Si te blesh kriptovalute / crypto Bitcoin

Si te blesh kriptovalute / crypto Bitcoin

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te blesh kriptovalute/crypto Bitcoin, duke ju treguar platformat me te mira dhe te sigurta per te bere blerjet. Megjithatë duhet te dini se asnjë aplikacion ose faqe interneti nuk do të jetë në gjendje të garantojë një nivel sigurie apsolut, kështu që duhet të jeni të vetëdijshëm për rreziqet e mundshme me të cilat përballeni. Megjithate ju rekomandojme qe ti drejtoheni gjithmonë platformave me besueshmëri të provuar, si ato me poshte.

Permbajtja

Si te blesh kriptovalute crypto Bitcoin ne Binance

Si te blesh kriptovalute / crypto Bitcoin

Binance është exchange më i njohur dhe më i përdorur per kriptovalutat. Ai vetëm, gjeneron një vëllim shkembimi ditor më të lartë se shuma e konkurrentëve të tij se bashku. Përsa i përket sigurisë dhe lehtësisë së përdorimit, ai renditet në krye të kësaj liste, megjithëse edhe te tjeret jane te lehete per tu perdorur.

Për të bërë blerje në Binance, mund të lidheni me faqen kryesore të shërbimit ose të shkarkoni aplikacionin zyrtar për Android dhe iOS/iPadOS në mënyrë që të vazhdoni dhe të krijoni një llogari. Procedura kërkon që ju të vendosni të dhënat tuaja personale si emrin, mbiemrin, emailin dhe numrin e telefonit, si dhe të siguroni një dokument identiteti sipas zgjedhjes suaj midis pasaportës, kartës së identitetit dhe patentes.

Ky hap mund mos ju pelqej, pasi është legjitime të mos dëshironi të jepni foto të dokumenteve tuaja në keto platforma, por ato perdoren për të shmangur praktikat e pastrimit të parave.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni përfunduar procesin, mund të bëni blerjen tuaj të parë të kriptos, një operacion që mund ta përfundoni në disa mënyra. Më efikasja nga të gjitha është nëpërmjet kartës së debitit/kreditit, pasi ka një komision prej 1.8%, që është një kompromis i madh të paktën për depozitat e vogla apo të mesme.

Në këtë artikull, do perdorim faqen e internetit të Binance për të blerë kriptovaluta, kështu që nëse dëshironi të kryeni operacionin përmes aplikacionit, mund të hasni ndryshime të vogla në hapat ose në shkrimet. Për të depozituar duhet të shkoni në krye të ekranit dhe të klikoni Blej Crypto/Compra Crypto, dhe më pas zgjidhni opsionin Depozita me kartë/Deposito con carta nga nënmenuja që shfaqet.

Pasi të keni zgjedhur euron/dollarin si monedhë reference, aktivizoni shenjen ne opsionin kartën bankare/Carta bancaria dhe më pas futni shumën dhe të dhënat e kartës suaj të debitit/kreditit për të përfunduar operacionin dhe për të pasur paratë në portofolin tuaj Binance. Në këtë pikë, ju nuk keni ende asnjë kriptomonedhë, pasi duhet të konvertoni asetet tuaja në njërën prej tyre.

Për ta bërë këtë, shkoni te artikulli i menusë Trading që ndodhet në shiritin e sipërm dhe zgjidhni opsionin Convert nga lista që hapet. Në ekranin tjetër do të gjeni dy kuti, një nga/Da/From dhe një në/A/To cilat janë përkatësisht monedha fillestare dhe monedha e destinacionit të këmbimit. Ne From/Da, zgjidhni eurot/dollaarin dhe në To/A çdo kriptovalute të disponueshme në të cilën dëshironi të konvertoni asetet tuaja. 

Si te blesh kriptovalute crypto Bitcoin ne Kucoin

Si te blesh kriptovalute / crypto Bitcoin

Tani te shikojme se si te blesh kriptovalute crypto Bitcoin ne Kucoin. Kjo është një bursë me seli në Hong Kong e cila operon kryesisht në tregun aziatik, por edhe europe, falë shërbimit të shkëlqyer që ofron për klientët e saj. Për t’u regjistruar mund të shkoni në faqen kryesore ose të shkarkoni aplikacionin për Android ose iOS/iPadOS.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni përdorues i Binance, do të vini re menjëherë se sa e fortë është ngjashmëria mes dy platformave por qe nuk kane asnje lidhje me njera tjetren sepse jane konkurente.

Megjithatë, përpara se të përdorni Kucoin, ju paralajmëroj se ndërsa shkëmbimi gëzon të njëjtën besueshmëri dhe siguri si të tjerët në këtë listë, shumë nga kriptovalutat që mund të blini më lart nuk janë të qëndrueshme. Aty do gjeni shumëllojshmërinë më të madhe të mundshme të produkteve, domethen sasi dhe jo cilësi. Natyrisht, bitcoin ose kriptovaluta të tjera kryesore janë të njëjta me ato që do të gjeni diku tjetër, por jini të kujdesshëm dhe lexoni përpara se të investoni paratë tuaja në emra shumë më pak të njohur.

Për të bërë blerjet tuaja të para, fillimisht duhet të krijoni një profil. Procedura është praktikisht e ngjashme me atë të parë tashmë për Binance dhe e zakonshme për çdo shkëmbim. Ajo konsiston në futjen e informacionit të përgjithshëm dhe një fotografie të dokumentit të identitetit. Pasi të bëhet kjo, nga ekrani kryesor i faqes, duhet të zgjidhni artikullin Buy Crypto/Compra Crypto dhe të zgjidhni opsionin e parë që gjeni në listë, që është Fast Buy, për të depozituar fondet.

Platforma nuk ju jep mundësinë të depozitoni euro, por të blini dollarë dixhitalë në raport 1 me 1 me atë prej letre. Ky nuk do të ishte një problem i madh në vetvete, pasi ato tregtohen në përmasa të barabarta (duke përjashtuar lëvizjet e lehta të tregut), por ka një shënim për të shtuar: fakti që mund të blini vetëm në dollarë do të thotë që duhet të bëni një pagesë në një monedhë që ndoshta nuk i mbani në llogarinë tuaj. Kjo përfshin kosto pak a shumë të rëndësishme konvertimi, në varësi të politikës që ndjek banka juaj.

Nëse ky nuk është problem, atëherë mund të kalojmë në hapat e ardhshëm të udhezuesit. Pasi të keni USDT ​​në llogarinë tuaj, mund t’i tregtoni lirshëm ato me çdo kriptovalutë të disponueshme në bursë duke shkuar te seksioni i Trading (i përzgjedhur nga menuja e shiritit të sipërm) dhe duke zgjedhur artikullin Trading spot nga menuja rënëse.

Këtu do të ridrejtoheni në faqen e trading, me grafikët dhe numrat që lëvizin. Automatikisht ju ofrohet faqja BTC/USDT (Bitcoin/Dollar), por nëse doni të zgjidhni një monedhë tjetër, shtypni djathtas në BTC/USDT të shkruar në krye, ngjitur me atë të Kucoin, dhe zgjidhni çiftin që dëshironi. Vini re: në këtë pikë ju keni vetëm USDT në portofolin tuaj, kështu që zgjidhni një kopje trading me USDT, përndryshe nuk do të mund të tregtoni.

Pasi të keni vendosur për monedhën e dëshiruar, në fund djathtas keni një seksion ku shfaqen fjalët Blej/Buy/Compra dhe Shit/Sell/Vendi së bashku me akronimin e kriptos në fjalë. Si parazgjedhje është vendosur acquisto limite, që do të thotë se do ta blejë monedhën me çmimin që ju vendosni, jo me vlerën aktuale të tregut. Nëse preferoni një blerje të menjëhershme, zgjidhni artikullin Market që ndodhet në dritaren në fund djathtas, zgjidhni shumën në USDT që dëshironi të konvertoni në atë kripto dhe klikoni butonin Blej/Compra/Buy

Si te blesh kriptovalute crypto Bitcoin ne Crypto.com

Si te blesh kriptovalute / crypto Bitcoin

Në listën e exchange më interesante dhe më të besueshme në qarkullim, sigurisht që nuk mund të mungonte Crypto.com. Para së gjithash, megjithatë, duhet bërë një dallim i qartë, pasi ekziston një version në internet i Crypto.com Exchange dhe dy aplikacione: një që ofron në thelb të njëjtat shërbime si faqja dhe synon ata që duan të tregtojnë (i disponueshëm për Android dhe iOS/iPadOS), si dhe aplikacioni Crypto.com i krijuar për investitorët afatmesëm/afatgjatë me i thjeshtë por që ofron mjete të kufizuara (e disponueshme edhe për Android dhe iOS/iPadOS).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të blerë kripto, këshilla është të përdorni aplikacionin Crypto.com të krijuar për investitorët, nese deshironi te transferoni fonde në euro ndërsa, perdorni exchange per trasferime fondesh ne dollarë. Detaj i vogël por i rëndësishëm, fakti që exchange dhe platforma e investitorit nuk shesin të njëjtat assete, që do të thotë se mund të mos gjeni një monedhë që është renditur më sipër.

Procesi i blerjes së kriptomonedhave është vërtet i ngjashëm në të gjitha aspektet me ato që janë parë deri më tani, pasi para së gjithash ju kërkohet të krijoni një profil dhe të siguroni dokumentet tuaja dhe më pas të vazhdoni me blerjen. Pasi të jeni verifikuar me sukses, ju keni mundësinë për të blerë assetet me kartën tuaj të kreditit/debitit ose transfertën bankare SEPA.

Për të depozituar me transfertë bankare, klikoni në butonin me logon e Crypto.com dhe më pas zgjidhni Konfiguro monedhën e re/Configura nuova valuta, duke u kujdesur që të zgjidhni euron si monedhë. Pasi të kryhet ky hap, aplikacioni do t’ju ofrojë të dhënat bankare në të cilat mund të dërgoni të gjitha fondet që dëshironi me transfertë bankare klasike.

Pasi të kenë ardhur fondet, gjithçka që duhet të bëni është të shkoni te ndonjë prej kriptomonedhave të menaxhuara nga platforma, ta zgjidhni atë dhe të lëvizni poshtë faqes derisa të gjeni butonin Blej/Acquista/Buy. Vendosni se cilën pjesë të kapitalit tuaj në euro do ta konvertoni dhe kaq, tani ju keni kriptovaluten tuaj të parë.

Si te blesh kriptovalute crypto Bitcoin me PayPal

PayPal, sistemi i famshëm i shkëmbimit të parave në internet, njoftoi pak kohë më parë se dëshiron të fillojë të menaxhojë kriptovalutat përmes aplikacionit të tij, në mënyrë që t’u ofrojë klientëve një shërbim që po bëhet gjithnjë e më popullor. Në momentin e shkrimit të këtij artikulli, kjo është e vërtetë, por vetëm për disa tregje të huaja.

Pra nuk është e mundur të bëhet drejtpërdrejt blerja me PayPal e kriptovalutave, por mund të mbështeteni në platforma të tjera që pranojnë këtë metodë të transferimit të parave, si Coinbase ose eToro. Të dyja janë shumë të vlefshme dhe në një nivel të lartë besueshmërie, megjithëse shumë të ndryshme nga njëra-tjetra në thelb.

Coinbase është një exchange tamam si ata që janë parë deri tani, me aplikacione për Android dhe iOS/iPadOS, me avantazhin e të qenit shumë i vëmendshëm ndaj rregulloreve në fuqi në shtetet ku operon, aq sa është një nga të paktat me liri të plotë veprimi në Shtetet e Bashkuara. Krahasuar me opsionet e mësipërme, megjithatë, duhet theksuar se kostot e shkëmbimeve janë më të larta se mesatarja, gjë që e bën atë më të përshtatshëm për blerje afatgjatë dhe jo afatshkurtër.

Për t’u regjistruar në Coinbase, mund ta bëni këtë përmes faqes së internetit ose duke shkarkuar aplikacionin për telefonat inteligjentë dhe tabletë Android dhe iOS/iPadOS. Procedura është identike me exchange të tjera, pasi të keni përfunduar, ju mund të lidhni llogarinë tuaj PayPal për të depozituar dhe tërhequr fonde.

eToro është një ndërmjetës (i disponueshëm edhe në Android dhe iOS/iPadOS), që do të thotë një platformë e krijuar për ata që duan të shkojnë dhe të operojnë në tregun e aksioneve/stock/share dhe jo në atë të kriptomonedhave, por jo vetëm. Në fakt ekziston një seksion i tërë i dedikuar kriptos, ku mund të bleni ato më të njohura. 

Për të depozituar fonde në eToro me PayPal, gjithçka që duhet të bëni është të regjistroheni në faqe ose përmes aplikacionit për Android ose iOS/iPadOS, pasi të keni arritur në ekranin kryesor, shtypni butonin Depozitoni fonde/Deposita fondi nga i cili mund të zgjidhni pagesa të ndryshme. metoda, duke përfshirë pikërisht PayPal. Nëse dëshironi të dini më shumë rreth këtij broker, në artikullin: Si te blesh kriptovalute Bitcoin me eToro.

Si te blesh kriptovalute crypto te palistuara

Blerja e kriptove së palistuar, si dhe blerja e kriptove te qe sapo dalin ne treg, është një operacion i mundshëm vetëm në kushte të caktuara, të cilat në përgjithësi lidhen me platformën e përdorur. Në praktikë, kriptovalutat e reja shpërndahen në parashitje vetëm nga një prej exchange te shumta në treg, në varësi të marrëveshjeve tregtare midis palëve.

Megjithatë, përpara se të vazhdoj, dua t’ju paralajmëroj se blerja e kriptomonedhave që janë shumë të reja dhe me pak ose aspak kohë në treg, është një rrezik edhe më i madh sesa blerja e atyre tashmë të njohura gjerësisht.

Thënë kete disa exchange si BinanceByBitFTXCoinlist dhe të tjera, zakonisht kryejnë para shitje token te rinj, të cilët ndonjëherë jepen falë nëse plotësohen disa kushte, të cilat ndryshojnë në varësi të monedhës së lëshuar dhe exchange.

Ju mund të merrni kripto të palistuara përmes airdrops, dhurata të bëra nga lloje të ndryshme subjektesh për njerëzit që ndërveprojnë me ta në një farë mënyre. Shembull: Blockchain Terra (luna token) ofron airdrop të monedhave dixhitale të disa projekteve të reja të lindura në të për ata që e kanë vendosur atë monedhë në vetë blockchain. Herë të tjera, janë platforma të tjera që për të nisur token-in e tyre, bëjnë airdrops për të gjithë klientët e tyre. 

Më në fund dua t’ju flas për token që nuk janë të listuar, por të lançuar në platforma të panjohura ose drejtpërdrejt nga krijuesit e tyre në faqen e referencës, nga të cilat është mirë të qëndroni larg. Shumë monedha të reja rriten në çmim në ditët e para pas lançimit, sepse janë projekte të mëdha, në fakt bursat po konkurrojnë për t’i kapur.