Si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te regjistrohesh – perdoresh ChatGPT. Ky eshte nje chatbot (program qe simulon biseden me nje njeri) i zhvilluar nga kompania OpenAI dhe është në gjendje të kuptojë kërkesat e llojeve të ndryshme dhe të japë përgjigje të hollësishme shumë të ngjashme me ato të dhena nga një njeri.

Me poshte do ju tregojme se cilat versione të shërbimit janë të disponueshme dhe të listojme dallimet kryesore midis tyre. Më pas, do të gjeni procedurën e detajuar për krijimin e një llogarie per te hyre dhe perdorur ChatGPT për herë të parë, duke vazhduar nga një kompjuter ose një telefon.

Kini parasysh se: per regjistrimin (te pakten ne kohen e shkrimit), mund te mos pranohet numri shqipetar, prandaj mund t’ju duhet nje numer europian, qe mund ta bleni online thjesht per verifikim ose te shkoni te faqet qe japin numra falas per sms dhe te provoni nese pranohen.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT

Përpara se t’ju shpjegojmë në detaje se si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT, është e nevojshme të dini disa informacione të nevojshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së pari, duhet të dini se versioni më i fundit i ChatGPT bazohet në GPT-4, një model i përpunimit të gjuhës natyrore (ose NLP) i zhvilluar nga vetë OpenAI. Krahasuar me paraardhësin e tij GPT-3, ai është përmirësuar ndjeshëm dhe si rezultat ofron performancë më të mirë dhe ofron përgjigje më të rafinuara. Janë zbatuar gjithashtu masa sigurie për të reduktuar rrezikun e keqpërdorimit të modelit dhe aksesit të paautorizuar.

GPT-4 zvogëloi gabimet me 40% dhe rriti gjasat për të dhënë përgjigje më të sakta dhe më të besueshme se GPT-3. Për më tepër, tani ChatGPT është gjithashtu në gjendje të kuptojë dhe interpretojë imazhet dhe fotografitë e ofruara nga përdoruesi përmes adreses URL.

Në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi, versioni falas i ChatGPT është ende i bazuar në GPT-3 dhe si rezultat, ju duhet vetëm të regjistroheni për shërbimin për të hyrë në ChatGPT 3. Ata që dëshirojnë të hyjnë në ChatGPT 4 duhet të aktivizojnë detyrimisht ChatGPT Plus, shërbimin e abonimit që kushton 20 dollarë në muaj.

Përveç bazimit në GPT-4, ChatGPT Plus ofron shpejtësi më të madhe përgjigjeje, lejon aksesin paraprak në veçoritë e reja dhe garanton akses në shërbim edhe gjatë periudhave të pikut te perdorueseve.

Së fundi, theksoj se Bing, motori i kërkimit të Microsoft, integron një chatbot të bazuar në GPT-4 (dhe gjithashtu në një version të avancuar të DALL·E), i cili mund të përdoret falas nëpërmjet Microsoft Edge (shtesa të tilla si Bing Chat for All Browsers që ju lejojnë ta bëni atë nga një shfletues tjetër (p.sh. Chrome ose Firefox, por këto janë zgjidhje jozyrtare, prandaj potencialisht në rrezik për sa i përket privatësisë). Në çdo rast, thjesht lidhuni me këtë faqe dhe zgjidhni opsionin Chat now (nevoitet nje adrese email Hotmail/Outlook).

Si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT: nga Kompjuteri

Si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT

Për të hyrë në ChatGPT nga kompjutri, lidhuni me faqen kryesore të shërbimit dhe klikoni në butonin Regjistrohu/Sign up për të filluar procedurën e regjistrimit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në ekranin Krijoni llogarinë tuaj/Create your account, shkruani adresën tuaj të emailit në fushën përkatëse, shtypni butonin Vazhdo/Continue, krijoni një fjalëkalim/password të sigurt me të paktën 8 karaktere që do të lidhet me llogarinë tuaj duke e futur atë në fushën Fjalëkalimi/Password dhe klikoni përsëri butonin Vazhdo/Continue.

Në këtë pikë, hyni në emailin tuaj, gjeni e-mailin e dërguar nga OpenAI dhe klikoni në opsionin Verifiko adresën e emailit/Verify email address që gjendet aty, për të verifikuar identitetin tuaj dhe për të vazhduar me regjistrimin. Në faqen e re që është hapur, futni emrin dhe mbiemrin tuaj në fushat Emri/First name dhe Mbiemri/Last name, specifikoni numrin tuaj të telefonit në fushën përkatëse dhe shtypni përsëri butonin Vazhdo/Continue për të marrë një kod verifikimi me SMS.

Më në fund, futni kodin në fjalë në fushën e dukshme në ekranin Fut kodin/Enter code për të përfunduar krijimin e llogarisë tuaj dhe për të hyrë në ChatGPT.

Si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT

Përndryshe, ju mund të regjistroheni gjithashtu në ChatGPT duke përdorur një llogari Google/Gmail ose një llogari Microsoft/Hotmail/Outlook. Në këtë rast, pasi të keni shtypur butonin Regjistrohu/Sign up, zgjidhni opsionin e interesit tuaj midis Vazhdo me Google/Continue with Google dhe Vazhdo me llogarinë Microsoft/Continue with Microsoft Account.

Në të dyja rastet, gjithçka që duhet të bëni është të futni adresën e emailit dhe fjalëkalimin e lidhur me llogarinë tuaj në fushat e duhura, të autorizoni ChatGPT për të hyrë në informacionin e llogarisë tuaj (adresën e emailit, emrin dhe mbiemrin) dhe të ndiqni udhëzimet që ju dhashë më lart për te verifikuar numrin tuaj të telefonit dhe plotësoni regjistrimin.

Tani e tutje mund të hyni në ChatGPT nga të gjitha pajisjet që dëshironi duke u lidhur me faqen kryesore të shërbimit dhe duke klikuar në butonin Hyr/Login. Në ekranin Mirë se vini përsëri/Welcome back, nëse jeni regjistruar duke përdorur adresën tuaj të emailit, futeni atë në fushën e adresës së emailit/Email address, klikoni në butonin Vazhdo/Continue, specifikoni gjithashtu fjalekalimin e hyrjes që lidhet me llogarinë tuaj në fushën e Fjalëkalimit/Password dhe shtypni përsëri butonin Vazhdo/Continue për te hyre.

Nëse jeni regjistruar duke përdorur llogarinë tuaj në Google ose Microsoft, zgjidhni opsionin e interesit tuaj midis Vazhdo me Google/Continue with Google ose Vazhdo me llogarinë Microsoft/Continue with Microsoft Account, futni të dhënat e lidhura me llogarinë në fjalë në fushat përkatëse dhe kaq.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pas krijimit të llogarisë tuaj falas dhe hyrjes në ChatGPT, mund të aktivizoni me pagese edhe ChatGPT Plus nese deshironi. Për ta bërë këtë, zgjidhni opsionin Përmirëso në Plus/Upgrade to Plus që ndodhet në shiritin anësor të majtë dhe në ekranin e ri që shfaqet, shtypni artikullin Plani i Përmirësimit/Upgrade Plan.

Tani futni detajet e kartës suaj të kreditit/debitit në fushat Detajet e kartës dhe Mbajtësi i kartës, specifikoni adresën tuaj të faturimit, vendosni shenjën për të pranuar kushtet e shërbimit dhe klikoni në butonin Abonohu ​​për të bërë pagesën dhe aktivizuar ChatGPT Plus.

Në fund, dëshiroj të theksoj se mund të çaktivizoni rinovimin automatik të abonimit tuaj duke zgjedhur opsionin Llogaria ime/My Account në shiritin anësor të majtë, duke klikuar në artikullin Menaxho abonimin tim/Manage my subscription dhe duke shtypur butonin Anulo planin/Cancel plan. Tani mund të vazhdoni të shfrytezoni ChatGPT Plus deri në datën e skadimit të abonimit të treguar në ekran.

Si te regjistrohesh perdoresh ChatGPT: nga Telefoni

Megjithëse ChatGPT nuk disponohet në formën e një aplikacioni, shërbimi në fjalë është i mundur të përdoret edhe nga telefonat dhe tabletët duke vazhduar përmes shfletuesit (prsh Chrome ose Safari).

Përpara se t’ju tregoj në detaje se si të vazhdoni (duhet te dini se udhëzimet janë pothuajse të ngjashme me ato qe pame me siper nga kompjutri), do të doja të nënvizoja përsëri se, të paktën në kohën e shkrimit të këtij udhëzuesi, nuk ka aplikacion zyrtar te ChatGPT per telefon.

Megjithëse ka shumë aplikacione në dyqane të ndryshme që i referohen këtij shërbimi, shmangni shkarkimin e tyre pasi, përveçse janë aplikacione të palëve të treta që nuk janë zhvilluar nga OpenAI, në shumicën e rasteve ato janë aplikacione keqdashëse ose mashtruese që përfshijnë instalimin e malware dhe spyware (viruse).

Duke thënë këtë, për të hyrë në ChatGPT nga një smartphone ose tablet, nisni shfletuesin e instaluar në pajisjen tuaj (p.sh. Chrome në Android ose Safari në iPhone/iPad), lidhuni me faqen kryesore të ChatGPT dhe shtypni butonin Regjistrohu/Sign up për të krijuar një llogari të re.

Tani nëse keni ndërmend të regjistroheni duke përdorur adresën tuaj të emailit, futeni atë në fushën e adresës së emailit/Email address, prekni butonin Vazhdo/Continue, krijoni një fjalëkalim për ta lidhur me llogarinë tuaj dhe të cilin do t’ju duhet ta përdorni për akses në të ardhmen duke e shtypur në fushën Fjalëkalimi/Password dhe shtypni përsëri butonin Vazhdo/Continue.

Pasi të keni verifikuar adresën tuaj të emailit duke zgjedhur opsionin Verifiko adresën e emailit/Verify email address që gjendet në emailin e dërguar, shkruani emrin dhe mbiemrin tuaj në fushat Emri/First name dhe Mbiemri/Last name dhe shtypni sërish butonin Vazhdo/Contine. Së fundi, shkruani numrin tuaj të telefonit në fushën përkatëse, prekni butonin Vazhdo/Continue dhe futni kodin e verifikimit që ju është dërguar me SMS në fushën në ekranin Fut kodin/Enter code, për të përfunduar regjistrimin dhe për të hyrë në ChatGPT.

Përndryshe, duke shtypur butonin Regjistrohu/Sign up dhe duke zgjedhur një nga opsionet e disponueshme midis Vazhdo me Google/Continue with Google (email Gmail) dhe Vazhdo me llogarinë Microsoft/Continue with Microsoft Account (email Hotmail/Outlook), mund të regjistrohesh në ChatGPT duke përdorur një llogari Google ose një llogari Microsoft. Në këtë rast, thjesht do t’ju duhet të futni të dhënat e llogarisë së zgjedhur, të autorizoni shërbimin për të hyrë në informacionin tuaj dhe të verifikoni numrin tuaj të telefonit siç ju tregova më lart.

Së fundi, theksoj se mund të aktivizoni edhe ChatGPT Plus nga telefonat inteligjentë dhe tabletët. Për ta bërë këtë, shtypni butonin ☰ lart majtas, zgjidhni opsionin Upgrade to Plus nga menuja që hapet dhe trokitni lehtë mbi butonin Upgrade plan. Më pas futni informacionin tuaj të pagesës dhe faturimit dhe trokitni lehtë mbi butonin Abonohu ​​për të aktivizuar versionin Plus të ChatGPT.

Në të njëjtën mënyrë, por duke zgjedhur opsionet Llogaria ime/My account dhe Menaxho abonimin tim/Manage my subscription dhe duke shtypur butonin Anulo planin/Cancel plan, mund të çaktivizoni rinovimin automatik të abonimit.