Si te pastrosh mikrofonin e telefonit

Si te pastrosh mikrofonin e telefonit

Ne kete udhezues do ju tregojme se si te pastrosh mikrofonin e telefonit. Mund te ndodhe qe kur flisni ne telefon me dike, personi tjeter mos te degjoje qarte ate qe thoni, dhe nese nuk eshte problem rrjeti, atehere pluhurat mund te kene bllokuar mikrofonin e telefonit.

Me poshte do ju shpjegojme mënyrën më të thjeshtë dhe më të sigurt të mundshme per te bere pastrimin. Si fillim do ju flasim per mjetet e duhura për t’u përdorur dhe më pas do ju udhëzojme hap pas hapi për pastrimin e mikrofonit. Per me shume detaje vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Cfar nevojitet për të pastruar mikrofonin e telefonit

Si te pastrosh mikrofonin e telefonit

Pastrimi i mikrofonit të telefonit nuk është një detyrë e vështirë për t’u kryer, megjithatë është thelbësore të merrni gjithçka që nevojitet për të kryer pastrimin në siguri të plotë dhe pa dëmtuar asnjë pjesë të celularit.

Gjëja e parë që ju nevojitet është një leckë e butë, mbi të cilën të vendosni celularin gjatë operacionit, në mënyrë që të mos gërvishtet pajisja, të mos rrëshqasë aksidentalisht ose të pësojë ndonjë lloj tjetër dëmtimi për shkak të levizjeve te papritura.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Përveç kësaj, do t’ju duhet një furçë me qime të buta me cilësi të mirë (furçat e vogla të tilla si ato për aplikimin e rimelit, ose furçat me bojëra uji), ose një shtupë të thjeshtë pambuku (ato qe perdoren per te fshire veshet pasi ben dush) që do të përdoret për të eliminuar pluhurin dhe papastërtitë që bllokojnë mikrofonin e telefonit.

Pavarësisht nga lloji i mjetit që zgjidhni, sigurohuni që ai të jetë krejtësisht i pastër dhe që të mos shkaktojë humbje aksidentale (një ngjarje e mundshme, për shembull, nëse përdorni furça me cilësi të dobët, të cilat mund të humbasin qimet e tyre pikërisht te vrima e mikrofonit).

Siç mund ta keni vënë re, këto janë mjete që mund t’i gjeni pa asnjë vështirësi në çdo dyqan shtëpiak, në supermarketet, apo edhe në internet, nëse nuk keni dëshirë të shkoni fizikisht në dyqane.

Për më tepër, ju sugjeroj që të veproni në një sipërfaqe të pastër, të rregullt, të gjerë dhe të ndriçuar mirë (mund të përmirësoni ndriçimin duke përdorur një llambë tavoline nëse është e nevojshme) dhe për të përmirësuar më tej pamjen tuaj, perdorni një xham zmadhues (nese keni). Keshtu mund të shihet më mirë brenda folesë së vogël të mikrofonit.

Si te pastrosh mikrofonin e telefonit

Tani që keni gjithçka që ju nevojitet për të çliruar mikrofonin e telefonit tuaj nga pluhuri dhe çdo papastërti e mbetur, mund te vazhdojme me detajet. Më poshtë do t’ju shpjegoj se si ta gjeni mikrofonin (ose mikrofonat) dhe si ta pastroni atë në mënyrë të sigurtë.

Gjej vendndodhjen e tij

Si te pastrosh mikrofonin e telefonit

Perpara se te shikojme se si te pastrosh mikrofonin e telefonit, duhet të dini se shumica e telefonave inteligjentë modernë kanë më shumë se një mikrofon, për të përmirësuar cilësinë e daljes audio dhe për të hequr sa më shumë zhurmën nga mjediset përreth.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në mënyrë tipike, një mikrofon ndodhet në pjesen e poshtme të telefonit, një mund te ndodhet në pjesën e përparme të tij, drejt qendrës (nëse e afroni telefonin në vesh, mikrofoni duhet të përputhet afërsisht me pozicionin e gojës tuaj) dhe së fundi, një mikrofon i tretë mund të ndodhet pranë kamerës së pasme.

Nëse hasni vështirësi në identifikimin e saktë të pozicionit të mikrofonëve të instaluar në telefonin tuaj inteligjent, ju këshilloj të konsultoni broshurën e udhëzimeve të përfshira në paketën e shitjeve, nese e keni, ose të kërkoni në Google, duke përdorur një fjale kërkimi si: ku është mikrofoni/dove si trova il microfono [marka dhe modeli i telefonit inteligjent].

Pastro mikrofonin

Si te pastrosh mikrofonin e telefonit

Pasi të keni gjetur pozicionin e mikrofonëve, tani le te shikojme se si te pastrosh mikrofonin e telefonit. Fillimisht, hapni leckën e butë në sipërfaqen nga e cila keni ndërmend të operoni për të shmangur gërvishtjet dhe rrëshqitjet aksidentale, më pas vendoseni pajisjen në leckë në mënyrë që të arrini lehtësisht mikrofonin e telefonit.

Pasi të jetë bërë kjo, merrni furçën e vogël, ose shtupën e pambukut dhe filloni të pastroni butësisht mikrofonin e parë, pastaj atë të mesmin, duke lëvizur ngadalë dhe në mënyrë të rregullt me mjetin që keni zgjedhur të përdorni për pastrim, derisa të shihni papastërtitë e grumbulluara të dalin jashtë. Veproni me delikatesë ekstreme dhe pa sforcuar më shumë se ç’duhet sepse duke ekzagjeruar, mund të merrni efektin e kundërt, domethënë të shtyni grimcat e papastërtive që bllokojnë mikrofonin edhe më thellë ose, aq më keq, ta dëmtoni atë.

Nëse është e nevojshme, provoni të fryni butësisht në mikrofon për të hequr çdo pluhur ose papastërti që nuk mund t’i fshini ndryshe. Më vonë, përsëritni të njëjtin veprim me mikrofonat e tjerë që mund të jenë të pranishëm në smartphone. 

Hapat që ju kam dhënë më sipër janë përgjithësisht të vlefshme për shumicën e telefonave inteligjentë në treg. 

Menyra të tjera për të përmirësuar audion

Nese keni ndjekur të gjitha udhëzimet që ju kam dhënë por nuk jeni ende të kënaqur me audion në telefonata, atehere mund të provoni gjithçka duke vënë në praktikë sugjerimet që do t’ju jap më poshtë. Sigurisht, nuk mund të garantoj që funksionojne 100%, por pse mos te provoni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Hiqni kutinë mbrojtese te celularit: mund të ndodhë që disa kuti, veçanërisht ato më të lira, të mos jenë të shpuara siç duhet në korrespondencë me mikrofonin (ose mikrofonat) me të cilët është i pajisur telefoni. Për këtë arsye, përpara se të shkoni në ndonjë rrugë tjetër, provoni ta hiqni telefonin nga kutia mbrojtese dhe të kontrolloni sërish funksionimin e mikrofonit.
  • Përdorni një aplikacion: Nëse keni një telefon Android, mund të provoni të përmirësoni daljen e audios duke përdorur një aplikacion si Përforcuesi i Mikrofonit. Ky softuer, i cili funksionon edhe pa leje root, vepron në cilësimet e fshehura audio të sistemit operativ, duke rritur volumin e regjistrimit të mikrofonit. 
  • Rregulloni mikrofonin: nese dyshoni se mikrofoni i telefonit tuaj është i dëmtuar ose të paktën nuk funksionon, atehere mund të përpiqeni ta rregulloni vetë, duke vënë në praktikë një sërë hapash. Së pari, mund të provoni të rindizni telefonin ose, nëse nuk ka sukses, të përditësoni sistemin operativ të telefonit, qoftë Android apo iPhone. Në këtë mënyrë, ju duhet të shmangni një mosfunksionim për shkak të një gabimi të softuerit. Nëse kjo nuk e zgjidh problemin tuaj, mund ta çoni telefonin në asistence.