Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Ne kete udhezues do te flasim per kufjet me te mira per lojra/gaming. Ne fakt ne treg ka shume mundesi zgjedhje prandaj dhe ne me poshte do ju tregojme se cilat janë parametrat teknikë që duhen pasur parasysh për të shmangur blerjet e gabuara.

Gjithashashtu do t’ju rekomandojme disa nga kufjet më të mira që janë aktualisht të disponueshme për Kompjuter, PlayStation 4, Xbox One etj. Mund ti kerkoni markat ne dyqanet qe ndodhen afer jush apo ne google.

Kufjet e lojërave kanë çmime që variojnë nga 20 euro deri në mbi 150 euro. Siç mund ta kuptoni lehtësisht, sa më shumë të rritet çmimi, aq më shumë rritet cilësia e produkteve por ka edhe kufje të shkëlqyera në rangun e çmimeve më të ulëta. Per datajet lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te zgjedhesh kufjet e lojrave

Kufjet e lojërave mund të jenë të llojeve të ndryshme. Për të gjetur më të përshtatshmet për ju, merrni parasysh karakteristikat e mëposhtme.

Metoda e hyrjes/daljes; input/output

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Një nga zgjedhjet e para që duhet të bëni ka te beje me menyren e input/output së kufjeve. Kufjet e lojërave, në fakt mund të funksionojnë nëpërmjet një kablloje USB ose nëpërmjet një palë folesh/jack audio 3.5 mm (një për audion dhe një për mikrofonin).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Kufjet që funksionojnë nëpërmjet kabllit USB ju lejojnë të randisni burimet e daljes së audios, për shembull, duke nxjerrë audion e lojës nga altoparlantët e kompjuterit dhe komunikimet e bisedave nga kufjet. Megjithatë, me kufjet që funksionojnë përmes folesë/jack së dyfishtë 3,5 mm, kjo nuk është e mundur.

Një tjetër gjë e rëndësishme për t’u theksuar është se shumë kufje USB kanë një skede zanore të integruar dhe për këtë arsye preferohen në rast se nuk keni një skede audio cilësore të instaluar në kompjuterin tuaj. Nga ana tjetër, kufjet që funksionojnë nëpërmjet foleve/jack, përdorin drejtpërdrejt skeden audio të kompjutrit dhe për këtë arsye preferohen nëse tashmë keni një skede audio me cilësi të mirë në kompjuterin tuaj.

Mikrofoni

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Mikrofoni luan një rol themelor per te zgjedhur kufjet me te mira per lojra/gaming. Nëse dëshironi të komunikoni me miqtë tuaj ose dëshironi të regjistroni një koment audio mbi lojen që po luani dhe të merrni një tingull cilësor, duhet të blini një palë kufje të pajisura me anulimin e zhurmës/noise cancelling në mikrofon.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ju gjithashtu duhet të zgjidhni midis mikrofonit me një drejtim ose mikrofonit gjithëdrejtues dhe duhet të merrni parasysh parametra të tillë si ndjeshmëria, reagimi i frekuencës dhe presioni akustik. Mikrofonat e gjithëdrejtimit kapin tingujt në të njëjtën mënyrë, pavarësisht nga drejtimi qe vijnë, ndersa ato njëdrejtimëshe kanë një ndjeshmëri që varion sipas drejtimit nga vjen zëri, pra janë në gjendje të kapin tinguj në situatat më kaotike (me kusht qe te vijnë nga një drejtim i caktuar).

Persa i përket vlerave që përmenda më herët: përgjigja e frekuencës është diapazoni i frekuencave që mikrofoni është në gjendje të perceptojë (sa më i madh të jetë ky diapazon, aq më i pastër është zëri i kapur nga mikrofoni). Ndjeshmëria tregon lidhjen midis amplitudës së sinjalit elektrik që del nga mikrofoni dhe amplitudës së sinjalit akustik (një mikrofon shumë i ndjeshëm është në gjendje të kapë edhe tingujt më pak intensivë), ndërsa presioni akustik tregon kufirin me të cilin mikrofoni mund të riprodhojë tinguj me intensitet të lartë pa i shtrembëruar ato.

Duke lënë mënjanë veçoritë teknike, kur blini një palë kufje lojrash sigurohuni që të mos lejojnë të kalojë shumë zhurmë e jashtme dhe të mos sheshojne shumë zërin e përdoruesit.

Kufje me kabllo ose wireless

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kufjet e lojërave mund të funksionojnë me kabllo ose me valë/wireless. Duke marrë parasysh faktin se nuk po flasim për kufje audiofile në të cilat pastërtia e zërit luan një rol themelor, mund të themi se ndryshimi kryesor midis këtyre dy llojeve të kufjeve qëndron në faktin se të parët nuk kanë nevojë të rikarikohen, ndërsa këto të fundit funksionojnë me e cila mund te mbaroj pas një seance lojrash veçanërisht intensive. Në këtë drejtim, nëse vendosni të blini një palë kufje me valë, kontrolloni me kujdes shkallën e autonomisë së tyre dhe kohën e karikimit.

Persa i përket funksionimit të tyre praktik, kufjet e lojërave me valë, duke u bazuar pothuajse gjithmonë në teknologjinë me valë 2.4 GHz (bluetooth shpesh shmanget për të shmangur rrezikun e vonesave), kërkojnë përdorimin e një transmetuesi që duhet të lidhet në prizën USB të kompjuter ose konsoles.

Shumë kufje pa tel, nëse është e nevojshme, mund të përdoren edhe me kabllo (megjithatë, duke hequr dorë nga njëri funksion).

Pajtueshmëria me kompjuter dhe konsolë

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Përpara se të blini një palë kufje lojrash, kontrolloni me kujdes përputhshmërinë e tyre me kompjutrin dhe konsolën. Në fakt, kufjet e lojërave mund të jenë të pajtueshme vetëm me kompjutrin, ato mund të optimizohen për console të tillë si PlayStation 4, PlayStation 3, Xbox One dhe Xbox 360 ose mund të jenë të pajtueshme si me PC ashtu edhe me disa konsole.

Në disa raste, për të përdorur kufjet me konsole është e nevojshme të përdorni përshtatës (p.sh. një përshtatës që transformon dy foletë audio të kufjeve në një fole të vetme për t’u futur në controller Xbox). Nëse keni ndërmend të përdorni një palë kufje me PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One ose një konsolë tjetër, ju lutemi sigurohuni që përputhshmëria me këtë të fundit të tregohet shprehimisht në paketimin e kufjeve.

Tingull stereo ose surround

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kufjet e lojërave mund të jenë stereo ose surround, d.m.th. me audio me 2 kanale ose 5.1/7.1 kanale. Shumë besojnë se surround ndihmon për ta bërë tingullin më gjithëpërfshirës dhe për të dëgjuar tingujt më mirë në lojëra, por kjo nuk është gjithmonë kështu. Gjithashtu për shkak të kufjeve me surround real, pra me katër ose pesë altoparlantë për vesh, ka shumë pak dhe kushtojnë shume.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shumica e kufjeve që quhen surround ofrojnë surround te tipit virtual. Kjo do të thotë se kanë dy altoparlantë si kufjet klasike stereo dhe falë disa komponentëve, të përfshirë në modulet e tyre USB ose transmetuesit e tyre, ata imitojnë surround në nivelin e softuerit. Në disa raste surround i emuluar jep rezultate të mira, kështu që ia vlen por siç u përmend tashmë nuk ka nevojë për një sistem surround për të identifikuar saktë drejtimin nga vjen një tingull ose për të ndjere tingujt më të dobët brenda një loje.

Gjithashtu duhet të keni parasysh faktin se shumë kufje surround virtuale kërkojnë instalim të softuerit në PC. Kjo do të thotë që në konsole, telefonat inteligjentë dhe tabletët nuk funksionojnë në modalitetin surround, por vetëm në modalitetin stereoMe pak fjalë, nëse doni disa këshilla, blini një palë kufje të mira stereo në vend të kufjeve surround me cilësi mesatare. Dhe nëse vërtet dëshironi më të mirën, drejtojuni kufjeve surround të nivelit të lartë të cilat kushtojnë shumë!

Komoditeti dhe estetika

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kufjet me te mira per lojra dhe gaming janë të destinuara për përdorim të zgjatur me kalimin e kohës, kështu që është thelbësore të zgjidhni një palë të rehatshme edhe pas shumë orësh përdorimi. Për fat të keq nuk është e lehtë të vlerësosh komoditetin e një palë kufje ne distancë, por duke u konsultuar me komentet në internet dhe duke analizuar parametra të tillë si formatipesha dhe materialet e ndërtimit të kufjeve, duhet të jeni në gjendje të identifikoni kufjet që janë të përshtatshme për ju.

Formati i kufjeve mund të jetë në vesh/on ear ose shumë më shpesh, mbi vesh/over ear. Në rastin e parë jastëkët e kufjeve qëndrojnë direkt në vesh, në rastin e dytë i mbështjellin plotësisht brenda tyre. Në përgjithësi kufjet në vesh janë më të rehatshme dhe më të lehta se ato mbi vesh, por ato izolohen më pak nga zhurma e jashtme.

Pra ato mund të jenë të mbyllura, të hapura ose gjysmë të hapura. Kufjet e mbyllura izolojnë më shumë nga zhurma e jashtme, por për ata që nuk janë mësuar t’i mbajnë ato mund të jenë të pakëndshme. Kufjet e hapura ose gjysmë të hapura, izolojnë më pak nga tingujt e jashtëm, por u japin një hapësirë më të madhe tingujve të riprodhuar.

Një tjetër gjë e rëndësishme për t’u nënvizuar është se disa kufje lojrash furnizohen me paisje të ndërrueshme, të cilat, në varësi të rastit, mund të jenë pjesë rezervë të thjeshta të atyre të montuara si standard në kufje ose mund të modifikojnë pak aftësinë e tyre të përdorimit (p.sh. duke përdorur materiale të tjera mbajtëse).

Persa i përket estetikës së kufjeve, e di që është shumë e rëndësishme në një fushë si lojërat, por përpiquni t’i mbani në sfond. Të blesh një palë kufje që janë të bukura për t’u parë, ndoshta me drita spektakolare LED, të cilat, megjithatë mund te jene të pakëndshme ose tingëllojnë keq, është e barabartë me hedhjen e parave tuaja. Përpara se të blini një palë kufje lojrash, analizoni të gjitha specifikimet e tyre teknike, lexoni komentet në internet dhe nëse ju bindin, filloni të analizoni anën e tyre estetike. Ndalimi në estetikë dhe çmim pothuajse gjithmonë çon në blerje të gabuara.

Komandat

Përpara se të blini një palë kufje lojrash, është mirë të kontrolloni edhe llojin e komandave të pranishme në këto të fundit. Duke hyrë në më shumë detaje, ju këshilloj të kontrolloni nëse kufjet ju lejojnë të rregulloni volumin e lojës dhe volumin e mikrofonit veçmas (dhe rrjedhimisht atë të bisedës) ose nëse ato ju lejojnë të ndryshoni vetëm volumin e lojës.

Cilësia e zërit

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Perpara se të blini një palë kufje lojrash, jini të vetëdijshëm për cilësinë e zërit që ato mund të ofrojnë. Për të vlerësuar cilësinë e zërit të kthyer nga një palë kufje, lexoni komentet që gjeni në internet dhe vlerësoni parametrat teknikë si reagimi i frekuencës, impedanca dhe presioni akustik.

  • Përgjigja e frekuencës: Ky është diapazoni i frekuencës që mbulohet nga kufjet. Ai matet në Hz dhe siç mund të merret me mend lehtësisht, sa më i gjerë të jetë, aq më besnik është tingulli i riprodhuar nga kufjet. Duke marrë parasysh që veshi i njeriut percepton frekuenca që variojnë nga 20 deri në 20,000 Hz, kufjet më të mira janë ato që mbulojnë apo edhe tejkalojnë këtë diapazon.
  • Impedanca: Kjo është një vlerë që mat rezistencën e ushtruar nga kufjet në sinjalin audio. Ajo matet në Ohms (Ω). Sa më e lartë të jetë impedanca, aq më e lartë është cilësia e zërit, por me rritjen e rezistencës, vëllimi maksimal që mund të arrihet nga tingulli ulet. Për dëgjim optimal, kufjet dhe pajisja me burim audio (në këtë rast PC ose konsol) duhet të kenë një shkallë të ngjashme të rezistencës.
  • Presioni i zërit (ose ndjeshmëria): Ky është presioni i zërit i shprehur nga kufjet në lidhje me tensionin e aplikuar. Është një vlerë që matet në dB dhe tregon volumin maksimal që mund të arrijnë kufjet pa shtrembëruar tingujt e riprodhuar.

Cilësia e zërit ndikohet edhe nga driver, pra transduktorët që konvertojnë sinjalin elektrik në valë zanore (le të themi altoparlantët që përmbajnë kufjet, për të thjeshtuar sa më shumë të folurit). Kufjet që kanë driver më të mëdhenj në përgjithësi ofrojnë interpretim më të mirë me frekuencë të ulët, por kufjet me driver shumë të mëdhenj (të themi se mbi 40 mm fillojnë të ndiejnë peshën e tyre në seanca më të gjata të lojërave).

Cilat kufje lojrash/gaming te blesh

Tani mund t’i lëmë mënjanë muhabetet dhe të zbulojmë se cilat janë kufjet me te mira per lojra/gaming sipas cmimeve. Le të fillojmë me gamën më të ulët të çmimeve, atë që arrin maksimumi 50 euro.

Kufjet me te mira per lojra/gaming ekonomike (deri 50 €)

Turtle Beach Recon 50

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Turtle Beach është një kompani e njohur në fushën e kufjeve për lojëra. Në katalogun e tij mund të gjeni kufje për të gjitha buxhetet dhe të gjitha sistemet e lojërave. Ndër propozimet e tij më të lira gjejmë Turtle Beach Recon 50 të cilat vijnë në tre variante: një i optimizuar për PC, një i optimizuar për PS4 dhe një i optimizuar për Xbox One. Janë të tipit mbi vesh me mikrofon të ndashëm forme harku. 

Ata funksionojnë përmes një foleje klasike 3,5 mm, kështu që ato janë potencialisht të pajtueshme me të gjitha sistemet dhe pajisjet (për t’u lidhur me PC-në ata përdorin një ndarës për të ndarë folenë e audios nga ajo e mikrofonit). Ata kanë një përgjigje frekuence prej 20-20000 Hz dhe driver 40 mm që sigurojnë riprodhim të shkëlqyer të basit. Kontrollet, padyshim në kabllo, ju lejojnë të rregulloni volumin e lojës dhe të aktivizoni/çaktivizoni mikrofonin.

HP Omen 800

Kufjet me te mira per lojra / gaming

HP Omen 800 i përshtatet lojtarit me audio të balancuar, mikrofon të rregullueshëm dhe të tërheqshëm dhe mbështetje për PS4 dhe Xbox One, si dhe për PC. Këto kufje përdorin jastëkë të mbuluar me lëkurë sintetike që krijojnë një sistem pasiv për anulimin e zhurmës së ambientit. 

Ata përdorin një përshtatës të dyfishtë 3.5 mm, ndërsa kablloja është e ndërthurur për të parandaluar ngatërrimin. Duke zgjedhur profilin DTS Headphone: X, i pajtueshëm me shumë sisteme të familjes Omen dhe më gjerë, mund të shijoni audio më gjithëpërfshirëse.

Logitech G332

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kufjet Logitech G332 synojnë të ofrojnë audio me cilësi të mirë me një çmim të përballueshëm, duke përfshirë gjithashtu një dizajn të lehtë dhe të rehatshëm edhe pas seancave të gjata të lojërave. Ato janë të pajtueshme me Xbox One dhe PlayStation 4, dhe logjikisht mund të lidhen edhe me një PC. 

Mikrofoni është i palosshëm dhe me një drejtim, duke i dhënë kështu rëndësi më të madhe zërit të përdoruesit. Kablloja (me lidhës 3,5 mm) është 2 metra e gjatë dhe përfshin një buton për të heshtur audion, si dhe kontrollin e volumit. Këto kufje përdorin driver 50 mm.

HyperX Cloud Stinger

Kufjet me te mira per lojra / gaming

HyperX Cloud Stinger janë ndër kufjet me te mira per lojra/gaming që mund t’i blini me afer 50 euro. Ato kanë një strukturë shumë të lehtë (vetëm 275 gram) që i lejon ato të përdoren për një kohë të gjatë pa shqetësime, pavijone rrotulluese 90 gradë që mund të marrin pozicionin e preferuar të përdoruesit dhe një mikrofon që mund të aktivizohet ose çaktivizohet thjesht duke ngritur ose ulur atë. 

Janë të llojit mbi vesh, me kabllo dhe kanë driver 50 mm që sigurojnë riprodhim të shkëlqyer të zërit në të gjitha frekuencat. Përgjigja e tyre e frekuencës është 15-25,000 Hz (prandaj më e gjerë se e zakonshme 20-20000 Hz), presioni i zërit është 98dB, ndërsa impedanca është 60 Ohms. Mikrofoni përmban teknologji të avancuar të anulimit të zhurmës që siguron komunikim të qartë të bisedës në çdo kohë.

Logitech G432

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Logitech G432 janë ndër kufjet e lojrave më të shitura në Amazon dhe karakterizohen nga mbështetja e Dolby Surround Sound 7.1, me shtatë kanale, plus një kanal të dedikuar për frekuenca të ulëta, të cilat virtualizohen nga sistemi.

Ato janë gjithashtu të pajtueshme me DTS: X 2.0 dhe kanë kontrolle të shpejta për të heshtur audion dhe për të kontrolluar volumin, me kupat e veshit që përdorin jastëkë veshësh prej pëlhure sportive teknike dhe të cilat janë të rrotullueshme deri në 90 grad. Kablloja ka dy terminale 3.5 mm, njëra për kufjet, tjetra për mikrofonin, por kufjet mund të lidhen edhe me USB përmes përshtatësit të dhënë. Driver janë 50 mm për të dhënë bas të thellë dhe të plotë.

Kufjet me te mira per lojra/gaming nivel i mesem (50-100 €)

Fnatic REACT

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Ndër kufjet me te mira per lojra/gaming, sigurisht që janë Fnatic REACT, të cilat janë krijuar për të ofruar audio të qartë në çdo situatë dhe për të ndihmuar luajtësin të dëgjojë çdo zhurmë, qoftë edhe më të vogël, në kohën e duhur. 

Ato janë të pajisura me një mikrofon të shkëputshëm me filtër pop dhe butonin mute, i cili ju lejon të komunikoni në mënyrë të qartë me shokët e skuadrës, dhe me driver 53 mm të krijuar për të garantuar performancë të shkëlqyer të basit dhe një përmirësim në tingujt mesatarë (përgjigja e frekuencës është 20 Hz-40,000 Hz): në këtë mënyrë tingujt më të fortë, si shpërthimet, jepen në mënyrën më të mirë të tyre, ndërsa tingujt më delikatë, si hapat e armiqve, nuk sakrifikohen. E gjithë kjo përkthehet në një avantazh konkurrues që e bën këtë model kufjesh një nga më të përdorurit nga atletët elitë të eSport. 

Për të konfirmuar thirrjen pro të Fnatic REACT ekziston është gjithashtu komoditeti maksimal i këtyre kufjeve: jastëkët e veshëve prej lëkure proteinike sintetike cilësore janë të buta dhe rezistente, ndërsa shiriti i kokës me mbushje me shkumë memorie i bën kufjet të rehatshme edhe gjatë seancave më të gjata të lojërave. Përputhshmëria e ofruar nga ky model është gjithashtu maksimale, e cila mund të përdoret me PC, telefona inteligjentë dhe tabletë Android, iPhone dhe iPad dhe të gjitha konsole kryesore të lojërave video, si PS4, PS5, Xbox One dhe Series X/S dhe Nintendo Switch. 

Së fundi, për të nënvizuar gjatësinë e shkëlqyer të kabllit, nga 1.2 m, me mundësinë e përdorimit të shtrirjes ndarëse 2 m të ofruar. Ka gjithashtu kontrolle të përshtatshme në kabllo për të rregulluar volumin dhe për të heshtur mikrofonin. Per te gjitha detajet dhe per blerjen e Fnatic REACT me dy vite garanci ju drejtoj ne faqen zyrtare të produktit.

Microsoft Xbox Stereo Headset

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kjo është kufja zyrtare e Microsoft për Xbox One. Është i pajtueshëm me të gjithë controller me valë/wireless Xbox, përfshin një mikrofon të njëanshëm për bisedë dhe ka një përgjigje frekuence prej 20Hz-20kHz. Funksionon me kabllo fole/jack dhe vjen i kompletuar me përshtatës. 

Ai përfshin kontrolle për të rregulluar volumin e lojës dhe bisedës dhe për të ndezur ose fikur mikrofonin. Ato janë ndër më të lehtat për t’u konfiguruar me konsolën e Microsoft. Ndërsa janë të dizajnuara për Xbox One, ato gjithashtu punojnë me PC dhe Xbox Series X dhe Series S të gjeneratës tjetër (duke i futur direkt në controller).

HyperX Cloud II

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Tani le të kalojmë te HyperX Cloud II, kufje të shkëlqyera të rangut të mesëm që kanë një modul kontrolli USB për aktivizimin e surround virtual 7.1 dhe një mikrofon të lëvizshëm të pajisur me teknologji për përmirësimin dixhital të zërit dhe reduktimin e zhurmës së jashtme. Ato karakterizohen nga një dizajn rrethor i mbyllur me pavijone lëkure dhe me shkumë memorie. Driver janë 53 mm dhe sigurojnë një tingull të saktë dhe mbështjellës. 

Ato funksionojnë ekskluzivisht me kabllo dhe janë të pajtueshme si me kompjuterin tuaj ashtu edhe me PS4 dhe Xbox One. Për të përfituar nga efekti surround dhe kontrollet e volumit të lojës dhe bisedës në modulin USB, duhet t’i lidhni ato nëpërmjet kabllit USB dhe jo vetëm nëpërmjet folesë. Përfshini gjithashtu 1 grup jastëk veshësh rezervë.

Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Me Creative Sound BlasterX H5 Tournament Edition është e mundur të blini një produkt cilësor me një estetikë mjaft agresive, për shkak të pavioneve të mëdha që përfshijnë driver FullSpectrum 50 mm, të cilët sigurojnë një përgjigje të zgjeruar të frekuencës përsa i përket basit. 

Dizajni i këtij produkti bazohet në një arkitekturë alumini të përforcuar, ndërsa jastëkët e veshëve janë prej shkume lateksi dhe sigurojnë lehtësi dhe rehati gjatë përdorimit. Mikrofoni është i integruar në strukturë, por mund të ndahet kur nuk nevojitet dhe nuk mungojne kontrollet në kabllo.

Razer Kraken (2018)

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Versioni i përditësuar i Razer Kraken përdor driver 50 mm dhe prezanton jastëkë me xhel ftohës brenda, në mënyrë që të mos mbinxehen veshët gjatë dëgjimit të zgjatur. Gjithashtu në këtë rast gjejmë një mikrofon me një drejtim, i aftë për të theksuar vetëm zërin e përdoruesit dhe një trup metalik mjaft të pastër. 

Të rehatshme gjatë përdorimit dhe të pajtueshme me të gjitha sistemet më moderne të lojrave, ato peshojnë vetëm 295 gram. Konkretisht, ato punojnë vetëm dhe ekskluzivisht përmes një kabllo audio 3.5 mm.

Turtle Beach Stealth 600P Gen 2

Kufjet me te mira per lojra / gaming

Kufjet Turtle Beach Stealth 600P Gen 2 janë të disponueshme në të dy versionet e PlayStation 4 dhe Xbox One, me këtë të fundit që përdoret gjithashtu në PC. Ato mbështesin tingullin surround 3D, me dizajnin që është projektuar për përdoruesit e syzeve (por ata që nuk i përdorin gjithashtu mund t’i përdorin ato, sigurisht). 

Një tipar i veçantë i këtij modeli është teknologjia superhuman hearing, e cila lejon që tingujt që vijnë nga burimi të theksohen në mënyrë që të mos e bëjnë lojtarin të humbasë asnjë detaj.

Kufjet me te mira per lojra/gaming nivel i larte (mbi 100 €)

Kufje me valë/wireless PlayStation 5 Pulse 3D

Kufje pa kabull/wireless Pulse 3D ato janë kufjet më të mira për t’u kombinuar me PlayStation 5, pasi ato mbështesin teknologjinë Tempest 3D AudioTech që rikrijon audion në tre dimensione brenda mjedisit të lojës. Ata përdorin një dizajn të krijuar posaçërisht për të ofruar komoditetin më të mirë të mundshëm edhe në seancat më të gjata të lojërave, dhe për ata që luajnë së bashku, mikrofoni i dyfishtë i fshehur për anulimin e zhurmës është shumë i përshtatshëm.

Këto kufje kanë një buton mic mute për të heshtur mikrofonin gjatë lojës dhe gjithashtu mund të lidhen me kabllo me lidhës 3.5 mm. Ato janë në fakt të pajtueshme jo vetëm me consolen e re të Sony, por edhe me telefonat inteligjentë (me kabllo) ose PC (madje edhe me valë). Për lidhjen me valë ata përdorin një përshtatës USB, i cili gjithashtu funksionon në sistemet PS4, Windows PC dhe Mac, dhe autonomia e garantuar është 12 orë.

Asus Strix Pro

Me një çmim rreth 100 euro, rekomandohen Asus Strix Pro, kufje lojrash që ofrojnë driver neodymium 60 mm, të afta për të ofruar audio të fuqishme dhe një efekt të shkëlqyer pozicionimi. Mikrofoni mbështet anulimin e 90% të tingujve të jashtëm, për komunikim më të qartë, për një model që ofron mbështetje të plotë për PC, Mac, PS4 dhe pajisje inteligjente, si smartphone dhe tablet. 

Kufjet kanë një dizajn të palosshëm, të përsosur për transport dhe mund të lidhen me një kuti kontrolli, e cila vepron si një telekomandë dhe kabllo zgjatuese për 1,5 metra shtesë.

HyperX Cloud Revolver

HyperX Cloud Revolver ato përfaqësojnë zgjidhjen ideale për të gjithë ata që preferojnë kufjet stereo me cilësi të mirë sesa ato surround. Ato kanë një kornizë çeliku dhe jastëkë me shkumë memorie të dizajnuara për rehati absolute edhe pas seancave të gjata të lojërave. Funksionojnë nëpërmjet kabllos me fole/jack dhe kanë një kabllo zgjatuese 2 metra, në të cilën ka kontrolle të volumit dhe një ndarës për hyrjet stereo të audios dhe mikrofonit për PC. 

Fuqia e tyre kryesore është pasuria e diapazonit audio që ata janë në gjendje të riprodhojnë, falë të cilit dëgjohen edhe zhurmat më të dobëta dhe përftohet një tingull shumë mbështjellës pavarësisht mungesës së surround. Driver janë 50 mm, mikrofoni është i shkëputshëm dhe me teknologji efektive të anulimit të zhurmës. Ato mund të përdoren në të gjitha pajisjet dhe konsole.

Logitech G635

I disponueshëm vetëm në versionin me tela, Logitech G635 janë ndër kufjet me te mira per lojra/gaming të prodhimit francez. Ato përdorin driver Pro G 50 mm, të dizajnuar me materiale hibride të ndërthurura dhe të dizajnuara për nevojat e lojtarëve, dhe përgjatë dy pavioneve gjejmë ndriçim Lightsync RGB përmes shiritave të integruar LED. Ata mbështesin kufjet DTS: X 2.0 dhe kanë një mikrofon 6 mm me një dritë treguese të kuqe që përcakton heshtjen e çdo regjistrimi.

Kufje me valë Platinum PlayStation 4

Nëse keni nevojë për kufje PS4 me cilësi të lartë, shikoni kufjet zyrtare pa kabull të Sony PlayStation 4 Platinum. Bëhet fjalë për një palë kufje me valë që falë marrësit të saj USB për t’u lidhur me konsole, ju mundëson të keni një tingull virtual 7.1 surround me efekt 3D, ideal për aplikacionet e realitetit virtual dhe për të gjithë ata tituj që përfitojnë nga 3D sistem audio. 

Ato kanë driver 50 mm, një rreze prej rreth 12 metrash dhe një mikrofon të dyfishtë për anulimin e zhurmës. Ata punojnë jo vetëm me PS4, por edhe me Windows PC dhe Mac, dhe gjithashtu mund të lidhen me valë me Sony PlayStation 5. Kanë një autonomi mbi 8 orë.

Corsair Virtuozo RGB

Corsair Virtuoso RGB janë kufje pa kabull me mikrofon të shkëputshëm me mbështetje për tingullin surround me drejtim 7.1. Ata përdorin jastëkë të butë me shkumë memorie të rregullueshme që përshtaten me të gjithë veshët dhe elementët strukturorë metalikë. 

Driver janë 50 mm dhe ofrojnë një përgjigje frekuence nga 20 Hz deri në 40,000 Hz, ndërsa lidhja me valë lejon një rreze deri në 18 metra. Të pajtueshme me softuerin Corsair iCUE për menaxhimin e ndriçimit të logos Corsair në tapetet e veshit, këto kufje funksionojnë si në PC ashtu edhe në PlayStation 4.

SteelSeries Arctis Pro GameDAC

Këto kufje janë kufje për të ashtuquajturit lojtarë të fortë, të cilët kërkojnë më të mirën nga çdo komponent i kompjuterit të tyre, përfshirë audion. Tipari i veçantë i SteelSeries Arctis Pro GameDAC është prania e një DAC të dedikuar, pikërisht GameDAC, i cili mund të instalohet në çdo PC ose PS4. Përveç DAC, ai integron një përforcues të dedikuar kufjesh ndërsa mbështet gjithashtu audio me besueshmëri të lartë 24-bit/96 kHz.

Konkretisht, në kutinë e vogël gjejmë ESS Sabre DAC, ndërsa amplifikuesi mund të garantojë një diapazon dinamik prej 121 dB dhe -115 dB të shtrembërimit THD + N. Driver e integruar ofrojnë gjithashtu një përgjigje frekuence nga 10 në 40,000 Hz, ndërsa struktura fizike e kufjeve është prej çeliku të lëmuar dhe alumini.