Si te fusesh skeden SIM

Si te fusesh skeden SIM

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te fusesh skeden SIM ne telefon ose tablet. Ne telefonat e modeleve te vjetra ishte e mundur qe te hapnit kapakun e pasem dhe te fusnit skeden apo karte memorien ose ti hiqnit baterine, ndersa ne modelet e rinj kjo nuk eshte e mundur.

Më poshtë do të gjeni udhëzime të detajuara se si të fusni skeden SIM në të gjitha modelet më të njohura të smartfonëve dhe tabletëve. Thjesht duhet të gjesh emrin e telefonit qe ke ne zoterim dhe të ndjekësh udhëzimet. Eshte nje procedure e thjeshte. Per detajet lexoni me tej.

Shenim: zakonisht per hapjen e vendit ku futet SIM, perdoret nje kapse metalike me maje te holle, qe ju jepet kur bleni telefonin, por nese nuk e keni, perdorni nje tel metalik te forte dhe te drejte, qe mos te rrezikoni qe te keputet brenda te vrima e SIM dhe bllokoje hapjen.

Permbajtja

Si te fusesh skeden SIM ne telefon

Si te fusesh skeden SIM

Në treg ka vërtet shumë smartfonë të markave të ndryshme, por pak a shumë udhezimet si te fusesh skeden SIM në telefon janë të ngjashme. Megjithatë, në disa raste, pozicioni i vendit ku futet skeda SIM mund të ndryshojë dhe disa modele kanë gjithashtu mundësinë e përdorimit të dy skedave në të njëjtën kohë. Me poshte janë të gjitha detajet.

Si te fusesh skeden SIM: Xiaomi

Si te fusesh skeden SIM

Nese keni një telefon Xiaomi, gjëja e parë që ju rekomandojme të bëni është të fikni telefonin, në rast se eshte i ndezur. Më pas merrni paisjen metalike me maje te holle (që gjeni brenda kutise së smartfonit), për të hapur ndarjen e skedes SIM. Tani duhet të kontrolloni pjeset anësore të telefonit Xiaomi dhe të gjeni vendndodhjen e ndarjes SIM e cila ka edhe nje vrime te vogel.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë rast do t’ju tregojme se si te fusesh skeden SIM në Redmi Note 9, por procedura është praktikisht e njëjtë për shumicën e modeleve të markës Xiaomi. Në rastin e Redmi Note 9, vendi i SIM është në anën e majtë. Pasi ta gjeni, futni kapësen metalike me maje, në vrimën qe ndodhet ne ndarjen e skedes SIM dhe shtypeni lehtë. Pas pak çastesh do të shihni se vendi i skedes SIM do të dalë pak dhe mund ta nxirrni duke e terhequr lehte me dore. Tani ju vetëm duhet të futni SIM-in tuaj brenda vendit te saj, ne pjesen plastike qe nxoret, duke respektuar drejtimin e futjes dhe duke mos ngaterruar pjesen poshte me ate larte.

Tani vendoseni përsëri pjesen plastike me skeden SIM brenda telefonit inteligjent, duke e shtypur lehtë nëse është e nevojshme. Për të kontrolluar nëse e keni futur saktë skeden SIM, ndizni telefonin dhe prisni që sistemi t’ju kërkojë kodin PIN të skedes SIM, nëse është i pranishëm. Nëse nuk është aktiv, gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni nëse ikona SIM është aktive në shiritin e statusit.

Si te fusesh skeden SIM: Samsung

Si te fusesh skeden SIM

Per te futur skeden SIM ne telefon Samsung, gjëja e parë që ju rekomandojme të bëni është të fikni telefonin inteligjent, në rast se e keni ndezur. Më pas merrni kapësen metalike me maje (që gjeni brenda kutise së smartfonit), për të hapur ndarjen e skedes SIM. Tani duhet të kontrolloni pjesen anësore të Samsung-ut tuaj dhe të gjeni vendndodhjen e ndarjes së skedes SIM.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë rast do t’ju tregojme se si te fusesh skeden SIM në Galaxy S21 + 5G, por procedura është praktikisht e njëjtë për shumicën e modeleve të markës Samsung. Në rastin e Galaxy S21 + 5G, ndarja SIM ndodhet në pjesën e poshtme, pranë portës USB Type-C. Pasi të identifikohet, gjithçka që duhet të bëni është të futni kapësen metalike me maje, brenda vrimës në ndarjen e skedes SIM dhe e shtypni lehtë. Tani pjesa plastike ku vendoset SIM do të dalë pak dhe mund ta nxirrni lehtësisht. Merrni skeden SIM dhe futeni në folene e saj, duke respektuar drejtimin e futjes. Pasi të keni mbaruar, vendoseni përsëri pjesen plastike me SIM në smartphone (beni kujdes qe te mos ngaterroni drejtimin e futjes).

Për të kontrolluar nëse e keni futur saktë skeden SIM, ndizni telefonin inteligjent dhe prisni që sistemi t’ju kërkojë kodin PIN të skedes SIM, nëse është i pranishëm. Nëse nuk është aktiv, gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni nëse ikona SIM është aktive në shiritin e statusit.

Per me shume detaje lexoni udhezuesin e Samsung duke klikuar ketu.

Si te fusesh skeden SIM: HUAWEI

Si te fusesh skeden SIM

Per te vendosur skeden SIM ne telefon HUAWEI, gjëja e parë që ju rekomandojme të bëni është të fikni telefonin inteligjent, në rast se e keni ndezur. Më pas merrni kapësen metalike me maje (që gjeni brenda paketës së smartfonit) për të hapur ndarjen e skedes SIM. Tani kontrolloni pjesen anësore të HUAWEI-t tuaj dhe gjeni vendndodhjen e ndarjes së skedes SIM.

Si shembull praktik, do t’ju tregojme se si te fusesh skeden SIM në HUAWEI P40 Pro, por procedura është praktikisht e njëjtë për shumicën e modeleve të markës HUAWEI. Në rastin e HUAWEI P40 Pro, pozicioni i skedes SIM ndodhet në pjesën e poshtme, pranë portës USB Type-C. Pasi të identifikohet, gjithçka që duhet të bëni është të futni majen e kapëses metalike brenda vrimës në ndarjen e skedes SIM dhe ta shtypni lehtë. Menjëherë do të shihni se pjesa plastike me SIM do të dalë dhe mund ta nxirrni lehtë. Tani futni SIM në folene e duhur, duke respektuar drejtimin e futjes dhe vendoseni sërish në smartphone. Nëse është e nevojshme, bëni nje shtypje të lehtë për ta mbyllur.

Për të verifikuar që e keni futur saktë skeden SIM, aktivizoni HUAWEI-n tuaj të ri dhe prisni që sistemi t’ju kërkojë të vendosni kodin PIN të skedes SIM, nëse është i pranishëm. Nëse nuk është aktiv, gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni nëse ikona SIM është aktive në shiritin e statusit.

Për më shumë detaje se si të futni kartën SIM në një smartphone HUAWEI, klikoni ketu.

Si te fusësh skeden SIM: OPPO

Si te fusesh skeden SIM

Për të filluar, ju rekomandojme të fikni telefonin inteligjent, në rast se e keni ndezur. Për të hapur ndarjen e skedes SIM, merrni kapësen metalike me maje që gjeni brenda kutise së smartfonit. Tani kontrolloni pjesen anësore të OPPO-së tuaj dhe gjeni vendndodhjen e ndarjes SIM.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë rast do t’ju tregojm se si të futni SIM në OPPO Reno 6, por procedura është praktikisht e njëjtë për shumicën e modeleve të markës OPPO. Në rastin e Reno 6, SIM ndodhet në pjesën e poshtme, pranë portës USB Type-C. Pasi të identifikohet, gjithçka që duhet të bëni është të futni majen e kapëses metalike brenda vrimës në ndarjen e skedes SIM. Duke ushtruar një presion të lehtë do të shihni që SIM-it do të dalë dhe mund ta nxirrni lehtësisht. Tani gjithçka që duhet të bëni është të merrni SIM, ta futni atë në folene e saj, duke respektuar drejtimin e futjes dhe ta vendosni përsëri brenda smartfonit.

Për të kontrolluar nëse e keni futur saktë kartën SIM, aktivizoni telefonin inteligjent të ri OPPO dhe prisni që sistemi t’ju kërkojë të vendosni kodin PIN të kartës SIM, nëse është i pranishëm. Nëse nuk është aktiv, gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni nëse ikona SIM është aktive në shiritin e statusit.

Si te fusësh skeden SIM: Brondi

Si te fusesh skeden SIM

Brondi eshte një telefon i krijuar për t’u përdorur nga gjysherit. Ai ka butona te medhenj dhe eshte i thjeshte per tu perdorur.

Ndryshe nga telefonat inteligjentë të rinj, për të futur skeden SIM ose për të pare baterinë, thjesht hiqni kapakun në pjesën e pasme, zakonisht duke shtypur lehtë lart ose poshtë. Pasi të hiqet kapaku, mund të hiqni baterinë dhe do të vini re praninë e një foleje të dedikuar për futjen e skedes SIM, si në telefonat e disa viteve më parë. Gjithçka që duhet të bëni është të futni skeden SIM në fole (beni kujdes me drejtimin), ta vendosni baterinë në vendin e saj dhe të mbyllni kapakun.

Për të kontrolluar nëse e keni futur saktë SIM, thjesht ndizni telefonin dhe prisni që kërkesa per PIN-in e SIM te shfaqet. Nëse kjo e fundit nuk është aktive, thjesht prisni që ikona e SIM të shfaqet në shiritin e statusit në krye dhe sigurohuni që të mos ketë ikonë X në të. Nëse shfaqet ikona X, me siguri e keni futur gabim SIM, kështu që thjesht duhet ta kontrolloni, duke u përpjekur të keni kujdes nga drejtimi i futjes.

Si te fusesh skeden SIM: iPhone

Si te fusesh skeden SIM

Tani le te shikojme se si te fusesh skeden SIM ne iPhone.

Në rastin e iPhone 12, vendi i skedes SIM ndodhet në pjesën e poshtme, pranë portës Lightning. Pasi të identifikohet, gjithçka që duhet të bëni është të futni majen e kapëses metalike (qe gjeni ne kutine e telefonit) ne vrimën qe ndodhet në ndarjen e skedes SIM. Tani shtypni lehtë dhe do të shihni se SIM do të dalë dhe mund ta nxirrni lehtësisht. Tani futni skeden tuaj SIM brenda folese ne pjesen plastike, në të vetmin vend qe ka dhe vendoseni përsëri brenda iPhone.

Për të verifikuar që e keni futur saktë SIM, ndizni iPhone-in tuaj dhe prisni që sistemi të kërkojë futjen e PIN-it të SIM-it, nëse është i pranishëm. Nëse nuk është aktiv, gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni nëse ikona SIM është aktive në shiritin e statusit.

Nese dëshironi të dini se si të futni SIM në iPhone 11, udhezimet vlejne edhe për iPhone 11, me ndryshimin se në rastin e këtij modeli ndarja e skedes SIM ndodhet në anën e djathtë të pajisjes.

Për më shumë detaje se si të futni SIM në iPhone, mund të hidhni një sy udhezimeve zyrtare duke klikuar ketu.

Si te fusesh skeden SIM ne tablet

Nese keni vendosur të blini një tablet të pajisur gjithashtu me lidhje celulare, në mënyrë që të mund të futni skeden SIM dhe të keni gjithmonë një pajisje ku mund te telefonioni, atehere me poshte do te mesoni se si te fusni skeden sim ne modelet kryesore.

Si te fusesh skeden SIM: iPad

Si te fusesh skeden SIM

Përpara se të shihni se si të futni skeden SIM në iPad, duhet të kontrolloni nëse keni në dorë një model me lidhje celulare. Nëse nuk e dini, iPad-ët janë gjithashtu të disponueshëm në versionin vetëm Wi-Fi, në të cilin nuk mund të futet asnjë SIM. Për të kuptuar menjëherë nëse keni një model me mbështetje SIM, thjesht kontrolloni nëse ka një ndarje të dedikuar për futjen e skedes SIM në anet e tabletit. Zakonisht ndodhet në anën e djathtë të iPad.

Pasi të identifikohet, gjithçka që duhet të bëni është të nxirni pjesen plastike ku vendoset SIM duke përdorur majen e kapëses metalike të bashkangjitur në pakon e shitjes së pajisjes dhe duke e shtyre lehte ne vrimen qe ndodhet ne vendin e SIM. Pasi ta hiqni, futni SIM në fole dhe vendoseni përsëri brenda iPad. 

Si te fusesh skeden SIM: tablet Samsung

Pikërisht si Apple, Samsung gjithashtu prodhon tableta të pajisura me lidhje celulare në të cilat është e mundur të futet një SIM, në mënyrë që të mund të shfletoni edhe kur nuk është i lidhur me një rrjet Wi-Fi. SIM mund të përdoren gjithashtu për të bërë thirrje, njësoj sikur të ishin smartfonë.

Tabletat Samsung në treg janë vërtet të shumtë, por procedura e futjes së SIM është pothuajse e njëjtë për të gjithë. Në këtë rast do ju tregojme në detaje se si te fusesh SIM në tabletin Samsung Tab 2. Para së gjithash, duhet të identifikoni vendndodhjen e ndarjes SIM, në këtë rast ajo ndodhet në anën e djathtë të tabletit. Për ta nxjerrë atë, mjafton të fusni majen e kapëses metalike ne vrimë dhe të ushtroni një presion të lehtë. Brenda pak sekondash do të shihni se SIM do të dalë dhe mund ta nxirrni lehtësisht. Tani merrni skeden SIM dhe futeni në folenë speciale dhe vendoseni pjesen plastike bashke me skeden përsëri brenda tabletit.

Për të kontrolluar nëse gjithçka shkoi mirë, ndizni tabletin dhe prisni që te shfaqet kërkesa per te futur PIN-in e SIM, nëse është aktiv. Përndryshe, thjesht kontrolloni që ikona e SIM të jetë aktive në shiritin e statusit në krye.

Si te fusësh skeden SIM: tablet Lenovo

Një tjetër kompani shumë aktive në sektorin e tabletave është Lenovo, e cila prodhon modele të ndryshme për të gjitha kategoritë e çmimeve dhe disa prej tyre vijnë me mbështetje për lidhjen celulare

Rekomandimet janë praktikisht gjithmonë të njëjta, kështu që gjëja e parë që duhet të bëni është të identifikoni se ku ndodhet ndarja SIM, e dallueshme nga një vrimë e vogël ose një “derëz” e vërtetë që mund të hapet lehtësisht. Si shembull praktik do t’ju tregoj se si të futni SIM në tabletin Lenovo Tab 10, por procedura është praktikisht e njëjtë edhe për të tjerët. Atëherë, pasi të identifikoni pozicionin e ndarjes së SIM, në këtë rast në anën e djathtë, hapni derën dhe hiqni pjesen ku vendoset SIM. Tani gjithçka që duhet të bëni është të futni tuaj SIM në folenë speciale dhe ta futni pjesen plastike përsëri në tablet.

Për të verifikuar që gjithçka shkoi mirë, aktivizoni tabletin Lenovo dhe prisni që kërkesa per te futur PIN-in e SIM. Nëse kodi PIN nuk është aktiv, thjesht kontrolloni që ikona e SIM të jetë aktive në shiritin e statusit në krye.

Si te fusesh eSIM

Disa telefona inteligjentë të gjeneratës së fundit, veçanërisht modelet e nivelit të lartë, kanë prezantuar mundësinë e përdorimit të një eSIM, përveç skedes normale SIM. ESIM është një skede SIM dixhitale që ju lejon të aktivizoni një plan celular me operatorin tuaj celular pa pasur nevojë të përdorni një skede SIM fizike. Në këtë mënyrë është gjithashtu e mundur të aktivizohet mbështetja me dy skeda SIM në pajisjet që nuk e kanë atë, si p.sh. iPhone

Më poshtë do ju tregojme se si të futni eSIM në telefonat inteligjentë Android dhe iPhone që mbështesin këtë teknologji.

Si te fusesh eSIM ne Android

Një smartphone i ri Android mund t’ju jape mundesine e futjes së një eSIM. Nuk ka shumë telefona inteligjentë Android që mbështesin eSIM, midis tyre gjejmë Google Pixel dhe të gjitha modelet më të fundit të gamës SamsungHUAWEI P40/P40 Pro dhe Motorola Razr.

Nese keni një nga këto modele dhe dëshironi të kuptoni se si të futni eSIM në Android, atehere dijeni se ky është një proces shumë i thjeshtë. Nëse keni një telefon inteligjent Android si Google Pixel ose Motorola, shkoni te Cilësimet/Impostazioni, lehtësisht të dallueshëm nga ikona e ingranazhit.

Tani midis artikujve të ndryshëm të pranishëm, trokitni lehtë mbi Rrjeti dhe Interneti/Rete e Internet dhe më pas në Rete mobile. Në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi butonin + lart djathtas ose nëse shfaqet, në shkrimin që lexon A doni të shkarkoni një eSIM?/Vuoi scaricare una eSIM?. Tani sistemi do të hapë një dritare me kamerën, gjithçka që duhet të bëni është ta drejtoni atë në QRCode të eSIM-it tuaj. Pasi të njihet eSIM, trokitni lehtë mbi butonin Konfirmo/Conferma dhe më pas butonin Aktivizo/Attiva.

Megjithatë, nëse jeni duke përdorur një smartphone Samsung, procedura është paksa e ndryshme. Shkoni te Cilësimet/Impostazioni, lehtësisht të dallueshme nga ikona e një ingranazhi. Tani midis artikujve të ndryshëm të pranishëm, trokitni lehtë mbi artikullin Lidhjet/Connessioni dhe më pas në menaxho skedat SIM/Gestione schede SIM. Për të shtuar një eSIM, thjesht prekni artikullin Shto planin tarifor/Aggiungi piano tariffario dhe më pas skanoni kodin QR të operatorit. Tani do t’ju duhet të vazhdoni saktësisht siç tregohet më lart, duke skanuar kodin QR të eSIM-it tuaj dhe në pak sekonda ai do të jetë aktiv.

Si te fusesh eSIM ne iPhone

Përpara se t’ju tregojmë se si të futni eSIM në iPhone, është i nevojshëm një sqarim: mbështetja eSIM është e disponueshme vetëm në iPhone XS/XR dhe modelet e mëvonshme. Nëse keni një nga këto modele mund të vazhdoni pa frikë.

Në iPhone mund të vazhdoni me aktivizimin e një eSIM duke përdorur kodin e saj QR ose duke futur të dhënat manualisht. Merrni iPhone tuaj dhe hapni aplikacionin Settings/Impostacioni, lehtësisht i dallueshëm nga ikona e ingranazhit.

Tani trokitni lehtë mbi Cellulare dhe më pas në Shto plan celular/Aggiungi piano cellulare. Në pak sekonda do të hapet një ekran përmes të cilit mund të kornizoni kodin QR, të ofruar nga operatoi i telefonit, nëpërmjet kamerës. Nëse dëshironi të vazhdoni manualisht, për shembull nëse keni probleme me kamerën, trokitni lehtë mbi artikullin Futni të dhënat manualisht/Inserisci i dati manualmente, që ndodhet në fund.

Në ekranin tjetër do t’ju duhet të vendosni të gjitha të dhënat e kërkuara, përkatësisht adresën SM-DP +, kodin e aktivizimit dhe kodin e konfirmimit. Pasi të keni hyrë, trokitni lehtë mbi butonin Avanti dhe më pas butonin Aktivizo/Attiva. Tani mund të përdorni eSIM-in tuaj brenda iPhone.