Programe per skanim dokumentash

Printerat qe shiten keto kohe e kanë te përfshirë funksionin e skanerit, që është mjeti që ju lejon të dixhitalizoni dokumente ose imazhe letre dhe më pas të keni një kopje në një PC për tu modifikuar nëse është e nevojshme. Në këtë epokë dixhitale, në fakt, skaneri është një mjet shumë i dobishëm dhe i përdorur shpesh, veçanërisht nëse qëllimi juaj është të plotësoni formularë që më pas do t’ju duhet të dërgoni me email. Ne fakt ketu jeni ne vendin e duhur sepse do gjeni nje liste me programe per skanim dokumentash.

Nëse keni blerë së fundmi një printer qe mund te bej edhe skanime, pa dyshim që keni provuar tashmë skanimin e një dokumenti, duke përdorur programin ose aplikacionin e paracaktuar. Por unë mendoj se, që nga momenti kur jeni këtu dhe po lexoni këtë udhëzues për programe per skanim dokumentash, nuk jeni veçanërisht të kënaqur me aplikacionin e paracaktuar. Duke vazhduar të lexoni këtë artikull do të gjeni këshillat e mia për programet që mund të përdorni për të kryer skanime.

Ekzistojnë disa programe falas që do t’ju lejojnë të menaxhoni printerin dhe skanerin, duke përdorur PC-në tuaj Windows ose Mac-un tuaj; Unë do t’ju tregoj disa prej tyre duke folur për to në detaje, në mënyrë që të mund të identifikoni atë që ju përshtatet më shumë. Për plotësinë e informacionit, unë gjithashtu do të flas me ju në lidhje me mundësinë e përdorimit të një aplikacioni, i cili do t’ju lejojë të bëni fotografi përmes kamerës së smartphone tuaj; përmes aplikacionit mund t’i ktheni ato në skedarë dixhitalë. 

Permbajtja

iCopy (Windows)

Ne kete liste me programe per skanim dokumentash i pari që zgjedh t’ju tregoj quhet iCopy. Eshtë një softuer shumë i thjeshtë për ndërfaqen e përdoruesit që mund të shkarkohet falas. Programi është me burim të hapur dhe do t’ju lejojë të përdorni funksionin e printerit dhe skanerit në kombinim, edhe nëse këto dy funksione janë të ndara nga njëra-tjetra dhe nuk janë të pranishme në një pajisje të vetme shumëfunksionale. Në fakt është një program i lehtë për t’u kuptuar që është i pajtueshëm me shumicën e printerëve ose skanerëve.

iCopy është në dispozicion për t’u shkarkuar nga faqja zyrtare e internetit. Softueri është në dispozicion në të dy versionet standarde dhe portative; kjo e fundit është një version më i dobët që nuk kërkon instalimin që të përdoret.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç funksionit më të thjeshtë të skanimit, iCopy ju lejon të ndryshoni disa parametra themelorë për imazhin ose dokumentin e skanuar. Nëpërmjet levave të thjeshta, në fakt mund të zgjidhni të rregulloni cilësinë, kontrastin, ngjyrat dhe shkëlqimin e dokumentit të skanuar. Skanimet mund të ruhen në format PDF ose si imazhe JPG.

Kur instaloni iCopy, softueri mund t’ju kërkojë të instaloni komponentin.Net Framework të Microsoft. Nëse shfaqet kjo kërkesë, pranoni instalimin e saj: përbërësi kërkohet që iCopy të funksionojë. Pranoni duke klikuar në butonin Shkarkoni dhe instaloni këtë veçori/Scarica e installa questa funzionalità.

NAPS2 (Windows)

NAPS2, shkurtesa për Not Another PDF Scanner 2 është një nga ato  programe per skanim dokumentash dhe imazhe në Windows. Programi është në dispozicion për përdorim plotësisht falas dhe ju lejon të dixhitalizoni imazhe dhe dokumente dhe më pas t’i eksportoni në formate të ndryshme: PDF, TIFF, JPEG, PNG etj.

Ndërfaqja e përdoruesit është në italisht, kështu që përdorimi i softuerit është shumë i lehtë për tu kuptuar. Ndër tiparet e tij më të spikatura është integrimi i teknologjisë OCR (Optical Character Recognition) dhe mbështetja për shumë gjuhë të huaja. Si pasojë, duke skanuar një dokument teksti, softueri NAPS2 dhe sistemi OCR do të jenë në gjendje të njohin karakteret e shkrimit. Skedari PDF i krijuar do të përmbajë tekst që mund të redaktohet lirshëm.

Sa i përket aftësive redaktuese të skedarit të skanuar, NAPS2 ju lejon të rregulloni parametra të tillë si shkëlqimi dhe kontrasti, rezolucioni, shkalla dhe thellësia e bitit. Gjithashtu vlen të përmendet aftësia për të redaktuar foto dhe dokumente duke i prerë dhe rrotulluar ato.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

NAPS2 mund të shkarkohet falas nga faqja zyrtare e internetit edhe me një version portativ që ju lejon të përdorni softuerin pa kryer procedurat e instalimit.

Free OCR (Windows)

Ne listen me programe per skanim dokumentash ju rekomandoj të përdorni për të skanuar dokumente edhe Free OCR. Siç mund të kuptohet lehtësisht nga emri, tipari kryesor i FreeOCR ka të bëjë me integrimin e tij me teknologjinë OCR, përmes së cilës softueri është në gjendje të njohë shkronjat dhe numrat që përmbahen në dokumentet e skanuara.

Duke skanuar një dokument me OCR falas, rezultati do të jetë një skedar dixhital në të cilin mund të kërkoni për tekst ose të redaktoni një pjesë të tij. Karakteristikat e tjera më interesante të Free OCR ju lejojnë të eksportoni skedarin e skanuar në një skedar që do të redaktohet me Microsoft Word dhe gjithashtu në një skedar të thjeshtë me shtrirjen.txt. Duke përdorur softuerin OCR falas mund të kopjoni tekstin në memorie dhe të ndryshoni karakterin e shfaqur në tekstin e skanuar. Softueri Falas OCR gjithashtu ju lejon të transformoni të dy skanimet e bëra drejtpërdrejt dhe imazhet ose skedarët PDF të ruajtur më parë në PC tuaj në një tekst të thjeshtë.

Free OCR mund të shkarkohet falas nga faqja zyrtare e internetit dhe mbështet shumë gjuhë te huaja.

Prizmo 3 (Mac)

Nëse keni nevojë për një mjet të pasur me tipare si programi i skanimit Mac, këshilla ime është të përdorni Prizmo 3. Unë vendos të ju tregoj për këtë softuer pasi besoj se është një mjet i shkëlqyeshëm për dixhitalizimin e dokumenteve dhe fotove.

Ndër tiparet më të spikatura të Prizmo është mjeti i dixhitalizimit të figurës dhe dokumentit me mundësinë e njohjes së shkronjave të shkrimit. Në fakt, Prizmo integron teknologjinë OCR me mbështetje shumëgjuhëshe. Në këtë mënyrë do të keni mundësinë të merrni një skedar me tekst të redaktueshëm.

Prizmo 3 është në dispozicion në dy versione Prizmo 3 dhe Prizmo 3 Pro Pack. Të dy versionet janë paguar, me një kosto prej përafërsisht 50 € dhe 75 € respektivisht.

Sidoqoftë, duke shkarkuar programin nga faqja zyrtare e internetit, ju mund të merrni qasje në softuer pa paguar dhe ta përdorni atë si një program skanimi në versionin provë. Sidoqoftë, është e nevojshme të merren parasysh disa kufizime të pranishme në këtë të fundit, siç është prania e watermark që aplikohen në dokumentet e krijuara.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për sa i përket veçorive të ofruara nga softueri, siç u përmend më lart, është një aplikacion shumë i plotë që është i pajisur me disa veçori shtesë për procesin e përpunimit të imazheve dhe teksteve në format dixhital. Ndër ato kryesore ekziston një sistem i përparuar i njohjes së OCR dhe një ndërfaqe përdoruesi në rreth 40 gjuhë, përfshirë italishten.

Mjet i paracaktuar i Windows

Nëse po kërkoni softuer për të skanuar dokumente por nuk doni të instaloni programe shtesë në kompjuterin tuaj, mund të mbështeteni në ndihmën e mjeteve të paracaktuara në dispozicion në Windows PC dhe Mac. Të dy makineritë përfshijnë një program praktik të parainstaluar që ju lejon për të dixhitalizuar dokumentetet dhe fotot. Eshtë e qartë, megjithatë, pasi që është një softuer tashmë i pranishëm në sistemin operativ, funksionet do të kufizohen vetëm në skanimin e dokumenteve. Nuk ka funksione OCR ose lloje të tjerë të funksioneve të përparuara në dispozicion.

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter Windows, mjeti i paracaktuar që ju lejon të skanoni një dokument quhet Windows Fax and Scan/Fax e scanner di Windows. Për ta hapur, shtypni termin “skaner/Scanner” në motorin e kërkimit të menusë Start dhe hapni softuerin e quajtur Windows Fax and Scan. Më pas do të jeni në gjendje të skanoni çdo lloj dokumenti ose imazhi dhe të bëni disa ndryshime themelore siç është aftësia për të vendosur rezolucionin e skanimeve që do të merren, të ndryshoni gamën e ngjyrave dhe më shumë.

Mjeti i paracaktuar i Mac

Nëse përdorni një Mac mund të mbështeteni në mjetin Image Capture që ndodhet në dosjen Tjetër/Altro të Launchpad. Karakteristika më e spikatur e Image Capture është aftësia për të skanuar dokumente dhe foto nga burime të ndryshme: jo vetëm skanues dhe printerë, por edhe pajisje të lëvizshme si smartphone dhe tabletë të lidhur në kompjuterin tuaj.

App Scanbot (Android / iOS)

Si një alternativë ndaj programeve të skanimit për PC dhe Mac, mund të përdorni një aplikacion për pajisje të lëvizshme si smartphone dhe tablet me sisteme operative Android dhe iOS.

Midis aplikacioneve që unë zgjedh të rekomandoj, ekziston padyshim Scanbot, një aplikacion i fuqishëm dhe efektiv i skanimit që ka marrë vlerësime pozitive nga përdoruesit që e kanë përdorur atë në Android dhe iOS.

Aplikacioni ju lejon të dixhitalizoni fotot dhe dokumentet përmes kamerës së smartphone-it tuaj. CamScanner mbështet teknologjinë e njohjes së OCR për të njohur tekstin e një dokumenti të skanuar dhe ju lejon të bëni ndryshime në imazhe përmes opsioneve të ndryshme të optimizimit.

Ndër veçoritë e tjera të CamScanner janë aftësia për të krijuar skedarë dixhitalë me shumë faqe, dixhitalizimi i skedarëve në kujtesën e pajisjes ose nga skedarët e ngarkuar përmes shërbimeve cloud.

Scanbot është në dispozicion falas, por ju lejon të zhbllokoni veçori shtesë përmes blerjes. Ka çmime që fillojnë nga 3,69 € në Android dhe 3,99 € / muaj ose 79 € një herë në iOS. Karakteristikat shtesë të versionit të paguar përfshijnë aftësinë për të redaktuar tekstin e skanuar përmes teknologjisë OCR dhe ngarkimin automatik të skedarit në cloud.