Si te thirresh me numer privat pa numer

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te thirresh me numer privat – pa numer, domethen te telefonosh nje person dhe atij mos ti shfaqet numri numri juaj i telefonit, por ti duket si numer anonim.

Megjithate duke perdorur disa metoda te thjeshta ju mund te arrini qellimin tuaj. Kini parasysh se: kompanitë telefonike dhe autoritetet e sigurisë publike, do të jenë prap se prap në gjendje qe të gjurmojnë numrin tuaj, nëse e kane te nevojshme. Prandaj beni kujdes ne perdorimin qe i beni informacineve ne kete udhezues, duke mos shkelur rregullat. Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te thirresh me numer privat – pa numer nga Celulari

Le të shohim fillimisht se si te thirresh me numer privat – pa numer nga celulari juaj. Kjo është e mundur të bëhet në të paktën dy mënyra: duke përdorur disa kode ose duke ndryshuar disa cilësime të telefonit, të cilat ju lejojnë të bëni thirrje anonime automatikisht.

Kodi për të thirrur me numer privat – pa numer: nga Celulari

Si te thirresh me numer privat pa numer

Për të telefonuar në mënyrë anonime, gjithçka që duhet të bëni është të hapni dialer (dmth ekranin ku shkruani numrat per ti telefonuar), futni kodin #31# të ndjekur nga numri i personit që dëshironi të telefononi (pa hapesira). Nëse pas hapjes së dialer, nuk e shihni tastierën për shkrimin e numrave, shtypni ikonën përkatëse që ndodhet poshtë djathtas ose majtas lart. Në disa modele të smartfonëve Android, ikona e telefonit zëvendëson ikonën e tastierës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani le të marrim një shembull: nese dëshironi të telefononi në mënyrë anonime numrin 0693456789, atehere hapni telefonuesin/dialer (ekranin ku shkruhen numrat per ti telefonuar me pas), shtypni #31#0693456789 (pa prefiksin e Shqiperise) ose #31#+355693456789 ose #31#00355693456789 (kur vendosni prefiksin e Shqiperise) në tastierën e telefonit tuaj dhe filloni një telefonatë me të duke shtypur ikonën e jeshile te telefonit. Kushdo që merr thirrjen tuaj nuk do të shohë detajet tuaja të kontaktit, por fjalët Numër i panjohur/Sconosciuto/Unknown ose Numer privat/Private number. Sistemi funksionon me çdo lloj celulari ose smartphone (iPhone, smartphone Android, etj) dhe mund të përdoret gjithashtu për të telefonuar në mënyrë anonime numra fiks dhe të huaj.

Shënim: ka aplikacione për smartphone, të tilla si Answer dhe TrueCaller, të cilat bllokojnë automatikisht thirrjet e marra nga numra privatë ose të panjohur. Nëse telefononi dikë në mënyrë anonime dhe bie linja gjithmon, mund të jete per shkak te një prej këtyre aplikacioneve.

Si te thirresh me numer privat – pa numer: nga telefon Android

Si te thirresh me numer privat pa numer

Nëse dëshironi të telefononi në mënyrë anonime nga nje telefon Android, hapni dialer (vendi ku shkruani numrin per ta telefonuar), shtypni butonin (…) që ndodhet lart djathtas dhe zgjidhni artikullin Cilësimet/Impostazioni ose Cilësimet e telefonatës/Impostazioni chiamate nga menuja që hapet. Në ekranin që hapet, më pas shkoni te Telefonatat/Chiamate > Cilësimet e tjera/Altre impostazioni, zgjidhni artikullin ID e thirrësit/ID chiamante dhe vendosni shenjën pranë opsionit Fshih numrin/Nascondi numero/Hide number.

Tani e tutje, telefonatat që bëni do të jenë anonime. Nëse ndryshoni mendje, mund ta aktivizoni përsëri shfaqjen e numrit duke u kthyer te Dialer (vendi ku shkruani numrin per ta telefonuar) > Cilësimet/Impostazioni > Telefonatat/Chiamate > Cilësimet e tjera/Altre impostazioni dhe duke vendosur leven e ID-së së telefonuesit/ID chiamanteRrjeti i parazgjedhur/Rete predefinita.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shënim: rruga e sapo treguar mund të ndryshojnë disi, për shkak të versioneve te ndryshme te telefonave Android.

Si te thirresh me numer privat – pa numer: nga iPhone

Si te thirresh me numer privat pa numer

Nese përdorni një iPhone, atehere për të kryer automatikisht telefonata anonime, shkoni te cilësimet e iPhone, duke shtypur ikonën gri me rrote ingranazhi në ekranin bazë, kaloni te Telefono > Trego ID-në e telefonuesit/Mostra ID chiamante dhe vendosni levën për opsionin Trego ID-në e telefonuesit/Mostra ID chiamante OFF/Fikur.

Nga ky moment, të gjitha telefonatat dalëse do të kryhen automatikisht në mënyrë anonime. Nëse ndryshoni mendje, për të rikthyer shfaqjen e numrit për thirrjet dalëse, kthehuni në të njëjtën menu dhe ndërroni opsionin Shfaq ID e thirrësit/Mostra ID chiamante AKTIV/ON.

Si te thirresh me numer privat nga një telefon fiks

Nese dëshironi të telefononi në mënyrë anonime nga një linjë fikse, atehere ju mund të fshihni numrin tuaj drejt të gjithë numrave fiks dhe celular, duke vendosur një kod të veçantë para numrit që dëshironi të telefononi. Kodi për t’i paraprirë thirrjeve nga linja fikse është *67#. Megjithatë, kini parasysh se ky kod special nuk funksionon me telefonat fiks të Vodafone, të cilat ju kërkojnë të shkruani kondin #31# para numrit qe do telefononi nga linja fikse.

Duke thënë këtë, le të marrim një shembull praktik: nëse doni të telefononi numrin 123456789, atehere merni telefonin fiks dhe shkruani *67#04456789 ose #31#04456789 (nëse keni si operator Vodafone) Gjithashtu nese i vendosni prefiksin numri do jete: *67#003554456789 ose *67#+3554456789. Ashtu si me telefonatat anonime nga telefonat celularë, kushdo që merr thirrjen tuaj (edhe jashtë vendit) nuk do të shohë numrin tuaj, por fjalët e panjohur ose Numër privat.

Si te thirresh me numer privat jashtë shtetit

Nese doni të dini se si të telefononi në mënyrë anonime jashtë shtetit, atehere për të pasur sukses, mjafton të ndiqni udhëzimet që ju kam dhënë tashmë në rreshtat e mëparshëm, qofte ne rastet e perdorimit te kodeve ose te cilesimeve te telefonit.

Me fjale te tjera: duke përdorur kodet dhe duke ndryshuar disa cilësime ne telefonat Android dhe iPhone, është e mundur të bëni thirrje anonime drejt numrave të huaj. Prsh nga Shqiperia mund te telefononi Italine me numer te fshehte duke shtypur: #31#00393464537463.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web