Si funksionon / perdoresh Quora

Si funksionon / perdoresh Quora

Quora eshte një rrjet social me pyetje dhe përgjigje, ne te cilen mund te beni pyetje mbi cdo tematike dhe te merni pergjigje nga personat e tjere te rregjistruar ne platforme. Me poshte do te shpjegojme se si funksionon/perdoresh Quora duke te treguar karakteristikat kryesore te saj. Ky shërbim ofrohet edhe nga telefonat inteligjentë dhe tabletët, përmes aplikacionit përkatës. Gjeni gjithcka ne vijim.

Permbajtja

Si te regjistrohesh ne Quora

Si funksionon / perdoresh Quora

Gjëja e parë që duhet të bëni per te mesuar se si funksionon/perdoresh Quora, është të regjistroheni ne shërbim. Për ta bërë këtë, lidhuni me faqen kryesore; mund të regjistroheni edhe përmes llogarisë tuaj Google ose Facebook ose si alternativë, të fusni një email.

Nëse dëshironi të regjistroheni duke përdorur një rrjet social, duhet të shtypni butonin Vazhdo me Google/Continua con Google (për t’u regjistruar përmes emailit të Google) ose Vazhdo me Facebook/Continua con Facebook (për t’u regjistruar përmes emailit me të cilin hyni në Facebook). Përndryshe, klikoni në Vazhdo me email/Continua con email. Në këtë rast, do t’ju duhet të plotësoni fushat përkatëse të tekstit që shihni në ekran, duke treguar të dhënat tuaja: emrinmbiemrinemailin dhe fjalëkalimin/password dhe më pas do të duhet të klikoni në butonin Captcha, që korrespondon me formulimin Nuk jam robot/Non sono un robot. Pasi të bëhet kjo, klikoni mbi Regjistrohu/Registrati për të pranuar kushtet e shërbimit dhe për të konfirmuar regjistrimin në Quora.

Si funksionon / perdoresh Quora

Pasi të jeni regjistruar, gjëja e parë që do t’ju kërkohet është të tregoni disa nga interesat tuaja kryesore, në mënyrë që pyetjet dhe përgjigjet të personalizohen saktë. Më pas tregoni se cilat janë interesat tuaja duke zgjedhur të paktën 10 tema midis atyre të propozuara dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua kur të keni mbaruar.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hapi tjetër është të tregoni se cilat temat qe njihni; në fushën e tekstit Kërkoni një temë/Cerca un argomento, futni fushat tuaja të studimit, hobi ose aftësitë tuaja ose në përgjithësi, ato që janë temat tuaja të interesit për të cilat keni njohuri ose jeni ekspert. Më pas vazhdoni duke klikuar në butonin Vazhdo/Continua.

Tani do të pyeteni nëse dëshironi të lidhni profilin tuaj në Facebook me Quora në mënyrë që të mund të lexoni pyetjet ose përgjigjet atje. Zgjidhni nëse do të pranoni këtë kërkesë duke klikuar butonin Vazhdo/Continua ose klikoni Jo Tani/Non ora/Not now, për të kapërcyer këtë hap. Kjo do të sigurojë që ju të jeni regjistruar me sukses në Quora dhe mund të filloni të eksploroni këtë rrjet social të pyetjeve dhe përgjigjeve.

Si funksionon/perdoresh Quora

Si funksionon / perdoresh Quora

Tani le te shpjegojme se si funksionon/perdoresh Quora. Ndërfaqja e përdoruesit e Quora është shumë intuitive. Le të bëjmë tani një pasqyrë të përgjithshme të mjeteve kryesore të Quora dhe më pas të kalojmë në më shumë detaje se si funksionojnë pyetjet dhe përgjigjet.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në faqen kryesore mund të lexoni Feed-in tuaj, i cili është një rrjedhë pyetjesh dhe përgjigjesh që korrespondojnë me interesat tuaja, siç tregohet gjatë regjistrimit. Për të personalizuar Feed, mund të përdorni menunë në të majtë.

Duke klikuar në butonin Edit/Modifica mund të shtoni tema të tjera me interes, duke klikuar në butonin Pyetje të reja/Nuove Domande/New Nuestions mund të lexoni pyetjet e futura së fundi nga përdoruesit, ndërsa duke klikuar në butonin Përgjigjet e preferuara/Risposte Preferite mund të gjeni të gjitha përgjigjet që keni vleresuar pozitivisht.

Veglat e tjera kryesore te Quora janë të dukshme në shiritin e sipërm: butoni Lexo/Leggi/Read (simbol i një gazete) lidhet me seksionin e feed që sapo ju thashë, butoni Përgjigju/Rispondi/Answer (simboli i një fletë letre me laps) lejon të lexoni disa pyetje të cilave, bazuar në interesat e treguara, mund t’u përgjigjeni.

Përdoruesit e Quora gjithashtu mund t’ju kërkojnë drejtpërdrejt t’i përgjigjeni një pyetjeje. Këto lloj kërkesash shfaqen në seksionin Kërkesë për përgjigje/Richieste di Risposta, të dukshme në shiritin anësor. Mjete të tjera të dobishme janë seksioni Përgjigju më vonë/Rispondi più tardi, që ju lejon të ruani një pyetje për t’iu përgjigjur më vonë dhe artikulli Draft/Bozze, të cilit mund t’i referoheni për përgjigje të shkruara, por ende të paplotësuara.

Të gjitha njoftimet e platformës do të shfaqen më pas në seksionin Njoftimet/Notifiche (simboli i një zile).

Së fundi, simboli i burrit te vogel me emrin tuaj i referohet seksionit të dedikuar për profilin tuaj, përmes të cilit mund të personalizoni detajet e regjistrimit tuaj në shërbim. Klikoni mbi të: ju mund të shihni një menu renese, e karakterizuar nga artikuj të ndryshëm për të cilët dua t’ju tregoj në detaje.

Seksioni i Profilit/Profilo ju jep akses në profilin tuaj të plotë në Quora. Më pas do të jeni në gjendje të shtoni informacion të detajuar për veten tuaj, duke u treguar përdoruesve të tjerë kualifikimet tuaja, arsimimin si dhe aftësitë tuaja. Sa më i detajuar profili juaj dhe sa më shumë t’i përgjigjeni pyetjeve të Quora në lidhje me interesat tuaja, aq më me ndikim mund të jeni.

Si funksionon / perdoresh Quora

Ashtu si në rrjetet e tjera sociale, Quora gjithashtu i lejon përdoruesit të dërgojnë mesazhe direkt me njëri-tjetrin. Nëse i merrni, mund t’i shikoni në seksionin Mesazhe. Për të shkruar një mesazh të ri, thjesht shtypni butonin Shkruaj/Componi.

Historia juaj e pyetjeve dhe përgjigjeve gjendet në seksionin Përmbajtja juaj/I tuoi contenuti: mund t’i gjeni të gjitha pyetjet dhe përgjigjet të ndara sipas vitit ose temës. Për ata që duan numrat, ekziston edhe seksioni i Statistikave; Duke iu përgjigjur pyetjeve të përdoruesve ose duke bërë pyetje në Quora, mund të zbuloni në detaje se sa njerëz po shohin përmbajtjen tuaj.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së fundi, mos harroni t’i hidhni një sy seksionit Cilësimet/Impostazioni, përmes të cilit mund të lidhni llogaritë e rrjeteve të tjera sociale të njohura (TwitterFacebookLinkedin) si dhe të menaxhoni marrjen e emaileve dhe njoftimeve.

Për të gjetur një pyetje ose për të bërë diçka në Quora, kthehuni te menuja kryesore duke klikuar Lexo/Leggi. Tani gjithçka që duhet të bëni është të shkruani pyetjen tuaj nën Çfarë doni të pyesni?/Cosa vuoi chiedere? Pasi të keni shtypur pyetjen tuaj, mund të futni një lidhje në fushën përkatëse të tekstit dhe mundësisht ta bëni pyetjen tuaj në mënyrë anonime, duke vendosur shenjën në Pyet në mënyrë anonime/Chiedi in forma anonima. Për të bërë pyetjen tuaj në Quora, klikoni në butonin Bëj një pyetje/Fai una domanda. Pyetja që bëtë do të shfaqet në Quora Feed, por ju rekomandojme që të klikoni mbi të për të qenë në gjendje ta personalizoni dhe kategorizoni.

Fillimisht klikoni në simbolin e lapsit për të qenë në gjendje të tregoni temën ose temat që lidhen me pyetjen tuaj: do t’ju duhet t’i kërkoni në fushën përkatëse të tekstit dhe më pas klikoni mbi Fatto për t’i shtuar ato në pyetje. Pasi të keni treguar temat, do t’ju ofrohen disa emra njerëzish me ndikim në sektorin përkatës. Nëse klikoni në shenjën plus (+) pranë emrave të tyre, mund t’u dërgoni një njoftim për t’i bërë të ditur pyetjen dhe për t’i kërkuar përgjigjen.

Nese gjetët një pyetje që mendoni se mund t’i përgjigjeni, atehere klikoni mbi të.

Pasi të shihni pyetjen, klikoni në butonin Përgjigju/Rispondi/Answer. Kjo do të hapë një editor të vogël teksti përmes të cilit mund të shkruani tekstin e përgjigjes suaj. Mund ta personalizoni përgjigjen duke e formatuar tekstin duke përdorur mjetet e duhura (B për shkronjat e zeza, I për kursive, përveç butonave për listën me pika dhe me numra). Ju gjithashtu mund të shtoni link (buton me një simbol zinxhir) dhe imazhe (buton me një simbol fotografik). Përpara se të dërgoni përgjigjen tuaj, duke klikuar në butonin Dërgo/Invia, mund të zgjidhni nëse do ta shpërndani atë në Facebook ose Twitter, duke vendosur shenjën në ikonën që lidhet me rrjetin social. Përgjigjet që dërgoni mund të votohen pozitivisht ose negativisht nga përdoruesit e tjerë, por edhe ju mund t’u caktoni një votë atyre të të tjerëve: për ta bërë këtë, thjesht shtypni butonin Voto positivo ose Voto negativo.

Quora është gjithashtu i disponueshëm si një aplikacion për telefon dhe tablet. Mund ta shkarkoni falas duke u lidhur me dyqanin dixhital të pajisjes tuaj (Play Store për Android dhe App Store për iOS) dhe ta shkarkoni aplikacionin duke shtypur Quora në motorin e kërkimit. Pasi të gjendet aplikacioni, atëherë shtypni butonin Merr/Install në iOS dhe Instalo/Prano në Android. Funksionimi i aplikacionit është identik me versionin në internet të Quora. Ndryshe mund te klikoni direkt linket qe ju kam dhe me siper.