Si te kuptosh qe e dashura ka fshire mesazhet

Nese dyshoni se partneri juaj po ju tradheton duke folur me dike tjeter dhe me pas fshin bisedat ne chat, apo dikush eshte futur ne telefonin tuaj dhe ka fshire mesazhet qe akoma nuk keni lexuar, atehere ketu jeni ne vendin e duhur per te mesuar se si të kuptosh qe e dashura ka fshire mesazhet ne chat dhe po ju tradheton.

Sidoqoftë, besoj se është e drejtë të bëjmë një sqarim menjëherë: metodat për të cilat do të flas në këtë udhëzues supozojnë se ju mund të përdorni aplikacionet e mesazheve (dhe llogaritë) direkt nga pajisja e dyshuar.

Permbajtja

Si të kuptosh qe e dashura ka fshire mesazhet ne chat Instagram

Nese dyshoni se dikush ka fshirë mesazhe në Instagram që duhet të keni lexuar, nuk kam asnjë lajm të mirë.

Avantazhi i madh i shërbimeve të tilla si Instagram Direct në përgjithësi, nga të gjitha ato aplikacione që ju lejojnë të bisedoni nga pajisje të shumta, qëndron në faktin se mesazhet ruhen pothuajse gjithmonë në një server dhe mund të shihen në çdo kohë, me kusht që të futeni në llogarinë tuaj.

Për qëllimin e këtij udhëzuesi, sidoqoftë, ky është një disavantazh i madh, pasi mesazhet e ruajtura në internet, pas fshirjes së tyre, fshihen plotësisht nga serverat dhe nuk lënë gjurmë në kujtesën e pajisjes, ose në serverat që i ruajne ato. Shkurtimisht: nëse biseda është fshire, shpresat për ta gjetur diku shumezohen me zero.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Sidoqoftë, duhet ta dini se fotot dhe videot e shkarkuara nga Instagram Direct ruhen automatikisht në dosjen Instagram të Android dhe iOS, ku ato mbeten edhe pas fshirjes së bisedave.

Pra, për të provuar të rikuperosh fotografitë nga bisedat e dyshimta (dhe të fshira menjëherë) nga Instagram, vazhdo si më poshtë: nëse po përdor Android hap aplikacionin Galeria (ose ndonjë aplikacion tjetër të dedikuar për menaxhimin e galerisë), trokit në butonin Koleksion/Raccolta dhe pastaj në artikullin Shiko të gjitha/Visualizza tutto të vendosura nën artikullin Fotografitë në pajisje. Më në fund, lokalizoni albumin Instagram dhe trokitni lehtë mbi të: elementët multimedialë të shkarkuar nga Bisedat Direkte janë atje.

Nëse dosja nuk është e dukshme në galerinë e fotove, mund të përdorni atë duke përdorur një menaxher skedarësh, të tillë si Google Files: pasi hapni aplikacionin e fundit, prekni skedën Shfleto/Sfoglia dhe drejtohuni te Memoria e Brendshme/Memoria Interna> Fotografitë/Pictures> Instagram: këtu do të gjeni të gjitha artikujt e shkarkuar nga Instagram, përfshirë ato nga Bisedat Direkte.

Nëse, nga ana tjetër, juaji është një iPhone filloni aplikacionin Fotografitë/Foto dhe prekni ikonën Të gjitha Fotografitë të vendosura në pjesën e poshtme të majtë, për të parë të gjithë listën e kamerës iOS, duke përfshirë imazhe nga Direct. Nëse dyshoni se fotot e bisedës janë fshehur qëllimisht ose, edhe më keq, janë fshirë manualisht, hidhni një vështrim në albumet me emrin Hidden/Nascosti dhe Kohët e fundit të fshira/Eleminati di recente te të cilat mund të përdorni duke trokitur te skedari Albumet.

Në veçanti, e para përmban fotot për të cilat është zgjedhur opsioni “Fshih”, ndërsa e dyta, përfshin imazhe të fshira në 40 ditët e mëparshme.

Si kuptosh qe e dashura ka fshire mesazhet ne chat WhatsApp

Nëse po kërkoni të dini nëse një person e ka fshirë bisedën në WhatsApp ky është pjesa e udhëzuesit që ju përshtatet më së miri. Për fat të keq, edhe në këtë rast, nuk ka ndonjë metodë “të lehtë” për të rikuperuar mesazhet e fshira të bisedës, pasi ato nuk ruhen (të paktën jo “në mënyrë të qartë”) në kujtesën e pajisjes. Sidoqoftë, ekzistojnë një numër rrugësh alternative që mund të merrni, të cilat mund t’ju ndihmojnë të kuptoni nëse mesazhet kompromentuese ose bisedat e tëra janë fshirë kohët e fundit.

Si një masë e parë paraprake, unë sugjeroj që të hidhni një vështrim në bisedat e arkivuara domethënë bisedat që nuk shfaqen më në ekranin kryesor të WhatsApp, por që mund të merren nga një zonë specifike e aplikacionit.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Për të hyrë në bisedat e arkivuara, nëse jeni duke përdorur WhatsApp për Android duhet të arrini në panelin që përmban të gjitha bisedat aktive, të lëvizni poshtë në listë dhe të zgjidhni artikullin e Arkivuar/Archiviate: duke vepruar kështu, do të keni qasje në të gjitha bisedat e arkivuara, të cilat ju mund të shikojë duke trokitur në pamjet paraprake përkatëse.

Nëse, nga ana tjetër, përdorni WhatsApp për iPhone prekni butonin Chat dhe levizni nga lart poshtë, në mënyrë që të shfaqet artikulli i arkivuar i Chat.

Në WhatsApp për PC ose WhatsApp Web në vend të kësaj duhet të klikoni në butonin (…) të vendosur në pjesën e sipërme të majtë dhe më pas në artikullin e Arkivuar rezident në menunë që shfaqet.

Nëse nuk keni qenë në gjendje të lokalizoni bisedën ofenduese, mund të kërkoni për gjurmët e saj në galerinë e fotove të pajisjes: në mënyrë të paracaktuar, në fakt, imazhet e marra përmes WhatsApp ruhen automatikisht në kujtesën e smartphone dhe nuk fshihen së bashku me biseda, nëse nuk tregohet shprehimisht.

Pra, nëse dyshoni se personi në fjalë ka fshirë një bisedë me nxitim, ka shumë mundësi që imazhet të kenë mbetur të pandryshuara në kujtesë.

Fotografitë e WhatsApp, për informacionin tuaj, ruhen në albumin WhatsApp Images në Android ose WhatsApp në iOS: për t’i parë ato, hapni aplikacionin e menaxhimit të fotografive në pajisjen tuaj, prekni në skedën Albumet dhe më pas në emrin e dosjes së dedikuar për WhatsApp imazhe

Nëse përdorni Android dhe nuk mund ta shihni albumin kushtuar fotove të WhatsApp, ju gjithashtu mund të përdorni atë përmes çdo menaxheri skedarësh, të tillë si Google Files: pasi të keni hapur këtë të fundit, prekni butonin Browse/Sfoglia (më poshtë) dhe më pas në Memorjen e Brendshme/Memoria interna> WhatsApp> Media> WhatsApp Images për të parë të gjitha imazhet e marra përmes WhatsApp. Për të parë të dërguarit, hapni dosjen Dërguar/Sent.

Nese edhe ne kete menyre nuk keni arritur qellimin, ju thjesht duhet të vlerësoni opsionin më drastik ndonjëherë: rivendosjen e një kopje rezervë të mëparshme të WhatsApp/Ripristino. Ky operacion, megjithatë, nuk është pa pasoja: së pari, ju do të jeni në gjendje të shihni vetëm bisedat e azhurnuara që nga rezervimi i fundit i bërë. Prandaj, nëse biseda është krijuar para së njëjtës datë, nuk do të jeni në gjendje ta rikuperoni atë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Së dyti, duke rivendosur një kopje rezervë, të gjitha bisedat pas datës së krijimit të së njëjtës do të fshihen: mbajeni këtë në mend para se të bëni ndonjë gjë.

Në çdo rast, për të vazhduar me rivendosjen e rezervimit më të fundit, thjesht çinstaloni WhatsApp nga pajisja instalojeni përsëri dhe ndiqni procedurën fillestare të konfigurimit të numrit të telefonit. Në fund të së njëjtës, do të pyeteni nëse do të rivendosni ose jo rezervimin e fundit të disponueshëm: gjithçka që duhet të bëni është të përgjigjeni në mënyrë pozitive, për të parë bisedat që janë fshirë në “rishfaqen” e kaluara.

Vetëm në Android duke përfituar nga funksioni i rivendosjes nga rezervat lokale/ ripristino dai backup locali është gjithashtu e mundur të ktheheni në rezervimet e mëparshme krahasuar me atë të fundit të ruajtur nga aplikacioni në cloud.

Si kuptosh qe e dashura ka fshire mesazhet ne chat Messenger

Nese dyshoni se një i njohuri juaj ka fshirë një bisedë komprometuese në Messenger, fatkeqësisht nëse fshirja është e përhershme, nuk keni asnjë mënyrë për ta rimarrë atë: mesazhet e bisedës, në fakt, ruhen në serverat e shërbimit dhe rrallë ruhen në kujtesë.

Sidoqoftë, ka disa rrugë që mund të merrni për të provuar të konfirmoni dyshimin tuaj: për shembull, në vend që të fshini plotësisht një mesazh, mund të zgjidhni ta heshtni dhe ta arkivoni. Në këtë mënyrë, biseda do të mbetet e ruajtur në Messenger, por nuk do të jetë e dukshme menjëherë në listën e bisedave aktive dhe nuk do të gjenerojë njoftime kur merren mesazhe të reja.

Pra, për të kontrolluar praninë e bisedave të arkivuara, veproni si më poshtë: hapni Messenger për Android ose iOS / iPadOS prekni shiritin e kërkimit në krye dhe futni emrin e personit “të dyshuar” se ka biseduar me të njohurin tuaj. Në fund, prekni rezultatin më të rëndësishëm dhe prisni disa momente: nëse biseda është arkivuar më parë, menjëherë do ta shihni se shfaqet, si me magji.

Në Messenger për Windows 10 dhe Messenger.com gjithçka është edhe më e thjeshtë: gjithçka që duhet të bësh, në të vërtetë, është të klikosh në simbolin e ingranazhit ose në butonin (…) që ndodhet sipër majtas dhe të zgjedhësh artikullin Hidden chat/Chat nascoste/ Bisedat e arkivuara nga menuja që shfaqet.

Nëse kërkimi juaj nuk ishte i suksesshëm, nëse po përdorni një pajisje të animuar nga Android mund të kërkoni për çdo gjurmë të mesazheve të fshira në memorjen e fshehtë të Messenger për Android: pas fshirjes, një kopje e bisedave mund të jetë e pranishme në dosjen kushtuar aplikacionit. Rezultati nuk është i garantuar, pasi Messenger nuk krijon gjithmonë kopje të bisedave të memorizuara, por përpjekja nuk bën dëm.

Kështu që, për të vazhduar, hapni një menaxher skedarësh të zgjedhur nga ju (p.sh. skedarët Google ), prekni butonin Shfleto/Sfoglia/Dosjet/Cartelle dhe shkoni te Memoria e brendshme/Memoria interna> Android> data> com.facbook.orca > cache> fb_temp: me pak fat, mund të jeni në gjendje të rikuperoni bisedat e fshira. 

Si të dalloni nëse ai ka fshirë biseda të tjera: këshilla të përgjithshme

Siç e keni kuptuar duke lexuar kapitujt e mëparshëm të këtij udhëzuesi, të kuptoni nëse dikush ka fshirë një bisedë në Instagram, WhatsApp ose Messenger në një mënyrë “vjedhurazi”, nuk është aq e vështirë, as kërkon aftësi të përparuara kompjuterike.

Për fat të mirë, indikacionet që ju dhashë më herët shpesh janë gjithashtu të vlefshme për të gjitha aplikacionet e tjera dhe programet e mesazheve: një program i tillë mund, madje edhe në një mënyrë shumë të mbuluar, të lërë gjurmë të mesazheve të fshira përreth.

Pra, para së gjithash, kontrolloni dosjen tuaj të mesazheve të arkivuara duke kërkuar ndonjë bisedë të fshehur, por jo të fshirë plotësisht; së dyti, kontrolloni me kujdes natyrën e aplikacionit që ju intereson dhe mbështetuni te Google duke kërkuar fraza të tilla si ku ruhen mesazhet [emri i aplikacionit] për të kuptuar nëse lë “gjurmë të prekshme” të bisedave të fshira.

Përveç kësaj, gjithmonë hidhni një vështrim në galerinë e fotove të pajisjes duke kërkuar fotografi kompromentuese ose më mirë akoma, pamje ekrani që tregojnë biseda të qarta që tani janë fshirë: nëse dyshoni se, së bashku me bisedat, fotot nga ata, ju gjithmonë mund të shikoni për të rimarrë këtë të fundit, duke ndjekur udhëzimet që ju dhashë.

Së fundmi, unë ju ftoj të jeni të kujdesshëm ndaj aplikacioneve dhe programeve që premtojnë të rikuperojnë bisedat dhe mesazhet e fshira nga një llogari të veçantë, veçanërisht nëse ato kërkojnë futjen e kredencialeve të identifikimit të profilit: pothuajse gjithmonë, këto janë softuer me qëllim të keq, të dizajnuar me qëllimin e vetëm për të vjedhin të dhënat personale të përdoruesit ose për të infektuar smartphone, tablet ose kompjuter me një softuer jashtëzakonisht të rrezikshëm. Atëherë mos thuaj që nuk të kam paralajmëruar!