Site per te ndare share video

Ne kete udhezues do ju flasim per site per te ndare/share video. Kjo eshte nje menyre e mire per tu perdorur, ne rastet kur nuk deshironi te konsumoni memorien e paisjeve tuaja, por gjithashtu eshte edhe nje menyre e thjeshte per te ndare nje video te madhe me te tjere: mjafton ti dergoni linkun. Ne kete menyre miqte tuaj kane mundesine qe ta shikojne videon kur te deshirojne.

Nese dëshironi të shmangni bërjen publike të këtyre videove, duhet të dini se ekziston edhe mundësia për t’i bërë ato private, në mënyrë që t’i vini në dispozicion vetëm për ata që kanë linkun ose lejen për ti pare. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Site per te ndare share video

Më poshtë do të gjeni të gjithë informacionin që ju nevojitet për të mësuar se si të ngarkoni dhe më pas të ndani video në platformat kryesore të disponueshme. Ju ngelet juve ne dore qe te zgjidhni ate qe i pershtatet me mire nevojave tuaja.

Site per te ndare share video: YouTube

Site per te ndare share video

Platforma e parë që ju rekomandojme të përdorni për të ndarë video është YouTube, e cila është ndoshta platforma më e famshme dhe më e përdorur për ndarjen e videove në botë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Me siguri keni pasur mundësinë të përdorni YouTube për të parë video të realizuara nga përdorues të tjerë, të përcaktuar edhe si krijues të përmbajtjes, por duhet të dini që platforma është absolutisht falas dhe e përdorshme nga kushdo. Për këtë arsye, mund ta përdorni me siguri për të ngarkuar video në platformë dhe më pas për të ndarë linkun me të gjithë miqtë tuaj.

Për të qenë në gjendje të përfitoni nga kjo platformë, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në këtë faqe interneti dhe të klikoni në butonin Prano të gjitha/Accetta tutto nga pop-up-i i dedikuar për menaxhimin e cookies. Më pas, për të qenë në gjendje të ngarkoni video në platformë, identifikohuni në llogarinë tuaj Google/Gmail duke klikuar në butonin Identifikohu/Accedi lart djathtas: futni kredencialet e llogarisë tuaj dhe klikoni në butonin Avanti.

Pasi të keni hyrë në llogarinë tuaj, më në fund do të jeni në gjendje të ngarkoni videon tuaj të parë. Për ta bërë këtë, klikoni në butonin Krijo/Crea lart djathtas dhe nga menuja që shfaqet klikoni në artikullin Ngarko video/Carica video: nga ekrani që shfaqet, klikoni në artikullin Zgjidh skedarin/Seleziona file, zgjidhni videon që dëshironi të ngarkoni dhe klikoni në butonin Hap/Apri.

Ndërsa ngarkimi i videos po përfundon, mund të vazhdoni duke futur titullin, një përshkrim/descrizione dhe një miniaturë. Për më tepër, vendosni nëse do ta përfshini ose jo në një listë dëgjimi dhe nëse është një përmbajtje e destinuar gjithashtu për fëmijë, pastaj vazhdoni duke klikuar në butonin Avanti.

Në ekranin e mëposhtëm, vendosni nëse do të shtoni titra dhe vazhdoni duke klikuar në butonin Avanti. Së fundi, në skedën Visibility/Visibilità mund të vendosni se kush do të jetë në gjendje ta shikojë videon, duke zgjedhur midis “Private”, Jo ne liste/Non in elenco dhe Publike/Pubblico.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

–> Duke pare qe po kërkoni site per te ndare share video “private”, atehere në këtë rast thjesht vendoseni videon e ngarkuar në YouTube në Private.Më pas, klikoni butonin Share in private/Condividi in privatopër të ndarë linkun e videos vetëm me ate që dëshironi (miq për shembull). Tani shkruani adresën e tyre të emailit dhe klikoni butonin Fine.

Për të publikuar videon, mjafton të klikoni në butonin Ruaj/Salva në fund. 

Përveç faqes së internetit, ju mund të përdorni YouTube duke përdorur aplikacionin e disponueshëm për Android dhe iPhone/iPad, nga i cili përveçse mund të shikoni video, mund t’i ngarkoni edhe në kanalin tuaj në YouTube.

Facebook

Site per te ndare share video

Një tjetër platformë që mund ta përdorni lehtësisht për të ndarë video me miqtë dhe më shumë, është Facebook, i cili gjithashtu ju lejon të ngarkoni foto dhe video në platformë.

Për të përfituar nga ky sherbim, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në këtë faqe interneti dhe të identifikoheni në llogarinë tuaj në Facebook duke futur emailin dhe fjalëkalimin tuaj. Nëse nuk keni një llogari në Facebook, thjesht klikoni në butonin Krijo llogari të re/Crea nuovo account dhe krijoni nje te tille.

Pasi të jeni në ekranin kryesor të Facebook-ut, mund të vazhdoni me ngarkimin e një videoje duke klikuar në artikullin Foto/video në krye, pikërisht poshtë kutisë me fjalët Cfar po mendon XXX?/A costa stai pensando. Në ekranin që hapet, klikoni në artikullin Shto/Aggiungi/Add foto video dhe zgjidhni videon që dëshironi të ndani.

Pasi të jetë ngarkuar video, mund të vendosni gjithashtu se kush do të jetë në gjendje ta shikojë atë. Për ta bërë këtë, klikoni mbi fjalën Friends/Amici nën emrin e llogarisë tuaj dhe nga menuja e përzgjedhjes që shfaqet, vendosni se kush do të mund ta shikojë videon. Nëse dëshironi që ai të jetë privat, thjesht zgjidhni opsionin Vetëm unë/Solo io, por nese dëshironi t’ua dërgoni atë vetëm disa miqve, thjesht zgjidhni opsionin e miqve specifikë/Amici specifici dhe më pas zgjidhni ata nga lista e miqve tuaj në platformë.

Pasi të keni vendosur se kujt t’ia shfaqni videon, mund ta publikoni thjesht duke klikuar në butonin Publiko/Pubblica më poshtë.

Përveç faqes së internetit, mund të përdorni Facebook duke përdorur aplikacionin e disponueshëm për Android dhe iPhone/iPad

Vimeo

Site per te ndare share video

Nese zgjidhjet që propozova më herët nuk janë sipas shijes tuaj, atehere ju sugjerojme të përdorni platformën Vimeo për të ngarkuar dhe më pas për të ndarë një video.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përfituar nga kjo platformë, e konsideruar si një nga alternativat më interesante të YouTube, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në këtë faqe interneti dhe të futeni në llogarinë tuaj Vimeo duke klikuar në butonin Log in. Nëse nuk keni një llogari Vimeo, thjesht klikoni në butonin Join në krye: shkruani emrin dhe mbiemrin, adresën e emailit dhe fjalëkalimin dhe vazhdoni duke klikuar në butonin Bashkohu me email/Join with email. Nëse, nga ana tjetër, preferoni të identifikoheni përmes llogarisë tuaj Google/Gmail, klikoni butonin Bashkohu me Google/Join with Google.

Pasi të jeni në ekranin kryesor, klikoni në butonin New video lart djathtas dhe nga menuja që shfaqet në ekran klikoni në artikullin Ngarko/Upload. Në ekranin tjetër klikoni në butonin Ose zgjidhni skedarin/Or choose file dhe zgjidhni videon që dëshironi të ngarkoni, pastaj klikoni në butonin Hap/Apri/Open.

Pasi të keni përfunduar ngarkimin e videos, shkruani një titull për t’i dhënë videos, përshkrimin dhe zgjidhni vlerësimin në seksionin Zgjidh vlerësimin/Select rating. Së fundi, për të vendosur se me kë do ta ndani videon, klikoni në artikullin Sharing dhe më pas kliko artikullin Public nëse dëshironi ta bëni videon publike për të gjithë përdoruesit, ose në Privat nëse dëshironi ta bëni videon të aksesueshme vetëm për njerëzit që ju ndjekin.

Duhet të theksohet se është gjithashtu e mundur të përdoret Vimeo për të ngarkuar video që do të shpërndahen me një tarifë. Per më shumë informacione klikoni këtu.

Përveç faqes së internetit, mund të përdorni Vimeo duke përdorur aplikacionin e disponueshëm për Android dhe iPhone/iPad.

Site per te ndare share video: WeTransfer

Nese dëshironi ta ndani videon duke shmangur shumë platforma sociale si ato që ju thashë më parë, atehere ju rekomandojme përdorimin e WeTransfer. Ky eshte një shërbim falas për shkëmbimin e skedarëve deri në 2 GB (për të tejkaluar këtë kufi, duhet të abonoheni në planet me pagesë).

Për të përfituar nga kjo platformë, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në këtë faqe interneti dhe të klikoni në butonin Ngarko skedarët/Carica i file, zgjidhni videon që dëshironi të ngarkoni dhe klikoni në butonin Hap/Apri.

Vazhdoni duke futur adresën e postës elektronike të marrësit (madje më shumë se një nese doni) në seksionin Dërgo një e-mail te/Invia un’e-mail a, ndërsa në seksionin E-mail- i juaj/La tua e-mail shkruani adresën tuaj të postës elektronike. Tani vazhdoni duke klikuar butonin Transfer/Trasferisci.

Nëse preferoni të krijoni një link për t’u ndarë me te tjeret, ndoshta përmes shërbimeve të mesazheve të çastit, si WhatsApp, klikoni në butonin me tre pika pranë butonit Transfer/Trasferisci dhe zgjidhni artikullin Merrni lidhjen për transferim/Ottieni il link per il trasferimento dhe për të vazhduar klikoni në Merr një lidhje/Ottieni un link.

Përveç faqes së internetit, mund të përdorni WeTransfer duke përdorur aplikacionin e disponueshëm për Android dhe iPhone

Snapdrop

Shërbimi i fundit që mund të jetë i dobishëm për ndarjen e videove është Snapdrop, një shërbim ueb që ju lejon të dërgoni skedarë midis pajisjeve të shumta të lidhura në të njëjtin rrjet. E veçanta e tij kryesore është se funksionon përmes një rrjeti lokal, prandaj skedarët transferohen me shpejtësi të lartë, pa kufi dhe me mbrojtjen maksimale të privatësisë, pasi nuk ngarkohen në hapësirat cloud.

Shërbimi mund të përdoret nga çdo pajisje me një shfletues (prsh Google Chrome), pra nga kompjutri, telefoni dhe tableti, pa dallime midis sistemeve operative. Për ta përdorur atë, thjesht shkoni me të dyja pajisjet (ajo nga e cila do ta dërgoni skedarin dhe atë që do ta marrë) në këtë faqe interneti. Më pas, nga ekrani kryesor, thjesht zgjidhni pajisjen ku dëshironi të dërgoni skedarin. Tani zgjidhni skedarin që dëshironi të dërgoni dhe klikoni butonin Hap/Apri/Open.

Për të pranuar marrjen e videos, në pajisjen marrëse do t’ju duhet të klikoni butonin Ruaj/Salva.