Si te largohesh nga nje grup Facebook

Si te largohesh nga nje grup Facebook

Ne kete udhezues do te shpjegojme se si te largohesh nga nje grup ne Facebook, ne rastet kur nuk ju interesojne me argumentet qe publikohen dhe trajtohen, apo qofte ne rastin kur jeni administrator i nje grupi dhe deshironi te largoni nje person. Me poshte do shikoni se si te largohesh nga nje grup duke perdorur telefonin, kompjutrin apo versionin nga shfletuesi/browser. Per detajet vazhdoni lexoni me tej.

Permbajtja

Si te largohesh nga nje grup Facebook nga telefoni

Si te largohesh nga nje grup Facebook

Tani le te shikojme se si te largohesh nga nje grup Facebook duke vepruar drejtpërdrejt nga aplikacioni Facebook i disponueshëm për Android dhe iOS.

Pas nisjes së aplikacionit, në ekranin e tij kryesor, trokitni lehtë mbi ikonën , lart djathtas në Android ose poshtë djathtas në iOS dhe zgjidhni artikullin Grupet/Gruppi. Pasi të bëhet kjo, në listën që ju shfaqet, nën titullin Grupet tuaja/I tuo gruppi, trokitni lehtë mbi emrin e grupit nga i cili dëshironi të largoheni.

Tani mund të ndiqni dy procedura për t’u larguar nga një grup: në rastin e parë, trokitni lehtë mbi ikonën (i) lart djathtas dhe midis opsioneve të grupit që shihni, zgjidhni artikullin Braktis grupin/Abbandona il gruppo. Përndryshe, trokitni lehtë mbi emrin e grupit, shtypni ikonën Tjetër/Altro dhe në kutinë që ju shfaqet, zgjidhni artikullin Braktis grupin/Abbandona il gruppo.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Cilado qoftë procedura që keni ndjekur midis atyre që kam treguar, do t’ju shfaqet një kuti konfirmimi, përmes së cilës mund të vendosni nëse do të anuloni operacionin (Anulo/Annulla) ose nëse do të vazhdoni me daljen nga grupi, duke klikuar në artikullin Braktis grup/Abbandona il gruppo.

Si te largohesh nga nje grup Facebook nga kompjutri

Si te largohesh nga nje grup Facebook

Nëse qëllimi është të dish se si te largohesh nga nje grup Facebook nga kompjuteri, atehere me poshte do ju shpjegojme se si ta bëni këtë duke përdorur versionin në internet të rrjetit social dhe aplikacionin e tij zyrtar për Windows 10.

Për të vepruar nga shfletuesi/browser, shkoni në faqen zyrtare te Facebook, futuni ne llogarine tuaj nepermjet email/numer telefoni dhe password, pastaj në ekranin e tij kryesor qe hapet (Feed notizie/News Feed), klikoni mbi artikullin Grupet/Gruppi, të cilin e gjeni në shiritin anësor të majtë. Pasi të bëhet kjo, gjeni grupin që dëshironi të lini midis atyre qe ndodhen në listën manjtaz dhe shtypni ikonën me ingranazhin qe shfaqet siper listes se grupeve. Në kutinë që ju shfaqet, shtypni Gestisci gruppi, zgjidhni Iscrizioni qe eshte e renditur e treta poshte, pastaj zgjidhni artikullin Lini grupin/Abbandona il gruppo dhe shtypni butonin Lini grupin/Abbandona il gruppo, në ekranin e ri që shihni në ekran.

Përndryshe, mund të futeni në grupin e Facebook që dëshironi të braktisni dhe të klikoni në butonin Regjistruar/Iscritto, që gjendet nën imazhin e kopertinës. Më pas duhet të zgjidhni opsionin Lini grupin/Abbandona il gruppo, në kutinë e vogël që shihni dhe shtypni butonin Lini grupin/Abbandona il gruppo, në ekranin e ri që ju shfaqet.

Si te largohesh nga nje grup Facebook

Nëse nuk dëshironi të merrni më ftesa për të hyrë në atë grup specifik, përpara se të konfirmoni operacionin për t’u larguar nga grupi, aktivizoni kutinë Parandaloni anëtarët e tjerë që t’ju shtojnë sërish në këtë grup/Impedisci ad altri membri di aggiungerti nuovamente a questo gruppo.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse jeni duke përdorur aplikacionin Facebook për Windows 10, ajo që duhet të bëni së pari është të hyni në grupin e Facebook që keni ndërmend të largoheni. Nëse nuk dini si ta gjeni, klikoni në ikonën , të cilën e gjeni lart djathtas të ekranit kryesor të aplikacionit dhe zgjidhni artikullin Grupet/Gruppi. Në këtë pikë, gjeni emrin e grupit që do të largoheni dhe klikoni mbi të.

Si te largohesh nga nje grup Facebook

Tani ju mund të largoheni nga grupi i përzgjedhur duke klikuar në butonin Regjistrimi i kryer/Iscrizione effettuata dhe më pas duke zgjedhur opsionin Lini grupin/Abbandona il gruppo, nga kutia që ju shfaqet. Konfirmoni operacionin duke shtypur butonin Lini grupin/Abbandona il gruppo dhe kaq.

Si te largohesh nga nje grup i mbyllur ne Facebook

Nese jeni regjistruar në një grup të mbyllur në Facebook, që është një grup, përmbajtja e të cilit nuk është e dukshme për ata që nuk janë anëtarë dhe do të dëshironit ta lini, atehere me poshte do shikojme se si ta realizojme.

Lënia e një grupi të mbyllur në Facebook është një procedurë që është plotësisht e njëjtë me atë të parë tashmë në kapitujt e mëparshëm në lidhje me operacionet që duhet të kryhen nga telefonat dhe tabletët dhe nga kompjuterat.

Ajo që ju këshilloj të bëni është të lexoni me kujdes këshillat që ju kam treguar tashmë në ato kapituj, në mënyrë që të largoheni nga një grup i mbyllur në Facebook.

Si te fshish anetaret nga nje grup ne Facebook

Nëse jeni administratori i një grupi në Facebook dhe keni nevojë të përjashtoni një ose më shumë anëtarë, mund të vazhdoni me sugjerimet që do t’ju japim në paragrafët në vijim, duke vepruar permes telefonit edhe përmes kompjuterit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Para së gjithash, për të hequr një përdorues nga një grup në Facebook nëpërmjet aplikacionit për Android dhe iOS, hyni në faqen e grupit që menaxhoni dhe shtypni emrin e saj. Pasi të bëhet kjo, në zonën e poshtme mund të shikoni listën e anëtarëve: trokitni lehtë mbi titullin Shfaq të gjithë/Mostra tutti, për të hyrë në listën e tyre të plotë.

Në këtë pikë, lëvizni nëpër listë ose përdorni shiritin e kërkimit në krye për të gjetur emrin e përdoruesit që dëshironi të hiqni, shtypni ikonën (…) që ndodhet pranë tij dhe zgjidhni opsionin Hiq anëtarin/Rimuovi membro nga kutia që ju tregohet. Më pas përgjigjuni Remove Member/Rimuovi membro në paralajmërimin që ju shfaqet, për të konfirmuar operacionin.

Përndryshe, nëse anëtari që dëshironi të përjashtoni ka postuar përmbajtje të papërshtatshme në grup, duhet ta gjeni postimin në seksionin Diskutim/Discussione, trokitni lehtë mbi emrin e përdoruesit dhe në profilin e tij personal, klikoni në Më shumë/Altro > Rimuovi membro. Në mesazhin që ju shfaqet, më pas konfirmoni procedurën e heqjes duke klikuar në Hiq anëtarin/Rimuovi membro.

Nëse përdorni një kompjuter/telefon dhe dëshironi të veproni nga faqja e internetit e Facebook-ut, shkoni te faqja e grupit që administroni dhe zgjidhni skedën Anëtarët/Membri, që ndodhet në të majtë. Pasi të bëhet kjo, lëvizni nëpër listën e përdoruesve që janë pjesë e saj dhe identifikoni emrin e personit që do të përjashtohet.

Në këtë pikë, klikoni në ikonën (…) pranë emrit të personit që do të përjashtohet dhe zgjidhni artikullin Hiq nga grupi/Rimuovi dal gruppo nga kutia që ju shfaqet. Do t’ju shfaqet një ekran përmes të cilit do të duhet të zgjidhni nëse do të ndërhyni edhe në postimet dhe përmbajtjet e publikuara nga përdoruesi në grup në 7 ditët e fundit: në këtë rast vendosni një shenjë në kutitë përkatëse. Tani për të hequr përdoruesin, shtypni tastin Konfirmo/Conferma.

Nëse përdorni aplikacionin Facebook për Windows 10, hyni në faqen e grupit që administroni dhe zgjidhni skedën Anëtarët/Membri, të cilën e gjeni në krye. Në këtë pikë, në listën e përdoruesve që janë pjesë e grupit, gjeni emrin e atij që do të përjashtohet dhe thjesht klikoni mbi të. Në ekranin që shihni, zgjidhni artikullin Hiq anëtarin/Rimuovi membro dhe kaq.