figurat si trekëndëshi, katrori, rombi, trapezi, rrethi, etj dhe të tilla si kubi, paralelipiped dhe cilindër.
  • IlGomitolo është një faqe e dedikuar për mësimdhënien në përgjithësi e cila gjithashtu integron një mjet shumë të dobishëm për zgjidhjen e problemeve gjeometrike. Rekomandoj përdorimin e saj edhe për thjeshtësinë e përdorimit ne praktike.
  • MathPower eshte nje faqe e dedikuar matematikës në përgjithësi, e cila integron një seksion mjaft të madh të dedikuar për zgjidhjen e problemeve gjeometrike në lidhje me figurat e sheshta dhe ato të ngurta.