Si te shikosh historite / story ne Facebook ne menyre anonime

Miqte e tu ne Facebook publikojne histori/story ne profilin e tyre dhe ti ke deshire qe ti shikosh por nuk deshiron te marin vesh qe je duke i ndjekur! Atehere ketu je ne vendin e duhur per te mesuar menyrat se si te shikosh historite/story ne Facebook ne menyre anonime.

Ne kapitujt e ardhshëm të këtij udhezuesi, do t’ju ofroj të gjithë informacionin e dobishëm mbi mundësitë në dispozicionin për të pasur sukses në këtë qëllim dhe do t’ju shpjegoj, hap pas hapi, si të arrini qëllimin tuaj si nga smartphone ashtu edhe nga tableti dhe nga PC.

Permbajtja

Informacioni fillestar

Para se të shpjegoj se si te shikosh historite/story ne Facebook ne menyre anonime, më duhet t’ju jap disa informacione të rëndësishme në këtë drejtim.

Për shembull, nëse po pyesni veten nëse ka një faqe për të parë historitë e Facebook në mënyrë anonime duhet t’ju bëj menjëherë të vetëdijshëm për faktin se nuk ka zgjidhje të dedikuara që ju lejojnë të keni sukses në këtë qëllim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Arsyeja jepet nga fakti se, ndryshe nga rrjetet e tjera sociale, të tilla si Instagram, historitë/story në Facebook nuk janë publike dhe mund të shihen vetëm nga miqtë.

Sidoqoftë, kjo nuk do të thotë që ju duhet të hiqni dorë plotësisht nga qëllimi juaj. Ka “hile” që ju lejojnë të shikoni historitë në Facebook pa u zbuluar nga personat qe i publikojne, duke perdorur telefonin, tabletët ose kompjuterin.

Si te shikosh historite/story ne Facebook ne menyre anonime nga telefoni dhe tabletët

Si te shikosh historite / story ne Facebook ne menyre anonime

Zgjidhja e parë qe te shikosh historitë në Facebook në mënyrë anonime duke vepruar nga smartphone dhe tabletë është ajo që lidhet me mundësinë e shikimit të pamjes paraprake të historisë në app-in e rrjetit social për Android (i shkarkueshëm nga Play Store) o iOS/iPadOS (në dispozicion në App Store).

Hapni aplikacionin Facebook në pajisjen tuaj dhe futuni në llogarinë tuaj nëse është e nevojshme. Tani, në ekranin kryesor (e arritshme duke shtypur ikonën e shtëpisë), hidhini nje sy story/historive ne pjesen e siperme, ku mund të shihni listën e miqve që kanë publikuar histori së fundi me një pamje paraprake/preview/anteprima te tyre.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse pamja paraprake e vogël që shihni nuk ju kënaq, mund të hapni një histori (për të cilën do shfaqet qe e keni pare), por më pas mund të bëni një swipe (levizje majtas ose djathtas) jo komplete për të “shikuar” historinë e mevonshme ose të mëparshme, pa lene gjurme qe e keni pare historine.

Një zgjidhje tjetër që mund të vini në praktikë është të shihni historitë me një llogari të dytë në Facebook, por kjo është e mundur vetëm nëse përdoruesi i interesit tuaj ju ka pranuar si mik në Facebook edhe me profilin tuaj të dytë.

Nëse ndodh kjo situate, futuni në Facebook me llogarinë tuaj të dytë dhe më pas shtypni normalisht në rrethin e historisë/story për të parë, në mënyrë që të shihni historinë e publikuar të përdoruesit në fjalë.

Si te shikosh historite/story ne Facebook ne menyre anonime nga kompjuteri

Si te shikosh historite / story ne Facebook ne menyre anonime

Për të parë historitë e Facebook në mënyrë anonime nga kompjuteri juaj, duke vepruar përmes faqes zyrtare të internetit, mund t’i referoheni vetëm pamjes paraprake të historive/story qe tregohen ne pjesen e siperme te Facebook.

Përndryshe, nëse keni një llogari të dytë në Facebook dhe personi, historia e të cilit jeni të interesuar të shihni, ju ka pranuar si mik edhe me këtë të fundit, ju mund ta shikoni historinë normalisht me profilin tuaj dytësor: thjesht futuni ne Facebook me profilin e dyte dhe klikoni mbi historinë që dëshironi të shihni.

Si te shikosh historite/story ne Facebook ne menyre anonime: jo miqeve

Nese dëshiron të dish se si te shikosh historite/story ne Facebook ne menyre anonime, të një përdoruesi që nuk është ndër miqtë tuaj, atehere në këtë rast fatkeqësisht duhet t’ju informoj se nuk është e mundur të keni sukses në këtë qëllim pasi, historitë në Facebook nuk janë publike.

E vetmja gjë që mund të bëni është t’i dërgoni kërkesën e miqesise këtij personi, duke përdorur një profil të dytë, me shpresën se kërkesa juaj do të pranohet.

Për ta bërë këtë, gjeni përdoruesin në fjalë përmes motorit të kërkimit në Facebook dhe pastaj klikoni në butonin Shto/Aggiungi/Add për të dërguar kërkesën.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në rast se kërkesa për miqësi pranohet, ju do të jeni në gjendje të shihni historinë e tij në Facebook në seksionin përkatës të vendosur në Feed të rrjetit social. Në rast se nuk ju shfaqet në Feed, klikoni në butonin Shihni të gjitha historitë/Vedi tutte le storie, në mënyrë që ta gjeni në listën e të gjitha historive/story të publikuara nga miqtë tuaj.

App për të parë historitë/story në Facebook/Messenger në mënyrë anonime

Si te shikosh historite / story ne Facebook ne menyre anonime

Nese dëshironi të përdorni app për të parë historitë në Facebook në mënyrë anonime, atehere mund t’ju them se kjo eshte nje mundesi e realizueshme.

Sidoqoftë do të doja të sqaroja se në përgjithësi, përdorimi i mjeteve të palëve të treta nuk eshte gjithmon ide e mire, pasi lidhja e llogarisë tuaj të Facebook me shërbimet alternative që nuk kanë lidhje me rrjetin social mund ta ekspozojnë llogarinë tuaj me rreziqet e privatesise. Për më tepër, përdorimi i client jozyrtarë mund të çojë në kufizime të llogarisë nga vetë Facebook, ndaj beni kujdes. Perdoreni sa me rralle ose evitojeni fare.

Në çdo rast, nëse jeni të vetëdijshëm për rreziqet që mund të hasni, mund të konsideroni mundësinë e përdorimit të Bluer, një aplikacion falas për Android dhe iOS/iPadOS që ju lejon të shikoni historite/story në mënyrë anonime duke përdorur një client alternativ për Facebook.

Pas shkarkimit të aplikacionit në fjalë në pajisjen tuaj, filloni atë dhe futuni në llogarinë tuaj të Facebook. Pastaj përmes ekranit kryesor, shtypni butonin me ikonën e rrethit, në mënyrë që të shkoni në seksionin e historive/story. Tani trokitni lehtë mbi historine/story që dëshironi të shihni, në mënyrë që ta shihni atë pa u shfaqur emri juaj në listën e njerëzve që e kanë parë.