Si te telefonosh falas nga kompjutri

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te telefonosh falas nga kompjutri. Ju mund te perdorni nje nga programet/app e shumta per kompjuter, te cilat ju lejojne te qëndroni në kontakt me njerëzit që përdorin të njëjtin shërbim dhe që mund te jetojnë në anën tjetër të botës, dmth pa kufij gjeografik.

Ato janë të lehta për t’u përdorur dhe mund të shkarkohen falas dhe nuk kërkojnë asnjë lloj njohurie teknike. I vetmi kufizim, jepet nga fakti se ai qe telefonon edhe ai qe merr telefonaten, duhet të kenë të instaluar të njëjtin program/app.

Telefonatat do të kryhen falas nëpërmjet lidhjes se internetit dhe nuk do te kene asnjë kosto shtesë nese ju keni nje oferte interneti. Vetëm telefonatat e bëra në numra telefoni fiks ose numra celulari, do të tarifohen. 

Permbajtja

Si te telefonosh falas nga kompjutri

Tani le te shikojme disa nga zgjidhjet më të mira për të bërë telefonata falas nga kompjutriJu kujtojme se po flasim për telefonata në internet drejt llogarive të tjera online që duhet te përdorin të njëjtin aplikacion si ju, dhe jo për numra telefoni tradicionalë (edhe pse disa zgjidhje, si prsh Skype, ju lejojnë të telefononi numrat tradicionalë fiks dhe celularë me çmime të përballueshme).

Si te telefonosh falas nga kompjutri me WhatsApp

Si te telefonosh falas nga kompjutri

Duke qenë aplikacioni më i përhapur i mesazheve dhe telefonatave, ju sugjerojme para së gjithash të përdorni WhatsApp. Ky shërbim në pronësi të Meta (grupi të cilit i përkasin edhe Facebook dhe Instagram) lejon në fakt, të bëni thirrje zanore, thirrje video dhe mesazhe falas në internet, duke përdorur client te desktopit ose aplikacionin e tij, të dy të disponueshëm për Windows dhe macOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sidoqoftë, në kohën e shkrimit, kjo veçori nuk është zbatuar ende në WhatsApp Web dhe për këtë arsye, për ta përdorur atë, duhet domosdoshmërisht të shkarkoni WhatsApp në kompjuterin tuaj. 

Prandaj, nëse dëshironi të përfitoni nga kjo zgjidhje, shkarkoni aplikacionin për Windows 10 dhe Windows 11 përmes Microsoft Store ose atë për macOS, përmes Mac App Store

Në këtë pikë, në të dyja rastet, në ekranin kryesor të WhatsApp, hyni në llogarinë tuaj, duke skanuar kodin QR. Ky funksion kërkon që tashmë të keni një llogari WhatsApp në celular (qoftë Android ose iPhone), nga e cila mund të përdorni funksionin e lidhjes me versionin e kompjutrit.

Në fakt, WhatsApp Web dhe WhatsApp për Windows/macOS ju lejojnë të përdorni llogarinë tuaj kryesore, por jo të krijoni një profil nga e para që mund të përdoret vetëm përmes kompjutrit. Pra, për të telefonuar nga kompjuteri juaj duke përdorur këtë mjet, duhet të lidhni llogaritë duke skanuar kodin QR përmes pajisjes tuaj celulare.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë këtë, merrni telefonin tuaj, hapni WhatsApp dhe më pas prekni tre pikat siper djathtas (versioni i Android). Nga këtu shkoni te artikulli Cilësimet/Impostazioni, prekni një ikonën e kodit QR qe zakonisht ndodhet afer emrit te profilit siper dhe më pas nga dy mundesite, zgjidhni skedën Kornizo kodin/Inquadra codice për të hapur kamerën përmes së cilës do të lidhni versionin celular me versionin e kompjuterit. Nga ana tjetër, nga iPhone, thjesht zgjidhni menunë Cilësimet/Impostazioni nga shiriti në fund, prekni ikonën e kodit QR dhe prekni butonin Kornizo/Inquadra.

Megjithatë, nëse nuk keni ende një llogari në këtë platformë, atëherë mund ta merrni një të tillë thjesht duke shkarkuar aplikacionin, duke e hapur atë, duke pranuar kushtet e përdorimit dhe duke futur numrin tuaj te telefonit në hapësirën e treguar. WhatsApp do t’ju dërgojë një mesazh në numrin e treguar me një kod, të cilin do t’ju duhet ta vendosni në 6 kutitë në ekran për të përfunduar krijimin e profilit. 

Pasi të bëhet kjo, mund të përfitoni nga WhatsApp në të gjitha veçoritë e tij kryesore, pasi client per kompjuter dhe aplikacioni nuk janë gjë tjetër veçse një pasqyrë e aplikacionit WhatsApp për telefonat inteligjentë.

Në këtë drejtim, gjëja e parë që duhet të bëni, nëse doni të bëni një telefonatë zanore ose video, është të identifikoni bisedën me përdoruesin e interesit tuaj, përmes seksionit në anën e majtë. Opsionale, mund të filloni gjithashtu një bisedë/Chat të re duke shtypur butonin (+) dhe duke zgjedhur emrin e përdoruesit që dëshironi, ose duke zgjedhur ikonen jeshile poshte djathtas ne skeden Chat.

Më pas, në seksionin e dedikuar për bisedën private, shtypni ikonën e celularit, nëse dëshironi të nisni një telefonatë zanore, ndërsa për të bërë një videotelefonatë shtypni ikonën e kamerës. Gjatë telefonatës mund ta çaktivizoni mikrofonin duke klikuar në ikonën që e përfaqëson dhe përveç kësaj, mund të kaloni në çdo moment në një telefonatë zanore, duke klikuar në ikonën e kamerës për ta çaktivizuar dhe riaktivizuar sipas dëshirës.

Në fund të telefonatës, shtypni ikonën e kuqe të celularit për ta mbyllur. 

Si te telefonosh falas nga kompjutri me Telegram

Si te telefonosh falas nga kompjutri

Një tjetër aplikacion per te telefonuar nga kompjutri eshte Telegram. Në një farë mënyre i ngjashëm me WhatsApp-in, por me disa dallime. Edhe këtu ekziston versioni i desktopit i aksesueshëm nëpërmjet Internetit, ose si aplikacion për WindowsmacOS dhe Linux.

Telegrami është gjithashtu i famshëm për grupet, ku njerëz nga e gjithë bota mund të takohen për të folur për tema të ndryshme, ose i dobishëm për njerëz të shquar në një sektor të caktuar, të cilët ndajnë lajme të llojeve të ndryshme në një bisedë të hapur vetëm për ndjekësit e tyre.

Thënë këte, le të shohim se si te telefonosh falas nga kompjutri me Telegram. Edhe këtu, si me WhatsApp, nuk ka asnjë mundësi për të krijuar një profil që nuk është i lidhur me një numër celular. Pra, nëse nuk keni ende një profil, mund ta krijoni duke shkarkuar aplikacionin për Android ose iOS/iPadOS ne telefon dhe duke klikuar mbi Vazhdo në italisht/Continua in italiano pasi të hapet. Këtu futni numrin tuaj të telefonit, më pas shtypni Next/Avanti, prisni që të merret mesazhi me kodin 5-shifror dhe futeni atë në kuti, më pas shtypni përsëri Next/Avanti

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të bëhet kjo, ju jeni gati të telefononi kontaktet në rubriken tuaj të adresave që kanë një llogari në Telegram, por le të shohim se si ta bëjmë atë nga një kompjuter. Së pari ju duhet të identifikoheni në client te kompjutrit ose në versionin web/internet të Telegram. Me poshte do ju tregojme per versionin në internet, por procedura është pothuajse e njëjtë në secilin rast.

Hapni Telegramin nga shfletuesi ne kompjuter dhe do e gjeni veten përballë një kodi QR që duhet ta kornizoni përmes kamerës së telefonit inteligjent. Për ta bërë këtë, megjithatë, duhet të kaloni përmes Telegramit per celular duke hapur aplikacionin, duke shkuar te Cilësimet/Impostazioni dhe më pas te Pajisjet/Dispositivi > Lidhni pajisjen e desktopit/Collega dispositivo desktop, më pas kornizojeni kodin dhe prisni që të dy sistemet të sinkronizohen.

Tani që jeni gati, zgjidhni personin që dëshironi të telefononi nga lista e bisedave të filluara ose zgjidhni atë nga kontaktet tuaja duke përdorur butonin me laps. Pasi të keni gjetur të interesuarin, hapni bisedën duke klikuar mbi emrin e tij, klikoni në ikonën e celularit në krye për një telefonatë të thjeshtë ose, nëse dëshironi të telefononi me video, shtypni tre pikat dhe zgjidhni artikullin Video call nga lista.

Kjo është vetëm për Telegram Web pasi nga aplikacioni per kompjuter, të paktën në kohën e shkrimit të këtij artikulli, video telefonata ende nuk kryhet. 

Si te telefonosh falas nga kompjutri me Facebook Messenger

Si te telefonosh falas nga kompjutri

Facebook Messenger, është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për Windows dhe Mac ose si një faqe interneti. Përdoret kryesisht si një mjet për mesazhe të çastit, por falë prezantimit të veçorive të tjera, ju lejon gjithashtu të bëni telefonata falas nga kompjutri, për përdoruesit e tjerë që përdorin aplikacionin. Në fund të fundit, duke përdorur Facebook Messenger në kompjuterin tuaj, mund t’i telefononi falas të gjitha kontaktet tuaja në Facebook.

Për të filluar, shkarkoni aplikacionin për Windows ose macOS ose lidheni me versionin ne Internet. Më pas hyni në Facebook Messenger duke futur numrin tuaj të telefonit ose emailin dhe fjalëkalimin/password (jane zakonisht kredencialet e Facebook), më pas shtypni butonin Hyr/Accedi dhe më pas hapni përsëri aplikacionin Messenger nga kompjuteri tuaj.

Nëse jeni identifikuar saktë, duke ndjekur hapat e treguar, më pas do të gjeni veten në ekranin bazë të aplikacionit, ngjashëm me atë që ndodh me versionin e smartfonit. Në këtë pikë, për të telefonuar, kërkoni për emrin e personit në kolonën e majtë ose përmes shiritit të kërkimit pikërisht sipër. Më pas klikoni në emrin e tij dhe më pas shtypni butonin e celularit ose të kamerës për të bërë telefonaten zanore ose videotelefonën.

Natyrisht kjo nënkupton të kesh një profil në Facebook dhe te jeni miq ne Facebook, përndryshe nuk është e mundur të përdoret kjo platformë. Për të krijuar një llogari në këtë rrjet social, lidhuni me faqen kryesore dhe më pas shtypni butonin Krijo llogari të re/Crea nuovo account. Futni të gjithë informacionin e kërkuar, më pas klikoni Regjistrohu/Iscriviti dhe filloni të kërkoni për miqtë tuaj duke përdorur kredencialet e tyre dhe shiritin e kërkimit në krye. 

Si te telefonosh falas nga kompjutri me Skype

Si te telefonosh falas nga kompjutri

Skype është sigurisht një nga programet më të njohur që do t’ju lejojë të telefononi falas nga kompjuteri juaj. Ndër funksionet e tij klasike të telefonates/video-telefonatës me kontaktet pa pagesë, shquhet edhe shërbimi i thirrjeve drejt telefonave fiks dhe numrave celular duke u abonuar (duke filluar nga 3,66 €/muaj).

Ndër pikat e forta të aplikacionit është disponueshmëria e tij falas në një mori platformash. Jo vetëm për PC WindowsmacOS dhe Linux, por edhe nëpërmjet shfletuesit, pajisjeve Android dhe iOS/iPadOS dhe madje edhe disa modele Smart TV.

Ndër veçoritë më interesante të Skype, përveç që ju lejon të bëni thirrje, ekziston mundësia për të bërë thirrje video (përfshirë grupin) dhe për të dërguar mesazhe me tekst përmes një sistemi të integruar mesazhesh. Këto janë veçori krejtësisht falas, përderisa, ato bëhen nga Skype në Skype.

Për të përdorur këtë platformë, mund të shkarkoni dhe instaloni Skype në kompjuterin tuaj ose të përdorni versionin në internet. Për këtë udhëzues do ju tregojme hapat nga Windows, kështu që filloni duke shkarkuar Skype nga faqja zyrtare e internetit, pastaj klikoni në Shkarko/Scarica/Download Skype për Windows 10 dhe 11, më pas në Hap/Apri Microsoft store/Open Store Microsoft dhe në fund në Get/Ottieni për të shkarkuar aplikacionin në kompjutrin tuaj dhe më pas filloni instalimin duke klikuar dy herë mbi ikonën e shfaqur.

Më pas hyni, duke u identifikuar me llogarinë tuaj të Microsoft/Hotmail/Outlook (ose krijoni një të re për këtë rast duke ndjekur udhezuesin e treguar në ekran). Nga këtu mund të përdorni emrin e subjektit për ta kërkuar (nëpërmjet shiritit të kërkimit), ose të sinkronizoni kontaktet me telefonin tuaj inteligjent nëse keni mundësinë të shkarkoni gjithashtu aplikacionin.

Për të bërë një telefonatë me Skype, do t’ju duhet të siguroheni që marrësi i telefonatës suaj ta ketë instaluar dhe nisur Skype në çdo pajisje. Pasi të bëhet kjo, tani kërkoni emrin e tij në ekranin e Kontakteve në të majtë. Pasi të gjendet, klikoni mbi të. Mund të telefononi dikë në Skype nga kompjuteri thjesht duke shtypur butonin e celularit që ndodhet pranë emrit të tij. Në vend të kësaj, simboli i kamerës përfaqëson butonin që do t’ju lejojë të bëni një telefonatë video.

Si te telefonosh falas nga kompjutri me FaceTime

FaceTime është një aplikacion për kryerjen dhe marrjen e telefonatave, videotelefonatave dhe mesazheve për pajisjet Apple, që do të thotë se mund ta përdorni në macOSiOS/iPadOS dhe në versionin ne internet nga SafariChrome dhe Edge. Ai funksionon përmes rrjetit të internetit dhe ne mund ta përkufizojmë atë si një aplikacion minimalist duke pasur parasysh ndërfaqen e tij shumë të pastër dhe të thjeshtë.

Thjesht shkarkoni atë për të filluar ta përdorni menjëherë, me të vetmen nevojë që të vendosni nga menuja e Cilësimeve/Impostazioni të pajisjes, se cilën adresë emailiID të telefonatës ose numrin e telefonit të lidhur me Apple ID-në tuaj te përdorni qe t’ju gjejne. Pasi të hapet, ai ofron dy opsione, përkatësisht thirrjen e re FaceTime/Nuova chiamata FaceTime ose Krijo lidhje/Crea link.

E para është të kërkoni për kontaktin që do të telefononi duke kërkuar numrin e telefonit, ID-në ose emailin, duke përdorur shiritin e kërkimit në krye dhe duke zgjedhur kontaktin nga lista. Pasi të keni gjetur personin, klikoni mbi emrin e tij dhe zgjidhni përmes butonave përkatës nëse do të bëni një telefonatë apo një videotelefonatë.

Nëse ju duhet të lidheni me dikë që nuk ka ose të cilit nuk dëshironi t’i komunikoni të dhënat tuaja personale, mund të përdorni funksionin Krijo lidhje/Crea link për të gjeneruar një link unik për telefonaten. Pasi të krijohet, përdorni një nga opsionet e disponueshme për ta ndarë atë me njerëzit e interesuar dhe jeni gati të vazhdoni.

FaceTime mbështet një bisedë me deri në 32 persona në të njëjtën kohë dhe gjithashtu mund të ndani permbajtje multimediale. 

Si te telefonosh falas nga kompjutri ne celular

Nese doni te dini se si te telefonosh falas nga kompjutri ne celular dhe anasjelltas, atehere opsionet që ju kam dhënë deri tani janë në gjendje të kryejnë dhe marrin telefonata edhe nga pajisjet celulare, duke pasur te instaluar te njejtin aplikacion si ne kompjuter dhe duke pasur celularin te lidhur me internetin. Prandaj mund t’ju këshilloj vetëm t’i referoheni asaj që është shkruar tashmë me siper për të gjetur opsionin e përsosur.

Pastaj nese deshironi te telefononi nje numer celulari nga kompjutri edhe pse ky i fundit nuk ka te njejtin app apo ska lidhje interneti, atehere kjo mund te realizohet me Skype (mund t’ju rezultoje e kushtueshme).