Site ku te shkarkosh Torrent

BitTorrent eshte rrjeti tek i cili duhet te futeni, nese deshironi te shkarkoni file te ndryshem nga interneti. Si fillim shkarkohet file.Torrent, i cili futet ne nje client dhe me pas realizohet shkarkimi perfundimtar. Per ta realizuar kete eshte i nevojshem nje client i mire si uTorrent. Ne fakt nuk eshte e lehte te gjesh Torrent-et e duhur që të lejojnë të shkarkosh filma, muzikë, lojëra, programe kompjuterike dhe çdo lloj përmbajtje tjetër, me shpejtësi te larte dhe pa qene te rreme. Pikerisht per keto arsye ne kete udhezues do flasim per site ku te shkarkosh Torrent dhe qe jane aktualisht faqet me te mira te disponueshme ne internet.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Site ku te shkarkosh Torrent

Para se të zbuloj se cilat janë ato site ku te shkarkosh Torrent në dispozicion në internet, duhet t’ju jap disa informacione paraprake, në mënyrë që t’ju lejoj të keni ide krejtësisht të qarta mbi këtë çështje dhe të shmangni keqkuptimet.

Duhet të dini që shumë nga faqet që ju lejojnë të kërkoni dhe shkarkoni file Torrent janë të bllokuara nga provider në nivel rajonal, prandaj ato nuk janë normalisht të arritshme. Sidoqoftë, duke zbatuar një strategji të thjeshtë, e cila përfshin zëvendësimin e serverëve DNS të paracaktuar/default, është pothuajse gjithmonë e mundur të zgjidhesh ceshtjen ne fjale.

Në rast se nuk e dini, DNS janë ato që ju lejojnë të përktheni adresat IP të serverëve, në mënyrë që t’i arrini më lehtë, duke shtypur emra të lehtë për t’u mbajtur mend në shiritin e adresave të shfletuesit. domethen janë ato që ju lejojnë të vizitoni një sit duke shtypur një adresë alfanumerike që është e lehtë të mbahet mend (p.sh. google.com) në vend të adresës së saj numerike IP (domethen adresa e saj e vërtetë në internet, p.sh. 74.125.284.72), e cila do të ishte shumë e gjatë dhe shumë më e vështirë për të mësuar përmendësh.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndryshimi i DNS të paracaktuar/default me ato ndërkombëtare të vëna në dispozicion nga ofruesit si Cloudflare (1.1.1.1; 1.0.0.1), Google (8.8.8.8; 8.8.4.4) dhe OpenDNS (208.67.222.222; 208.67.220.220) është sigurisht një ide e mirë.

Ndryshimi i DNS mund të bëhet ose duke vepruar nga paneli i kontrollit të modemit/ruterit të përdorur për t’u lidhur me internetin ose duke rregulluar cilësimet e pajisjes nga e cila po shfletoni në internet (p.sh. kompjuteri ose tableti). Per me shume detaje ju ftoj te lexoni udhezuesin tim se si te ndryshosh DNS.

Për një siguri më të madhe gjithashtu rekomandoj që të përdorni një VPN, që është një rrjet privat virtual, i cili ju lejon të përdorni rrjetin BitTorrent në mënyrë anonime. Ka shumë zgjidhje VPN në dispozicion: ndër ato më të besueshmet, unë theksoj NordVPN dhe Surfshark, të cilat ju lejojnë të shkarkoni dhe shfletoni në internet në mënyrë të sigurt nga PC/Mac, smartphone, tableta dhe pajisje të tjera. Ato kushtojnë shumë pak dhe gjithashtu ju lejojnë të kapërceni bllokimet rajonale, censurimet dhe të hyni në katalogët e huaj të shërbimeve të streaming.

Site me te mira ku te shkarkosh Torrent: te pa bllokuara

Pas sqarimeve me siper, tani le te shikojme site me te mira ku te shkarkosh Torrent. Ju do të gjeni shumë prej tyre të listuara më poshtë. 

TorrentSeeker

Site ku te shkarkosh Torrent

Nje nder ato site ku te shkarkosh Torrent eshte TorrentSeeker. Ai eshte praktikisht një motor kërkimi i vërtetë përmes të cilit mund të gjeni skedarët e disponueshëm në rrjetin BitTorrent duke përdorur database e portaleve kryesore të dedikuara.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje ta përdorni atë, së pari lidhuni me faqen kryesore dhe shkruani emrin e file që dëshironi të gjeni në fushën e tekstit Search Torrents të vendosur në qendër; pastaj shtypni tastin Enter në tastierë, në mënyrë që të filloni kërkimin.

Në faqen me listën e Torrents që përputhen me fjalët kyçe të futur, përpiquni të gjeni skedarin që ju intereson dhe klikoni në linkun relativ. Nëse kjo mund t’ju ndihmojë, do të doja të theksoja se duke përdorur menunë zbritëse Rendit sipas/Sort by ju mund të zgjidhni të renditni rezultatet e kërkimit sipas rëndësisë ose sipas datës.

Në faqen tjetër që do të hapet, domethen ajo e Torrent-it të zgjedhur, zgjidhni opsionin për të vazhduar me shkarkimin/download e file në kompjuterin tuaj ose, nëse doni të filloni shkarkimin direkt përmes client tuaj të preferuar (prsh. uTorrent), pa kaluar nëpër file.Torrent ose server tracker, shtypni butonin magnet link (ikona magnetit).

Torrents.me

Site ku te shkarkosh Torrent

Torrents.me eshte nje tjeter nder ato site ku te shkarkosh Torrent. Edhe në këtë rast, është një motor kërkimi që përdor database e të gjitha faqeve kryesore të Torrent në botë për të lejuar përdoruesin të gjejë atë që dëshiron, me shpejtesi dhe me lehtësi.

Për të qenë në gjendje ta përdorni atë, shkoni në faqen kryesore të shërbimit dhe shkruani emrin e Torrent që dëshironi të shkarkoni në fushën e tekstit search torrents te vendosur në të majtë lart, pastaj klikoni në simbolin e xhamit zmadhues në të djathtë, për të filluar kerkimin.

Pasi të bëhet kjo, do t’ju shfaqen rezultatet e kërkimit: faqet janë mjaft të ngjashme me ato të Google, prandaj nuk duhet të keni vështirësi të veçanta për të qenë në gjendje t’i shfletoni ato. Për më tepër, nëse është e nevojshme, ju mund t’i kufizoni rezultatet vetëm në disa site Torrent, duke klikuar mbi emrin e portalit të interesit që gjeni në krye.

Pasi të keni identifikuar Torrent-in e interesit tuaj, klikoni mbi emrin e tij dhe në faqen tjetër të internetit që do të hapet, përdorni butonat për të shkarkuar file përkatës ose në atë të magnet link, për të bërë shkarkimin direkt.

Theksoj se në faqen kryesore të sitit do të gjeni gjithashtu seksionin Torrent Sites Categories (në të djathtë), i cili ju lejon të zbuloni faqe shtesë për Torrents të ndarë sipas kategorive, Search Trends (në qendër) me fjalët kyçe më të kërkuara, seksioni Top Torrent Sites (gjithmonë në qendër) me renditjen me faqet kryesore Torrent dhe kutitë e tjera që lidhen me listën e tracker, proxy dhe kategorive të tjera.

1337x.to

Site ku te shkarkosh Torrent

1337x.to është nje tjeter site ku te shkarkosh Torrent. Mbështetet në një database autonome dhe cilësia e përmbajtjes së ofruar është shumë e lartë. Për më tepër, lundrimi midis seksioneve të ndryshme në dispozicion është mjaft intuitiv.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje ta përdorni atë, vizitoni faqen kryesore të shërbimit dhe shkruani emrin e Torrent-it që ju intereson në fushën Search for torrents të vendosur në qendër, pastaj klikoni në butonin Search vendosur në të djathtë.

Përndryshe, mund të kërkoni sipas kategorisë, duke zgjedhur atë që ju intereson nga fundi i faqes (Movies, Television, Games, Music, Applications etj).

Në ekranin e rezultateve të kërkimit që ju shfaqet më vonë, gjeni file që ju intereson dhe klikoni mbi emrin e tij. Nëse e shihni të përshtatshme, mund të gjeni Torrentin e duhur përmes menutë në krye, të cilat ju lejojnë të filtroni skedarët sipas kategorive dhe t’i rendisni ato ndryshe.

Në faqen që lidhet me skedarin e zgjedhur, për të vazhduar me shkarkimin Torrent, klikoni në butonin Torrent download vendosur në të djathtë, ndërsa nëse doni të vazhdoni me shkarkimin direkt përmes magnet link, klikoni në butonin e Magnet download.

Zooqle

Site ku te shkarkosh Torrent

Zooqle është një nga motorët më të besueshëm të kërkimit të file Torrent. Ajo ju lejon të gjeni filma, seri televizive, libra elektronikë, lojëra video dhe shumë më tepër dhe konsiderohet nga shumica si një nga vendet  të mira të Torrent për lojëra.

Për ta përdorur atë, vizitoni faqen e saj kryesore dhe shkruani emrin e Torrent që dëshironi të gjeni në fushën e kërkimit në krye, pastaj filloni kërkimin duke shtypur butonin me xhamin zmadhues. Nëse dëshironi, ju gjithashtu mund të vendosni parametra kerkimi duke klikuar në butonin (…) dhe duke vepruar sipas artikujve të bashkangjitur në kutinë që hapet.

Përveç kësaj, ju mund të kërkoni për Torrent e interesit tuaj duke eksploruar faqen kryesore, e cila është e ndarë në disa seksione dhe paraqet një përzgjedhje të përmbajtjeve ndër më interesantet e momentit. Ndersa duke klikuar në ikonat në krye mund të shfletoni të gjithë përmbajtjen në dispozicion sipas kategorisë.

Pasi të shfaqet faqja me rezultatet e kërkimit tuaj, gjeni Torrent-in që dëshironi të shkarkoni në mesin e atyre të listuar dhe klikoni mbi të. Nëse dëshironi, mund të ndryshoni rendin në të cilin shfaqen Torrents, për shembull sipas datës së publikimit ose sipas numrit seed, duke klikuar në ikonat në krye.

Në faqen e internetit në lidhje me Torrentin e zgjedhur, që do t’ju shfaqet më pas, klikoni mbi artikullin Magnet në të djathtë, në mënyrë që të vazhdoni me shkarkimin e file përmes magnet link, prandaj pa kaluar ne shkarkimin e një file.torrent me koordinatat e nevojshme për të shkarkuar përmbajtjen.

Legit Torrents

Site ku te shkarkosh Torrent

Një tjeter site ku te shkarkosh Torrent qe mendoj se është e përshtatshme për t’ju treguar është Legit Torrents. Eshtë një portal që ju lejon të shkarkoni libra, këngë dhe video plotësisht ligjore, autorët e të cilëve kanë autorizuar shprehimisht përhapjen e tyre në internet pa asnjë kosto. Padyshim që nuk ofron të njëjtën sasi materiali si faqet e tjera të analizuara më parë, por gjithsesi i lejon përdoruesit të jetë i sigurt për ligjshmërinë e skedarëve të shkarkuar.

Për ta përdorur atë, lidhuni me faqen kryesore të sherbimit dhe shkruani emrin e file Torrent që ju intereson në fushën e tekstit siper ne qender, pastaj shtypni butonin Kërko/Search për të filluar kërkimin dhe konsultoni të gjitha rezultatet në dispozicion.

Si një alternativë ndaj asaj që sapo tregova, klikoni në artikullin Torrents të vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe shfletoni file Torrent në katalog. Ju gjithashtu mund të kufizoni kërkimet tuaja në filma, libra, lojëra dhe lloje të tjera të përmbajtjes duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme në menunë zbritëse Category, të vendosur siper ne qender.

Kur gjeni një file Torrent që ju intereson, klikoni mbi emrin e tij dhe në faqen e re që ju shfaqet, zgjidhni linkun e vendosur në fjalën Torrent. Pasi të bëhet kjo, skedari Torrent do të shkarkohet menjëherë në kompjuterin tuaj dhe më pas mund të filloni shkarkimin duke përdorur client qe preferoni (prsh. uTorrent).

Site te tjera ku te shkarkosh Torrent

Përveç faqeve të kërkimit dhe shkarkimit të file Torrent që ju kam treguar, mund të konsideroni të mbështeteni në përdorimin e portaleve që i përkasin gjithmonë kategorisë në fjalë që gjeni në listën e mëposhtme.

  • IsoHunt: portal i famshëm për kërkimin dhe shkarkimin e Torrents që mund të mbështetet në database të vet, në të cilën indekson skedarët pa u mbështetur në faqet e jashtme.
  • SkyTorrents: një sit tjetër site për kërkimin e Torrents me database autonome, mjaft të pasur dhe të larmishme, shumë të lehtë për t’u përdorur dhe me lloje të ndryshme të përmbajtjes.
  • EZTV: njihet si një nga vendet më të mira të Torrent për shfaqjet televizive, me shumë përdorues aktivë. Aty mund të gjeni seri televizive, talk show, shfaqje dhe konkurse të transmetuara.
  • YTS: portal i shkëlqyeshëm për kërkimin e file Torrent që fokusohet në filma dhe rrjedhimisht, mund të konsiderohet më vete si një nga vendet më të mira Torrent për filma. Ka një database shumë të madhe dhe gjithashtu ka një ndërfaqe të bukur përdoruesi.

Programe per te shkarkuar torrent

Pasi të keni identifikuar dhe shkarkuar file.torrent të interesit tuaj nga faqet që kam sugjeruar në rreshtat e mëparshëm, hapi tjeter eshte te instalosh nje client (nese nuk e keni bere) qe ta perdorni per te shkarkuar file perfundimtar. Sugjeroj të përdorni uTorent.

Ai është praktikisht programi më i famshëm për shkarkimin e skedarëve nga rrjeti BiTorrent në botë. Eshtë falas (në versionin e tij standard) dhe është plotësisht i pajtueshëm me Windows, macOS dhe Linux. Ndryshe nga programet e tjera P2P, nuk kërkon konfigurime të gjata për t’u përdorur. Në fakt, është e mjaftueshme ti japesh file.Torrent te shkarkuar dhe magnet link për te shkarkuar dhe pastaj ai automatikisht kryen të gjithë punën.

Nje tjeter client qe mund te provoni eshte qBitTorent. Ai eshte nje client Torrent falas dhe me burim të hapur, i disponueshëm për Windows, macOS dhe Linux.

Ai nuk përmban banderola reklamuese dhe nuk ofron shkarkimin e programeve promovuese gjatë instalimit. Përveç kësaj, ai përfshin një funksion të dobishëm kërkimi që ju lejon të gjeni file në rrjetin BitTorrent pa hapur shfletuesin. 

Kujdes: shkarkimi ilegal i materialit të mbrojtur nga e drejta e autorit nga Interneti është një krim. Nuk është absolutisht qëllimi im qe të inkurajoj piraterinë, prandaj nuk marr asnjë përgjegjësi për përdorimin që do t’i bëhet informacionit në këtë postim.