Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Ne kete udhezues do ju shpjegojme se si te besh nje kartevizite per biznesin tend. Ne fakt ditet e sotme, kartevizitat jane te rendesishme per te rritur besueshmerine dhe seriozitetin e biznesit/aktivitetit tuaj. Gjithashtu ju aty mund te vendosni edhe te dhenat tuaja si telefon, email etj, ne menyre qe te keni nje mundesi me shume qe te kontaktoheni nga klientet.

Me poshte do ju tregojme se si te beni nje kartevizite, duke përdorur programe per kompjuter, aplikacione per telefon dhe sherbime ne internet. Tani ju ngelet juve ne dore qe te zgjidhni sherbimin qe ploteson me shume kerkesat tuaja.

Permbajtja

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend: ne Kompjuter

Nese dëshironi të dini se si të bëni vetë nje kartëvizite, por nuk keni ide se cilin program të përdorni për këtë qëllim, atehere ju mund te perdorni programe te tilla si Word, PowerPoint etj. I gjeni te listuara me poshte.

Si te besh nje kartevizite: me Word

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Microsoft Word, ju lejon qe të bëni vetë kartevizita. Gjëja e parë që duhet të bëni është të hapni Word-in dhe të klikoni në opsionin Dokument bosh/Documento vuoto/Blank Document.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani që e keni faqen tuaj të zbrazët, duhet ta ndani në kuti të cilat më pas do të jenë kartevizitat tuaja të biznesit. Për ta bërë këtë shkoni te opsioni/Inserisci/Insert, më pas te Tabela dhe në fund përsëri te Fut tabele/Inserisci tabella/Insert table. Këtu ju ofrohet mundësia për të krijuar një të tillë me permasat që ju vendosni. Tani vendosni formatin në 3 x 3 (3 rreshta dhe 3 kolona) dhe më pas përcaktoni një gjerësi fikse prej 8,5 në fushën Gjerësia e kolonës fikse/Larghezza fissa colonne.

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Tani keni krijuar një tabelë që nuk është e përshtatshme për kartevizitat e biznesit, por hap pas hapi. Tani lëvizni miun në këndin e sipërm djathtas të qelizës dhe kur të bëhet një shigjetë e zezë me drejtim poshtë, klikoni dhe zgjidhni të gjitha qelizat e tabeles. Nga këtu, klikoni me të djathtën dhe zgjidhni artikullin Cilesimet e tabeles/Proprietà tabella/Table Properties, më pas shkoni te skeda Rreshti/Riga dhe vendosni shenjen ne kutinë Specifiko lartesine/Specifica altezza/Specify height.

Tani vendosni vlerën 5.5 në kutinë e parë dhe ndryshoni formulimin e së dytës nga Minimum/Minima në Exact/Esatta, më pas shtypni butonin OK. Tani qe tabela është mjaftueshem e madhe për t’u përdorur si bazë për kartevizitat, ne mund të vazhdojmë. Tani nëse doni të futni një logo/foto te vogel, shkoni te skeda Fut/Inserisci/Insert, më pas zgjidhni Imazhi/Immagine/Image dhe kërkoni logon në memorien e pajisjes. Për ta vendosur ku të dëshironi, pasi të importohet, klikoni në ikonën e harkut dhe vijave dhe më pas gjeni atë që thotë Përpara tekstit/Davanti al testo nga dritarja e hapur dhe klikoni mbi të.

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Në këtë mënyrë mund ta vendosni ku të dëshironi, mjafton të futni tekstin për të përfunduar operacionin. Për ta bërë këtë, rekomandoj përdorimin e opsionit Insert/Inserisci dhe më pas shtypni opsionin kuti teksti/Casella di testo, e cila ju lejon të krijoni një kuti ku mund të shkruani atë që dëshironi dhe ta poziciononi atë në mënyrën e përsosur. Pasi ta keni vendosur aty ku preferoni dhe të keni shkruar tekstin, mund të eliminoni bordet e zinj duke klikuar me të djathtën mbi to dhe në artikullin Përvijimi/Contorno, zgjidhni të bardhën (ose ngjyrën e sfondit të kartëvizitës) si ngjyrë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nga këtu mund të bëni ndryshime të mëtejshme duke ndryshuar ngjyrën e sfondit, fontin, duke futur detaje të tjera, varet nga ju që t’i jepni stilin perfekt kartës suaj të biznesit. Për ta ruajtur, shkoni te skeda File, klikoni Save As/Salva con nome dhe zgjidhni formatin që dëshironi.

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Nëse po përdorni versionin online të Word-it, për të bërë kartën e biznesit duhet të zgjidhni një nga modelet e kartëvizitës në shiritin e duhur të kërkimit. Fatkeqësisht në Word Online nuk është e mundur të caktohet një madhësi fikse për qelizat, prandaj procedura e parë më sipër nuk është e zbatueshme.

Nëse dëshironi, mund të krijoni kartat tuaja të biznesit me Word duke përdorur versionin e tij per celular të disponueshëm për Android dhe iPhone/iPadOS, falas për pajisjet deri në 10.1”. Mund të caktoni madhësinë e qelizës pasi të krijoni tabelën duke hapur menune më poshtë dhe zgjedhur opsionin Dimensione celle/Cell Size. Megjithatë, menaxhimi i aspekteve të ndryshme dhe radhitja e elementeve nga celulari është më i ndërlikuar, kështu që mund ta keni më të lehtë të përdorni modelet e mësipërme.

Si te besh nje kartevizite: me Publisher

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Një tjetër program i përsosur i Microsoft për krijimin e kartevizitave fantastike të biznesit është Publisher, i përfshirë gjithashtu në paketën Microsoft 365. Për ta përdorur atë, gjëja e parë që duhet të bëni është ta hapni dhe më pas të klikoni në artikullin Nuovo/New për të hyrë në ekranin e modeleve.

Këtu përdorni shiritin e kërkimit për të shkruar kartevizite/biglietti da visita/business card dhe për të marrë një numër modelesh të para-dizenjuara të përshtatshme për këtë qëllim. Zgjidhni atë që preferoni me një klikim, më pas shtypni butonin Krijo /Crea nga ekrani që hapet për të hyrë në redaktim.

Tani klikoni mbi tekstet e ndryshme për të ndryshuar atë që shkruhet brenda, duke futur të dhënat tuaja ose kompaninë tuaj, faqen e internetit ose çdo informacion tjetër të dobishëm. Nëse dëshironi të futni një imazh, shkoni te skeda Fut/Inserisci, më pas te Imazh/Immagine dhe zgjidhni atë që dëshironi nga memoria e pajisjes.

Në Publisher, skedari në thelb nuk është i ankoruar si në Word, kështu që tashmë mund ta lëvizni lirshëm sipas dëshirës brenda hapësirës. Kur të keni mbaruar, shkoni te skeda File, zgjidhni artikullin Ruaj si/Salva con nome/Save as dhe më pas vendosni në cilin format të ruani karteviziten tuaj të biznesit.

Si te besh nje kartevizite: me PowerPoint

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Nëse dëshironi të krijoni kartevizita biznesi me PowerPoint, dijeni se nuk është aq i ndryshëm apo më i vështirë se sa shihet për programet e tjera të Microsoft. Gjëja e parë që duhet bërë, pas hapjes së programit, është të klikoni në kutinë e zbrazët të Prezantimit. Kjo ndodh sepse në PowerPoint nuk ka modele të përshtatshëm.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Tani slide para jush ka një titull dhe një nëntitull, por ne nuk na intereson. Shkoni te butoni New Slide/Nuova diapositiva dhe zgjidhni opsionin Bosh/Empty/Vuota nga ato që shfaqen. Në këtë mënyrë do të keni një hapësirë ​​krejtësisht të bardhë për të punuar.

Tani nga skeda Home shkoni te seksioni Vizatim/Disegno dhe merrni formën e drejtkëndëshit nga opsionet e disponueshme. Vizatoni një drejtkëndësh sipas dëshirës tuaj (jo shumë të madh, por jo shumë të vogël), më pas vendosni sfondin e bardhë duke klikuar në kutinë Abc në kutinë e bardhë (ose ngjyra të tjera nëse dëshironi).

Tani shkoni te skeda Fut/Inserisci, zgjidhni artikullin Image/Immagine dhe ngarkoni çdo logo ose skedar që dëshironi të përfshini në kartevizite. Për të futur tekst gjithmonë shkoni te skeda Insert/Inserisci dhe zgjidhni opsionin Kuti teksti/Casella di testo/Text Box. Në këtë mënyrë ju mund të shtoni të gjithë tekstin dhe të dhënat që dëshironi. Kur të keni mbaruar modifikimin, zgjidhni të gjithë zonën me maus, kliko me të djathtën, zgjidh artikullin Kopjo/Copia/Copy, më pas kliko me të djathtën diku jashtë kutisë dhe Paste/Incolla. Në këtë mënyrë ju do të jeni në gjendje të kopjoni kuti identike. Kur të keni mbaruar, shkoni te skeda File dhe zgjidhni opsionin Ruaj si/Save as/Salva con nome.

Ekziston gjithashtu një version online i PowerPoint dhe një aplikacion celular për Android, falas për pajisjet deri në 10.1”.

Si te besh nje kartevizite: me Excel

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend

Në Excel, nuk ka as modele të dizajnuara shprehimisht për kartevizitat e biznesit, por ka një që është krejtësisht i përshtatshëm për rastin. Për ta përdorur atë, hapni Excel, klikoni në kutinë Nuovo/New dhe më pas shkruani fjalën biglietti/cards në shiritin e kërkimit.

Nga rezultatet, zgjidhni opsionin Skeda e Identifikimit…/Scheda di identificazione… dhe më pas shtypni butonin Krijo/Crea qe të mund ta modifikoni. Ky shabllon ju lejon të krijoni një skede të përsosur me foto, e cila mund të modifikohet lehtësisht për t’iu përshtatur juve.

Klikoni mbi artikujt e ndryshëm për të ndryshuar atë që shkruhet dhe nëse nuk keni nevojë për ndonjë, gjithmonë mund të zgjidhni disa qeliza dhe t’i bashkoni ato së bashku për të pasur më shumë hapësirë ​​për një përmbajtje të caktuar. Fotografia mund të zëvendësohet gjithashtu me një logo ose ndonjë imazh tjetër nga skeda Formati i imazhit/Formato immagine dhe duke zgjedhur artikullin Ndrysho imazhin/Cambia immagine. Kur të keni mbaruar, zgjidhni skedën File pastaj Ruaj si/Save as/Salva con nome. Excel është gjithashtu i disponueshëm në një version online dhe si një aplikacion per celular Android dhe iPhone/iPadOS, falas për pajisjet deri në 10.1”.

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend: Online

Nëse zgjidhjet për të cilat sapo ju thashë nuk ju kanë bindur aq shumë, mund të provoni disa shërbime në internet që ju lejojnë të krijoni kartevizita per biznesin tuaj. Ju mund t’i përdorni këto mjete falas direkt nga shfletuesi juaj i preferuar (prsh Google Chrome) dhe pa pasur nevojë të shkarkoni ndonjë shtesë. I gjeni me poshte.

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend: me Canva

Nese dëshironi të dini se si te besh nje kartevizite per biznesin tend falas, atehere një nga zgjidhjet më të mira në internet është Canva. Një shërbim gjysmë falas, falë të cilit është e mundur të krijohen jo vetëm karta biznesi, por edhe fletushka, broshura, kopertina për faqen tuaj në Facebook etj. E quajme këtë shërbim gjysmë falas, sepse disa grafika dhe shabllone mund të përdoren duke paguar shuma të vogla parash ose duke u regjistruar për një abonim në Canva Pro, por ka shumë prej tyre që mund të përdoren falas.

Për të bërë kartëvizita me Canva, fillimisht lidhuni me faqen e saj kryesore dhe klikoni butonin Regjistrohu/Iscriviti ose Hyni/Accedi (në rast se tashmë keni një llogari). Pasi të bëhet kjo, përdorni shiritin qendror për të hyrë në artikullin e kartevizitave të biznesit dhe për të parë modelet e disponueshme.

Në faqen që hapet, zgjidhni një nga modelet e shumta të disponueshme në kolonën Layout. Më pas, zëvendësoni tekstin e modelit me të dhënat tuaja (emrimbiemrinumri i telefonite-mail, etj) dhe nëse dëshironi, personalizoni kartën e biznesit duke ndryshuar ngjyrën e sfondit të saj (kutia me ngjyrë lart majtas), duke shtuar tekst (nga seksioni Tekst), ngarkimi i një fotografie (nga seksioni Ngarkimet/Caricamenti), ose shtimi i një forme ose ngjitësi (nga seksioni Elementet).

Kur të jeni të kënaqur me rezultatin e marrë, ruani kartën e biznesit të krijuar me Canva duke klikuar në butonin Condividi/Share pasuar nga Shkarko/Scarica/Download që ndodhet lart djathtas dhe nga menuja që shfaqet, zgjidhni një nga formatet e shkarkimit midis atyre të disponueshëm (prsh. PNG ose PDF).

Si te besh një kartëvizite dixhitale

Nëse dëshironi të krijoni një kartëvizite dixhitale, ju nevojitet një platformë në internet që ju jep një hapësirë ​​personale për ta bërë atë. Ndër këto, rekomandoj about.me, një shërbim për punëtorët dhe personalitetet që kanë nevojë për një hapësirë ​​të thjeshtë dhe të lehtë për t’u prezantuar në internet. Shërbimi është falas, por me një abonim prej 6,58 dollarë në muaj mund të merrni shtesë, të tilla si një domain te personalizuar dhe veçori të tjera të dobishme për të marrë më shumë klientë.

Për ta përdorur atë, lidheni me këtë faqe dhe klikoni në butonin Merrni faqen tuaj falas/Get your free page që ndodhet në qendër të ekranit. Këtu krijoni një llogari duke lidhur profilin e Facebook ose Google/Gmail dhe më pas filloni procedurën e krijimit. Do t’ju bëhen pyetje të shumta dhe pasi të krijohet, mund ta personalizoni hapësirën sipas dëshirës tuaj. Pasi të keni mbaruar, mund t’ua dërgoni linkun e faqes të gjithë atyre që dëshironi qe t’ju njohin dhe gjithashtu mund ta fusni direkt në faqet tuaja sociale, për shembull në biografinë e Instagramit, si dhe në Facebook.

Shërbime të tjera për të bërë nje kartevizite online

Nëse kjo që kam propozuar deri tani nuk ju ka kënaqur, më poshte keni sugjerime te tjera. Ka disa faqe interneti që ju lejojnë të krijoni ose ta bejne ata per ju, megjithëse ato nuk janë saktësisht opsione falas.

Këtu do të paguani një kosto shërbimi, por jo shumë të lartë. Një prej tyre është Stampaprint, ku mund të zgjidhni midis modeleve klasike dhe të tjera shumë të përpunuara, me çmime që fillojnë nga rreth 14 euro. Një zgjidhje tjetër është Pixartprintig, ku mund të zgjidhni vetëm materialin dhe cilësinë e printimit, por do t’ju duhet ta siguroni vetë skedarin. E njëjta gjë vlen edhe për Visaprint, ku vërtet keni shumë opsione printimi, por ata nuk kujdesen për krijimin.

Si te besh nje kartevizite per biznesin tend: Aplikacione per Telefon

Nese dëshironi të bëni kartëvizita nga telefoni juaj duke instaluar nje app, atehere mund te provoni edhe pse nuk eshte aq e thjeshte. Disa aplikacione mund të jenë të dobishme për këtë qëllim (përveç Word dhe Pages, të cilat i përmenda më lart). 

  • Canva (Android/iPhone/iPadOS): ky aplikacion është kopja e shërbimit në internet. Aplikacioni Canva ju lejon të krijoni shpejt dhe me lehtësi kartat tuaja të biznesit duke përdorur modele të shumta. Është falas, por disa modele ofrohen vetëm përmes blerjeve përmes aplikacionit duke filluar nga 1,29 € për artikull.
  • Business Card Maker & Creator (Android): nëse jeni duke kërkuar për një zgjidhje që është e thjeshtë për t’u përdorur, nuk mund të mos merrni parasysh Business Card Creator dhe Creator i cili ju lejon të bëni karta biznesi duke përdorur shumë shabllone të personalizueshëm. Është falas, por disa modele ofrohen vetëm me blerjet përmes aplikacionit që fillojnë nga 0,99 € për artikull.
  • Pages (iPhone/iPadOS): eshte nje aplikacion për përpunimin e tekstit nga Apple. Mund ta gjeni të instaluar paraprakisht në pajisjet apple, ndër funksionet e shumta, ju mundëson edhe të bëni kartëvizita.