App per te zgjidhur probleme gjeometrie

Ne kete udhezues do te flasim mbi app per te zgjidhur probleme gjeometrie. Me poshte do ju tregojme nje liste me app me te mira dhe gjithashtu do ju shpjegojme se si ti perdorni. Ato janë pothuajse të gjitha falas, të paktën ne versionin bazë dhe janë të lehta për t’u përdorur. Thjesht zgjidhni ato që ju duken më komode.

Permbajtja

App per te zgjidhur probleme gjeometrie falas

Le të shkojmë direkt në thelbin e temes duke parë funksionimin e app per te zgjidhur probleme gjeometrie falas që kemi zgjedhur për ju. Provojini të gjitha dhe shikoni se cilat ju kenaqin.

App per te zgjidhur probleme gjeometrie: Risolvi Geometria

App per te zgjidhur probleme gjeometrie

Njëra nga aplikacionet/app per te zgjidhur probleme gjeometrie quhet Solve Geometry. Resolve Geometry është një burim veçanërisht i dobishëm për nxënësit e shkollave fillore dhe shkollën e mesme të ulët. Ndërfaqja e tij është intuitive, gjë që lehtëson përdorimin e tij.

Pasi të keni instaluar Solve Geometry në pajisjen tuaj Android ose iOS/iPadOS, nisni aplikacionin duke shtypur butonin Hap/Apri ose duke shtypur ikonën e tij që ndodhet në ekranin home të pajisjen tuaj dhe shtypni butonin Next/Avanti (poshtë djathtas) për të ndjekur udhëzuesin fillestar ose kapërceni këtë hap duke shtypur artikullin Kapërceni tutorialin (poshtë majtas).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin kryesor të aplikacionit, ju shihni figura të ndryshme gjeometrike: trekëndësh kend drejte, trekëndësh barabrinjëskatrordrejtkëndëshparalelogram etj. Për të zgjidhur problemin tuaj, shtypni formën gjeometrike që ju intereson dhe në ekranin që hapet, vendosni secilën anë të saj me gisht.

Më pas duhet të specifikoni gjatësinë e anës: më pas shkruani vlerën relative në fushën e numrit, prekni artikullin cm për të zgjedhur njësinë anësore të matjes dhe konfirmoni veprimin duke shtypur komandën Shto/Aggiungi/Add. Nëse nuk e dini se sa është gjatësia e njërës anë të figurës, mos vendosni asgjë në fushën e numrave. Ne kete rast shtypni ikonën portokalli të xhamit zmadhues.

Pasi të tregoni karakteristikat e secilës anë të figurës gjeometrike të zgjedhur, trokitni lehtë mbi ikonën e dyfishtë të fletës (lart djathtas) dhe në ekranin që hapet, shtypni butonin portokalli Zgjidh/Risolvi për të zgjidhur problemin tuaj dhe shikoni hapat e ndryshëm te llogaritjes. 

App per te zgjidhur probleme gjeometrie: Geometria Calculator

App per te zgjidhur probleme gjeometrie

Geometria Calculator është një tjetër aplikacion që duhet ta konsideroni seriozisht nëse doni të zgjidhni shpejt dhe me lehtësi problemet e gjeometrisë falas. Përpara se të përshkruaj përdorimin e kesaj app, do të doja të sqaroja se për të hequr reklamat dhe për të hyrë në të gjitha funksionet e përfshira në aplikacion, duhet të blini versionin me pagesë, i cili kushton 5,49 euro.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni përfunduar shkarkimin në pajisjen tuaj Android ose iOS/iPadOS, hapni aplikacionin dhe në ekranin e tij fillestar, trokitni lehtë mbi një nga figurat gjeometrike të disponueshme: TrekëndëshKatrorDrejtkëndëshParalelogramTrapez, etj. Pasi të zgjidhni një figurë, shtypni ikonën e librit për të lexuar artikullin përkatës që është botuar në Wikipedia, ose shtypni në ikonen e trekëndëshit me ingranazh për të zgjedhur parametrin që do të llogaritet.

Për të filluar llogaritjen e sipërfaqes, perimetrit dhe parametrave të tjerë, futni vlerat e sakta në fushat përkatëse (p.sh. a: dhe h:) dhe më pas shtypni emrin e llogaritjes që dëshironi të kryeni (p.sh. SiperfaqePerimetri, etj) në fund të ekranit. Më pas do të keni mundësi të shikoni rezultatin përfundimtar të operacionit.

Nëse vëreni se të dhënat e futura janë të pasakta, shtypni ikonën (x) (lart djathtas) për të fshirë të dhënat e futura dhe për të futur të reja. Për t’u kthyer në menunë kryesore, trokitni lehtë mbi ikonën e shigjetës majtas (lart majtas) dhe zgjidhni një figurë të re gjeometrike për të zgjidhur probleme të tjera. 

GeoGebra Geometria

App per te zgjidhur probleme gjeometrie

Një tjetër aplikacion që dua t’ju këshilloj të provoni është GeoGebra Geometry. Kjo zgjidhje falas, e disponueshme si për pajisjet Android dhe për iOS/iPadOS, është një nga më të kompletuarat që mund të shkarkoni. Ai i lejon përdoruesit të krijojë konstruksione gjeometrike me thjeshtësi ekstreme për të zgjidhur problemet më të zakonshme të gjeometrisë.

Pasi të keni instaluar GeoGebra Geometry në pajisjen tuaj, hapeni atë dhe përdorni veglat e vendosura në krye për të vizatuar figurat gjeometrike që dëshironi. Për ta bërë këtë, shtypni ikonën e trekëndëshit të bashkuar me rrethin dhe shtypni një nga opsionet e disponueshme (p.sh. PikaDrejteza, etj), më pas futni elementin gjeometrik të zgjedhur në plan duke trokitur në zonën e bardhë.

Për të parë veçoritë, shtypni simbolin e makinës llogaritëse (në të majtë) dhe përfundimisht shtypni butonin (+) për të futur një frazë, për të shtuar tekst ose për të hyrë në udhezimet në internet. Nga ana tjetër, duke shtypur ikonën e ingranazhit (lart djathtas), keni mundësinë të veproni në disa cilësime në lidhje me rrumbullakosjen e shifrave, madhësinë e shkronjave, gjuhën etj.

App te tjera per te zgjidhur probleme gjeometrie

Nese nuk ju kanë kanaqur zgjidhjet me siper, atehere provoni këto aplikacione/app te tjera per te zgjidhur probleme gjeometrie.

  • Geometryx (Android) është një zgjidhje 100% falas e cila përveçse është e plotë është edhe shumë e thjeshtë në përdorim. Me Geometrix është e mundur të llogariten vlerat dhe parametrat e formave dhe trupave gjeometrikë: sipërfaqja, perimetri, vëllimi, koordinatat e qendrës së gravitetit, lartësia, gjatësia e anës, diagonalet, sipërfaqja e bazës, sipërfaqja anësore, sipërfaqja totale e trupit dhe me shume.
  • Geometria calcolatrice (Android) nëse jeni duke kërkuar për një kalkulator gjeometrie që është i mbushur me veçori, por është gjithashtu i lehtë për t’u përdorur, ky është aplikacioni për ju. Ka një ndërfaqe intuitive që lejon jo vetëm kërkimin e lehtë të figurave gjeometrike, por mbi të gjitha zgjidhjen e problemeve të ndryshme. Disa veçori ofrohen vetëm duke bërë blerje përmes aplikacionit duke filluar nga 0,99 € për artikull.
  • Geometria Helper (Android) nëse po kërkoni një llogarites që ofron më shumë informacion, duhet ta provoni patjetër këtë aplikacion. Ai përfshin jo vetëm informacionin në lidhje me formulat që do të zbatohen për problemet që përfshijnë figura të sheshta, por edhe ato të ngurta. Është shoqëruesi i përsosur për një rishikim të përgjithshëm të formulave gjeometrike përpara një testi në klasë.
  • Mageometry 3D (iOS/iPadOS) eshte i disponueshëm vetëm për pajisjet Apple. Mageometria 3D, përveçse ju mundëson formulat kryesore gjeometrike, ju lejon të zgjidhni me disa prekje problemet më të ndërlikuara të gjeometrisë që përfshijnë piramida, paralelopipedë, kone, sfera dhe shumë figura të tjera. Kushton 3,49 €.

 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web