Email te perkohshme falas

Zakonisht per tu futur ne nje zone te rezervuar te nje faqe interneti, duhet te regjistrohemi me email-in tone, tek i cili vjen linku per te konfirmuar regjistrimin. Kjo mund te mos jete nje ide e mire sepse me pas email-i mund te keqperdoret, duke ju bezdisur me reklama apo qofte edhe mashtrime online. Nje menyre per te evituar ato probleme eshte te perdoresh email te perkohshme falas dhe pa regjistrim. Pikerisht per kete qellim, ne internet ekzistojne sherbime qe ofrojne email te perkohshme te cilat mund ti perdorni per tu regjistruar ne faqet tek te cilat nuk keni besim.

Me poshte do te gjeni nje liste me sherbimet email te perkohshme dhe falas, te cilat jane me te mirat ne kategorine e tyre, si dhe shpjegimet mbi funksionimin e tyre.

Shënim: disa faqe dhe shërbime online, si Facebook, kanë një listë të zezë që bllokon automatikisht adresat email te perkohshme. Nëse merrni një mesazh gabimi kur përpiqeni të regjistroheni në një sit me një adresë të përkohshme, provoni të përdorni një shërbim tjeter. Keto sherbime jane falas dhe nuk kerkojne regjistrim apo te dhena personale. Zakonisht ato perdoren per faqe tek te cilat nuk keni shume besim dhe qe nuk do ktheheni serish. Beni mire qe te mos shkruani mesazhe shume personale sepse ato mund te lexohen nga kushdo qe di adresen relative te email-it tuaj te perkohshem.

Permbajtja

Tempinbox

Email te perkohshme falas

Sherbimi i pare për të krijuar email te përkohshme falas që dua t’ju sugjeroj të provoni është Tempinbox. Eshtë një burim i shkëlqyer i përdorur për këtë qëllim, shumë i thjeshtë për t’u përdorur dhe nuk duket se zbaton ndonjë kufi maksimal kohor për atë që ka të bëjë me fshirjen e mesazheve të marra. Email-et e përkohshme të Tempinbox janë të llojit emrizgjedhur@tempinbox.com (emri mund të zgjidhet sipas dëshirës). Shërbimi, është mirë të specifikohet, nuk lejon as marrjen e file, as përgjigjen e email-eve te marra.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur Tempinbox hapi i parë që duhet të bëni është të shkoni në faqen e internetit të shërbimit dhe pastaj të shkruani pjesën fillestare te emrit te email-it përkohshem që dëshironi të krijoni në kutinë Enter you email: duhet të vini shenjen e kontrollit ne kutine I have read and agre to the terms of services (për të pranuar kushtet e përdorimit të shërbimit) dhe klikoni në butonin Check Mail.

Faqja që do t’ju shfaqet më pas do të jetë ajo e dosjes hyrëse të emailit tuaj të përkohshëm. Faqja nuk ben refresh automatikisht kështu që për të kontrolluar për mesazhe të reja do t’ju duhet të ngarkoni manualisht faqen herë pas here.

Sidoqoftë, për të hapur një mesazh të caktuar, duhet të klikoni mbi subjektin e tij. Dhe nëse tashmë keni hapur një mesazh të marrë në të kaluarën dhe nuk mund ta gjeni më në kutinë postare, ju lutemi vini re se mund të përdorni fushën e duhur të kërkimit djathtas siper për ta gjetur më lehtë.

AirMail

Email te perkohshme falas

Nje sherbim tjeter per email te perkohshme falas eshte AirMail. Ai ju lejon të merrni një adresë emaili të krijuar rastësisht dhe me prapashtesa të ndryshme dhe të mbani mesazhet e marra për 24 orë. Vini re se nuk ka absolutisht asnjë lidhje me client e njohur të postës elektronike për Mac dhe iOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni në faqen kryesore të shërbimit dhe të klikoni në butonin Aktivizo Emailin e Përkohshëm/Attiva l’Email Temporanea. Pastaj do të ridrejtoheni automatikisht në faqen me adresën tuaj të përkohshme (atë që ju raportohet në fushën e duhur në krye) dhe listën e mesazheve të marra.

Për të lexuar përmbajtjen e një mesazhi të caktuar, thjesht klikoni mbi subjektin e tij, ndërsa për ta fshire duhet të shtypni butonin Fshi/Cancella/Delete. Përditësimi i inbox kryhet automatikisht, kështu që për të kontrolluar mesazhet e reja të marra nuk keni nevojë të beni refresh manualisht faqes.

Nëse dëshironi të ndryshoni adresën tuaj të postës elektronike, klikoni në butonin Ndrysho adresën e emailit/Cambia l’indirizzo email dhe një e re e rastësishme do të krijohet automatikisht.

Guerrilla Mail

Email te perkohshme falas

Një shërbim tjetër në internet për krijimin e email-eve te përkohshme falas që dua t’ju sugjeroj të merrni seriozisht është Guerilla Mail. Ky është një mjet që ju lejon të krijoni email të përkohshme me një kohëzgjatje maksimale 1 orë, pas së cilës ato fshihen automatikisht. Adresat e postës elektronike kanë emri@guerrillamail.com, ku emri imponohet nga shërbimi dhe nuk mund të zgjidhet sipas dëshirës. Gjithmonë ndryshe nga burimet e përmendura më lart, Guerilla Mail gjithashtu ju lejon t’i përgjigjeni mesazheve të marra duke funksionuar, në fakt, si email i vërtetë.

Për të filluar përdorimin e shërbimit të lidhuni me faqen e tij kryesore. Në fushën e tekstit të vendosur në qendër të ekranit do të gjeni adresën e-mail që ju është caktuar automatikisht, por të cilën mund ta ndryshoni nëse është e nevojshme duke përdorur dy menutë specifike. Në fund ju do të njoftoheni për një adresë alternative, pranë artikullit Scramble Address, i cili i referohet të njëjtit email, por ju lejon të keni dhe një adresë alternative.

Ju mund t’i gjeni të gjitha mesazhet e marra nën skedën Email dhe për t’i hapur ato thjesht klikoni në subjektin e email. Pasi të keni hapur një mesazh të caktuar, atëherë mund të përdorni butonat në krye për të dërguar një përgjigje (Reply), për të riderguar mesazhin (Forward) ose për të parë emailin në versionin e tij origjinal (Show Original). Për të fshirë një ose më shumë mesazhe të marra, duhet të kontrolloni kutinë përkatëse në inbox dhe të klikoni në butonin Delete siper majtaz.

Nëse dëshironi të dërgoni një email duke përdorur një email te perkohshem falas, klikoni në skedën Compose dhe plotësoni formularin që shfaqet duke futur adresën e marrësit në fushën To, subjektin në fushën Subject dhe trupin të mesazhit në fushën e tekstit. Email -et do të dërgohen me një adresë të rastësishme të gjeneruar nga GuerillaMail dhe do të përmbajnë një link me sitin. Nëse dëshironi, mund të futni bashkëngjitje deri në 150 MB duke klikuar në butonin Zgjidh skedarin/Shfleto; Scegli file/Sfoglia në të djathtë.

Yopmail

Një shërbim tjetër i shkëlqyeshëm per email te perkohshme falas eshte Yopmail. Ai mbështet adresa e-mail të disponueshme si emer@yopmail.com por edhe shumë të tjerë, për shembull: emer @mega.zik.djemer@courriel.fr.nf, etj. Ju mund të zgjidhni atë qe preferoni kur krijoni kutinë postare të përkohshme. Për pjesën tjetër, është shumë e thjeshtë për t’u përdorur dhe adresat e emailit të krijuara nuk fshihen kurrë. Situata është e ndryshme për email-et e marra të cilat fshihen automatikisht pas 8 ditësh.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur Yopmail, vizitoni faqen kryesore të shërbimit dhe shkruani pjesën e parë të email që dëshironi të krijoni në fushën Zgjidhni një Adresë Email të Përkohshme/Scegli un’Indirizzo Email Temporaneo në të majtë. Pastaj klikoni në butonin Check Mail/Controllare la posta dhe jeni gati. Atëherë do të keni qasje në seksionin e kutisë së postës elektronike të referencës dhe mund t’i lexoni të gjitha mesazhet e marra thjesht duke klikuar në subjektin përkatës.

Për t’i fshirë ato duhet të klikoni në “x” që shfaqet në krye të mesazhit, ndërsa për t’i riderguar ato duhet të shtypni në butonin Forward/Inoltra i cili është gjithmonë në krye. Duke klikuar në Trego/Show/Mostrare, mund të zgjidhni mënyrën e shfaqjes së tekstit dhe imazheve. Pastaj nëse doni të shkruani dhe dërgoni një e-mail në një llogari tjetër Yopmail duke përdorur kutinë tuaj postare të përkohshme, thjesht klikoni në butonin New/Nuovo në ekranin kushtuar inbox.

Mailinator

Email te perkohshme falas

Në një artikull qe flet per email te perkohshme falas, është praktikisht e pamundur të mos përmendësh emrin e Mailinator. Ky është një shërbim në internet që ju lejon të krijoni email të llojit emri@mailinator.com të cilat fshihen automatikisht pas disa orësh. Gjithashtu ju lejon të kontrolloni llogari të shumta të postës elektronike të disponueshme njëkohësisht, sikur të ishte një client kompjuteri.

Për të përdorur shërbimin lidhuni me faqen e tij kryesore, shkruani emrin që dëshironi të perdorni në fushën e duhur në krye dhe pastaj klikoni në butonin GO! Në ekranin tjetër do të gjendeni para seksionit të Mailinator kushtuar kutisë postare.

Faqja e dedikuar inbox-it azhurnohet automatikisht. Për të lexuar një mesazh specifik, thjesht klikoni në subjektin e mesazhit. Pasi të keni hapur emailin për të cilin jeni të interesuar, atëherë mund të zgjidhni mënyrën e shfaqjes duke përdorur menunë e duhur në të djathtën e sipërme dhe ndoshta mund ta fshini duke klikuar në butonin me koshin e plehrave.

Nëse dëshironi të krijoni email te tjera te përkohshme falas dhe t’i menaxhoni të gjitha nga kutia postare aktuale, klikoni në fushën Enter Inbox në pjesën e sipërme të majtë, shkruani pjesën fillestare të email që dëshironi të krijoni dhe shtypni enter në tastierë. Email-i i ri do të shtohet në listën nën Public Inboxes në të majtë. Ju mund të hyni në të thjesht duke i klikuar siper. 

Shërbime të tjera ku te krijosh email te përkohshme falas

Ka shumë shërbime online për të krijuar email te përkohshme falas. Hidhini nje sy sherbimeve me poshte.

  • Temp Mail: Kjo faqe ofron email te perkohshem, ku mund te merni email nga persona te tjere apo qe mund ti perdorni per tu regjistruar ne faqe te ndryshme online. Email e marra veteshkaterrohen pas nje periudhe kohore.
  • Mail.tm: Ky eshte nje sherbim qe ju jep nje email te perkohshem te cilin mund ta kopjoni dhe jepni personave apo rrjeteve sociale qe ua kerkojne. Per te pare email e marra duhet te shtypni update/aggiorna here pas here (ndodhet ne te manjte).
  • Tempail: Ju ofron email nje perdorimshe ku mund te merni email nga te gjithe dhe te mbroni me se miri privatesine tuaj.
  • Email on Deck: Kjo faqe ju jep nje adrese email te perkohshme ku mund te merni email; mjafton te tregoni qe nuk jeni robot dhe pastaj te kaloni ne kutine e postes tuaj elektronike.
  • 10MinuteMail: Ky është një shërbim i përkohshëm i famshëm dhe i vlerësuar i postës elektronike përmes të cilit është e mundur të krijoni email te perkohshme falas me një kohëzgjatje maksimale prej 10 minutash. Adresat krijohen rastësisht dhe nuk mund të zgjidhen personalisht.
  • Discard Email: Ky është një shërbim i përkohshëm i postës elektronike shumë i thjeshte. Kjo ju lejon të krijoni email me një kohëzgjatje maksimale prej 30 ditësh.
  • MyTashMail: Ky eshte nje sherbim i vjeter i email-eve. Ajo ka ekzistuar prej kohesh dhe ju lejon të krijoni adresa të personalizuara. E vetmja gjë që duhet të keni kujdes është fakti që domain-i i kutisë postare ndryshon herë pas here.
  • Teleosaurs Mail: Eshte faqja binjake e Guerilla Mail të lartpërmendur e cila ruan të gjitha tiparet e kësaj të fundit, përveç mundësisë së dërgimit të email-eve. 

App per email te perkohshme falas

Të gjitha shërbimet e email-eve te perkohshme falas që kemi analizuar janë gjithashtu të arritshme nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, kjo do të thotë se ato nuk kërkojnë që të përdoren aplikacione speciale. Thjesht hapni shfletuesin dhe lidhuni me to ashtu si bëni nga një kompjuter. Sidoqoftë, nëse keni nevojë për një app per email te perkohshme falas, ju rekomandoj të provoni Instant Email Address.

Instant Email Address është një aplikacion falas për Android dhe iOS që përdor shërbimin japonez kuku.lu për të krijuar adresa emaili të perkohshme dhe për të dërguar email duke përdorur një adresë fiktive.

Gjithçka që duhet të bëni është të filloni aplikacionin, zgjidhni skedën Address dhe shtypni adresën e postës elektronike që krijohet automatikisht nga aplikacioni (nën titullin Adresa juaj e emailit/Your email address). Në këtë pikë ju mund të zgjidhni nëse do të kopjoni adresën në memorie, nese do ta fshini atë ose do të shikoni email-et e marra, duke shtypur butonin Check inbox. Për të dërguar email thjesht shkoni te skeda New.

Nëse Instant Email Address nuk ju kënaq, ju sugjeroj të provoni aplikacionin zyrtar të Guerilla Mail për Android.