Cfar eshte dhe si funksionon DALL E 2

Ne kete udhezues do ju tregojme se cfar eshte dhe si funksionon DALL · E 2. Ne fakt, ne ditet e sotme Inteligjenca Artificiale (ose AI ne anglisht), pra dega e teknologjisë që synon ti beje kompjutrat të aftë qe të simulojne aftësitë dhe sjelljen e njerezve, po bën hapa gjigand përpara, duke ju lejuar të kryeni operacione që dikur ishin e pamendueshme.

Edhe pse kjo mund te ngrej probleme në lidhje me etikën (për shembull krijimin e veprave fallso), nga ana tjetër AI është i dobishëm për kryerjen e operacioneve të ndryshme, disa prej të cilave mund te jenë vertete të dobishme.

Me poshte do ju tregojme gjithçka, duke shpjeguar se cfar eshte dhe si funksionon DALL · E 2, dmth një portal online i OpenAI, i cili duke shfrytëzuar inteligjencën artificiale, ju lejon të krijoni imazhe duke përdorur përshkrime të thjeshta me fjale. Domethen imazhet nuk ekzistojnë, por krijohen nga një program i cili i krijon ato duke lexuar dhe interpretuar komandën me tekst qe ka dhene përdoruesi. Gjeni gjithcka me poshte.

Permbajtja

Cfar eshte DALL·E 2

Cfar eshte dhe si funksionon DALL E 2

Kete udhezues qe tregon se cfar eshte dhe si funksionon DALL · E 2, e nisim nga hapi 1, duke pare se cfar eshte DALL·E 2. Ky i fundit, është një program i Inteligjencës Artificiale, i aksesueshem permes faqes se tij te internetit dhe i zhvilluar nga OpenAI, i cili është i aftë të krijoje imazhe duke filluar nga përshkrimet me tekst, duke e bërë atë të aftë për të mësuar konceptet e hapësirës dhe kohës.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Ndër gjërat e ndryshme që ju lejon të bëni është mundësia për të bërë ndryshime realiste në kontekstin e imazheve që krijohen me DALL·E 2 ose në imazhet që ngarkohen në platformë, gjë që ju lejon gjithashtu të krijoni versione të ndryshme, të frymëzuara nga imazhi origjinal.

Tani vijmë te çështja e kostove. Në kohën e shkrimit, DALL·E 2 mund të testohet falas në versionin e tij beta, por kini kujdes, funksionon me një sistem krediti. Për të qenë të saktë, ju merrni 50 kredite kur regjistroheni dhe më pas 15 kredite falas çdo muaj në vijim.

Çdo kredit ofron mundësinë për të bërë një kërkesë origjinale për DALL·E 2 (prompt, në zhargon), dhe çdo kërkesë kthen katër imazhe. Përndryshe, përsëri me një kredit të vetëm, është e mundur të bëhet një kërkesë modifikimi/ndryshimi, e cila kthen tre imazhe.

Nëse keni nevojë për më shumë kredite, mund t’i blini ato duke filluar nga 115 kredite/15 dollarë, baraz me 460 imazhe të krijuara.

Si funksionon DALL·E 2

Cfar eshte dhe si funksionon DALL E 2

Tani, ne kete udhezues qe tregon se cfar eshte dhe si funksionon DALL · E 2, kalojme te tema 2, duke folur per funksionimin/perdorimin e tij. Në thelb, thjesht shkoni në faqen kryesore të shërbimit, përfundoni regjistrimin dhe filloni të krijoni imazhe përmes përshkrimeve me tekst.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të vazhduar, së pari shkoni ne faqen kryesore të DALL·E 2, pastaj shtypni butonin Sign Up (lart djathtas) dhe regjistrohuni përmes emailit (Email address), përmes llogarisë tuaj Gmail (Continue with Google) ose përmes llogarisë suaj të Hotmail/Outlook (Continue with Microsoft Account), duke u kujdesur që të përdorni butonin e duhur dhe duke ndjekur udhëzimet në ekran për të përfunduar procedurën.

Pas regjistrimit, tregoni emrin/name dhe mbiemrin/last name tuaj në fushat përkatëse të tekstit, klikoni në butonin Vazhdo/Continue, specifikoni numrin tuaj të telefonit në fushën përkatëse të tekstit (duke u siguruar që prefiksi i saktë ndërkombëtar të jetë zgjedhur nga menuja që tregon flamurin e vendit tuaj të vendbanimit) dhe klikoni në butonin Dërgo kodin/Send code.

Pasi të jetë bërë kjo, futni kodin 6-shifror të pranishëm në SMS që ju është dërguar në numrin tuaj, për ta vërtetuar atë. Më pas lexoni mesazhin e mirëseardhjes DALL·E 2 dhe klikoni fillimisht në butonin Vazhdo/Continue dhe më pas në butonin Fillo krijimin me DALL·E 2/Start creating with DALL·E 2.

Në këtë pikë, përdorni fushën e tekstit të vendosur në qendër të faqes për të shkruar fjalën ose frazën që do të lejojë algoritmin DALL·E 2 të gjenerojë një imazh përkatës, pastaj klikoni në butonin Krijo/Generate.

Nga testet që kam kryer, duket se algoritmi DALL·E 2 është në gjendje të kuptojë edhe gjuhën shqipe, por zgjidhja me e mire eshte në anglisht. Në shembullin e mëposhtëm, DALL·E 2 arriti të krijojë katër versione të një qeni që ha një picë dhe rezultati është vërtet interesant. Megjithatë, për saktësi më të madhe rekomandohet përdorimi i anglishtes.

Pasi të jetë krijuar imazhi i interesit tuaj, klikoni në simbolin (…) që shfaqet në lëvizjen e miut (mund ta shihni siper djathtas të çdo imazhi të krijuar) dhe nëse dëshironi, gjeneroni versione të tjera të imazhit duke zgjedhur formulimi Gjeneroni variacione/Generate variations.

Nga ana tjetër, duke zgjedhur artikullin Redakto/Edit, mund të përdorni disa mjete për modifikimin e fotografisë, falë të cilave është e mundur, për shembull, të fshihet sfondi (ikona e gomës) dhe të mbivendosni imazhe të tjera (ikona e kartolinës me +). Pasi të jeni të kënaqur me rezultatin e marrë, klikoni në butonin që tregon shigjetën drejtuar poshtë (djathtas lart) ose zgjidhni artikullin Shkarko/Download (pasi klikoni në butonin (…) siper djathtas pamjes paraprake të vetë imazhit).

Nese dëshiron të ngarkosh një foto për ta transformuar me DALL·E 2, atehere ju mund ta bëni edhe këtë. Si fillim, klikoni në butonin Ngarko/Upload (djathtas lart), ngarkoni imazhin për ta modifikuar dhe klikoni në butonin Vazhdo/Continue. Më pas, aplikoni një prerje në imazh duke përdorur redaktuesin e DALL·E 2, klikoni në butonin Crop dhe më pas vendosni nëse do ta modifikoni imazhin (Edit image) siç e shpjegova më lart ose nëse do të krijoni variante automatikisht (Generate variations).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nese nuk e keni nje ide se cilin imazh të krijoni me DALL·E 2, atehere në këtë rast, dijeni se mund të klikoni në butonin Me surprizo/Surprise me (lart djathtas) dhe më pas në butonin Krijo/Generate, për të krijuar imazhe të sugjeruara nga vetë programi i inteligjences artificiale.

Shenim: OpenAI eshte nje organizate qe ben kerkime mbi inteligjencen artificiale dhe ka si qellim qe te zhvilloje nje inteligjence artificiale miqesore per njerezit dhe nga e cila te meren sa me shume efekte pozitive. Themeluesi i saj eshte Elon Musk.