Si funksionon portofoli Trust Wallet

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si funksionon portofoli Trust Wallet. Ne fakt nese keni kriptovaluta dhe doni ti hiqni nga exchange (prsh Binance) dhe ti mbani ne nje vend te sigurte, atehere ju vijne ne ndihme portofolet/wallet per crypto. Ato ju lejojne qe te perdorni Dapp (aplikacionet e ndertuara per te punuar ne menyre autonome dhe pa qene te kontrolluara nga dikush) te ndertuara ne blockchain te ndryshme, fale te cilave mund te beni shume veprime ne menyre te sigurte.

Me një portofol/wallet mund të lidheni me metaverset, të përdorni DeFi (nëpërmjet saj njerëzit me akses në internet mund të përdorin shërbime financiare të decentralizuara dhe pa pasur nevoje per autorizime) dmth te jepni hua ose të kërkoni hua në një platforme dhe shumë gjëra të tjera. Sot ka shume sherbime te tilla dhe eshte e veshtire te zgjedhesh. Megjithate një nga më të zakonshmet është sigurisht Trust Wallet, i famshëm si portofoli zyrtar i Binance (exchange më i madh në botë). 

Permbajtja

Çfarë është portofoli Trust Wallet

Si funksionon portofoli Trust Wallet

Perpara se te shpjegojme se si funksionon portofoli Trust Wallet, le te shikojme se cfar eshte Trust Wallet. Epo, nëse jeni të njohur me kriptovalutat dhe blockchain, atëherë do të dini gjithashtu se këto monedha virtuale nuk mund të mbahen gjithandej, por kërkojnë portofol të veçantë.

Këto portofole janë pikërisht Wallet, dmth programe ose paisje harduerike të afta për të bashkëvepruar me blockchain për të dërguar dhe marrë para. Në këtë rast, ka modele të afta për t’u lidhur vetëm me një chain specifik (siç janë disa wallet Bitcoin), ose ato që mund të funksionojnë në rrjete të ndryshme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Trust Wallet i përket kategorisë së dytë, përkatësisht atyre me shumë chain, ku ka një listë të gjatë të rrjeteve të përputhshme. Kjo e lejon atë të ruajë shumë asete, duke e bërë jashtëzakonisht të gjithanshëm dhe të përshtatshëm për një audiencë që kërkon operacione shumë të ndryshme.

Për shembull, Trust Wallet është në gjendje të pranojë të gjitha token e Binance Smart Chain dhe shumicën e rrjetit Ethereum, por edhe disa rrjete të tjera si SolanaCosmos dhe shumë të tjera. Lehtësia e tij shpjegohet lehtësisht nga nje listë e cila perfshin 65 blockchain dhe mijëra token të ndryshëm.

Trust Wallet eshte portofoli/wallet i Binance dhe kjo është një marrëveshje midis palëve për ta bërë Binance të sigurojë qasje të lehtë në DApps për klientët e saj.

Shumë exchange kanë portofolin e tyre të jashtëm, kjo sepse është e nevojshme nëse doni të përdorni DeFi ose platforma të tjera të krijuara në chain të ndryshëm. Për shembull, nëse një përdorues dëshiron të hyjë në metaverse, ai duhet të ketë një portofol sepse nuk mund ta bënte kurrë atë përmes Binance, Crypto.com ose kushdo tjetër për të.

Pra, marrëveshja e Trust Wallet dhe Binance synon të bëjë pikërisht këtë, dmth t’u ofrojë klientëve të exchange një mënyrë të sigurt për të hequr paratë nga platforma dhe për t’i përdorur ato si të duan. Lëvizja e kriptos midis këtyre dy palëve është pak më e lehtë sesa ta bësh atë, për shembull, midis MetaMask dhe Binance, pasi disa automatizma mungojnë diku tjetër. Pra, nëse përdorni Binance dhe jeni duke kërkuar për një software wallet, emri i parë që duhet të kërkoni duhet të jetë Trust Wallet.

Si funksionon portofoli Trust Wallet

Si funksionon portofoli Trust Wallet

Tani që kemi sqaruar se çfarë është në të vërtetë kjo portofol/wallet, le të shohim ne detaje se si funksionon portofoli Trust Wallet. Gjëja e parë e rëndësishme që duhet ditur është se si ky portofol garanton sigurine nga ana e klientit. Këtë e bën falë një kodi 6-shifror që duhet futur sa herë që dëshironi të hyni, por kjo nuk është pjesa themelore.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për ta bërë atë unik dhe të pakopjueshem nga pajisjet e tjera, ai mbështetet në një frazë të quajtur seed e përbërë nga 12 fjalë të krijuara në një formë absolutisht të rastësishme. Kjo fjali i shfaqet përdoruesit kur krijon një portofol të ri për herë të parë, por më pas fshihet përgjithmonë.

Për të rikuperuar përmbajtjen, përdoruesi i portofolit duhet të shënojë secilën prej këtyre fjalëve në rendin në të cilin shfaqen dhe më pas t’i rishkruajë ato në të njëjtën sekuencë në rast rikuperimi. Për të dhënë një shembull më praktik, për të hyrë në portofolin tuaj çdo ditë, gjithçka që ju nevojitet është kodi 6-shifror i vendosur personalisht.

Sidoqoftë, nëse do t’ju duhej të ndryshonit telefonat dhe të transferoni portofolin midis pajisjeve (ose nëse humbisni telefonin ku ishte instaluar), atëherë do t’ju duhet të shkarkoni përsëri aplikacionin dhe të futni frazën seed, e cila funksionon si një kod unik. në mënyrë që të aksesoni asetet tuaja në çdo pajisje dhe në çdo kohë.

Humbja e kësaj fjalie nënkupton humbjen e aftësisë për të transferuar portofolin dhe për ta rikuperuar atë në rast se nuk është më e mundur të identifikohesh me metodën e vjetër, ndaj tregohu shumë i kujdesshëm. Për më tepër, nëse kjo fjali do të përfundonte nën sytë e një personi keqdashës, ai mund ta instalonte portofolin në pajisjen e tij pa mundur ta ndaloni, duke i dhënë kështu mundësinë të bëjë gjithçka deshiron me parate tuaja.

Trust Wallet është i disponueshëm për shkarkim si një aplikacion per telefon Android dhe iPhone/iPad. Pasi të shkarkohet përmes procedurës së zakonshme, do pyeteni nëse keni tashmë një portofol/wallet ose dëshironi të krijoni një të ri. Në rastin e parë do t’ju duhet të shkruani frazën seed; në të dytën do t’ju duhet të shkruani atë që ju tregohet dhe ta mbani në një vend të sigurt.

Pasi të hyni brenda, do të keni një listë me të gjitha asetet në zotërim, me mundësinë për të përfshirë ose përjashtuar asetet duke trokitur mbi dy pikat lart djathtas dhe duke aktivizuar levat e asaj që dëshironi ose jo.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Mund të dërgoni dhe të merrni para duke përdorur butonat Dërgo/Invia dhe Merr/Ricevi, të hyni në Dapps te De-Fi duke përdorur artikullin DApps në menunë e poshtme dhe të zbuloni mundësi interesante duke shtypur artikullin Zbulo/Discover

Si funksionon portofoli Trust Wallet ne kompjuter

Si funksionon portofoli Trust Wallet

Nëse dëshironi të përdorni Trust Wallet në kompjuter, më vjen keq t’ju informoj se ky opsion aktualisht nuk është i mundur. Jo, as Trust Wallet Chrome nuk është i disponueshëm, në fakt mjafton të shikoni faqen zyrtare për të kuptuar se shkarkimet e vetme të parashikuara janë përmes Play StoreApp Store ose file APK. Çdo faqe tjetër në internet që thotë të kundërtën është ose e keqinformuar ose, më shumë gjasa, po përpiqet të marrë seed tuaj fillestar për të vjedhur kripto-n tuaj. Kini kujdes nga të gjitha burimet jozyrtare.

Ke te zgjedhesh midis Trust Wallet dhe MetaMask

Një nga pyetjet më të mundshme që mund të bëjë një përdorues është nëse është me i përshtatshëm për të përdorur MetaMask apo Trust Wallet. Epo, si në shumicën e rasteve, nuk ka asnjë përgjigje absolute, por kjo varet rast pas rasti.

Pika themelore është siguria, e cila mund të përkufizohet si e ngjashme për të dyja platformat, pra e mirë, por jo e krahasueshme me atë të një portofoli harduer. Pra, nëse jeni duke kërkuar për një pajisje që ju garanton mbrojtje pothuajse totale, ju këshilloj të kërkoni diku tjetër. Softuer wallet janë të pranueshëm, një kompromis që ndonjëherë është i nevojshëm, por larg të qenit një garanci e paprekshmërisë. Lidhja e tyre e vazhdueshme në internet i bën ata pre ndaj hakerëve, ndaj mos depozitoni asnjëherë shuma të mëdha parash.

Përveç sigurisë, avantazhet e Trust Wallet lidhen të gjitha me integrimin më të mirë të tij me Binance dhe me faktin se ai ofron një aplikacion të realizuar më mirë nga këndvështrime të ndryshme, si lidhja me DeFi nga ky aplikacion është më e lehtë dhe më intuitiv, edhe pse ky nuk është një ndryshim i madh.

MetaMask, nga ana e saj, është i disponueshëm si për telefon (Android/iPhone/iPadOS) dhe si një shtesë për Chrome, prandaj mund të përdoret nga një kompjuter. Gjithashtu, ka disa rrjete dhe monedha që nuk janë në përputhje me të dyja, por mund të përdoren vetëm me njërën nga të dyja. Pra zgjedhja varet nga këta faktorë.