App per te pastruar altoparlantet e telefonit

Ne kete udhezues do ju flasim per aplikacionet – app per te pastruar altoparlantet e telefonit. Altoparlantet/bokset, jane vendi nga i cili degjohen zhurmat qe leshon telefoni. Nese ndodh qe aty te shkoj uje apo te mbushet disi me pluhur, ju nuk do jeni më ne gjendje qe te degjoni tingujt e telefonit ne menyre te qarte ose mund te mos i degjoni fare.

Si rregull i përgjithshëm, nëse telefoni juaj bie ne ujë, gjëja e parë që duhet të bëni është ta fikni menjëherë derisa pajisja të thahet plotësisht, për të parandaluar që lagështia ta dëmtojë. Pas ketij hapi, nese telefoni ka probleme me zerin/audion, atehere mund te perdorni aplikacione që arrijnë të zhbllokojnë altoparlantët duke përdorur tinguj specifikë per kete qellim. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

App per te pastruar altoparlantet e telefonit: Android

Nese keni një telefon Android dhe doni te dini se si t’i pastroni altoparlantet/bokset e telefonit nga uji/pluhuri, atehere ju sugjeroj t’i hidhni një sy aplikacioneve që gjeni menjëherë më poshtë dhe më pas të zgjidhni atë që ju përshtatet më mire.

Super Speaker Cleaner

App per te pastruar altoparlantet e telefonit

Zgjidhja e parë që unë rekomandoj është Super Speaker Cleaner, një aplikacion i thjeshtë për pastrimin e altoparlanteve të telefonit, i cili me ndërfaqen e tij të thjeshtë dhe intuitive, është i aksesueshëm për këdo. Mund ta shkarkoni përmes procedurës së zakonshme nga Play Store.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Aplikacioni ofron gjithashtu një paketë Remove Ads, falë së cilës është e mundur të hiqni çdo reklamë nga aplikacioni, e cila është e dobishme në rast te nje përdorimi të zgjatur. Kjo pagesë behet një herë dhe është 3.29 euro.

Pasi të keni shkarkuar aplikacionin, mund të vazhdoni ta nisni atë. Menjëherë do të vini re se ka dy lloje altoparlantësh që mund t’i zhbllokoni: Altoparlanti/Loudspeaker, dmth ai që do zakonisht përdoret për të riprodhuar kenge dhe video (zakonisht i vendosur në pjesën e poshtme të telefonit) dhe Earpiece, dmth ai qe përdoret per te degjuar zerin gjate telefonatave, prandaj ndodhet në krye të pajisjes.

Zgjidhni altoparlantin të cilën keni ndërmend ta bëni aplikacionin të funksionojë. Pasi të bëhet kjo, do t’ju duhet të rrisni volumin në maksimum, të shkëputni kufjet të lidhura me pajisjen 8nese ka) dhe ta ktheni altoparlantin poshtë. Pasi të keni kryer të gjitha këto hapa, vendosni shenjen ne tre rreshtat e udhëzimeve dhe në fund shtypni ikonën e pikes. Duke vepruar kështu, do të fillojë një tingull i cili duhet të jetë në gjendje të lëvizë çdo pikë uji/pluhuri të mbetur brenda telefonit, duke hequr ne mënyrë efektive tapën.

Nëse kjo zgjidhje nuk funksionon, mos u dorëzoni: mund të duhen përpjekje të shumta që altoparlanti të funksionojë përsëri siç duhet. Përndryshe, gjithashtu ju këshilloj të kaloni midis dy mënyrave të ofruara nga aplikacioni, me të cilat mund të bëni dy tinguj të ndryshëm për ta bërë procesin më efektiv. Ju mund ta bëni këtë thjesht duke shtypur në artikullin Mode 1 ose Mode 2.

Aplikacione te tjera për të pastruar altoparlantet e telefonit android

App per te pastruar altoparlantet e telefonit

Nëse aplikacioni që rekomandova më parë nuk ju ndihmoi, këtu janë disa të tjerë që mund të provoni.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web
  • Speaker Cleaner: ky aplikacion i thjeshtë ofron disa cilësime për të pastruar altoparlantët e telefonit tuaj. Përveç dy tingujve të ndryshëm, aplikacioni përfshin edhe një tregues përmes të cilit mund të rregulloni frekuencën sipas dëshirës tuaj, një veçori e destinuar për ata që duan të bëjnë një punë pak më intensive të pastrimit të altoparlantëve.
  • Pastruesi i altoparlantëve/Speaker cleaner: përmes këtij aplikacioni është e mundur të përdorni katër tinguj të ndryshëm për të hequr tapat e altoparlanteve të telefonit. Por kjo nuk është e gjitha sepse ekziston edhe mundësia për të manipuluar frekuencat e këtyre tingujve dhe për të shfrytëzuar dridhjet e pajisjes, në mënyrë që të mund të lironi njëherë e përgjithmonë altoparlantët e pajisjes.

App per te pastruar altoparlantet e telefonit: iPhone

Nese dëshironi të dini se si të pastroni altoparlantet e telefonit nga uji/pluhuri ne një iPhone, atehere në këtë rast ka disa aplikacione që mund të jenë të përshtatshme për ju. I gjeni me poshte.

Komandat e shpejta/Quick Commands

App per te pastruar altoparlantet e telefonit

Megjithatë, përpara se të shkoni te aplikacionet e jashtme, duhet të dini se përmes aplikacionit Quick Commands, i cili është i integruar në çdo pajisje celulare iPhone, është e mundur të shtoni një komandë që përdoret posaçërisht për pastrimin e altoparlanteve/bokseve të telefonit. Komanda në fjalë quhet Water Eject, të cilën mund ta gjeni në faqen e ShortcutsGallery dhe ta instaloni thjesht duke shtypur Get Shortcut dhe duke e konfirmuar. 

Pasi të keni shtuar komandën, hapni aplikacionin Komandat e shpejta/Comandi Rapidi/Quick commands dhe më pas prekni kutine Nxir ujin/Water Eject. Në këtë pikë, kthejeni altoparlantin poshtë dhe ngrini volumin në maksimum, më pas filloni komandën duke shtypur artikullin Fillo nxjerrjen e ujit/Begin Water Ejection. Në këtë mënyrë do të fillojë një tingull i cili në fakt duhet të të heq tapën e krijuar në rast se ka ujë.

Aplikacione te tjera për të pastruar altoparlantet e iPhone

Nese zgjidhjet që kam propozuar në paragrafët e mëparshëm nuk ju kanë ndihmuar, atehere më poshtë ka disa alternativa të tjera që mund të provoni.

  • Clear Wave: përmes këtij aplikacioni është e mundur të pastroni tërësisht altoparlantët nga çdo pikë uji. Thjesht zgjidhni frekuencën që dëshironi, më pas filloni tingullin për të lëshuar pikat e bllokuara brenda pajisjes. Përveç kësaj, është gjithashtu e mundur të kontrolloni basin dhe audion stereo për të parë nëse ato funksionojnë siç duhet.
  • Sonic V: një aplikacion i thjeshtë dhe intuitiv që bën vetëm gjërat thelbësore. Thjesht zgjidhni frekuencën dhe filloni tingullin dhe kjo do ta çlirojë pajisjen nga çdo pikë uji që ka mbetur brenda telefonit. 

Faqe interneti për të pastruar altoparlantet e telefonit

Në rast se nuk keni ndërmend të shkarkoni ndonjë aplikacion ne telefon, ekziston edhe një zgjidhje tjetër e thjeshtë të cilës mund t’i drejtoheni, dmth përdorimi i një faqe interneti per qellimin. Në këtë rast, thjesht hapni shfletuesin që përdorni në telefonin tuaj (prsh Chrome ose Safari), qoftë një smartphone Android apo një iPhone dhe drejtohuni te shërbimet në internet Fixmyspeakersnow, ku do të gjeni një tingull të regjistruar paraprakisht që mund ta luani nga pajisja juaj.

Përpara se të luani tingullin, mos harroni ta vendosni altoparlantin drejtuar poshtë dhe të rrisni volumin në maksimum, në mënyrë që të siguroni efikasitet maksimal. Në këtë pikë, shtypni ikonën ▶ për të nisur audion dhe ndoshta, për të zhbllokuar altoparlantin/boksin. Në rast se nuk funksionon menjëherë, vazhdoni të provoni derisa të ndjeni përmirësim.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shenim: kini parasysh se zgjidhjet e mesiperme sherbejne per rastet me te thjeshta dhe nese nuk ka demtime ne altoparlant, ndryshe zgjidhja me e mire do ishte qe te coni telefonin te nje teknik.