Si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp

WhatsApp jep mundesine qe te krijoni grupe dhe te shkembeni mesazhe me shume njerez ne te njejten kohe. Nese biseda nuk ju terheq apo ju shqetesojne njoftimet e mesazheve pa fund, atehere ju mund te largoheni nga grupi. Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp, duke ju treguar ne detaje kete procedure te thjeshte dhe pa pasoja per aplikacionin tuaj.

Permbajtja

Si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp nga telefoni

Si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp

Nëse deshiron të dish se si të largohesh nga nje grup ne WhatsApp nga telefoni (procedura është praktikisht identike në AndroidiOS dhe Windows Phone), gjithçka që duhet të bëni është të hyni në ekranin kryesor të pajisjes tuaj, të filloni aplikacionin duke trokitur mbi ikonën e tij dhe shkoni te seksioni Chat. Më pas prekni grupin, në ekranin që hapet.

Në këtë pikë, nëse nuk jeni administrator i grupit në fjalë, mund të shkoni direkt në leximin e rreshtave të mëposhtëm. Ndersa nëse jeni administratori i grupit që keni ndërmend të largoheni, ju ftoj që fillimisht të caktoni një administrator të ri në vendin tuaj. Për ta bërë këtë, shtypni emrin e përdoruesve që dëshironi të bëhen administratorë të grupit, zgjidhni shkrimin Emëroni administratorin/Nomina amministratore nga kutia që hapet dhe tregoni kontaktin, midis atyre në listë, që mendoni se është rasti që te zere vendin juaj. Nëse jeni administratori i grupit dhe nuk caktoni një administrator të ri përpara se të largoheni nga biseda, një tjetër nga pjesëmarrësit në bisedë do të emërohet rastësisht administrator në vendin tuaj.

Mbani mend se nëse jeni administratori i grupit në WhatsApp nga i cili synoni të largoheni, mund të zgjidhni një numër të pakufizuar administratorësh të rinj për t’ua kaluar stafetën. Gjithashtu, nëse më parë keni qenë administratori i grupit dhe keni emëruar administratorë të rinj, ata do të kenë kontroll të plotë mbi diskutimin: ata do të jenë në gjendje të ftojnë pjesëmarrës të rinj, të fshijnë ata ekzistues dhe madje të mbyllin bisedën siç mund të kishit bërë ju.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë pikë, për të qenë në gjendje të largoheni nga një grup në WhatsApp, gjithçka që duhet të bëni është të shtypni butonin e duhur Braktisni grupin/Abbandona gruppo që gjeni në fund dhe të konfirmoni gatishmërinë tuaj për të kryer këtë operacion duke shtypur sërish artikullin për të lënë grupin, bashkangjitur menusë që ju shfaqet në ekran. Pasi të bëhet kjo, biseda do të vazhdojë të ekzistoje pa ndërhyrjen tuaj.

Duke marrë parasysh që vetëm administratorët mund të ftojnë përdorues të tjerë në grupe, nëse pasi të largoheni nga një grup në WhatsApp dëshironi të riktheheni, nuk do të mund të bëni gjithçka në mënyrë të pavarur, por do t’ju duhet të kërkoni nga ata që e menaxhojnë që t’ju shtojnë përsëri.

Si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp nga kompjuteri

Si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp

Nese perdor WhatsApp kryesisht nga kompjuteri nëpërmjet client të dedikuar për Windows dhe Mac ose përmes WhatsApp Web, atehere edhe në këtë rast është e mundur të lini një grup në WhatsApp. Tani do t’ju tregoj se si ta bëni atë menjëherë.

Për të filluar, hapni WhatsApp të instaluar në kompjuterin tuaj duke klikuar në ikonën e tij ose hyni në WhatsApp Web duke shtypur https://web.whatsapp.com/ në shiritin e adresave të shfletuesit të internetit që përdorni zakonisht për të shfletuar rrjetin dhe më pas duke shtypur butonin Enter në tastierë. Në të dyja rastet dhe nëse është e nevojshme, skanoni kodin QR të dukshëm në ekran duke përdorur aplikacionin WhatsApp të instaluar në telefonin tuaj celular dhe më pas prisni që ekrani kryesor i shërbimit të jetë i dukshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Më pas gjeni emrin e grupit që dëshironi të lini nga shiriti anësor i majtë dhe klikoni mbi të.

Në këtë pikë, nëse nuk jeni administrator i grupit që keni ndërmend të largoheni, mund të shkoni drejtpërdrejt te leximi i informacionit që gjeni më poshtë. Nëse jeni administratori i grupit që dëshironi të largoheni, ju sugjeroj që fillimisht të caktoni një administrator të ri, i cili do të marrë përsipër situaten për ju. Për ta bërë këtë, klikoni në emrin e bisedës në pjesën e sipërme të djathtë të ekranit që shihni, zgjidhni shkrimin Emëroni administratorin/Nomina amministratore nga kutia që hapet dhe zgjidhni kontaktin, midis atyre në listë, që dëshironi të zërë vendin tuaj. Nëse jeni administratori i grupit dhe nuk caktoni një administrator të ri përpara se të largoheni nga biseda, një tjetër nga pjesëmarrësit në bisedë do të emërohet administrator në vendin tuaj.

Edhe në këtë rast, kini parasysh se nëse jeni administratori i grupit në WhatsApp nga i cili synoni të largoheni, mund të zgjidhni një numër të pakufizuar administratorësh të rinj. Për më tepër, nëse më parë keni qenë administratori i grupit dhe administratorët e rinj të emëruar, ata do të kenë kontroll të plotë mbi diskutimin: ata do të jenë në gjendje të ftojnë pjesëmarrës të rinj, të fshijnë ata ekzistues dhe madje të mbyllin bisedën siç mund të kishit bërë ju.

Për të përfunduar, klikoni në shigjetën drejtuar poshte vendosur pranë emrit të grupit të bashkangjitur gjithmonë në shiritin anësor të majtë të ekranit WhatsApp, zgjidhni artikullin Lini grupin/Abbandona gruppo bashkangjitur në menunë që ju shfaqet dhe klikoni në butonin OK.

Alternativa te tjera

Fshi një grup ne WhatsApp

Si te largohesh nga nje grup ne WhatsApp

Në vend që të lini një grup në WhatsApp, dëshironi ta fshini atë përgjithmonë ose të heshtini njoftimet në lidhje me të, atehere ndiqni udhëzimet e mëposhtme, është shumë e lehtë.

Nëse jeni administratori dhe në vend që të lini një grup në WhatsApp preferoni ta fshini atë përgjithmonë, hapi i parë që duhet të bëni është të zgjidhni grupin në fjalë, zgjidhni temën e diskutimit që ndodhet në krye të ekranit që është treguar për ju.

Në këtë pikë, fshini të gjithë anëtarët e grupit dhe mbyllni diskutimin duke shtypur butonin e duhur. Për të hequr një person nga grupi, zgjidhni emrin e tij nga lista e pjesëmarrësve dhe zgjidhni opsionin Hiq [person name]/Rimuovi [nome persona] nga kutia që shfaqet në qendër të ekranit.

Pasi të përsërisni operacionin për të gjithë anëtarët e perfshire në diskutim (duke përfshirë çdo administrator tjetër), zgjidhni opsionin Abbandona gruppo dhe konfirmoni qëllimin tuaj për t’u larguar nga biseda. Së fundi, zgjidhni butonin Fshi grupin/Elimina gruppo që u shfaq në vend të butonit Lini grupin/Abbandona gruppo, në fund të ekranit dhe diskutimi do të fshihet nga WhatsApp-i juaj.

Hesht një grup ne WhatsApp

Mbani mend se grupi i fshirë do të jetë ende i dukshëm në pajisjet e pjesëmarrësve të tjerë në diskutim, megjithatë asnjëri prej tyre nuk do të jetë në gjendje të postojë mesazhe të reja pasi nuk janë më pjesmarres në bisedë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Siç kuptohet lehtësisht, nuk është e mundur të fshini një grup WhatsApp, administrator i të cilit nuk jeni. Në këtë rast dhe nëse po kërkoni një alternativë të vlefshme për t’u larguar nga një grup në WhatsApp, mund të heshtni njoftimet në lidhje me të.

Për ta bërë këtë, zgjidhni grupin në të cilin keni ndërmend të shkoni për të vepruar, zgjidhni objektin e grupit që ndodhet në krye dhe zgjidhni artikullin Silent/Silenzioso nga menuja që shfaqet. Prandaj, zgjidhni sa kohë do të heshtni grupin (8 orë, 1 javë ose Gjithmonë) duke përdorur menunë e duhur që shfaqet në ekran.