Si te kontaktosh Facebook

Faqet e ndihmës në Facebook janë kujdesur deri në detajet më të vogla dhe në të shumtën e kohës, ato arrijnë të japin përgjigje të vlefshme për të gjitha problemet më të zakonshme që mund të hasen në rrjetin social të themeluar nga Mark Zuckerberg. Ndonjëherë, megjithatë, mund të ndodhë që ju të mos mund të zgjidhni problemet ose dyshimet e hasura në mënyrë të pavarur dhe për këtë arsye, duhet të kontaktosh Facebook.

Kjo është arsyeja pse sot dua t’ju shpjegoj se si të kontaktosh Facebook duke përdorur të gjitha kanalet e komunikimit të ofruara nga rrjeti social: në këtë mënyrë ju mund të bashkëveproni me një operator njerëzor, përmes internetit ose telefonit dhe t’i ekspozoni atij të gjitha dyshimet tuaja / problemet, me shpresën që të mund t’i zgjidhim ato brenda një kohe të shkurtër.

Guximi atëherë: merrni pesë minuta kohë të lirë, identifikoni zgjidhjen e kontaktit më kongeniale për ju dhe përdoreni atë duke ndjekur udhëzimet më poshtë. Duke thënë këtë, nuk më mbetet asgjë për të bërë, por ju uroj lexim të mirë dhe kryqëzoni gishtat në mënyrë që gjithçka të shkojë në mënyrën e duhur!

Permbajtja

Si të kontaktosh Facebook ne Shqiperi

Hyjmë në temë dhe zbulojmë se si të kontaktosh Facebook ne Shqiperi përmes kanaleve të ndihmës të vën në dispozicion nga rrjeti social: do të gjeni gjithçka të shpjeguar më poshtë.

Si të kontaktosh e-mailin e Facebook

Nëse dëshironi të dini se si të kontaktosh Facebook për ndihmë dhe në këtë rast, si ta bëni atë përmes postës elektronike, duhet t’ju informoj se është e mundur ta bëni këtë përmes adresave të ndryshme. Sidoqoftë, në të gjitha rastet, ju duhet të dërgoni komunikimet tuaja në gjuhen angleze, pasi adresat që do të rendis menaxhohen drejtpërdrejt nga ekipi që operon në selinë e Facebook, të vendosura në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Për kërkesa te pergjithshme, mund të përdorni adresën info@facebook.com. Për të dërguar raporte për gabimet që lidhen me çaktivizimin e llogarisë tuaj, megjithatë, ju mund të përpiquni të kontaktoni një nga adresat e mëposhtme: disabled@facebook.com, disabled@fb.com ose appeals@facebook.com

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Fatkeqësisht, duke pasur parasysh numrin e lartë të kërkesave, një përgjigje e shpejtë nuk merret gjithmonë. Në të vërtetë, nëse nuk është një pyetje e rëndësishme (p.sh. bllokimi i gabuar i një llogarie), mund të mos merrni as përgjigje.

Si të kontaktosh Facebook me telefon

Nese dëshiron të kontaktosh Facebook me telefon, me vjen keq që te zhgënjej, por fatkeqësisht nuk ka asnjë numër të dedikuar të shërbimit ndaj klientit në Shqiperi. Nëse vërtet dëshironi të flisni me një konsulent në Facebook me telefon, do të duhet ta bëni në anglisht, duke telefonuar në SHBA. Numrat për të thirrur janë këto.

  • +1 6505434800 – është numri për të kontaktuar selinë e Facebook, të vendosur në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Kujtoni se, duke qenë një thirrje ndërkombëtare, nuk është falas: kostoja e telefonatës varet nga plani tarifor i operatorit tuaj të telefonit.

Si të kontaktosh Facebook Business

A doni të dini se si të kontaktosh Facebook për reklama, pasi zakonisht përdorni rrjetin social në per biznes, ne fakt në kohën e shkrimit, për fat të keq nuk ka asnjë mundësi për të kërkuar ndihmë të drejtpërdrejtë për llogaritë tuaja të reklamave ose, më mirë, nuk është më e mundur të bëhet kjo.

Në të kaluarën, megjithatë, në Qendrën e Ndihmës Facebook Business Manager kishte mundesi që lejonin kompanitë të lidheshin me Facebook përmes bisedës dhe postës elektronike. Te paktën në kohën e shkrimit, kjo mundësi nuk është më e pranishme.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Testi i vetëm që mund të bëhet është të kontaktoni Facebook duke përdorur metodat e renditura në kapitujt e mëparshëm dhe / ose të përpiqeni të kërkoni në mënyrë të pavarur zgjidhje për dyshimet / problemet e hasura, duke përdorur për shembull artikujt në Qendrën e Ndihmës për kompanitë e vën në dispozicion nga platforma.

Si të kontaktosh Facebook për probleme

Një nga arsyet kryesore pse mund të dëshironi të dini se si të kontaktoni direkt me Facebook është të zgjidhni disa probleme në lidhje me llogarinë tuaj.

Nëse, për shembull, doni të kërkoni riaktivizimin e një llogarie të çaktivizuar (të paktën me sa duket) pa ndonjë arsye, dijeni që mund ta dërgoni kërkesën tuaj përmes një formulari specifik. Nëse profili juaj është çaktivizuar papritur dhe nuk e dini pse, përpiquni të lidheni me këtë faqe dhe të plotësoni formularin që ju propozohet duke siguruar, në fushat e përshtatshme të tekstit, adresën e postës elektronike që përdorni zakonisht për të hyrë në rrjetin social dhe emrin tuaj të plotë siç shfaqet në llogarinë tuaj.

Më pas, ngarkoni një kopje të dokumentit tuaj të vlefshëm të identitetit duke klikuar në butonin Zgjidhni skedarin/Scegli file dhe pasi ta keni ngarkuar, klikoni në butonin Dërgo/Send/Invia në të djathtë.

Ju gjithashtu mund të kontaktoni Facebook direkt për ndonjë problem dhe / ose dyshim në lidhje me shkeljen e privatësisë, si dhe të drejtën e autorit. Për të hyrë në më shumë detaje, nëse besoni se një person ka shkelur privatësinë tuaj brenda rrjetit social, mund ta përdorni këtë formë ; nëse doni të raportoni çështje të së drejtësautorit, mund ta përdorni këtë formë tjetër.

Procedura është shumë i thjeshtë në të dy rastet: thjesht zgjidhni problemin specifik duke klikuar në një nga opsionet në dispozicion, ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të dhënë detaje mbi raportin që do të përcillet dhe klikoni në butonin Dërgo/Send/Invia.

Si të kontaktosh Facebook në internet (Online)

Kontaktimi i Facebook në internet, duke përdorur forumin zyrtar të rrjetit të famshëm social, është një nga mënyrat më të lehta për të kërkuar ndihmë në lidhje me rrjetin e famshëm social.

Së pari, shkoni në faqen kryesore të forumit zyrtar në Facebook dhe nëse nuk e keni bërë tashmë, hyni në llogarinë tuaj. Tjetra, hapni menunë Zgjidhni një temë dhe zgjidhni kategorinë në të cilën bie çështja që dëshironi të paraqisni në komunitet. Nëse dëshironi, atëherë specifikoni nën-kategorinë që lidhet me temën e zgjedhur (përmes menusë Zgjidhni nën-tema (opsionale) ).

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Në fushën e tekstit Cila është pyetja juaj?/Qual è la tua domanda?/What is your question?, shkruani pyetjen që dëshironi të paraqisni në komunitetin e forumit, pastaj klikoni në butonin blu Next dhe në faqen që hapet, kontrolloni nëse ka një artikull në Qendrën e Ndihmës që përgjigjet në mënyrë shteruese ose nëse tema është trajtuar tashmë në e kaluara nga një përdorues tjetër. Nëse pyetja nuk është ngritur kurrë, klikoni në butonin Pyetja ime është e re/Mia nuova domanda/My new question për të vazhduar.

Në faqen që hapet, përdorni fushën e tekstit Për çfarë bëhet fjalë? për të dhënë detaje të mëtejshme mbi problemin ose dyshimin për të cilin po kërkoni ndihmë, pastaj klikoni në butonin Zgjidh imazhin/Choose image/Scegli immagine për të ngarkuar një pamje të ekranit që shpjegon më tej çështjen. Në fund, kur të jeni gati ta bëni këtë, kontrolloni kutinë Kam lexuar Rregulloret e forumit të mbështetjes në Facebook dhe klikoni në butonin Publiko për të vazhduar me botimin e pyetjes.

Thjesht duhet të prisni për ndonjë përgjigje dhe sqarim nga komuniteti.

Si të dërgoni raporte në Facebook

A keni ardhur në këtë udhëzues sepse në të vërtetë dëshironi të dërgoni raporte në Facebook për të raportuar përmbajtje të papërshtatshme, fyese ose që në një farë mënyre shkel kushtet e përdorimit të platformës?! Para se të shpjegoni se si ta bëni këtë, unë ju nxis që të vlerësoni me kujdes veprimin që po ndërmerrni: dërgoni raportin vetëm nëse besoni se një shkelje e vërtetë është kryer në të vërtetë.

Telefonat inteligjentë dhe tabletët

Para së gjithash, le të shohim se si të raportojmë një profil, faqe, grup ose përmbajtje që konsiderohet e papërshtatshme duke vepruar si një smartphone ose tabletë.

Së pari, hyni në Facebook nga aplikacioni zyrtar i shërbimit për Android ose iOS / iPadOS dhe kërkoni profilin, faqen ose grupin tuaj të interesit, duke përdorur shiritin e kërkimit që shfaqet pasi të shtypni lupën (lart djathtas).

Pasi të keni shkuar në profilin, faqen ose grupin tuaj të interesit, klikoni në simbolin e tre pikave (lart djathtas), klikoni në butonin Merr ndihmë ose raportoni profilin / Gjeni ndihmën ose raportoni Faqen / Raportin (Ricevi assistenza o segnala il profilo/Trova assistenza o segnala la Pagina/Segnala), specifikoni arsyen për raportin (p.sh. Emri i rremë, Akte nudo ose seksuale, Frikësimi ose ngacmimi, Gjuha e urrejtjes, etj.), shtypni butonin Tjetër/Avanti dhe ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të paraqitur raportin.

Dëshironi të raportoni një përmbajtje të postuar në Facebook nga një përdorues tjetër, sepse mendoni se është e papërshtatshme, asgjë nuk mund të jetë më e thjeshtë: pasi të identifikoni përmbajtjen që ju bezdis, shtypni ikonën e tre pikave në të djathtë të kutisë në lidhje me këtë të fundit, trokitni lehtë mbi artikullin Gjeni ndihmë ose raportoni postimin/Trova assistenza o segnala il post dhe specifikoni arsyen pse po raportoni përmbajtja (p.sh. Nudo, Dhuna, Terrorizmi, etj.). Pastaj shtypni butonin Next dhe ndiqni udhëzimet që ju janë dhënë në ekran.

PC

Nëse preferoni të veproni nga PC, dijeni se edhe në këtë rast raportimi i një personi, një faqeje, një grupi apo një postimi në Facebook nuk është aspak i komplikuar.

Përsëri, gjëja e parë që duhet të bëni është të hyni në Facebook, këtë herë nga versioni i tij në internet, dhe të kërkoni për personin, faqen ose grupin tuaj të interesit përmes shiritit të kërkimit në të majtë lart.

Në këtë pikë, klikoni në simbolin e tre pikave të vendosura në të djathtë, klikoni në artikullin Merrni ndihmë ose raportoni profilin / Gjeni ndihmën ose raportoni faqen / Raportoni grupin (Ricevi assistenza o segnala il profilo/Trova assistenza o segnala la Pagina/Segnala) dhe përmes kutisë së hapur, zgjidhni një nga opsionet e disponueshme, duke treguar arsyen për të cilën keni ndërmend të raportoni personin, faqen ose grupin (p.sh. ashtë një mashtrim, besoj se nuk duhet të jetë në Facebook, Raportoni këtë profil etj.). Më pas, klikoni në butonin Next dhe ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të përfunduar procedurën.

Ju dëshironi të raportoni tek stafi i rrjetit social pranin e postimeve, fotove dhe / ose përmbajtjes tjetër që për ndonjë arsye që besoni se nuk duhet të jenë të pranishme në rrjet, vazhdoni në këtë mënyrë tjetër. Pasi të keni identifikuar postimin “ofendues”, klikoni në simbolin e tre pikave të bashkangjitura në kutinë e vetë postimit, zgjidhni artikullin Gjeni ndihmë ose raportoni postimin/Trova assistenza o segnala il post dhe në kutinë që u hap, specifikoni arsyen që ju shtyu të dërgoni raportimin (p.sh. lajme të rreme, Spam, etj.).

Në fund, klikoni në butonin Next/Avanti dhe ndiqni udhëzimet që shfaqen në ekran për të përfunduar operacionin.