Si te pastrosh PlayStation 5

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te pastrosh PlayStation 5 duke i fshire pluhurat dhe papastertite me qellim qe ti rrisni performancen. Nese luani shume dhe vereni se konsola ka filluar qe te beje zhurma me te forta se zakonisht apo mbinxehet, atehere ju leverdis si fillim qe te shikoni gjendjen fizike te playstation tuaj. Ne fakt ajo mund te kete mbledhur pluhura, jashte, ne kanalet e ajrit apo edhe brenda saj.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te pastrosh PlayStation 5

Para se të fillojme të analizoni në mënyrë specifike se si te pastrosh PlayStation 5, duhet te dini disa informacione paraprake, në mënyrë që të kuptoni më mirë rëndësinë e pastrimit të shpeshtë dhe të saktë të saj.

Siç ishte parashikuar më parë, pas një periudhe të gjatë dhe intensive përdorimi të PS5, është praktikisht e pashmangshme që mos të grumbullojë papastërti dhe pluhur. Përveç çështjes së pastërtisë dhe higjienës, pasoja më e rrezikshme dhe e dëmshme e pranisë masive të papastërtisë dhe pluhurit në PS5 jepet nga pengimi i hyrjeve të ajrit dhe rrjedhimisht mbajtja e tepërt e nxehtësisë.

Papastërtia dhe pluhuri në fakt çojnë në mbinxehje të konsolës gjatë funksionimit të saj, me rrezikun e dëmtimit të brendshëm për shkak të temperaturave të larta.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Mbinxehja e tepërt e PS5 përfshin gjithashtu një sforcim të konsiderueshem të sistemit të ventilimit, i cili duhet të punojë më shumë, e bën konsolën të zhurmshme.

Prandaj, për të parandaluar që papastërtia dhe pluhuri të shkaktojnë dëme të pariparueshme në PlayStation 5 tuaj dhe për t’u siguruar që ajo të funksionojë gjithmonë në performancën e aj më të mirë, duhet ta mbani të pastër. 

Megjithatë, në lidhje me operacionet e nevojshme të pastrimit, duhet të keni parasysh se si këto duhet të kryhen me vëmendje të veçantë. Kur kemi të bëjmë me një pajisje elektronike dhe ndërhyjmë në komponentë delikate, çdo gjë duhet trajtuar me shumë kujdes dhe me vetëdije të plotë për rreziqet e mundshme që ka, veçanërisht nëse vendos të vazhdosh me pastrimin e brendshëm të konsoles.

Nëse pastrimi i jashtëm rezulton jashtëzakonisht i thjeshtë, çdo pastrim i plotë i brendshëm i PS5 është sigurisht më kompleks, pasi përfshin hapjen e trupit dhe kontaktin me komponentë delikate.

Prandaj ju ftoj t’i kushtoni vëmendje procedurës që duhet ndjekur për të kryer një pastrim të plotë të konsolës, duke e bërë këtë vetëm pasi të keni kuptuar plotësisht hapat individualë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse vendosni të vazhdoni, atëherë fikni PlayStation 5, më pas hiqeni nga televizori dhe korenti për të qenë gati për të pastruar në siguri të plotë.

Si te pastrosh PlayStation 5: nga pluhuri

Si te pastrosh PlayStation 5

Tani le të fillojmë të shqyrtojmë procedurën e duhur që duhet ndjekur për të pastruar PlayStation 5 nga pluhuri si nga jashtë ashtu edhe nga brenda, duke identifikuar gjithashtu gjithçka të nevojshme për të kryer aktivitetin e pastrimit në mënyrën më të mirë të mundshme.

Para së gjithash, hapi i parë për të kryer është të fikni PS5, duke u siguruar që ajo të jetë fikur në të vërtetë. Pasi të bëhet kjo, është e nevojshme të shkëputni PlayStation 5 nga televizori dhe nga rrjeti elektrik në mënyrë që të funksionojë në mënyrë të sigurt.

Pas kryerjes së këtyre veprimeve paraprake, vendoseni PS5 në një sipërfaqe pune të rehatshme dhe të qëndrueshme në të cilën do të kryhen operacionet e pastrimit.

Tani merrni një leckë të butë të thatë dhe fillimisht fshijeni atë në sipërfaqen e jashtme për të hequr shtresën e parë të trashë të pluhurit dhe për të parandaluar që papastërtitë e jashtme të përfundojnë brenda saj. Përsëriteni veprimin të paktën disa herë, duke pastruar leckën e përdorur midis kalimit të parë dhe të dytë, në mënyrë që të eliminoni çdo pluhur të mbetur.

Pasi ta keni bërë këtë, pajisuni me një bombel me ajër të ngjeshur, të cilin mund ta blini lehtësisht në dyqanet te produkteve elektronike, për të pastruar të gjitha kanalet e ajrit dhe vendet e PS5 ku pluhuri tenton të grumbullohet më shumë. 

Së fundi, pajisuni me një furçë të vogël me qime mesatare, ose alternativisht një furçë dhëmbësh, dhe kaloni jashtë në të njëjtat pjesë ku sapo keni fryre ajrin e kompresuar për të hequr të gjitha gjurmët e pluhurit dhe papastërtive.

Për të përfunduar procedurën e pastrimit të jashtëm të PS5, kaloni përsëri leckën e bute mbi të gjithë sipërfaqen e saj, më pas bëni një kalim përfundimtar me ajr të kompresuar.

Si te pastrosh PlayStation 5

Pasi të keni bërë një pastrim të plotë të jashtëm duke ndjekur hapat e përshkruar më sipër, tani mund të vazhdoni me pastrimin e brendshëm të konsoles. Ju kujtoj se, ky operacion kërkon vëmendje të veçantë dhe për këtë arsye ju ftoj të vazhdoni me kujdes.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ne fakt me PS5 është e mundur të hiqni mbulesën e pajisjes duke shkëputur të dy panelet anësore, pa pasur nevojë të zhbllokoni vidhat, duke shmangur kështu anulimin e garancisë pas çmontimit dhe pastrimit.

Në PlayStation 5, duke ushtruar një presion të lehtë në skajet e paneleve anësore, në fakt është e mundur të hiqni elementët e jashtëm të kapakut të konsolës për të hyrë në brendësi të pajisjes.

Për ta bërë këtë, së pari vendoseni PS5 horizontalisht në sipërfaqen e punës dhe vertikalisht në pozicionin tuaj, në mënyrë që logoja e PlayStation të jetë e dukshme nga këndvështrimi juaj në pjesën e sipërme majtas. Tani ngrini pak këndin e panelit anësor majtas sipër me logon e PlayStation, më pas tërhiqeni drejt jush për të shkëputur panelin e parë.

Pasi të jetë hequr paneli i parë, kthejeni PS5 në anën tjetër dhe duke e mbajtur ende horizontalisht në sipërfaqen e punës dhe vertikalisht në pozicionin tuaj, përsëritni atë që sapo keni bërë, duke u përqendruar në këtë rast në këndin e kundërt nga ai në të cilën ishte i pranishem logoja e PlayStation. Prandaj, ngrini me kujdes cepin e panelit të sipërm të djathtë, më pas tërhiqeni drejt jush për të shkëputur edhe panelin e dytë.

Tani që e keni hequr me sukses kapakun nga PS5, gjithçka që duhet të bëni është të kontrolloni se në cilat pika të brendshme ka pluhur. Pasi të identifikoheni, merrni furçën tuaj të vogël ose furçën e dhëmbëve dhe lëvizni butësisht pluhurin e depozituar. Pasi të jetë bërë kjo, merrni bomblen me ajër të kompresuar, më pas përdorni atë për të larguar çdo gjurmë pluhuri nga brenda. Përfundoni procedurën duke bere edhe nje fshirje me lecke te bute.

Si te pastrosh PlayStation 5: ventilatoret

Gjatë operacioneve të pastrimit të brendshëm, pasi të keni hequr panelet anësore të PS5 dhe pasi të keni shkëputur më pas kapakun e konsolës duke ndjekur udhëzimet e dhëna në paragrafin e mëparshëm, mund të vlerësoni gjithashtu mundësinë e pastrimit  ventilatorit të ftohjes së pajisjes.

Nëse keni ndërmend të vazhdoni me këtë pastrim të plotë, megjithatë duhet të keni parasysh se duke hequr vetë ventilatorin nga kutia e tij e brendshme dhe duke e shkëputur atë nga pllaka amë e konsolës, do të prishni garancinë e PlayStation, pasi duke vepruar kështu, në mënyrë të pashmangshme do të hiqni vulat.

Tani le të analizojmë së bashku se si të pastroni ventilatoret e PS5. Para së gjithash, për ta bërë këtë, përveç furçës së vogëlfurçës së dhëmbëve dhe bombles së ajrit të ngjeshur, pajisuni me disa mjete shtesë thelbësore si një kaçavidë T9 dhe pincë precize për operacione elektronike dhe mekanike.

Pra, merrni kaçavidën dhe fillimisht hiqni katër vidhat që mbajnë ventilatorin në kasë, duke pasur parasysh se cila vidë është hequr nga çdo vrimë në mënyrë që të mund të rimontoni gjithçka siç duhet pasi të përfundojë procedura. Pasi të jetë bërë kjo, hiqni unazën mbrojtëse të ventilatorit, më pas nxirreni vetë ventilatorin nga kutia e tij duke ushtruar një presion të lehtë me kujdesin maksimal.

Tani vazhdoni të shkëputni ventilatorin nga pllaka amë e konsolës, fillimisht duke hequr kapakun e kabllit të lidhjes dhe më pas duke përdorur pincë precize për të ndarë lidhësin nga streha e tij.

Në këtë pikë, pasi të jetë shkëputur dhe hequr ventilatori, vazhdoni me pastrimin, duke përdorur furçën ose furçën e dhëmbëve për të liruar dhe hequr pluhurin nga trupi dhe tehet e vetë ventilatorit, më pas fryni ajrin e kompresuar për të eliminuar çdo pluhur.

Pasi të ketë përfunduar procedura e pastrimit të brendshëm, gjithçka që duhet të bëni është të lidhni përsëri ventilatorin me PS5 dhe ta zëvendësoni atë dhe ta rregulloni në kutinë e tij dhe të rimontoni të gjithë përbërësit e ndryshëm dhe panelet anësore.

Si te pastrosh PlayStation 5: controller/komanduesin

Tani le te shikojme se si të pastrojme kontrolluesin/komanduesin e PS5 (dmth paisja qe mbani ne dore kur luani).

Përtej mbajtjes së pastër të konsolës, në fakt është thelbësore t’i përkushtoheni edhe pastrimit të rregullt të kontrolluesit PS5, pasi ai është gjithmonë në kontakt me duart dhe zakonisht grumbullon yndyrë, si dhe pluhur.

Përpara se të filloni të pastroni kontrolluesin, është mirë të hiqni çdo element të mëtejshëm dhe aksesorë të jashtëm që mund të lidhen me të. Pasi të bëhet kjo, këshillohet të keni disa mjete të dobishme për të vazhduar me pastrimin e duhur të pjesëve të ndryshme të komanduesit.

Në fakt, këshilla është të përdorni një sërë produktesh të veçanta, si bombel me ajër të ngjeshurlecke te bute dhe nëse është e nevojshme, furça dhe shtupë pambuku.

Pra merrni kontrolluesin dhe fillimisht filloni të hiqni papastërtitë nga foletë me ndihmën e një furçe të vogël, më pas kaloni shtupë pambuku mbi të gjithë butonat e pranishëm për t’i pastruar dhe lustruar. Pasi të bëhet kjo, fryni ajrin e kompresuar në të gjithë sipërfaqen e DualSense për të hequr të gjitha mbetjet. Pasi të jetë bërë kjo, përfundoni procesin e pastrimit të kontrolluesit duke kaluar mbi të një leckë te bute.

Së fundi, nëse jeni të gatshëm të dini në mënyrë specifike se si të pastroni analogët e PS5 dhe si të pastroni pads PS5, dijeni se mund të përdorni lehtësisht të njëjtat mjete dhe të njëjtat procedura ekzekutive që sapo kemi analizuar. Për t’ju dhënë një sugjerim, përdorni kryesisht furçën për të pastruar analogët dhe leckën e bute për të pastruar bllokun e komandave.