Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit

Nese te ndryshosh gjuhen e kompjuterit per ty eshte nje procedure e veshtire, atehere ketu ke ardhur ne vendin e duhur per te gjetur zgjidhje. Ne kete udhezues do te shpjegoj se si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit, hap pas hapi per sisteme te ndryshme operative.
Tani të gjitha sistemet kryesore operative kompjuterike, nga Windows te Mac OS X, ju lejojnë të ndryshoni gjuhën e menusë së tyre, dhe sot jam këtu për të shpjeguar se si. Përkthimi bëhet në një kohë shumë të shkurtër dhe nuk përfshin anulimin e ndonjë të dhëne ose cilësimi. Pasi të keni zgjedhur gjuhën që preferoni, duhet të prisni për shkarkimin e paketës së përkthimit (e cila zakonisht peshon më pak se 100 MB), ta aktivizoni atë dhe të rifilloni PC për të aplikuar ndryshimet.

Dije gjithashtu se kjo është një procedurë e kthyeshme: nëse pasi të përktheni Windows ose Mac OS X në një gjuhë tjetër të ndryshoni mendje, mund të ndyshoni hapat tuaj në çdo kohë. Merrni pesë minuta kohë të lirë dhe mësoni se si të ndryshosh gjuhen e kompjuterit tuaj falë udhëzimeve më poshtë. 

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit Windows 10

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit

Nëse keni një kompjuter të pajisur me Windows 10 dhe doni te mesoni se si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit, dijeni që mund të ndryshoni gjuhën e sistemit operativ në një mënyrë shumë të thjeshtë. E vetmja gjë që duhet të bësh është të shtypësh ikonën e flamurit të vendosur në pjesën e poshtme të majtë, të kërkosh për Settings/Impostazioni në menunë Start dhe të zgjedhësh artikullin Settings PC/Impostazioni Pc nga rezultatet e kërkimit.

Në dritaren që hapet, klikoni në ikonën Data/ora e Lingua/Language, zgjidhni artikullin Zona gjeografike dhe gjuha/Area geografica e lingua nga shiriti anësor i majtë dhe shtypni butonin Shto një gjuhë/Aggiungi una lingua/Add a languagge. Pastaj zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni Windows (disa gjuhë janë në dispozicion në disa variante, zgjidhni atë që ju intereson) dhe prisni disa minuta derisa të përfundojë shkarkimi i skedarëve të përkthimit. Nëse dëshironi, mund të ndiqni progresin e shkarkimit duke shkuar në menunë Data/ore e lingua> Zona gjeografike dhe gjuha e Windows 10, duke zgjedhur gjuhën që po shkarkohet dhe shtypni butonin Options/Opzioni në fund të djathtë.

Në fund të shkarkimit, kthehuni në menunë Data/ora e lingua> Area geografica e lingua e Windows 10, zgjidhni gjuhën e sapo instaluar në sistemin operativ dhe klikoni në butonin Set as default/Imposta come predefinita që shfaqet më poshtë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani Windows-i juaj “flet” një gjuhë të re! Për t’i bërë ndryshimet efektive, shkoni te menuja Start dhe shkëputuni nga llogaria juaj e përdoruesit duke shtypur foton tuaj në pjesën e sipërme të majtë dhe duke zgjedhur artikullin Shkëputuni/Disconnetti nga menuja që hapet. Pastaj hyni përsëri në Windows dhe gjuha e të gjitha menuve të sistemit operativ do të ndryshohet.

Nëse keni mendime të dyta, mund të riktheni gjuhën origjinale të Windows-it duke shkuar te Impostazioni PC> Data/ore e lingua> Area geografica ( PC Settings> Time & Language> Region & Language nëse përdorni Windows në Anglisht), duke zgjedhur gjuhën dëshironi të riktheni dhe shtypni butonin Set as default/Imposta come predefinita ( Vendosni si default ) që shfaqet në pjesën e poshtme. Gjithashtu në këtë rast, që ndryshimet të hyjnë në fuqi, duhet të dilni nga llogaria juaj e përdoruesit (ose të rindizni PC-në tuaj).

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit Windows 8.x

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit

Nëse dëshiron të ndryshosh gjuhen e kompjuterit nese perdor Windows 8 ose Windows 8.1, hapi i parë që duhet të bëni është të shkoni në panelin klasik të kontrollit dhe të zgjidhni ikonën për Orë dhe opsionet ndërkombëtare. Nëse nuk dini si të hyni në panelin klasik të kontrollit të Windows, lëvizni kursorin e miut në cepin e djathtë të desktopit (lart ose poshtë, nuk bën asnjë ndryshim), shtypni butonin Impostazioni/Settings dhe shkoni te Paneli i Kontrollit/Pannello di controllo.

Në këtë pikë, zgjidhni ikonën në lidhje me Clock and international options/Orologio e opzioni internazionali, shkoni te menuja Language/Lingua dhe klikoni në butonin Shto një gjuhë të/Add Language/Aggiungi una lingua vendosur në të majtë lart. Në ekranin që hapet, zgjidhni gjuhën në të cilën dëshironi të përktheni Windows dhe, nëse ka më shumë variante, zgjidhni atë që ju intereson.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Pastaj shtypni butonin Options /Opzioni te vendosur pranë gjuhës që sapo keni vendosur të instaloni, klikoni në artikullin Shkarkoni dhe instaloni paketat gjuhësore/Scarica e installa language pack dhe prisni me durim që paketa e gjuhës për Windows 8 të shkarkohet dhe instalohet në PC tuaj.

Në fund të procedurës, klikoni në butonin mbyll Chiudi/Close, shtypni butonin Options/Opzioni përsëri i vendosur pranë gjuhës që sapo keni instaluar dhe zgjidhni opsionin Vendos si gjuhë kryesore/Imposta come lingua principale për të përkthyer Windows. Që ndryshimet të hyjnë në fuqi, do të duhet të rindizni PC-në tuaj ose të dilni nga llogaria juaj e përdoruesit. 

Shënim: procedura që sapo kemi parë së bashku mund të ndiqet edhe në Windows 10, por mendoj se ajo që sugjerova më herët është shumë më e përshtatshme.

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit Windows 7

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit

Nese do te dish se si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit Windows 7, duhet te keni parasysh qe ju lejon të ndërroni gjuhë në PC tuaj nëse jeni duke përdorur një botim Ultimate ose Enterprise të sistemit operativ. Nëse jeni duke përdorur një version më pak të “vlefshëm” të Windows, ju duhet të përdorni zgjidhje të palëve të treta, të tilla si programi falas Vistalizator.

Si ta ndryshosh gjuhën në Mac

Si te ndryshosh gjuhen e kompjuterit

Edhe OS X, sistemi operativ Mac, ju lejon të ndryshoni gjuhën e menusë së tij në disa klikime. E tëra çfarë ju duhet të bëni është të shkoni te System Preferences/Preferenze di sistema (ikona e ingranazhit gri në shiritin OS X Dock) dhe të zgjidhni ikonën Language and Zone/Lingua e zona nga dritarja që hapet.

Në këtë pikë, shtypni butonin + (plus) që ndodhet poshtë në të majtë, zgjidhni gjuhën që dëshironi të instaloni në Mac tuaj dhe klikoni Shto/Add/Aggiungi. OS X do t’ju pyesë nëse doni të vendosni gjuhën që sapo keni zgjedhur si gjuhën e paracaktuar të sistemit operativ: pranoni, duke klikuar në butonin Përdor/Usa [gjuhën që sapo keni zgjedhur] dhe autorizoni rifillimin e sistemit që ndryshimet të hyjnë në fuqi. Me rinisjen e OS X ai do të përkthehet plotësisht në gjuhën që keni vendosur në Preferencat e Sistemit.

Nëse keni mendime të dyta, nuk ka problem. Kthehuni te Preferencat e Sistemit System preferences/Preferenze di sistema, klikoni në Gjuhën dhe Rajonin dhe tërhiqni pjesën e sipërme të gjuhës së majtë të shiritit që dëshironi të përdorni si gjuhën e paracaktuar OS X. Pranoni dhe rifilloni përsëri kompjuterin dhe kaq, Mac-i juaj do të kthehet në gjuhën e tij amtare.

Nese deshironi te dini se si ti ndryshosh gjuhen telefonit, atehere klikoni ketu.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web