Si te lidhesh MetaMask me Binance

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te lidhesh MetaMask me Binance. Ne fakt, kriptovalutat (si Bitcoin, Etherium etj) jane nje nga format me te perhapura aktualisht per investime dhe per te bere shume para ne menyre te shpejt.

Megjithate për të operuar në këtë sektor, përveç exchange si Binance (ka volumin me te madh te shit-blerjeve kripto), dmth platformave ku mund të blini kriptovaluta të ndryshme, janë te nevojshme edhe Portofolet/Wallet (prsh MetaMask etj), ku mund të ruani monedhat tuaja elektronike ne nje menyre te sigurte (te pakten per shuma jo shume te medha). Per te gjitha detajet vazhdoni lexoni me poshte.

Permbajtja

Si te lidhesh MetaMask me Binance Smart Chain

Si te lidhesh MetaMask me Binance

Përpara se të shkojme se si te lidhesh MetaMask me Binance, është e nevojshme të bëjme një sqarim në lidhje me MetaMask dhe BinancePortofoli/Wallet dhe exchange në fjalë nuk mund të lidhen drejtpërdrejt, por gjithsesi mund të shkëmbejnë kriptovaluta pa ndonjë problem apo procedurë shtesë.

Për t’i bërë gjërat edhe më të thjeshta, MetaMask është një portofol/Wallet që nuk ka lidhje të drejtpërdrejtë me një exchange specifik (si Binance), kështu që funksionon në mënyrë të barabartë me të gjithë. Nëse jeni duke kërkuar për një portofol/wallet me integrim më të mirë me Binance, atëherë portofoli të cilit duhet t’i referoheni është Trust Wallet, dmth portofoli i jashtëm zyrtar i Binance.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Thënë kete, ju ende mund ta lidhni MetaMask me Binance Smart Chain, i cili është blockchaini ekosistemit Binance. Në këtë mënyrë ju po lejoni portofolin tuaj të tregtojë kripto në këtë rrjet, gjë që është mënyra e vetme përpara për shumë nga kriptovalutat e shitura në Binance.

Si te lidhesh MetaMask me Binance

Për shembull, argumentet BNB dhe Cake mund të transferohen vetëm në një portofol të jashtëm duke përdorur Binance Smart Chain ose Binance Chain, ku ky i fundit nuk është asgjë më shumë se një chain alternativ i Binance. Nëse, dëshironi të transferoni Ethereum ose USDT në MetaMask, mund të përdorni gjithashtu rrjetin ERC20 (dmth atë të Ethereum).

Tani le të shohim se si të konfigurojmë rrjetin Binance Smart Chain në MetaMask. Së pari, hapni portofolin nga aplikacioni (Android/iPhone/iPadOS) ose shtesa per google Chrome. Procedurën do ta kryejme nga Chrome, por hapat janë identikë edhe nga celulari.

Pasi portofoli/wallet është i hapur, klikoni në kutinë pranë fotos së profilit tuaj në këndin e sipërm djathtas. Këtu, midis opsioneve, duhet të gjeni Binance Smart Chain mainnet si parazgjedhje. Nëse nuk e gjeni, klikoni në butonin Shto rrjetin/Aggiungi rete dhe futni shkronjat BSC në kutinë e emrit të rrjetit/nome rete, URL-në https://bsc-dataseed.binance.org/, në kutinë URL-së së re RPC, vlerën 56 në kutinë e ID ChainBNB në kutinë Symbol dhe URL-në https://bscscan.com ne Block explorer (kjo e fundit është fakultative). Pasi të keni mbaruar, shtypni butonin Ruaj/Salva.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në këtë mënyrë Binance Smart Chain do të ruhet midis opsioneve të disponueshme dhe ju do të jeni në gjendje të shihni asetet tuaja ose të bëni transferime nga portofoli i destinuar për këtë blockchain, thjesht duke hapur menunë rënëse pranë fotos së profilit tuaj (qe ju thamë më pare) dhe duke klikuar në BSC.

Nëse është caktuar si parazgjedhje (që ka shumë të ngjarë të jetë), emri duhet të jetë Binance Smart Chain mainnet, nëse e vendosni vetë, ai do t’i përgjigjet emrit që keni futur në kutinë emri i rrjetit/nome rete, dmth BSC nëse keni ndjekur udhëzimet e mia.

Si të dërgosh fonde nga MetaMask në Binance

Si te lidhesh MetaMask me Binance

Tani që keni vendosur BSC në portofolin/wallet tuaj MetaMask, gjithçka që duhet të bëni është të transferoni fondet nga këtu në exchange e Binance. Kostoja e çdo ndërveprimi në këtë chain është disa cent (pavarësisht sasisë apo llojit të operacionit të kryer), ndaj mund të konsiderohet i papërfillshëm. Jini shumë të kujdesshëm për të përdorur chain e duhur për transferimin sepse, nëse përpiqeni të dërgoni fonde nëpërmjet rrjetit BSC (ose ndonjë tjetër) në një adresë portofoli që i përket një chain tjetër, atehere fondet tuaja do të humbasin përgjithmonë.

Thënë kete, fillimisht hapni MetaMask dhe zgjidhni BSC nga opsionet e rrjetit. Edhe këtu mund ta bëni si nga shfletuesi ashtu edhe nga aplikacioni, por, për t’i bërë gjërat më të lehta, ju këshilloj ta bëni midis shtesës Chrome për MetaMask (pra nga një kompjuter) dhe app Binance. Së shpejti do ta kuptoni pse.

Tani, hapni portofolin/wallet tuaj, klikoni mbi monedhën që do të transferohet dhe më pas shtypni butonin Dërgo/Invia. Tani, në kutinë e adresës së destinacionit, do të gjeni një simbol të kodit QR dhe ju shtypni atë. Nëse keni një kamer, do t’ju kërkohet hyrja në të dhe pasi t’ja jepni, do të hapet një kuti me foton në kohë reale.

Tani hapni Binance, shtypni ikonën e Portofolit/Wallet dhe më pas skedën Spot për të shkuar në portofolin tuaj, më pas prekni butonin Depozit/Deposita. Nga këtu, zgjidhni monedhën që dëshironi të depozitoni, zgjidhni Binance Smart Chain (BEP20) nga opsionet e disponueshme, më pas skanoni kodin QR që shfaqet në ekran me kamer.

Në këtë mënyrë adresa do të kopjohet automatikisht në kutinë përkatëse, do t’ju duhet të vendosni se sa kriptomonedha do të transferoni, shtypni butonin Next/Avanti dhe në fund Konfirmoni/Conferma. Pas një kohe të shkurtër fondet tuaja do të mbërrijnë në portofolin e Binance.

Sidoqoftë, nëse do t’ju duhej të bënit gjithçka në një pajisje të vetme dhe nuk mund të vendosni kodin QR të portofolit duke përdorur kamerën, thjesht duhet të kopjoni adresën alfanumerike nën titullin Adresa e portofolit/Indirizzo del wallet në kutinë MetaMask për të marrë të njëjtin rezultat.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Procedura e kundërt, pra dërgimi i fondeve nga Binance në MetaMask, mund të bëhet duke shkuar nga aplikacioni Binance te ikona e Portofolit/Wallet, më pas te Spot dhe këtë herë duke shtypur butonin Tërheqje/Preleva. Më pas zgjidhni artikullin Dërgo përmes rrjetit kripto/Invia tramite rete crypto dhe më pas hapni MetaMask. Prej këtu, vendosni Binance Smart Chain mainnet si rrjet aktiv, më pas klikoni në 3 pikat vertikale dhe zgjidhni artikullin Detajet e llogarisë/Dettagli account.

Tani hapni përsëri Binance dhe në kutinë Adresa/Indirizzo, gjeni një katror të prerë në mes nga një vije dhe shtypni atë. Kjo do të aktivizojë kamerën falë së cilës mund të kornizoni kodin QR që u shfaq në MetaMask, në mënyrë që të kopjoni adresën direkt në kuti. Në fund zgjidhni rrjetin BEP20, shkruani shumën që do të transferohet dhe më pas prekni butonin Tërheqje/Prelievo.

Në këtë mënyrë fondet do të transferohen në sekonda. Edhe këtu mund ta kryeni procesin thjesht duke kopjuar dhe ngjitur adresën alfanumerike në rast se nuk mund ta përdorni kamerën. Gjithashtu, ndonjëherë per te trasferuar fonde mund te shfaqet kutia Memo. Ky është informacion shtesë që mund të kërkohet që transferimi të jetë i suksesshëm. Kriptovalutat që kërkojnë Memo janë ato që e tregojnë atë kur ju tregojnë adresën e depozitës, kështu që kontrolloni dy herë nëse është e pranishme.

MetaMask është një nga Wallet software të cilat, megjithëse garantojnë një nivel të mirë sigurie, janë ende të ekspozuar ndaj rreziqeve të mëdha hakerimi. Për këtë arsye, nëse keni shuma të konsiderueshme parash, ju keshillojme hardware wallet, pasi mund te jene me shume te dobishme.