Si te shikosh kush viziton profilin WhatsApp

Nese do të donit të dinit se si të shihnit kush viziton profilin tuaj në WhatsApp, në mënyrë që të dini emrat e atyre që shikojnë llogarinë tuaj dhe të gjithë informacionin në lidhje me ta, atehere ketu jeni ne vendi e duhur.

Permbajtja

Informacioni paraprak

Para se të shkoni në meritat e temës, më lejoni të bëj disa sqarime të nevojshme: le të fillojë menjëherë duke thënë se në qoftë se jeni duke kërkuar për një app për të parë se kush viziton profilin tuaj WhatsApp nga smartphone tuaj ose një program për të parë që viziton profilin tuaj WhatsApp për përdorni në PC tuaj, dua tju them se nuk ka zgjidhje të tilla.

Për mbrojtjen e privatësise se përdoruesit, WhatsApp nuk ju lejon të identifikoni se kush po shikon foton ose detaje të tjera të profilit tuaj dhe, në të vërtetë, zgjidhjet që premtojnë të kryejnë këto operacione – të cilat është e lehtë të hasen në internet – shpesh janë të dëmshme, pasi ato fshehin mashtrime ose malware.

Në lidhje me këtë, unë ju ftoj t’i kushtoni vëmendje mashtrimeve dhe, në veçanti, të jeni të kujdesshëm ndaj atyre aplikacioneve ose faqeve të internetit që premtojnë t’i bëjnë të ditur njerëzit që vizitojnë profilin tuaj në WhatsApp. Këto shërbime fshehin kurthe të vërteta kibernetike, të cilat mund të rrezikojnë seriozisht sigurinë dhe privatësinë tuaj.

Unë rekomandoj: mos shkarkoni kurrë aplikacione të këtij lloji (dhe në përgjithësi shmangni paketat APK nga burime të akredituara dobët) dhe mos futni numrin tuaj të celularit në faqet e internetit me besueshmëri të dyshimtë. Nëse për ndonjë arsye dyshoni se profili juaj WhatsApp është në rrezik dërgoni menjëherë një raport në qendrën e ndihmës WhatsApp.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Thënë kjo, unë gjithashtu kam disa lajme të mira për të të dhënë: specifikisht, edhe nëse nuk mund të gjurmosh identitetin e saktë të atyre që shikojnë informacione të caktuara në profilin tënd në WhatsApp, siç janë hyrjainformacioni ose fotografia e fundit e profilit tënd, përsëri mund të specifikoni kë dëshironi për t’i parë.

Gjithashtu, siç do t’ju shpjegoj në kapitujt vijues, ju mund të shihni emrat e përdoruesve që kanë parë fotot dhe videot që keni postuar në Statusin WhatsApp. 

Si të shihni kush viziton profilin tuaj në WhatsApp

Siç është parashikuar, nëse doni të dini se si të shihni kush viziton profilin tuaj WhatsApp nga Android ose si të shihni se kush viziton profilin tuaj WhatsApp nga iPhone, duhet të përdorni zgjidhjet e integruara në aplikacionin WhatsApp.

Gjeni se kush po shikon statusin tuaj në WhatsApp

Të kontrollosh se kush shikon statusin tuaj në WhatsApp është mënyra më e mirë për të provuar të kuptosh se kush, potencialisht, mund të jetë i interesuar të shikojë hyrjen e fundit, foton e profilit dhe informacionin e llogarisë.

Në fakt, ju duhet të dini se WhatsApp ju lejon të dini identitetin dhe gjendjen. Keshtu është e mundur që të përpiqemi për të kuptuar që potencialisht mund të jenë të interesuar në shikimin e informacioneve të tjera mbi profilin e tuaj.

Android

Nëse doni të shihni se kush e shikon statusin tuaj WhatsApp në Android, shtypni skedën Status/Stato që ndodhet në krye, më pas prekni artikullin My Status/Il mio stato dhe në ekranin që ju tregohet, shtypni simbolin e syrit, në mënyrë që ju të dini identitetin e atyre që e panë shtetin tuaj dhe gjithashtu momentin e saktë kur ata e panë atë.

Nëse në mesin e atyre që kanë parë azhurnimin e statusit tuaj, ka ndonjë përdorues të cilit dëshironi të mos shfaqni azhurnime të reja, shkoni te cilësimet WhatsApp për të zgjidhur situatën.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Shtyp në simbolin (…) të vendosur në të djathtë, shtypni Cilësimet/Impostazioni në kutinë që ju tregohet dhe prekni Llogaria/Account> Privatësia/Privacy> statusit/Stato. Tani, në ekranin tjetër, shtypni opsionin Kontaktet e mia përveç…/ I miei contatti eccetto… për të treguar statusin tuaj te të gjithë kontaktet tuaja përveç disa përdoruesve ose prekni opsionin Ndaj me/Condividi con…  për të treguar statusin tuaj vetëm te përdoruesit që zgjidhni.

Nëse dëshironi të rivendosni cilësimet e paracaktuara të pamjeve të statusit, shkoni te Settings/Impostazioni> Account> Privacy> Status/Stato dhe, në kutinë që shihni në ekran, vendosni shenjën e kontrollit në artikullin Kontaktet e mia/I miei contatti. Në fund, për të konfirmuar ndryshimet, klikoni në butonin Finish/Fine.

iPhone

Në iPhone, për të parë se kush e shikon statusin tuaj në WhatsApp, prekni artikullin Status (poshtë majtas), shtypni artikullin My status dhe, në ekranin që ju tregohet, shtypni simbolin e syrit. Në këtë mënyrë, ju jo vetëm që mund të shihni se sa herë është parë statusi juaj, por edhe kush e ka parë atë dhe madje edhe në cilën kohë.

Nëse keni vërejtur se midis atyre që kanë parë Statusin tuaj ekziston dikush nga i cili dëshironi të fshehni azhurnimet e radhës, shkoni te seksioni Cilësimet/Settings> Llogaria/Account> Privatësia/Privacy> Statusi/Status.

Pasi të keni mbaruar kjo, në ekranin që ju shfaqet, prekni artikullin Kontaktet e mia përveç…/ I miei contatti eccetto… (nëse doni t’ua tregoni statusin tuaj të gjitha kontakteve tuaja, përveç disa përdoruesve) ose, përndryshe, shtypni opsionin Shpërndaj vetëm me…/ Condividi solo con… (nëse doni të parandaloni që të gjithë të shikojnë statusin tuaj, përveç disa përdoruesve që mund të zgjidhni manualisht).

PC

Në rast të mendimeve të dyta, për të rivendosur cilësimet e paracaktuara të ekranit WhatsApp, shkoni te Settings/Impostazioni> Account> Privacy> Status/Stato dhe, në ekranin që ju shfaqet, trokitni lehtë mbi artikullin Kontaktet e mia/I miei contatti.

Nëse përdorni WhatsApp nga një PC, përmes sitit të tij desktop për Windows dhe macOS, ose përmes WhatsApp Web, dijeni që nuk është e mundur të shikoni emrat e atyre që shikojnë statusin. Në fakt, duke shtypur ikonën rrethore të vendosur në shiritin e sipërm dhe më pas në artikullin Statusi im është e mundur të shihet vetëm numri i njerëzve që kanë parë statusin e tyre WhatsApp, por jo emrat e tyre.

Gjeni se kush po shikon foton tuaj të profilit në WhatsApp

Ndërsa nuk jeni në gjendje të gjurmoni identitetin e atyre që shikojnë foton tuaj të profilit WhatsApp, ju mund të përdorni disa cilësime për t’u siguruar që ajo të shikohet vetëm nga kontaktet tuaja ose madje nga kushdo: në këtë mënyrë, ju do të vendosni nëse shfaqni profilin tuaj foto për të tjerët.

Android

Për të pasur sukses në këtë qëllim, nëse përdorni një pajisje Android, mund të ndryshoni opsionet e shfaqjes së fotografisë së profilit tuaj duke shkuar te cilësimet e WhatsApp. Për të filluar, shtyp mbi simbolin (…) të vendosur në të djathtë dhe, në menunë që shfaqet në ekran, shtyp artikullin Cilësimet/Impostazioni/Settings.

Pastaj prekni Llogaria/Account> Privatësia/Privacy> Foto e profilit/Immagine del profilo dhe në kutinë që shihni, shtypni artikullin Kontaktet e mia/I miei contatti nëse dëshironi t’u tregoni foton e profilit tuaj kontakteve tuaja. Përndryshe, kontrolloni Asnjë/Nessuno, nëse doni që fotografia e profilit tuaj të mos shihet nga përdoruesit e tjerë.

Krijo sitin tend te Internetit me Elfa Web

Nëse keni mendime të dyta, mund të ktheni cilësimet fillestare të WhatsApp duke shkuar te Settings/Impostazioni> Account> Privacy> Photo Profile/Immagine del profilo dhe duke shënuar artikullin All/Tutti.

iPhone

Nëse përdorni një iPhone dhe dëshironi të ndryshoni shikimet e fotografisë së profilit tuaj, hyni në Cilësimet e WhatsApp ( ikona e ingranazhit e vendosur në fund të djathtë) dhe prekni Llogaria/Account> Privatësia> foto profilit/Immagine del profilo.

Tani, në ekranin që ju shfaqet, shtypni opsionin Të gjithë/Tutti (për të treguar foton e profilit për të gjithë dhe, prandaj, edhe për ata që nuk janë midis kontakteve tuaja) ose trokitni lehtë mbi opsionin Kontaktet e mia/I miei contatti, nëse dëshironi qe fotoja juaj e profilit shfaqet vetëm tek kontaktet tuaja. Përndryshe, shtypni opsionin Asnjë/Nessuno, nëse doni që fotografia e profilit tuaj të mos shikohet nga askush.

Nëse dëshironi të ktheheni dhe t’i lejoni të gjithë të shikojnë foton tuaj të profilit, kthehuni te Settings> Account> Privacy> Photo Profile dhe, në ekranin që ju shfaqet, zgjidhni opsionin All.

Gjeni se kush po shikon hyrjen tuaj të fundit në WhatsApp

Nëse dëshironi të parandaloni që kontaktet tuaja të dinë kur hyni në WhatsApp, mund të shkoni te cilësimet e platformës së mesazheve të menjëhershme dhe të ndryshoni disa opsione shikimi që lidhen me privatësinë.

Sidoqoftë, unë do të doja të theksoja se duke parandaluar të tjerët të dinë hyrjen tuaj të fundit edhe ju për shkak të një kushti reciprociteti, nuk do të jeni në gjendje të shikoni hyrjen e fundit të bërë nga kontaktet tuaja.

Android

Pasi ta keni sqaruar këtë, për të ndryshuar shfaqjen e akseseve tuaja në WhatsApp në Android, shtypni simbolin (…) të vendosur në pjesën e sipërme djathtas dhe, në menunë që ju tregohet, prekni në Cilësimet/Impostazioni/settings për të hyrë në cilësimet e WhatsApp.

Pastaj, shtypni Llogaria/Account> Privatësia> hyrja e fundit/Ultimo accesso dhe shtypni artikullin Kontaktet e Mia/I miei contatti, për t’i lejuar kontaktet tuaja të shikojnë hyrjet tuaja të fundit; ose vendosni shenjën e kontrollit në Asnjë/Nessuno, për të parandaluar që të gjithë të shohin hyrjen tuaj të fundit në WhatsApp.

Nëse dëshironi të riktheni cilësimet origjinale të WhatsApp, duke lejuar kështu të gjithë të shikojnë hyrjen tuaj të fundit, shkoni te seksioni Cilësimet/Impostazioni> Llogaria/Account> Privatësia> Hyrja e fundit/Ultimo accesso dhe në kutinë që ju tregohet, shtypni të gjithë/Tutti.

iPhone

Për të ndryshuar opsionet e shfaqjes së aksesit tuaj të fundit në iPhone, shkoni te Cilësimet/Settings WhatsApp ( ikona e ingranazhit e vendosur në të djathtë poshtë), shtypni në Llogari/Account> Privatësi/Privacy> Hyrja e fundit/Ultimo accesso për të ndryshuar opsionet e shfaqjes së këtij të fundit.

Tani, në ekranin tjetër, trokitni lehtë mbi artikullin Kontaktet e Mia/I miei contatti nëse dëshironi që vetëm kontaktet tuaja të jenë në gjendje të shikojnë hyrjen tuaj të fundit në aplikacionin e mesazheve ose shtypni opsionin Asnjë/Nessuno për t’u siguruar që askush nuk mund të kontrollojë hyrjen tuaj në platformë.

Nëse dëshironi të rivendosni cilësimet origjinale dhe, si pasojë, të lejoni të gjithë të shikojnë hyrjen tuaj të fundit në WhatsApp, shkoni përsëri te seksioni Cilësimet> Llogaria> Privatësia> Hyrja e fundit dhe në kutinë që ju tregohet, shtypni të gjithe/tutti/all.

Gjeni se kush i shikon informacionet e profilit tuaj në WhatsApp

Dëshironi të fshehni informacionin e profilit tuaj WhatsApp duke parandaluar që kontaktet tuaja ta shikojnë atë, atehere gjithçka që duhet të bësh është të shkosh te cilësimet e aplikacionit dhe të ndryshosh preferencat, duke zgjedhur opsionin që preferon. Më lejoni t’ju tregoj se si ta bëni këtë.

Android

Për të filluar, nëse doni të fshehni informacionin e profilit tuaj në Android, shkoni te cilësimet WhatsApp: më pas shtypni simbolin (…) të vendosur në pjesën e sipërme djathtas dhe, në menunë që ju tregohet, shtypni në Cilësimet/Impostazioni/Settings.

Pastaj prekni Llogaria/Account> Privatësia/Privacy> Info dhe më pas shtypni artikullin Kontaktet e Mia/I miei contatti, për të lejuar që të gjithë kontaktet tuaja të shikojnë informacionin e profilit tuaj; nëse nuk doni të tregoni këtë informacion, vendosni shenjën e kontrollit në Asnjë/Nessuno.

Për t’u kthyer në cilësimet fillestare dhe për të lejuar që të gjithë të shikojnë informacionin e profilit tuaj, kthehuni te Settings> Account> Privacy> Info dhe, në kutinë që shihni në ekran, prekni opsionin All.

iPhone

Për të ndryshuar opsionet për shikimin e informacionit të profilit tuaj WhatsApp në iPhone, shkoni te Settings, duke shtypur ikonën e ingranazhit që gjendet në menunë e poshtme.

Pastaj shtypni Llogaria/Account> Privacy dhe në ekranin që ju shfaqet, prekni artikullin Info. Tani, shtypni opsionin Kontaktet e Mia nëse dëshironi që kontaktet tuaja të shikojnë informacionin e profilit tuaj ose në artikullin Asnjë, nëse nuk doni që askush (prandaj as kontaktet tuaja) të mos mund t’i shikojë ato.

Në rast të mendimeve të dyta, mund të riktheni opsionin që ishte vendosur si parazgjedhje duke shkuar te Settings> Account> Privacy> Info dhe së fundi, duke trokitur në opsionin All