Si te luash GTA Falas Online

Ne kete udhezues do te flasim per GTA Online, me sakte lojen multiplayer GTA 5 e cila edhe pse kane kaluar shume vite nga leshimi i saj, ngelet serish nje nga lojrat me te preferuara. Nese deshironi te mesoni se si te luash GTA falas Online, atehere vazhdoni lexoni me poshte. Duhet te dini gjithashtu se ka shume versione te lojes dhe per kete arsye informohuni mire para se te hasni ndonje surprize te papritur.

Ketu do të analizojme çështjen në tërësi, duke shpjeguar se si qëndrojnë gjërat si në kompjuter ashtu edhe në playstation, duke thelluar kështu të gjitha versionet e lojës të disponueshme në treg.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Si te luash GTA Falas Online

Para se t’i përgjigjemi pyetjes se si te luash GTA Falas Online, mendoj se është mirë të analizohet çështja në përgjithësi.

GTA 5/GTA Online ka funksionuar në tre lloje console te ndryshme, nga e shtata në të nëntën. Domethen ato shkojnë nga PlayStation 3 në PlayStation 5, si dhe Xbox 360 në Xbox Series X/S. Sigurisht, në mes të të gjithëve janë PlayStation 4, Xbox One dhe kompjuteri gjithnjë i pranishëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Me pak fjalë, numri i platformave është i madh, kështu që është normale që të lindin disa dyshime në lidhje me nevojën për një abonim për të luajtur në internet. Nga ana tjetër, siç mund ta imagjinoni mirë, situata ndryshon në varësi të platformës nga e cila luani, kështu që është mirë të sqarohet.

Prandaj para se të hyjme në detaje, mendoj se është e drejtë të bëjme një përmbledhje dhe t’ju kujtojme se ka disa abonime në treg për të luajtur në internet. Nëse nga njëra anë ekziston bota e kompjutrave, në thelb e lirë nga abonimet për të luajtur në internet, nga ana tjetër ekziston ajo console (playstation), ku akoma kërkohen abonime për të zhbllokuar lojërat në internet.

Sigurisht, siç do të shpjegoj më vonë në udhëzues, disa praktika klasike të botës së console qe tani janë duke u prishur, por në shumë kontekste ekziston ende nevoja për t’u mbështetur në zgjidhje të tilla si PlayStation Plus dhe Xbox Live Gold. Për me shume lexoni me tej.

Si te luash GTA falas Online

Pasi e analizuam çështjen në tërësi, do të thoja që është koha për të zbuluar se si të jeni në gjendje të luani GTA Online falas. Më poshtë janë të gjitha te dhenat e rastit.

Si te luash GTA 5 falas Online nga Kompjuteri

Si te luash GTA Falas Online

Mënyra më e lehtë për të luajtur GTA Online pa asnjë lloj abonimi është thjesht të kaloni në versionin e kompjuterit të lojës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fakt, në këtë rast nuk nevojitet asnjë abonim për të hyrë në modalitetin multiplayer. Kjo do të thotë që, pasi të keni shkarkuar GTA, ju vetëm duhet të filloni lojën në kompjuterin tuaj dhe të zgjidhni të luani GTA Online: do të futeni ne këtë të fundit pa ju kërkuar askush të paguani për një abonim.

Sigurisht, nëse kjo është hera e parë që luani nga kjo platformë, mund t’ju duhet të plotësoni pjesën klasike fillestare të modalitetit GTA 5 Story të lidhur me Franklin përsa i përket lojës, por do t’ju duhen disa minuta për të arritur te skena që përfshin Lamar Davis. Në këtë kontekst, ju mund të bëni vini ne pause dhe të kaloni në GTA Online.

Thjesht shkoni te skeda ONLINE e cilësimeve të lojës dhe zgjidhni opsionin Play GTA Online/Gioca a GTA Online së pari dhe më pas opsionin Go/Vai. Ndër të tjera, sapo të arrini një pikë të caktuar në histori, herën tjetër kur të filloni lojën ju mund të zgjidhni direkt nga menuja e ngarkimit se cilën mënyrë do të luani, kështu që ju mund të synoni menjëherë për GTA Online.

Si te luash GTA Falas Online

E thënë thjesht, e tëra çfarë ju duhet të bëni është të argëtoheni dhe të luani GTA Online.

Si te luash GTA 5 falas Online nga PS4

Nese deshironi te luani GTA 5 Online në PS4 pa abonim/falas, në këtë rast, nuk mund t’ju jap një lajm të mirë. Në fakt është e vërtetë që bota e console po i afrohet në një farë mënyre PC-së, duke pasur parasysh që tani lojrat falas, ose ata që janë të arritshëm falas ne bazë, mund të luhen në internet pa asnjë abonim në PlayStation dhe Xbox (nga 21 Prill 2021), por kjo nuk vlen për lojërat me pagesë.

Në fakt Sony dhe Microsoft, ose prodhuesit e console ​​në të cilat GTA 5/GTA Online është në dispozicion, kanë vendosur të mbajnë abonimet e PlayStation Plus dhe Xbox Live Gold të detyrueshme për të hyrë në veçoritë online të lojrave me pagese.

Me fjalë të tjera, për të luajtur GTA Online në console duhet të jeni abonuar domosdoshmërisht në abonimet e lartpërmendura: PlayStation Plus në rastin e console Sony dhe Xbox Live Gold në rastin e konzolave ​​të Microsoft. 

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në të kaluarën Rockstar Games dhe Sony kanë bashkuar forcat për të lejuar përdoruesit të provojnë GTA Online falas pa PlayStation Plus gjatë periudhave të caktuara promovuese. Për t’ju dhënë një shembull konkret, në vitin 2018, në kontekstin e mbërritjes së azhurnimit After Hours, ishte e mundur që fansat të luanin GTA Online për disa ditë pa një abonim.

Nëse doni ta thelloni çështjen, mund t’i referoheni blogut zyrtar të PlayStation dhe llogarisë Twitter të Rockstar Games, ose kanaleve që u përdorën në atë kohë për të njoftuar nismën promovuese.

Me pak fjalë, nuk është krejtësisht e pamundur të jesh në gjendje të luash GTA Online në console pa një abonim, por e kupton që kjo lloj mundësie nuk ndodh shpesh dhe për këtë arsye mund të mos jesh në gjendje, në kohën që po lexon këtë udhëzues, për të përfituar nga kjo mundësi.