Site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright

Ne kete udhezues do te flasim per site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright/te drejta autori, domethen per perdorim te lire sepse nuk kane te drejta autori. Ne fakt ne internet mund te gjesh shume foto dhe imazhe, por kjo nuk do te thote qe mund ti perdorni lirshem ne projektet tuaja sepse ato mund te jene te mbrojtura me copyright, gje e cila do ju hapte probleme me autorin.

Me poshte do te gjeni portalet më të mira për qëllimin, te cilat kane nje përmbajtje te gjere falas dhe në shumicën e rasteve, me cilësi të lartë.

Sidoqofte përpara se të përdorni imazhet që do të gjeni nga faqet e listuara më poshtë, mos harroni të kontrolloni licencat e perdorimit. Prsh ato të shpërndara me një licencë Creative Commons, lejojnë përdorimin e lirë, por mund të përfshijnë kufizime, si ne rastin kur një imazh mund të përdoret për qëllime personale, por jo tregetare.

Permbajtja

Site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright

Nese jeni të interesuar të kuptoni se cilat janë faqet më të mira per te shkarkuar imazhit pa të drejtë autori/copyright, atehere hidhini një sy atyre të listuara më poshtë. 

Site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright: Google

Site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright

I pari nga ato site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright/drejtë autori, tek i cili do të bënit mirë t’i drejtoheni është Google. Ne fakt Google immagini, seksioni i Google i dedikuar për kërkimin e imazheve, falë filtrave të disponueshëm, ju lejon të gjeni lehtësisht përmbajtjen me një licencë Creative Commons, te cilat për këtë arsye mund të përdoret pa asnjë kosto (për sa kohë që respektoni atributin përkatës dhe përdorni klauzola në kontekst personal ose tregtar, nëse ka).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të qenë në gjendje ta përdorni, fillimisht lidhuni me faqen kryesore të Google Images, shkruani fjalët kyçe që ju interesojnë në shiritin e kërkimit që ndodhet në qendër dhe klikoni në ikonën e xham zmadhues që ndodhet në të djathtë.

Në faqen me rezultatet e kërkimit që ju shfaqen në këtë pikë, klikoni në artikullin Tools/Strumenti që ndodhet në krye, klikoni në menunë Usage rights/Diritti di utilizzo dhe zgjidhni opsionin Creative Commons, në mënyrë që të kufizoni shfaqjen e imazheve vetëm në ato shpërndara me licencat Creative Commons.

Më pas, nëse e shihni të nevojshme, përdorni menutë e tjera që u shfaqën në krye të faqes për të përmirësuar më tej rezultatet e kërkimit. Mund të zgjidhni të shikoni vetëm imazhe me një madhësi/dimensione specifike, një ngjyrë/colore të caktuar, vetëm ato që i përkasin një lloji/tipo të caktuar ose vetëm ato që janë ngarkuar në internet deri në një datë/orë të caktuar. Ju gjithashtu mund të rafinoni më tej kërkimin tuaj duke zgjedhur një nga kategoritë që mund të sugjerohen në krye të faqes.

Kur të gjeni një imazh që dëshironi të shkarkoni, klikoni mbi të dhe shtypni në versionin e zmadhuar të të njëjtit që ju propozohet, në mënyrë që të shkoni në faqen e internetit ku ndodhet skedari dhe të thelloni detajet në lidhje me licencën. Nëse kjo ju kënaq dhe prandaj keni ndërmend të përdorni imazhin, vazhdoni dhe shkarkoni atë duke klikuar me të djathtën mbi të ose duke mbajtur gishtin shtypur nese po perdorni shfletuesin e telefonit dhe duke zgjedhur opsionin e ruajtjes nga menuja e kontekstit të shfletuesit.

Pixabay

Site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright

Një faqe tjetër me imazhe pa të drejtë autori që ju ftoj të merrni në konsideratë është Pixabay. Kjo ju lejon të kërkoni midis mijëra fotove, imazheve vektoriale dhe ilustrimeve (si dhe video) publike dhe t’i shkarkoni ato falas për t’i përdorur në projekte personale ose tregetare. Vini re se imazhet mund të shkarkohen në rezolucione të ndryshme, por për ato më të larta është e nevojshme të regjistroheni në sit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të përdorur Pixabay, lidhuni me faqen kryesore të portalit, më pas shkruani fjalën kyçe (italisht ose anglisht) të interesit tuaj në fushën e kërkimit që ndodhet në qendër, sigurohuni që opsioni Imazhet/Immagini të jetë zgjedhur në menunë në të djathtë (përndryshe mund ta bëni vetë) dhe klikoni ikonën e xhamit zmadhues në të majtë.

Pasi të shfaqet faqja me rezultatet e kërkimit, nëse dëshironi të përmirësoni shfaqjen e përmbajtjeve të disponueshme, përdorni filtrat në krye: mund të zgjidhni se si të renditni imazhet, orientimin, kategorinë që i përkasin, madhësinë dhe ngjyra.

Kur të gjeni një imazh që mendoni se ju pëlqen, klikoni mbi të. Në faqen e re që ju shfaqet, më pas klikoni në butonin Shkarkim Falas/Download gratuito/Free download që ndodhet në të djathtë, zgjidhni rezolucionin që preferoni nga menuja që shfaqet, shtypni butonin Shkarko/Download, vendosni shenjen ne kutinë pranë artikullit Unë nuk jam një robot/Non sono un robot dhe klikoni përsëri butonin Shkarko/Download, në mënyrë që të shkarkoni imazhin.

Nëse keni zgjedhur të shkarkoni imazhet me një rezolucion më të lartë, përpara se ta bëni këtë, do t’ju kërkohet të regjistroheni në faqe ose të identifikoheni (nëse keni tashmë një llogari). Pra nëse ky është rasti juaj, pasi zgjidhni rezolucionin dhe pasi shtypni butonin për të vazhduar me shkarkimin, klikoni në butonin Join dhe jepni të dhënat e nevojshme për të krijuar llogarinë ose klikoni në butonin Login/Accesso dhe kryeni aksesin.

Unsplash

Site ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright

Në një artikull në lidhje me faqet më të mira të imazheve pa të drejta autori, është praktikisht e domosdoshme të flasim edhe për Unsplash. Kjo është një nga faqet më të njohura për imazhe falas, me rezolucion të lartë, i cili mund të përdoret si për qëllime personale ashtu edhe për ato tregetare. Ato gjithashtu mund të modifikohen sipas dëshirës, ​​pa qenë nevoja t’i jepet merita autorit.

Për të përdorur Unsplash, vizitoni faqen e tij kryesore, shkruani fjalët kyçe (ne anglisht) të interesit tuaj në fushën e kërkimit në qendër dhe klikoni në ikonën e xham zmadhues në të majtë.

Pasi të shfaqet faqja e rezultateve të kërkimit, nëse e shihni të nevojshme, mund të përdorni filtrat në krye. Më pas mund të zgjidhni të shfaqni vetëm imazhet me një orientim specifik ose vetëm ato me një ngjyrë të caktuar, mund të vendosni se si t’i renditni ato dhe mund të përdorni fjalët kyçe të sugjeruara për të përmirësuar më tej shfaqjen e rezultateve.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kur të gjeni një imazh që ju intereson, klikoni mbi të dhe shtypni butonin Shkarko pa pagesë/Download free që ndodhet lart djathtas, për të vazhduar me shkarkimin. Duke vepruar kështu, imazhi do të shkarkohet në rezolucionin e paracaktuar. Nëse dëshironi të zgjidhni një rezolucion tjetër, mund ta bëni këtë duke klikuar fillimisht në shigjetën pranë butonit të shkarkimit dhe më pas duke zgjedhur opsionin që ju pëlqen nga menuja që shfaqet.

Nga ekrani i shkarkimit të imazhit mund të shikoni gjithashtu të gjitha detajet në lidhje me imazhet, thjesht duke klikuar në butonin Info që ndodhet poshtë djathtas.

Ju gjithashtu mund të vendosni të eksploroni imazhet e disponueshme në sit sipas kategorisë dhe koleksionit. Për ta bërë këtë, thjesht zgjidhni artikujt e duhur që gjeni në shiritin në krye të faqes kryesore.

Pexels

Një faqe tjetër për imazhe pa të drejta autori/copyright për t’u shtuar është padyshim Pexels. Ky eshtë në fakt një portal në të cilin ka shumë imazhe, që u përkasin kategorive më të ndryshme, të cilat mund të përdoren pa pagesë, si për qëllime personale, ashtu edhe për ato tregetare, dhe pa detyrimin e atribuimit të burimit.

Për të kërkuar imazhe në Pexels, fillimisht lidhuni me faqen kryesore të sherbimit, më pas shkruani fjalët kyçe (ne anglisht ose italisht) që lidhen me imazhin që dëshironi të gjeni në kutinë në qendër dhe klikoni në ikonën e xham zmadhues të pranishëm djathtas, në mënyrë që të filloni kerkimin.

Pasi të shfaqet faqja me rezultatet, nëse mendoni se është e nevojshme të përmirësoni vizualizimin e përmbajtjes, përdorni filtrat në krye për të zgjedhur një fjalë kyçe më të përshtatshme, për të ndryshuar orientimin e imazhit, ngjyrën kryesore dhe madhësinë maksimale.

Pasi të gjeni foton që ju intereson, klikoni mbi të dhe në ekranin e ri që ju shfaqet, shtypni butonin Free Download/Download gratuito që ndodhet lart djathtas, për të vazhduar me shkarkimin. Duke vepruar kështu, fotografia do të shkarkohet në madhësinë e saj origjinale. Nëse dëshironi të zgjidhni një madhësi tjetër, së pari klikoni në butonin me shigjetë që ndodhet pranë butonit të shkarkimit dhe bëni zgjedhjen tuaj nga menuja që shfaqet.

Gjithashtu ju informoj se përmes ekranit nga i cili mund të shkarkoni foton mund të shikoni edhe informacione për imazhin (p.sh. kamera e përdorur për ta bërë atë, datën e ngarkimit etj), duke klikuar në butonin Informacion.

Si një alternativë ndaj asaj qe ju kam treguar tashmë në rreshtat e mëparshëm, ju mund të eksploroni përmbajtjen e disponueshme në sajt gjithashtu sipas kategorive, tendencave ose duke parë renditjen, duke lëvizur treguesin e miut te menuja Eksploro/Esplora lart djathtas dhe duke zgjedhur prej saj artikujt Zbulo FototKërkimet Popullore ose Renditja.

Site te tjera ku te shkarkosh foto imazhe pa copyright

Nese asnjë nga portalet që ju kam treguar tashmë nuk ka qenë në të vërtetë i dobishëm për ju dhe për rrjedhojë po kërkoni faqe të tjera për foto pa të drejtë autori, atehere hidhini nje sy atyre te listuara me poshte.

  • Flickr eshte një nga faqet më të njohura të fotografive në botë. Ai ka shumë foto pa të drejta autori, të cilat mund të përdoren pa problem si për qëllime personale ashtu edhe për qëllime tregetare, por edhe shumë të tjera për të cilat ka kufizime. Sidoqoftë, për të gjetur imazhe të përshtatshme, thjesht rregulloni parametrat që lidhen me kushtet e përdorimit.
  • Gratisography është një faqe në sajë të së cilës mund të gjeni qindra foto me cilësi të lartë, të cilat nuk kanë kufizime për të drejtat e autorit dhe të cilat, mund të rishpërndahen dhe modifikohen.
  • Barnimages është një tjetër faqe interneti përmes së cilës mund të gjeni shumë imazhe me rezolucion të lartë, në të cilat nuk ka të drejtë autori dhe të cilat mund të përdoren si për projekte personale ashtu edhe për ato tregetare.
  • Freerange eshte një tjetër portal për të kërkuar dhe shkarkuar imazhe pa të drejtë autori. Ai pret mijëra foto dhe ilustrime që mund të shkarkohen në rezolucione të ndryshme, por ju duhet të krijoni një llogari për të vazhduar.
  • Life of Pix është një tjetër portal që ofron një katalog të pasur imazhesh me definicion të lartë dhe pa kufizime të së drejtës së autorit, për këtë arsye ato mund të përdoren në liri të plotë.
  • Picjumbo është një faqe interneti që ju lejon të shkarkoni pa pagesë shumë lloje fotosh me cilësi të lartë.