Si te blesh kriptovalute ne Binance

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te blesh kriptovalute ne Binance. Kjo eshte platforma exchange online me e famshme per kriptovalutat.

Nepermjet saj ju mund të transferoni para tradicionale dhe t’i konvertoni ato në kriptomonedha sipas deshires suaj. Perdorimi eshte i thjeshte, ndaj dhe do gjeni te gjitha detajet me poshte.

Permbajtja

Si te regjistrohesh ne Binance

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Per te pare se si te blesh kriptovalute ne Binance, duhet te fillojme me regjistrimin. Ne fakt, për të qenë në gjendje të blini ose të shisni kriptovaluta në Binance, fillimisht duhet të regjistroheni ne exchange nëpërmjet faqes se internetit ose aplikacionit të tij për pajisjet Android dhe iOS/iPadOS. Tani në varësi të mënyrës se si dëshironi të vazhdoni, lidhuni me një nga linket që sapo tregova dhe në rast se dëshironi të përdorni aplikacionin, shkarkoni dhe instaloni atë duke ndjekur procedurën e zakonshme nga Play Store/App Store.

Për këtë udhezues do të kryejme procedurën nga një kompjuter, por është e ngjashme në të gjitha aspektet me atë që mund të kryhet përmes smartphone, kështu që ju mund ta merrni si referencë në çdo rast. Tani pasi të keni shkuar në faqen e internetit të treguar më sipër, shtypni butonin Regjistrohu/Registrati lart djathtas.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Hapi i parë kërkon që ju të regjistroheni përmes profilit të Apple ose duke përdorur një numër telefoni/email. Zgjidhni opsionin që preferoni dhe klikoni mbi të. Nga këtu, nëse keni zgjedhur të regjistroheni me email, Binance ju kërkon të futni shtetin e banimit/Paese di residenza dhe më pas të zgjidhni nëse do të krijoni një llogari personale/creare un account personale apo korporative/aziendale.

Pasi të keni shtypur butonin Krijo llogarinë personale/Crea account personale, duhet të futni emailin dhe fjalëkalimin tuaj (sigurohuni që të vendosni një fjalëkalim të sigurt) dhe më pas do të merrni një mesazh konfirmimi në email e treguar për të konfirmuar adresën. Hapni emailin dhe shkruani kodin e sigurisë të treguar në hapësirën e dhënë, më pas shtypni butonin Dërgo/Invia.

Pasi të bëhet kjo, futni numrin e telefonit që dëshironi të lidhni me llogarinë tuaj, prisni të merrni kodin e verifikimit me SMS dhe futeni atë edhe një herë në hapësirën e dedikuar, më pas shtypni sërish Dërgo/Invia.

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Llogaria juaj tani është gati, por për shkak të rregulloreve kundër pastrimit të parave dhe fluksit të parave të zeza, ju duhet të kryeni verifikimin e identitetit me dokument. Shtypni butonin Verifiko Tani/Verifica ora, më pas futni kredencialet e kërkuara dhe shtypni butonin Vazhdo/Continua. Nga këtu Binance ju kërkon të zgjidhni një dokument midis pasaportëskartës së identitetit dhe patente për të ngarkuar dy foto (para dhe mbrapa), të cilat do të përdoren për të verifikuar që jeni ai që thoni se jeni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pasi të keni kaluar këtë hap, do t’ju duhet të përdorni edhe kamerën e kompjuterit tuaj (ose smartphone, nëse po vazhdoni nga aplikacioni) për të bërë një selfie që do të përdoret si referencë për krahasim me foton në dokument.

Në fund duhet të futni adresën tuaj të banimit/indirizzo di residenza dhe të ngarkoni një dokument midis atyre të treguara që përmban emrin tuaj dhe këtë adresë (për të vërtetuar informacionin), pasuar nga deklarimi për çfarë arsye po përdorni Binance dhe nga vijnë të ardhurat tuaja. Tani prisni (zakonisht disa orë) që punonjesit të aktivizojnë llogarinë tuaj. Për më shumë detaje lexoni udhezuesin: Si te regjistrohesh ne Binance.

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Le të shohim tani se si të operojmë në exchange te Binance pasi verifikimi i identitetit të ketë qenë i suksesshëm dhe llogaria të jetë aktivizuar.

Si te depozitosh parà ne Binance

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Pasi të keni aktivizuar llogarinë tuaj në Binance, nuk mund të blini ende kripto, pasi së pari duhet të depozitoni monedhën fiat (Euro, Dollar ose ndonjë monedhë tjetër kombëtare) dhe më pas ta konvertoni atë në kriptomonedha.

Për ta bërë këtë, nga skeda në krye, klikoni në artikullin Bli kripto/Compra crypto dhe më pas në depozitën bankare/Bank deposit nga menuja rënëse që hapet. Binance tani ju ofron disa mënyra për të depozituar para, por ju sugjerojme te përdorni ato nën skedën Rekomanduar/Consigliato pasi ato janë më të besueshme dhe kushtojnë më pak.

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Depozita bankare nëpërmjet transfertës SEPA (opsioni i zgjedhur si parazgjedhje) është pa kosto, si dhe më i sigurti, ndaj bëhet automatikisht i preferuari. Në rast se nuk mundeni ose dëshironi të përdorni transfertën bankare, mund të përdorni kartën e debitit/kreditit me një komision prej 1.8% të totalit.

Nëse zgjidhni transfertën bankare/bonifico, vendosni shenjen ne kutinë pranë këtij artikulli, klikoni në butonin Vazhdo/Continua, vendosni shenjen ne kutinë pranë mesazhit dhe më pas klikoni Vazhdo/Continua përsëri. Vendosni shumën, shtypni sërish Vazhdo/Continua dhe ruani të dhënat bankare që Binance ju shfaq në ekran për të konfiguruar transfertën përmes bankës suaj.

Nga ana tjetër, me kartë, funksionon si çdo pagesë në internet, ku ju vendosni shumën për të paguar dhe vendosni të dhënat e kartës tuaj për të vazhduar. Në rastin e një transferte bankare, krediti do të vonohet për një numër ditësh për të lejuar bankën ta ekzekutojë atë, ndërsa me kartë është e menjëhershme.

Si te blesh kriptovalute

Si te blesh kriptovalute ne Binance

Tani që i keni hedhur paratë tuaja në llogari, mund të shohim se si te blesh kriptovalute/bitcoin ne Binance ose ndonjë kripto tjetër. Për këtë shembull, ne do t’ju tregojme se si të blini Bitcoin, por procedura mbetet e njëjtë për çdo monedhë tjetër të listuar në këtë exchange.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Mënyra më e lehtë për ta bërë këtë është të klikoni në artikullin Trading nga skeda e sipërme dhe më pas të zgjidhni Konverto/Converti nga opsionet që ofron Binance. Tani në varësi të monedhës fiat që keni depozituar, do t’ju duhet ta vendosni atë si monedhën fillestare në rreshtin e sipërm. Pra, në rast se keni euro në llogarinë tuaj, klikoni në shigjetën pranë USDT dhe lëvizni poshtë listës derisa të gjeni EUR (ose përdorni shiritin e kërkimit për ta bërë atë me shpejte).

Tani që keni vendosur monedhën fillestare, gjithçka që duhet të bëni është të vendosni për destinacionin, dmth Bitcoin në këtë rast. Si parazgjedhje, monedha e zgjedhur është Btc, por në rast se po kërkoni një tjetër, thjesht duhet të përdorni të njëjtën shigjetë dhe të lëvizni derisa ta gjeni.

Pasi të keni vendosur dy monedhat, duhet të vendosni se cilën shumë do të konvertoni në lidhje me kapitalin që keni depozituar. Nëse dëshironi të tregtoni të gjitha asetet tuaja, mund të klikoni në fjalën MAX në rreshtin e parë, në mënyrë që Binance të vendosë automatikisht të gjithë kapitalin. Pasi të jetë bërë kjo, klikoni në butonin Anteprima conversione dhe më pas konfirmoni me opsionin Konverto/Converti.

Dicka e rëndësishme për t’u pasur parasysh: kur kryeni transaksionin sigurohuni që fjala Treg/Mercato të jetë e theksuar lart majtas, në mënyrë që transaksioni të jetë i menjëhershëm. Nëse zgjidhni Limit, do të vendosni një porosi blerjeje me nje cmim të caktuar, që mund të mos arrihet kurrë. Për shembull, ju mund të lëshoni një urdhër blerjeje për 1 Bitcoin me çmimin 10 euro, por ai nuk do të ekzekutohej kurrë, keshtu qe do të kishit ende euro në llogarinë tuaj por jo Bitcoin. 

Si te terheqesh parate nga Binance

Pasi pame se si te blesh kriptovalute ne Binance, herët a vonë ndoshta do t’ju duhet t’i shisni ato për të mare ndonjë fitim ose për të kufizuar humbjet tuaja. Per kete arsye do t’ju tregoj se si t’i konvertoni kriptovalutat në euro dhe më pas t’i dërgoni ato në llogarinë tuaj bankare.

Para së gjithash, procesi për të marrë euro nga kriptovalutat është i njëjtë me atë që tregova në paragrafin e mëparshëm, thjesht duhet të vendosni monedhën dixhitale sipër dhe eurot poshtë dhe më pas shtypni butonin e Anteprima conversione dhe pastaj klikoni ne Konverto/Converti.

Më pas, për ti tërhequr dhe spostuar ne llogarine bankare, duhet të klikoni në artikullin Portofoli/Wallet në menynë e sipërme dhe të zgjidhni Përmbledhje e portofolit/Panoramica del portafogli nga opsionet e disponueshme. Nga këtu hapet i gjithë raporti i aseteve tuaja dhe vendi ku ato janë shperndare, shumë i dobishëm për të bërë një bilanc të situatës herë pas here.

Për të tërhequr parate, klikoni në butonin Tërhiq/Preleva lart djathtas dhe më pas zgjidhni EUR midis monedhave të ndryshme të disponueshme duke përdorur shigjetën dhe menunë rënëse që hapet. Pasi të bëhet kjo, tregoni shumën që dëshironi të transferoni në llogarinë tuaj bankare, më pas shtypni butonin Vazhdo/Continua. Më në fund, gjithçka që duhet të bëni është të futni të dhënat e kërkuara bankare dhe të konfirmoni me butonin Vazhdo/Continua, dhe më pas të prisni që paratë të arrijnë.