Si funksionon Facebook Messenger Rooms / Stanza

Messenger Rooms/Stanza eshte nje sherbim i vene ne dispozicion nga Facebook dhe lejon qe te beni videotelefonata me miqte tuaj. Me poshte do të shpjegojme në detaje se si funksionon Facebook Messenger Rooms/Stanza. Funksioni në fjalë eshte i disponueshëm në aplikacionin Facebook dhe Messenger për telefonat inteligjentë dhe tabletët, por edhe në versionin Web të rrjetit social. Me poshte do marim shembullin e app Facebook por procedura eshte e ngjashme edhe ne app messenger. Per me shume vazhdoni lexoni udhezimet me poshte.

Permbajtja

Cfarë është Messenger Rooms/Stanza

Si funksionon Facebook Messenger Rooms / Stanza

Përpara se të shikojme se si funksionon Facebook Messenger Rooms/Stanza, duket e drejtë të sqarojme se çfarë është ky shërbim, nga çfarë përbëhet, kush mund ta përdorë atë dhe si.

Messenger Rooms është një funksion në Facebook/Messenger, i prezantuar në gjysmën e parë të vitit 2020, përmes të cilit mundësohet kryerja e videotelefonatave në grup për të biseduar me miqtë, familjen, etj, në dhoma virtuale, prej nga vjen emri i funksionit në fjalë.

Falë Messenger Rooms, është e mundur që në videotelefonatë të marrin pjesë deri në 50 përdorues të lidhur dhe per me teper, thirrjen mund ta pranojnë edhe ata që nuk kanë llogari në kete rrjet social: mjafton të keni linkun e dhomës per të hyre, si nga telefonat dhe tabletët, ashtu edhe nga kompjuterët.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që është pak më e qartë për ju se çfarë eshte Messenger Rooms, mund të kaloni në nivelin tjetër dhe të filloni të përdorni funksionin në fjalë.

Si funksionon Messenger Rooms/Stanza

Le të shohim, tani se si funksionon funksionon Facebook Messenger Rooms/Stanza në platformat kryesore celulare, si dhe në PC, ku është e mundur të përdoret shërbimi përmes versionit Web të Facebook dhe Messenger. Gjeni gjithçka të shpjeguar në detaje më poshtë.

Si funksionon Facebook Messenger Rooms/Stanza: Android/iOS/iPadOS

Si funksionon Facebook Messenger Rooms / Stanza

Për të përfituar nga Messenger Rooms në Android ose iOS/iPadOS, gjithçka që duhet të bëni është të hapni aplikacionin Facebook (ose direkt nga Messenger) në pajisjen tuaj, të krijoni një dhomë, të jepni pëlqimin për hapjen e aplikacionit Messenger dhe të prisni që njerëzit që ftuat të lidhen.

Nisni aplikacionin Facebook në pajisjen tuaj Android ose iOS/iPadOS, hyni në llogarinë tuaj (nëse nuk e keni bërë tashmë këtë) dhe prekni butonin me simbolin (+) brenda kamerës (i njejti simbol edhe ne messenger ne ekranin chat siper majtas). Më pas, shtypni butonin Attività della stanza dhe duke përdorur menunë që shfaqet në ekran, përcaktoni arsyen pse dëshironi të filloni videotelefonën në grup (p.sh. ChatAperitivFamiljePushim kafejeMes miqsh, etj).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse dëshironi, mund të shtypni gjithashtu butonin (+) New/Nuova për të përcaktuar një detyrë që nuk është ende e listuar. Pasi të zgjidhni aktivitetin që do të kryhet në dhomën e interesit tuaj, shtypni butonin Ruaj/Salva/Save në fund.

Tani, klikoni butonin Kush mund ta gjejë dhomën dhe të hyjë?/Chi può trovare la stanza e accedere? dhe vendosni nëse do të lini opsionin e parazgjedhur Miqtë/Amici ose nëse do të ftoni njerëz të veçantë/invitare persone specifiche: nëse zgjidhni këtë mundësi të dytë, prekni formulimin e duhur dhe zgjidhni përdoruesit të cilëve t’u dërgoni ftesën, duke klikuar mbi emrin e tyre. Më pas, vendosni nëse do të lejoni ose jo ndarjen e linkut të ftesës, duke aktivizuar ose çaktivizuar opsionin e duhur dhe kur të jeni gati për ta bërë këtë, trokitni lehtë mbi butonin Ruaj/Salva/Save që ndodhet në fund.

Në këtë pikë, shtypni butonin Ora e fillimit/Ora di inizio dhe përfitoni nga menutë e posaçme për të specifikuar datën e fillimit dhe orën e fillimit, si dhe duke përcaktuar këto detaje, shtypni butonin Ruaj/Salva (nëse doni të filloni konferencën menjëherë, ju gjithashtu mund ta kaloni këtë hap). Në këtë pikë, prekni butonin Avanti që ndodhet në fund të ekranit dhe shtypni butonin Përfundo krijimin e dhomës/Completa la creazione della stanza.

Në menunë e re të hapur, klikoni në butonin Kopjo linkun/Copia link, për të kopjuar lidhjen që do t’u dërgohet njerëzve të tjerë (madje edhe atyre që nuk janë miqtë tuaj në Facebook ose nuk kanë një llogari në rrjetin social); në butonin Share/Condividi, për të ndarë një postim në të cilin ju reklamoni dhomën e krijuar; në butonin Modifica, për t’u kthyer prapa dhe për të modifikuar dhomën ose në butonin Termina stanza, për të mbyllur dhomën përpara se të filloni videotelefonën.

Kur të jeni gati për ta bërë këtë, më pas trokitni lehtë mbi butonin Hyni në dhomë/Accedi alla stanza dhe nëse ju kërkohet ta bëni këtë, lejoni aplikacionin Messenger të instaluar në pajisjen tuaj (Android ose iOS/iPadOS që është) të aksesojë mikrofonin dhe kamerën.

Miqtë që keni ftuar në telefonatë do të marrin një njoftim në Facebook: për të marrë pjesë në të, ata thjesht duhet të shtypin mbi njoftimin e marrë dhe më pas në butonin Hyni në dhomë/Accedi alla stanza. Nëse keni ftuar dikë që nuk ka një llogari në Facebook për t’u bashkuar, për të marrë pjesë në thirrje, do të duhet të hapë linkun në fjalë, të shkruajë emrin e tij në fushën përkatëse të tekstit dhe të shtypë butonin Join as guest/Partecipa come ospite.

Për të menaxhuar thirrjen video, mund të tërhiqni gishtin nga poshtë lart. Më pas mund të shtypni butonin Share your screen/Condividi il tuo schermo, për të ndarë ekranin tuaj; në Shiko anëtarët/Vedi membri, për të parë listën e pjesëmarrësve në thirrje; në Termina stanza, për të mbyllur dhomën dhe më pas thirrjen e kështu me radhë; në Hiq/Rimuovi, për të hequr një përdorues, etj.

Si funksionon Facebook Messenger Rooms/Stanza: PC

Për të përdorur Messenger Rooms në PC, duhet të identifikoheni në Facebook nga shfletuesi juaj dhe të vazhdoni drejtpërdrejt nga atje. Hapat që duhen ndjekur nuk janë edhe aq të ndryshëm nga ato që tregova në rreshtat e mëparshëm, kështu që nuk duhet të keni asnjë problem në vazhdim.

Hapi i parë që duhet të bëni, është të hyni në Facebook nga faqa kryesore (nëse nuk e keni bërë tashmë). Më pas, klikoni ikonën (+) brenda kamerës, dhe më pas Attività della stanza përmes menusë që shfaqet dhe zgjidhni qëllimin për të cilin do e hapni (d.m.th. Bisedoni, Mund të kërceni!TVMidis miqesh, etj). Për të futur një aktivitet të ri, klikoni në butonin (+) New/Nuovo.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani klikoni mbi hyrjen Kush mund ta gjejë dhomën dhe të hyjë?/Chi può trovare la stanza e accedere? dhe vendosni nëse do ta lini aktiv opsionin e paracaktuar Miqtë/Amici/Friends ose nëse do të ftoni njerëz të caktuar/invitare persone specifiche: nëse zgjidhni këtë mundësi të dytë, zgjidhni atë dhe më pas klikoni mbi emrat e njerëzve të cilëve dëshironi t’u dërgoni ftesën. Më pas, zgjidhni nëse do të lejohet ose jo ndarja e linkut të ftesës, duke aktivizuar ose çaktivizuar opsionin e duhur dhe më pas klikoni në butonat Ruaj ndryshimet/Salva e modifiche dhe Ruaj/Salva.

Më pas, shtypni butonin Ora e nisjes/Ora di inizio, perdor menute që ju lejojnë të caktoni datën e fillimit dhe orën e fillimit të telefonatës dhe klikoni Ruaj/Save/Salva (nëse doni të filloni drejtpërdrejt videotelefonën, mund ta kaloni edhe këtë hap). Pastaj klikoni në butonin Krijo dhomë/Crea stanza/Create room dhe në Accedi.

Nëse përpara se të hyni në dhomën e re të krijuar dëshironi të kopjoni linkun për t’ua dërguar njerëzve të tjerë (edhe atyre që nuk janë të regjistruar në Facebook), klikoni në ikonën e zinxhirit; përndryshe mund të klikoni në butonin Share/Condividi, për të ndarë një postim në të cilin do të promovoni dhomën e krijuar ose në Edit/Modifica, për t’u kthyer dhe për të modifikuar dhomën.

Mund të klikoni gjithashtu butonin Termina stanza për të mbyllur dhomën para se të filloni videotelefonën (në rast se e kuptoni se e keni krijuar gabimisht). Në vend të kësaj, për t’u identifikuar, klikoni butonin Accedi dhe më pas kliko Bashkohu si [emri yt]/Partecipa come [tuo nome].

Miqtë që keni ftuar në telefonatë do të marrin një njoftim në Facebook dhe duke klikuar mbi të, do të mund të hyjnë në dhomë, thjesht duke klikuar në butonin Enter the room/Accedi alla stanza që do të shfaqet në ekranin e tyre. Nëse keni ftuar një përdorues që nuk është i regjistruar në Facebook për t’u bashkuar përmes linkut të dhomës, ai mund të marrë pjesë duke futur emrin e tij në fushën përkatëse të tekstit dhe më pas duke klikuar në butonin Join as guest/Partecipa come ospite.

Theksoj gjithashtu se në pjesën e poshtme të ekranit ka disa butona (nëse nuk i shihni, prekni kudo në ekran për t’i rikujtuar): ai që përshkruan dy drejtkëndëshat ju lejon të ndani ekranin; ai që përfaqëson dy burrat e vegjel ju lejon të shihni se cilët janë pjesëmarrësit në telefonatë, mundësisht të ftoni të tjerët, të hiqni disa dhe të mbyllni dhomën (duke përdorur butonin Termina stanza); ai që përshkruan kamerën ju lejon të çaktivizoni kamerën e pajisjes tuaj; ai që përfaqëson mikrofonin ju lejon të çaktivizoni mikrofonin, ndërsa ai që përfaqëson celularin shërben për të përfunduar thirrjen.